Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Haklisin uzucu bir durum ve ailen de hakli ozellikle boyle bir hastalik gecmisin varsa mutlaka tekrar doktora git. Benim boyle bir gecmisim yok ama ben de psikologa basladim.

Sizede geçmiş olsun Allah kimseye yaşatmasın çok zor Allahım bundan sonraki bebislerimize kavuşmayı nasip etsin inşallah hayırlısını sağlıklısını uzun omurlusunu versin rabbim

Haklisin uzucu bir durum ve ailen de hakli ozellikle boyle bir hastalik gecmisin varsa mutlaka tekrar doktora git. Benim boyle bir gecmisim yok ama ben de psikologa basladim.
Eğer Biraz daha kendimi kötü hissedersem haklısın gitsem iyi olur. Bazen cok kotu oluyorum bazen iyi hissediyorum Allaha tevekkül edince..

Seni hiç. Bir zaman anlamayacaklar inan bana. Anlamalarını da bekleme. Babalar zaten kucaklarına alınca baba oluyorlar. Daha Dün kaybettğim kızımın konusu açıldı, bana dedi ki sende fazla abartmıştın çok aşırı yaşadın bu acıyı dedi. Dumur oldum . Bu adam şu anda bi baba çok şükür 2 yaşında bi kızım var evlat sevgisi biliyor. Ama nitekim kaybettğim kızımla böyle bi bağ kuramadıkları için ona abartı geliyor benim yaşadıklarım. Ne acı dimi. İkimizin ortak acısı olmalı aslında ama değil. Ozaman da tek başıma yaşamıştım bu acıyı.
canım önce sen kendini bi toparla. Önce sen ‘iyi ‘ ol. Sonra hayırlısıyla rabbim sana yine sağlıklı sıhhatli bir evlat nasip edecek. Ve görüceksin bu acının ilacı kucağına alacağın yavrun olacak.

Her sabah her gece yatmadan aklimda unutamam da.. Haklısın kimse benim kadar hissetmedi naısl anlasınlar beni.. Bazen iyi hissediyorum bazen kötü bazen orta. Daha cok az oldu normal değil mi cnm böyle hissetmem? Sağlıkla kucağıma alabileceğim evlatlar nasip etsin ins rabbim bana da cennet annelerine de isteyen herkese de..

sizin de mi kaybettiğiniz bebeğiniz sezeryanla doğdu ve ilk gebelikti? Sebebi neydi kaybın biliniyor mu?

sizin de mi kaybettiğiniz bebeğiniz sezeryanla doğdu ve ilk gebelikti? Sebebi neydi kaybın biliniyor mu?
Hayır sezeryalnla doğmadı normal doğum oldu. Evet ilk gebeliğimdi. 2016 yılında. Benim ilk haftalardan kanamalı bir gebelikti. 18. Haftamda kesem delinmiş kanama olduğu için devamlı enfeksiyon yapmış. Bebeğim sağlıklıydı dayanabildiği kdar dayanmasını bekledik. 25. Haftamda sancılarım başladı hastaneye yattım1 hafta sonrada doğum yaptım. Bebeğimde herhangi bi gelişim geriliği veya gelişimsel bi sorun yoktu 13 gün küvözde kaldı. Kalbi durdu kaybettik.
benim rahmim y şeklindeymiş . Histeroskopi yöntemi ile düzeltildi. Ertesi ay gebe kaldım ve şükür ki sorunsuz bi gebelik geçirdim, sağlıkla da evladımı kucağıma aldım. Şimdi 2 yaşında.
şimdi tekrar hamileyim hyırlısıyla bunu da sağlıkla kucağıma alırım inşallah..
Sizin de mi kaybınız var sebebiniz nedir?

Böyle hissetmen çok normal tabiki de . Acını yaşamakta en büyük hakkın. Annelik kadınların fıtratında var anormal değil hissettiklerin tabki de .. Dakikalar saatler geçmiyor geçemez derken 4 sene oldu. Zaman herşeyin ilacı inan bana

Bu topiği okumak bana güç verdi ne kadar cok ayni acıyı yaşayanlar varmis.. Zamanla hafiflicek inş buna inanıyorum bende dua ediyorum bol bol en büyük yardımcım bu.. Aslinda anneme ve esime de kızamıyorum bana böyle davraniyolar diye çünkü antiderpresan geçmişim var tekrar onlara donmemden korkuyolar..

