• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Bende nazara cok inanıyorum bizde evlendik atandik ev aldık araba aldik sonra kizimiz geldi migde bulantim falan da olmadı teyzem şaşırıyorum sana ne güzel iyisin dedi. Kilo aldım ama sadece göbeğim çıktı ne güzel hamilesin diyolardi😑
Olacak varmış ve oldu..böyle olması gerekiyormus artık kendime sürekli bunu diyorum sebep arama artık bırak kabullen Allah'ın hükmü bizim için daha hayırlıdır diyorum bu bana biraz teselli oluyor nazara çok inanıyorum ve demekki bazı sevinçlerin fazla dışta yaşanmaması gerektiğini düşünüyorum iyi yada kötü niyetli çok insan var bilemiyoruz ki insanların ne gözle baktigini.

Olacak varmış ve oldu..böyle olması gerekiyormus artık kendime sürekli bunu diyorum sebep arama artık bırak kabullen Allah'ın hükmü bizim için daha hayırlıdır diyorum bu bana biraz teselli oluyor nazara çok inanıyorum ve demekki bazı sevinçlerin fazla dışta yaşanmaması gerektiğini düşünüyorum iyi yada kötü niyetli çok insan var bilemiyoruz ki insanların ne gözle baktigini.
Aynen cnm olacağı varmış olmus ama dediğin gibi kimin iyi niyetli kimin kötü niyetli olduğunu bilemiyorsun gercekten bazen en yakın gördüklerin bile farklı bi gözle bakabiliyor.

Evet canım doğduktan sonra hamıleliğimde hiç problem yasamadım o da bende cok sağlıklı gecırdık sezeryan oldum ıkıncı gun benı taburcu etceklerdi ondan kan aldılar dedıler hafif sarılıgı var bu gece yoğun bakımda kalsın yarın sabah alırsınız öylece bıraktım kızımı herseyden habersiz son bi kere koklayamadan gecesi kalbı duruyor ıste şok mu travmamı cok buyuk şaşkınlık ınanamamak sapasağlamdı uyuttuk emzırdım en zoruma gidende hıcbırseyi yokken nasıl olur hala sonuc cıkmadı otopsi yaptrdık beklıyoruz
Bizler acı yoldaşıyız arkadaşım başın sağolsun 😓 dilerim vakit senin için su gibi aksın geçsin. Okuyunca burada okuduğum birşey aklıma geldi. Bayan otopsi raporundan birşey çıkmayınca hastanedekş hemşireleri araştırıyor ve bebeğin ilacının yanlış yöntem ile verildiği için vefat ettiği ortaya çıkıyor. Stajyer birisine denk gelmişti yani, en son davalıktı ne oldu bilmiyorum ama geçmiş sayfalarda okumuştum. Dilerim seni bir nebze rahatlatacak bir sonuç çıkar çünkü insan ne kadar olsa hep neden diyip cevap arıyor. Tekrar başın sağolsun. Kaybedeli ne kadar oldu senin 😓

