• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Kızlar merhaba, 7 ekimde 16 haftalık bebeğimi kaybetmiştim. Ilk adetten sonra kontrole gittiğimde her şey normal demişti dr korunmayabilirsin. Bende denedim o ay. Ve bi baktım hamileyim. Tam 2 ay sonra 7 aralikta.. Mucize gibiydi.. bi yandan çok mutlu oldum bi yandan hep bi korku yine aynışeyler olursa diye.

Bu sefer devlete degil cok arastirarak ozelde bi riskli gebelik uzmanina gittim. Geçen cts keseyi gördük..her şey yolunda dedi dr.. 1 hafta sonrasına kalp atışı için çağırdı..derken pzt günü 5+4 te birden kanamam başladı. Bi kaç saat sonra iyice yoğunlaştı.. doktora gittiğimde kese kalmamıştı. Düşük olmaması için hoca iğne vuracaktı ama kese çoktan yok olduğu için gerek duymadı.. yani 2.gebeligimde başlamadan bitti.. doktor bu iyi bisey vücut gebe kalabiliyor, sağlıksız olani uzaklaştırdı... gibi birsuru telkinde bulunsada insan üzülüyor tabi..
Cts kontrole gidicem, rahim ne durumda içerde bisey kaldı mi bakalım...

Rabbim geciktiriyorsa guzellestiriyordur🙏🙏

2021 biz melek annelerinin yılı olsun, güzel olsun, sağlıklı olsun 🙏🙏🙏
Vardır bundada bı hayr canım moralini hiç bozma,pes etmek yok mücadele edeceğiz ve sağlıkla evlatlarımıza kavusucaz Allah'ın izniyle🙏
Gerekli testlerini yaptrdinmi bilmiyorum onları ihmal etme bende hiç bişey çıkmadı mesela ama genellikle bı kaç kez tekrarlandımi kan pıhtılaşmasından şüpheleniliyor duymussundur mutlaka bundan sonraki süreç daha güzel olur en yakın hayrlı vakitte haberlerini alırız

Kızım üstüne karlar yağmış..Bir kar can acıtırmı artık benım hep canımı acıtıcak düne kadar içimde en en yakımdayken nasılda o beyazların altında kaldın annem her zerrene kurban olduğum ciğerim yanıyor çok yanıyor annem..😭
Öyle düşünme annesi,meleğin emin ellerde en güzel yerde huzurla uyuyor seni bekliyor...
Rabbim dayanma gücü versin hepimize,bu zor günlerin mükâfatını versin yüzümüzü güldürsün inşallah...

Vardır bundada bı hayr canım moralini hiç bozma,pes etmek yok mücadele edeceğiz ve sağlıkla evlatlarımıza kavusucaz Allah'ın izniyle🙏
Gerekli testlerini yaptrdinmi bilmiyorum onları ihmal etme bende hiç bişey çıkmadı mesela ama genellikle bı kaç kez tekrarlandımi kan pıhtılaşmasından şüpheleniliyor duymussundur mutlaka bundan sonraki süreç daha güzel olur en yakın hayrlı vakitte haberlerini alırız
Diğer bebeğim icin genetik testler yapıldı pataloji yapıldı. Hepsi temiz çıktı. Kan pıhtılaşma için gidicem dr a. Bakalım yaparlar ins🙏

Inş tez vakitte güzel haberler duyarız tüm melek annelerinden 🙏

Bizi bizden baskasi anlamıyor.. En yakın sandığım dost dediğim insan boy boy kizinin resimlerini ekliyor.. Ki konuştum insanlar kiz çocuklarını ekleyince sosyal medyaya kötü oluyorum dedim.. Cok acimasiz insanlar cok.. Herkes nornal hayatına döndü.. Ilk günlerde gelmekle msj atıp aramakla yaninda mi olunuyor? Tamam mi yani geçti mi acımız 40 gunde😑hic dostum yokmuş bu hayatta..