Malesef plasenta yetersizliği vardı 21. haftada öğrendim o zaman daha bebek 19 haftalık kalmıştı. 23. haftada kesinleşti bu durum ve damarlarda kan akışında akım kaybı olmaya başladı derken ters akım oldu. Aldırmanız daha mantıklı dediler ama ben dinlemedim tabi Allah bilir dedim ölecekse de kendi ölsün ben kendim sonlandıramam dedim pek çok anne gibi... En sonunda gebelik zehirlenmesi başladı 28. hafta başında. Yine alalım dediler ama ben yine direndim, birkaç gün öyle takip edildim. En sonunda beyine giden damarda da akım kaybı olunca kaybetmemiz an meselesi dendi. Madem 5 haftadır kordondaki kanda akım kaybıyla buraya kadar geldin uğraşalım bebeği yaşatmak için dediler ve 27+5te sezeryan olmak zorunda kaldım. Normal doğumu bu kdr ufak bebek kaldıramaz dediler. Ama yine de dayanamadı tabi. 5 hafta gerilik vardı doğduğunda sadece 420 gramdı=( 5,5 gün dayandı sadece.
Daha 1 ay oldu doğum yapalı. 5 ay daha beklemek zorundayım malesef.. Tüp bebekle hamile kalmıştım zaten. Merkeze daha gitmedim bakalım ne söyliyecekler. Umarım çok bekletmeden gelir ve sağlıkla kucağıma alırım bu sefer. Bazen bir ömür nasıl geçecek bu acıyla diyorum...

P Positivevibes beraber bekleyeceğiz buradaki melek anneleriyle birbirimize güç vereceğiz bana da 6 ay dedi doktor ama ben korkuyorum 8-10 ay arasi beklemeyi düşünüyorum iki ayı bitti bile zaten. Tekrar riskli bir gebelik geçirmeyi göze alamıyorum birkaç ay daha geç olsun güç olmasin diyorum ama zaman da geçmiyor...

Keşke yaşım genç olsa ve doğal hamile kalabilsem ben de öyle yapardım ama malesef ben 6 ay bile beklemyi düşünmüyorum doktorum ve tüp bebek merkezimdeki doktorlar kabul ederse aralık ocak gibi ilk denemeyi yapmak istiyorum ama bakalım tabi her şey kısmet..

tabi bu esnada kan pıhtılaşma testi fln yaptıracağım bir şekilde bir dahaki hamilelikte kan sulandırıcı kullanmam gerekecek sanırım...

Benim de tüp bebekti ve bende sezaryen oldum 34+6 da bi gece de kalbi durdu bebeğimin çok ama çok zor günlerdi gerçekten allah hepimize sabır versin. Mayıs 2 de kaybettim. Geçen sene 29 Eylül de hamile olduğumu öğrenmiştim yani yarın.. ben merkezle görüştüm 6 ay geçmeden transfer yapmıyoruz demişlerdi şimdi 6 ayımın dolmasını bekliyorum

Off cok kotu bir haber oldu bu bana ama tahmin ediyodm;( nasil gececek bilmiorum yastan dolayi da tedirginim..
Hangi merkezdi sizin?

Acinizi anliyorum malum benim de 2 kaybim var. Benim 2.dogumum sezeryan oldu ve sezeryandan dolayi doktor 1 sene hanilelik onermedi oyice iyilessin karnim diye, hamilelikte geriliyor malum.1 senenin uzerine izin verdi. Beklemek zor olsa da sagkikki bir gebelikk icin beklemekse yapilmasi gereken bekleyecegiz.

1 sene 2 sene diyen doktor da var evet ideal dunyada o kadar beklerdim bebegimi kaybetmesem, ya da yasim genc olsa ya da tup bebek yapmak zorunda olmasam.. ama bizim psikolojimiz farkli oldugu icin cogu dr 6 ay diyor hatta 4 5. Ayda hamile kalan hastalarim da oldu sorun olmadi demisti benim doktorum. Ben 2 ayda 3 ayda hamile kalan bile birsuru duydum ama tabi doktorlar onermezler o kadarini. Dedigin gibi onemli olan saglikli olmasi kesinlikle insallah Allah kimseye bir daha boyle bir aci yasatmasin
Senin iki hamileligin arasi ne kadardi

Bana da yasakladı doktor doğal yolla hamile kalmayı ikinci gebeligimi kalp atışı durduğu için daha yeni sezeryan ile aldılar çok zor ikinci kez aynı acıyı aynı kaybı yaşamak rabbim dayanma gücü versin bizlere acele etmeyin biraz dinlendirin vücudunuzu piskolojinizi toparlayın hazır olduğunuzda başlayın tüp bebek için ben 34 yaşındayım hiç acele etmiyorum 1 yıl dan öncede gitmek istemiyorum eğer nasip de varsa vakti zamanı yok cnm rabbim bir daha yaşatmasın inşallah bundan sonraki bebislerimize kavuşmayı nasip etsin rabbim

11 haftalik mi sezeryan yaptilar?

Neden doğal yolla kalmayı yasakladı genetik sıkıntı mı var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…