Ben sadece bir kere gittim kızımın mezarına ve eşim benimle gelmedi, hiç gitmedi. İnanışımıza göre kızımız zaten orada yatmıyor sadece bedeni orada ama ruhu dolaşıyor bundan dolayı gitmedik. Sadece ben bir kere babamların o gün gideceğini bildiğim için (çünkü dedemin ölüm senesiydi) onlardan önce bir kere gidip görmeliyim diye düşünüp gitmiştim. Psikolojik olarak insan kendini oradayken ona yakın hissediyor belki ama gerçek öyle değil.
Her neyse ailelerimiz açısından da zor demişsin ya ben böyle hissetmiyorum. Bence bana en zordu sadece. Onlar için hayatta olmayan, sadece bir hayali, düşüncesi olan bir şeydi. Onlar sadece o hayali kaybetti. Benim doğumumdan snr, kızımın ölümünden 2 gün önce kardeşimin düğünü vardı. Sezeryanlı halimle gittim. Düğünde dik durmaya çalıştım, bazı aptallar bana gelip hayırlı olsun doğurmuşsun diyordu. Onları duyunca tepki vermiyordum, sağol diyip geçtim. Sadece bazı çok sevdiğim insanları görünce gözlerim doluyordu hemen ağlama ağlama diyorlardı aman makyajın akmasın, aman bak düğündesin ağlama. Hayırlısı olsun diyorlardı. Herkes kalkıp oynadı neşeyle, annem oynadı hep. Ben sadece bir kere, kardeşimin düğününde masamdan kalkmadan oturmak istemediğimden ve onun yanında olmak istediğimden piste kardeşimin yanına gittim. o sırada da athenanın 'hayat benim her anımı yaşadıkça sevesim var.. aldırmam hiç yağmurlara' çalıyordu. Piste çıktm ve bu şarkı çıkınca gözlerim doldu. Annemler de geldi annem de ağladı o an benimle. Hem oynayıp hem ağlarken fotoğrafımız çekildi. Sonra kardeşim sabaha karşı balayına yola çıktı, benim bebeğimin de haberi geldi. Kardeşim dönmesin diye o susurluka varana kadar annemlere bile haber vermedim. Sonra defnettik işte, bir hafta sonra kardeşim döndü. Tabi konu hep düğün, nasıl geçti, nasıl eğlendik, şu kişi düğünü çok beğenmiş, balayı çok güzelmiş, düğün resmi çıktı mı, videosu geldi mi vs vs.. Benim için o düğünün malesef hatırlattığı tek şey var, sezeryanlıydm ve kızım kuvözdeydi. Bundan 1 2 hafta sonra da annemler doğup büyüdüğüm evden yeni eve taşındılar. Yeni ev muhabbeti, elif avize alalım mı benimle gel, elif halı bakalım mı bana seçmemde yardım et.. Şuraya duvar kağıdı mı yapsak fln.. Sonuçta herkes kendi hayatına bakıyor. Onlar da haklı benim bebeğim öldü diye oğullarının düğünde eğlenmeyecekler mi. Ya da senelerdir taşınma hayalindeydi kadın, o hayalin gerçekleşmesini yaşamayacak mı yaşayacak. Malesef bebeğim öldüğünde de beni, kendilerini çok sevdiğim için düğünde gördüğümde ağlatan tanıdıklarım aile dostlarımız bile aramadı. Ne söyleyeceklerini bilmiyorlarmış, annemi aramışlar...
Şimdi de kardeşim işi bıraktı. Kendine iş kurdu. Annem de işi bırakmasını hiç istemiyordu senelerdir bunun kavgası vardı. Halbuki çocuk iş kurdu kötü bir şey yapmadı şimdi bak para da kazanıyor. Tek konumuz bu. Bir araya gelince kardeşimin işlerinden başka şey konuşmuyoruz. Beni de iyiyim sanıyorlar. Yaşandı bitti. Eşim bile anlamıyor. Geçenlerde ağladım yine bunalıma girdim. Öncesinde beni çok neşeli görüyormuş seviniyormuş bundan dolayı. Ağlarken görünce şok olmuş. Mesela babamla dayım geçen gün, kızımdan bir kaç hafta önce aniden ölen bir tanıdığımızdan konuşuyorlardı. Babam da, herkes unutuluyor işte, alışılıyor baksana fln dedi. Benim de orada gözlerim doldu. Babam da o kadar anlamadı ki neden olduğunu, bana 'ne oldu sen iyi misin ne oldu ne oldu.' Ya baba dedim, ölen unutuluyor dediniz ona duygulandım. İşte sonuç bu, onlar unutuyor ama ben unutmuyorum. Hiçbir zaman unutmayacağımı da biliyorum. O yüzden sadece sizin beni anlayabileceğinizi biliyorum. Ne anne babamdan ne başkasından bunu beklemiyorum.
Başın sağolsun geröekten anlayışsız insanlarla olmak ne zordur. Yerinde olsam kendime vakit ayırıp acımı yaşarım yasını tutarım. Kaç haftalık ne zamana kaybettiniz siz 😓