Bizi bizden baskasi anlamıyor.. En yakın sandığım dost dediğim insan boy boy kizinin resimlerini ekliyor.. Ki konuştum insanlar kiz çocuklarını ekleyince sosyal medyaya kötü oluyorum dedim.. Cok acimasiz insanlar cok.. Herkes nornal hayatına döndü.. Ilk günlerde gelmekle msj atıp aramakla yaninda mi olunuyor? Tamam mi yani geçti mi acımız 40 gunde😑hic dostum yokmuş bu hayatta..
Ahhh canım hangi birini sorarsin benim en kotu günümde çok destek olurmuş gibi görünüp daha acımın kırkı çıkmadan en yakın sandığım arkadaşım hayattaki en güzel şey evlattir ailedir bilmem ne kalpler emojiler paylaştı surekli sanki yaranı desermiscesine bende aynen canım öyledir mutlaka diye cevap yazdım Allah sana da nasıp etsin sizde aile olursunuz inşallah dedi yıkıldım ne saçmalıyorsun sen ben zaten anne oldum biz zaten aileyiz bebeğimiz olsada olmasa da vefatta etse biz manen babasıyla ucumuz aileyiz dedim ama gözyaşlarım sel oldu tabi bunları yazarken çok zor kızlar gerçekten çok zor...
Geçen arkadaşın biri doğum yapmıştı klasik paylaşım yapmış bende hayrlı olsun diye mesaj attım ne yazmış biliyomusunuz inanıyorum sende bı gün anne olucaksin...gelde delirme ne yapmaya çalışıyor bazıları anlamıyorum ben zaten anne olmuşum yüreği yaralı bı anne cennet annesi Melek annesi olmuşum varmı daha güzeli öyle teselli etsene sende olursun diyecegine ne biliyim ya millet gerçekten cahil ya da bilerek yapıyorlar Allah karşımıza halden anlayan insanları çıkarsın

Az öncede bı arkadaşım aramıştı onunla konuşuyorduk benim bebeğimle aynıydı saatlerce ondan bahsediyor kız mutluluktan ucucak keske azıcık zeka olsaydı bu kadar çok anlatıp beni uzmezdi etrafim böyle cahillerle dolu bende artık kimseyi arayıp sormuyorum fazla kişiyle muhatap olmuyorum şimdi bide yokmu tekrar düşünüyorsunuzcular başladı haydi bakalım uğraş ugrasabilirsen zaten oğlumda iki senede hamile kalmistim bikmistim sorandan şimdi yine başa sardik

Bende o yüzden kapadım hesabımı ne birilerinin hamilelik haberlerini ne de arkadaslarımın cocuklarıyla olan paylasımını görmeye dayanamam benımle olan arkadaslarım hep sağlıkla aldılar kucaklarına bi ben işte😭En yakın arkadasım bu olaydan beri kızıyla resmını falan kaldırdı koymuyor bile benım ıcın sağolsun gecenlerde ama diyo daha iyimisin yani nasıl olabılırım bi kac ay gecınce yara mı bu ıyılessın baska bısey mı zamanla gecebılsın iyi olabıleyım ınsanlar başına gelmeyınce bilmıyolarki bu acının ağırlığını hiç gecmıcegini her sanıye aklımda acımla yasıcagmı bılemıyolarki yasamadılar nerden bılcekler oyle kucuk seylere anlam bıcıyorımki hamıleyken yuruyus yaptgm yerden bıle gecemıyorum kızımla yuruyodum dıye öyle hassasken bu konuda hayatın akışına bırakıp devam etmek öyle zor gelıyorki herkes ailemde dahıl iyi oldugumu dusunuyolar belkıde ama ben her sanıye acımla yaşıyorum yaşın genc bir daha olur bu teselliyi demeyın ben 40 hafta evladımı tasıdım dogurdum emzırdım nasıl nasıl kabulleneyımm unutmus gibi yapayım insanlar anlamıyor arkadaşım bu imtihanı yasamadanda anlamalarını düşünmüyorum bazen dıyolar ben anneyım anlıyorum seni sen kaybedişimi tattın nerden bılıceksın ki

Az öncede bı arkadaşım aramıştı onunla konuşuyorduk benim bebeğimle aynıydı saatlerce ondan bahsediyor kız mutluluktan ucucak keske azıcık zeka olsaydı bu kadar çok anlatıp beni uzmezdi etrafim böyle cahillerle dolu bende artık kimseyi arayıp sormuyorum fazla kişiyle muhatap olmuyorum şimdi bide yokmu tekrar düşünüyorsunuzcular başladı haydi bakalım uğraş ugrasabilirsen zaten oğlumda iki senede hamile kalmistim bikmistim sorandan şimdi yine başa sardik
Hiç görüşmeyeceksin bunlarla, ben sosyal medyamı kullanmıyorum artık nerdeyse.. Hep bu forumda takiliyorum iyi geliyor.. yaşamayan bizleri anlayamaz.

Ahhh canım hangi birini sorarsin benim en kotu günümde çok destek olurmuş gibi görünüp daha acımın kırkı çıkmadan en yakın sandığım arkadaşım hayattaki en güzel şey evlattir ailedir bilmem ne kalpler emojiler paylaştı surekli sanki yaranı desermiscesine bende aynen canım öyledir mutlaka diye cevap yazdım Allah sana da nasıp etsin sizde aile olursunuz inşallah dedi yıkıldım ne saçmalıyorsun sen ben zaten anne oldum biz zaten aileyiz bebeğimiz olsada olmasa da vefatta etse biz manen babasıyla ucumuz aileyiz dedim ama gözyaşlarım sel oldu tabi bunları yazarken çok zor kızlar gerçekten çok zor...
Geçen arkadaşın biri doğum yapmıştı klasik paylaşım yapmış bende hayrlı olsun diye mesaj attım ne yazmış biliyomusunuz inanıyorum sende bı gün anne olucaksin...gelde delirme ne yapmaya çalışıyor bazıları anlamıyorum ben zaten anne olmuşum yüreği yaralı bı anne cennet annesi Melek annesi olmuşum varmı daha güzeli öyle teselli etsene sende olursun diyecegine ne biliyim ya millet gerçekten cahil ya da bilerek yapıyorlar Allah karşımıza halden anlayan insanları çıkarsın
Amin amin zor çok zor böyle insanlarla böyle can yakıcı diyaloglara maruz kalmak halden anlamayanlarada canını acıtanlarada mesafe koy anlamıyolarki bizde anneyiz hemde melek annesiyız bu dünyada cok az insana nasip olan birseyi rabbim bize nasip etti oyle sevdıkı evlatlarımızı bızı onlarla ebedi hayatta sonsuza dek annelik duygusunu evlat sevgısini tatmamızı istedi Allahım bıze dayanma duygusu versin böyle insanlara karşı güçlü durmamızı sağlasın

Hiç görüşmeyeceksin bunlarla, ben sosyal medyamı kullanmıyorum artık nerdeyse.. Hep bu forumda takiliyorum iyi geliyor.. yaşamayan bizleri anlayamaz.
İnsanlar ne kadar acımasız bu yaşadıgımzdan sonra nasıl sorabilıyolar boyle soruları sakın canım birsey deme benım zaten bı evladım var de geç bu sorunun mahremıyetini bu acıyı tattıktan sonra öyle iyi anladımki