Bizler acı yoldaşıyız arkadaşım başın sağolsun 😓 dilerim vakit senin için su gibi aksın geçsin. Okuyunca burada okuduğum birşey aklıma geldi. Bayan otopsi raporundan birşey çıkmayınca hastanedekş hemşireleri araştırıyor ve bebeğin ilacının yanlış yöntem ile verildiği için vefat ettiği ortaya çıkıyor. Stajyer birisine denk gelmişti yani, en son davalıktı ne oldu bilmiyorum ama geçmiş sayfalarda okumuştum. Dilerim seni bir nebze rahatlatacak bir sonuç çıkar çünkü insan ne kadar olsa hep neden diyip cevap arıyor. Tekrar başın sağolsun. Kaybedeli ne kadar oldu senin 😓
Sağol canım seninde başın sağolsun🥺 3 ay oldu cok korkuyorum bi ihmal söz konusu olmasından bilindik bir özel hastane ama neler neler oluyor göruyoruz bakalım sonuca göre hareket etcem

Bugün rüyamda oğlumu gördüm hiç dünya gözüyle görmediğim yavrumu rüyalarımda görüyorum o kadar tatlı o kadar güzelki...hep emzirirken görüyorum Allah'ım nolur bu rüya olmasın diyorum yavruma bakıyorum o kadar mutlu o kadar mutluki güldüğünü görüyorum...
Kaderde rüyalarda annelik yapmak varmış,Allah kimseye yasatmasin 🙏 herkesin bebeği sağlıcakla doğsun bütün anneler ( anneliği hakedenler) kucaklarına alsınlar bu çektiğimiz acıyı çekmesinler...Uyandığımda o kadar mutluydumki çok güzeldi😔hiç uyanmak istemedim...

Bugün rüyamda oğlumu gördüm hiç dünya gözüyle görmediğim yavrumu rüyalarımda görüyorum o kadar tatlı o kadar güzelki...hep emzirirken görüyorum Allah'ım nolur bu rüya olmasın diyorum yavruma bakıyorum o kadar mutlu o kadar mutluki güldüğünü görüyorum...
Kaderde rüyalarda annelik yapmak varmış,Allah kimseye yasatmasin 🙏 herkesin bebeği sağlıcakla doğsun bütün anneler ( anneliği hakedenler) kucaklarına alsınlar bu çektiğimiz acıyı çekmesinler...Uyandığımda o kadar mutluydumki çok güzeldi😔hiç uyanmak istemedim...
Bende suni sanci çekerken bi ara uyuyakalmisim yanimda boya kalemleriyle resim ciziyodu bi kac kez daha gördüm ama tam hatırlayamıyorum 😑 birisinde de sarıldı bana yüzümü sevdi 😑

Sözde bizi düşünüyorlar hayatımiza devam etmemizi istiyor ailelerimiz ama içimizde kopan fırtınayı bilmiyorlar anlamiyolar.. Esine kızma bence toparlanman için oyle diyodur. Bebeğin kuvozdeyken durumu nsısldı peki yani düğün ertelenemez miydi?
düğün zaten pandemiden dolayı ne olacağı belli değildi ertelesek mi diye düşünülüyordu sonra düğüne 5 hafta kala kardeşim ertelemekle uğraşmasak yapalm nasıl olacaksa olsn bitsin demiş tam o gün benim kordondaki ters akım ortaya çıkmştı birkaç haftaya kalbi durabilir demişti doktorlar. Annem bunu söylemiş kardeşim de ne yapacağını bilemeyince, eşimle ben, bizi beklemeyin bizim ne olacağımız belli değil zaten her an bugün bile kalbi durabili siz yapmak istiyorsanız yapın dedik. Açıkçası o günden sonra 5 hafta daha yaşayabileceğini kimse düşünmüyordu zaten, şansa düğüne 4 gün kala sezeryan olmak zorunda kaldm o zaman da zaten ertelenecek gibi değildi. O güne kdr kuvözden kötü haber almamıştık stabildi ama umudumuz da pek yoktu zaten 420 gr doğduğu için işte.. Ertesi gün aradılar durumu kötüleşti diye

Ben hiç görmedim cnm, görebilmek isterdim. Ama görsem de gördüğüm bebeğin gerçekten o olduğuna inanır mıyım bilmiyorum.