Yaptirmamistim canim. 3 olumsuz gebelikten sonra yapıyorlarmış devlette. Bi gidicem kontrole isticem bakalım yaparlar mı. Özelde sordum 2550 dedi. Bu kadar pahalı olmasa orda da yaptırdım amabaya pahalı..
Aslında ilk gebeliğim hemen olmadi, bu ilk denemede oldu. Nasip tabi..
Valla ben psikoljik olarak hep hazırımda, bakalım ne zmn nasip olur.. senin de gecer canim 🙏
Ben şehir hastanesine tıbbi genetikten randevu aldım pıhtılaşmayı hemen yaptı ama benim 37 haftalık olması etkiliydi belki bilemicem ama sende 2 değil 3 kaybım var de nereden bilecek 😬

Bende o yüzden kapadım hesabımı ne birilerinin hamilelik haberlerini ne de arkadaslarımın cocuklarıyla olan paylasımını görmeye dayanamam benımle olan arkadaslarım hep sağlıkla aldılar kucaklarına bi ben işte😭En yakın arkadasım bu olaydan beri kızıyla resmını falan kaldırdı koymuyor bile benım ıcın sağolsun gecenlerde ama diyo daha iyimisin yani nasıl olabılırım bi kac ay gecınce yara mı bu ıyılessın baska bısey mı zamanla gecebılsın iyi olabıleyım ınsanlar başına gelmeyınce bilmıyolarki bu acının ağırlığını hiç gecmıcegini her sanıye aklımda acımla yasıcagmı bılemıyolarki yasamadılar nerden bılcekler oyle kucuk seylere anlam bıcıyorımki hamıleyken yuruyus yaptgm yerden bıle gecemıyorum kızımla yuruyodum dıye öyle hassasken bu konuda hayatın akışına bırakıp devam etmek öyle zor gelıyorki herkes ailemde dahıl iyi oldugumu dusunuyolar belkıde ama ben her sanıye acımla yaşıyorum yaşın genc bir daha olur bu teselliyi demeyın ben 40 hafta evladımı tasıdım dogurdum emzırdım nasıl nasıl kabulleneyımm unutmus gibi yapayım insanlar anlamıyor arkadaşım bu imtihanı yasamadanda anlamalarını düşünmüyorum bazen dıyolar ben anneyım anlıyorum seni sen kaybedişimi tattın nerden bılıceksın

Bende o yüzden kapadım hesabımı ne birilerinin hamilelik haberlerini ne de arkadaslarımın cocuklarıyla olan paylasımını görmeye dayanamam benımle olan arkadaslarım hep sağlıkla aldılar kucaklarına bi ben işte😭En yakın arkadasım bu olaydan beri kızıyla resmını falan kaldırdı koymuyor bile benım ıcın sağolsun gecenlerde ama diyo daha iyimisin yani nasıl olabılırım bi kac ay gecınce yara mı bu ıyılessın baska bısey mı zamanla gecebılsın iyi olabıleyım ınsanlar başına gelmeyınce bilmıyolarki bu acının ağırlığını hiç gecmıcegini her sanıye aklımda acımla yasıcagmı bılemıyolarki yasamadılar nerden bılcekler oyle kucuk seylere anlam bıcıyorımki hamıleyken yuruyus yaptgm yerden bıle gecemıyorum kızımla yuruyodum dıye öyle hassasken bu konuda hayatın akışına bırakıp devam etmek öyle zor gelıyorki herkes ailemde dahıl iyi oldugumu dusunuyolar belkıde ama ben her sanıye acımla yaşıyorum yaşın genc bir daha olur bu teselliyi demeyın ben 40 hafta evladımı tasıdım dogurdum emzırdım nasıl nasıl kabulleneyımm unutmus gibi yapayım insanlar anlamıyor arkadaşım bu imtihanı yasamadanda anlamalarını düşünmüyorum bazen dıyolar ben anneyım anlıyorum seni sen kaybedişimi tattın nerden bılıceksın

Canım seni hiç kimse anlamiycak bunu unutma bitek biz anliyabiliyoruz aynı acıyı yaşadık çünkü..diyorum ya iyimi burasi var sizler varsınız dertlesebiliyoruz
Bende dün yürüyüş yaptım aynı dediğin gibi geçen sene bu zamanlar karnimdaydin oğlum seneye bebek arabanla cikicaz gezcez buralarda dedim hep ama kısmet olmadı işte ben bu psilkojiden cikamiyorum nasıl olacak bilmiyorum

Ben şehir hastanesine tıbbi genetikten randevu aldım pıhtılaşmayı hemen yaptı ama benim 37 haftalık olması etkiliydi belki bilemicem ama sende 2 değil 3 kaybım var de nereden bilecek 😬
Aa tıbbi genetikten mi alınıyor bilmiyordum,ben kadın doğum yönlendirecek oraya sanıyordum. Artık öyle dicem canim.

İnsanlar ne kadar acımasız bu yaşadıgımzdan sonra nasıl sorabilıyolar boyle soruları sakın canım birsey deme benım zaten bı evladım var de geç bu sorunun mahremıyetini bu acıyı tattıktan sonra öyle iyi anladımki
Aynı zamanda evlendigmz arkadaslarmzin ikinci bebekleri oldu biz iki senenin sonunda kavustugumuz bebegimizi kaybettik ağır bı travma ve bu insanlarla sürekli muhattap oluyoruz goruyoruz sosyal medyada eşime de diyorum kapat diye kapatmadı o da kötü oluyo ama benden daha güçlü duruyo eminim.kizlar size bişey daniscam beni en iyi siz anlarsınız çünkü...
Ben oğluma şu anki oturduğumuz evde hamile kaldım geçen sene bu evi aldik iki ay sonra hamile kaldım bu evin uğurlu geldigini düşündük hep nerden bilecektik oglumzu bu evde kaybedecegimzi şöyle bı durum var biz gurbettyiz memlektimze bı kaç saatlik uzaktayiz ama yinede uzagiz işte ve ben bu şehre alışamadım çok yalnzm fazla arkadasm çevrem yok komşum yok bu olaydan sonrada iyice içime kapandim sadcee annemlerle kaynanamlrla gorusuyorum bide bı Kac kuzenim teyzem felan onlarda memleketimzdeler ve ben bu pandemi dolayısıyla çok bunaldım ev üstüme üstüme geliyor insan bu acıyı insan içine karışarak daha iyi atlatıyor kısacası şehir değişikliği yeni bı hayat yeni insanlar iyi gelicek diye düşünüyorum eşim işinden memnun ama psikolojmz için o da bunun daha iyi olacağını dusunuyo bilmiyorum kafamız çok karsik ya memlektimze gitmek yada başka bı şehirde sıfırdan baslasakmi diyoruz bu aralar ailelerle paylasmadik henuz siz olsanız ne yapardiniz

Canım seni hiç kimse anlamiycak bunu unutma bitek biz anliyabiliyoruz aynı acıyı yaşadık çünkü..diyorum ya iyimi burasi var sizler varsınız dertlesebiliyoruz
Bende dün yürüyüş yaptım aynı dediğin gibi geçen sene bu zamanlar karnimdaydin oğlum seneye bebek arabanla cikicaz gezcez buralarda dedim hep ama kısmet olmadı işte ben bu psilkojiden cikamiyorum nasıl olacak bilmiyorum
Ben hep bu psikolojideyım herseye duygusal ince yaklasıyorum öyle yıpratıyorumki böyle yaparak kendımı gecen eşim nerelere takılıyosun diyo evet takılıp kalıyorum cok ınce yerlere dalıyorum yapamıyorum normalini çünkü hep hersey kızıma çıkıyor elimde değil

Ne kadar acimasizlar gerçekten.. Bana bu arkadaşım ne dedi biliyor musun bi gün kizin olursa adını elif koy.. Ben yavrumun adini elif koymuştum zaten biliyosun dedim cvp olarak bebegine elif desen mutlu olmaz misin dedi bende deidm ki ben cennette dicem zaten elifim dicem sevcem kızımı dedim

Back