Başın sağolsun geröekten anlayışsız insanlarla olmak ne zordur. Yerinde olsam kendime vakit ayırıp acımı yaşarım yasını tutarım. Kaç haftalık ne zamana kaybettiniz siz 😓
4 ay olacak kaybedeli cnm, 27+5te alındı plasenta gelişmediği ve kordonda ters akım olduğu için büyüyemedi.

düğün zaten pandemiden dolayı ne olacağı belli değildi ertelesek mi diye düşünülüyordu sonra düğüne 5 hafta kala kardeşim ertelemekle uğraşmasak yapalm nasıl olacaksa olsn bitsin demiş tam o gün benim kordondaki ters akım ortaya çıkmştı birkaç haftaya kalbi durabilir demişti doktorlar. Annem bunu söylemiş kardeşim de ne yapacağını bilemeyince, eşimle ben, bizi beklemeyin bizim ne olacağımız belli değil zaten her an bugün bile kalbi durabili siz yapmak istiyorsanız yapın dedik. Açıkçası o günden sonra 5 hafta daha yaşayabileceğini kimse düşünmüyordu zaten, şansa düğüne 4 gün kala sezeryan olmak zorunda kaldm o zaman da zaten ertelenecek gibi değildi. O güne kdr kuvözden kötü haber almamıştık stabildi ama umudumuz da pek yoktu zaten 420 gr doğduğu için işte.. Ertesi gün aradılar durumu kötüleşti diye
Kötü denk gelmiş cnm snein icin ama herşey olması gerektiği gibi oluyor naisp neyse o oluyor..

Ben hiç görmedim cnm, görebilmek isterdim. Ama görsem de gördüğüm bebeğin gerçekten o olduğuna inanır mıyım bilmiyorum.
Ben hep aynı bebeği görüyorum kendi kucuklugumle ayni en önemlisi hep gülümserken görüyorum onu öyle görünce uyandığımda çok mutlu oluyorum bazen diyorum keske bı kere gorsemiydim yüzünü acaba hep içimde kalıcak onu gormemek

Kötü denk gelmiş cnm snein icin ama herşey olması gerektiği gibi oluyor naisp neyse o oluyor..
Aynen canım kötü olmuş ama inan ondada vardr bir hayir öyle düşün ..
İnşaat bundan sonraki hayatın o kadar güzel okadar güzel olur ki bu yaşadığın kötü anıların yerini mutluluk sevinç neşe doldurur evin bebek kokar kucagin dolar inşallah canim

Aynen canım kötü olmuş ama inan ondada vardr bir hayir öyle düşün ..
İnşaat bundan sonraki hayatın o kadar güzel okadar güzel olur ki bu yaşadığın kötü anıların yerini mutluluk sevinç neşe doldurur evin bebek kokar kucagin dolar inşallah canim
Amin cnm amin hepimiz icin insallah. ❤

Ben hep aynı bebeği görüyorum kendi kucuklugumle ayni en önemlisi hep gülümserken görüyorum onu öyle görünce uyandığımda çok mutlu oluyorum bazen diyorum keske bı kere gorsemiydim yüzünü acaba hep içimde kalıcak onu gormemek
Gorsen de bir sey degismiyor ki.. ben gordm, belki ondan ruyamda gormuyormdur.. sonucta buyutemedik, baska baska cocuklarimiz insallah olur ama kavusamadiklarimiz en degerlileri olacaktir

Kızlar merhaba, 7 ekimde 16 haftalık bebeğimi kaybetmiştim. Ilk adetten sonra kontrole gittiğimde her şey normal demişti dr korunmayabilirsin. Bende denedim o ay. Ve bi baktım hamileyim. Tam 2 ay sonra 7 aralikta.. Mucize gibiydi.. bi yandan çok mutlu oldum bi yandan hep bi korku yine aynışeyler olursa diye.

Bu sefer devlete degil cok arastirarak ozelde bi riskli gebelik uzmanina gittim. Geçen cts keseyi gördük..her şey yolunda dedi dr.. 1 hafta sonrasına kalp atışı için çağırdı..derken pzt günü 5+4 te birden kanamam başladı. Bi kaç saat sonra iyice yoğunlaştı.. doktora gittiğimde kese kalmamıştı. Düşük olmaması için hoca iğne vuracaktı ama kese çoktan yok olduğu için gerek duymadı.. yani 2.gebeligimde başlamadan bitti.. doktor bu iyi bisey vücut gebe kalabiliyor, sağlıksız olani uzaklaştırdı... gibi birsuru telkinde bulunsada insan üzülüyor tabi..
Cts kontrole gidicem, rahim ne durumda içerde bisey kaldı mi bakalım...

Rabbim geciktiriyorsa guzellestiriyordur🙏🙏

2021 biz melek annelerinin yılı olsun, güzel olsun, sağlıklı olsun 🙏🙏🙏

Kızım üstüne karlar yağmış..Bir kar can acıtırmı artık benım hep canımı acıtıcak düne kadar içimde en en yakımdayken nasılda o beyazların altında kaldın annem her zerrene kurban olduğum ciğerim yanıyor çok yanıyor annem..😭

Kızım üstüne karlar yağmış..Bir kar can acıtırmı artık benım hep canımı acıtıcak düne kadar içimde en en yakımdayken nasılda o beyazların altında kaldın annem her zerrene kurban olduğum ciğerim yanıyor çok yanıyor annem..😭
Çok üzgünüm.. Allah hepimizin yardımcısı olsun 🙏

Kızlar merhaba, 7 ekimde 16 haftalık bebeğimi kaybetmiştim. Ilk adetten sonra kontrole gittiğimde her şey normal demişti dr korunmayabilirsin. Bende denedim o ay. Ve bi baktım hamileyim. Tam 2 ay sonra 7 aralikta.. Mucize gibiydi.. bi yandan çok mutlu oldum bi yandan hep bi korku yine aynışeyler olursa diye.

Bu sefer devlete degil cok arastirarak ozelde bi riskli gebelik uzmanina gittim. Geçen cts keseyi gördük..her şey yolunda dedi dr.. 1 hafta sonrasına kalp atışı için çağırdı..derken pzt günü 5+4 te birden kanamam başladı. Bi kaç saat sonra iyice yoğunlaştı.. doktora gittiğimde kese kalmamıştı. Düşük olmaması için hoca iğne vuracaktı ama kese çoktan yok olduğu için gerek duymadı.. yani 2.gebeligimde başlamadan bitti.. doktor bu iyi bisey vücut gebe kalabiliyor, sağlıksız olani uzaklaştırdı... gibi birsuru telkinde bulunsada insan üzülüyor tabi..
Cts kontrole gidicem, rahim ne durumda içerde bisey kaldı mi bakalım...

Rabbim geciktiriyorsa guzellestiriyordur🙏🙏

2021 biz melek annelerinin yılı olsun, güzel olsun, sağlıklı olsun 🙏🙏🙏
Pıhtılaşma testi yaptırmışmıydın?
Kolay gebe kalıyorsun demek ki bu güzel birşey. Bende 3 ay bitti ve bir şüphe yaşadım ve kesinlikle henüz hazır olmadığımı hissettim. Duygular çok korkunç ve onunla karnımda bir yavru büyüsün istemem. Bir süre ertelemeye karar verdim. Geçerler diye düşünüyorum 😔

Pıhtılaşma testi yaptırmışmıydın?
Kolay gebe kalıyorsun demek ki bu güzel birşey. Bende 3 ay bitti ve bir şüphe yaşadım ve kesinlikle henüz hazır olmadığımı hissettim. Duygular çok korkunç ve onunla karnımda bir yavru büyüsün istemem. Bir süre ertelemeye karar verdim. Geçerler diye düşünüyorum 😔
Yaptirmamistim canim. 3 olumsuz gebelikten sonra yapıyorlarmış devlette. Bi gidicem kontrole isticem bakalım yaparlar mı. Özelde sordum 2550 dedi. Bu kadar pahalı olmasa orda da yaptırdım amabaya pahalı..
Aslında ilk gebeliğim hemen olmadi, bu ilk denemede oldu. Nasip tabi..
Valla ben psikoljik olarak hep hazırımda, bakalım ne zmn nasip olur.. senin de gecer canim 🙏

Back