• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Ben çalışıyorum muhasebeciyim bebeğimi kaybedeceğimi öğrendiğimde 3 hafta işe gelemedim surekli hastanelerdeydim sonra da sezeryan oldum 1 ay daha gelemedim bütün işler birikti iş yüküm çok fazla iyice bunaldim evde olsam en azindan insanlar ustume gelmese bi arkadaşimla buluşsam ya da yürüyüş yapsam kendime zaman ayirsam diyorum. Çok yoğun calismak da cok stresli her türlüsü zor :silah:

Ben çalışıyorum muhasebeciyim bebeğimi kaybedeceğimi öğrendiğimde 3 hafta işe gelemedim surekli hastanelerdeydim sonra da sezeryan oldum 1 ay daha gelemedim bütün işler birikti iş yüküm çok fazla iyice bunaldim evde olsam en azindan insanlar ustume gelmese bi arkadaşimla buluşsam ya da yürüyüş yapsam kendime zaman ayirsam diyorum. Çok yoğun calismak da cok stresli her türlüsü zor :silah:
Aynen aynisini ben de dusunuyorm bazn cok mu cabuk basladim ise djyorm

Benim raporum var öğretmenim 15 gün sonra bitiyo ins uzaktan da olsa iyi gelir öğrencilerle ilgilenmek..
Emin ol iyi gelecek. Gündüz isle meşgul olup aksam ağladığım da olmuyor degildi. Ama hayata karistikca normallesiyoruz. O yüzden is yoksa bile uğraş sart, bunu 2 kez dogum yapıp kaybetmiş biri olarak söylüyorum...

Ilk kaybımda normal doğum olduğu için 2 hafta sonra başlamıştım ikincide sezaryen olduğu için daha gec.

Çalıştığım.sektor itibari ile stresli bir.isim var ama insanlarla uğraşmak acılarıyla basbasa kalmaktan iyi geldi. Cunku her gün her dakika arkadaşlarınla.gorusemiyorsun, benim öyle her gün boşta görüşecek arkadasim yoktu en azından, çoğu çalışıyordu zaten. Bu imkan olmayınca ev insanin zaten kararmış ic dünyasını daha da karartıyor ne yazik ki

Emin ol iyi gelecek. Gündüz isle meşgul olup aksam ağladığım da olmuyor degildi. Ama hayata karistikca normallesiyoruz. O yüzden is yoksa bile uğraş sart, bunu 2 kez dogum yapıp kaybetmiş biri olarak söylüyorum...
Allah sabırlar versin. Peki sonradan bebeğin oldu mu

Ben çalışıyorum ama ben de iyi değilim. Ki ani bir ölüm de değildi. Ölümünden önce yaklaşık 6-7 hafta acaba kalbi durdu mu diye bekledim. Kaybedeli de tam 1 ay oldu bugün. 31 ağustosta kaybettik 3 eylülde işe başladım daha sezeryan bantım yeni çıkmıştı. Ama toparlayamadım daha. Küvezdeki hali gözümün önüne geliyor, çok özlüyorum. Hele o süt sağmak, o içsin diye hayal ederek sürekli sağıp sağıp dolaplara doldurmak. Çok zor çok... =(

Sütüm gelmiyordu, makina yara yapti ama hiç nasip olmadinsutum oğluma. devamli yoğun bakıma görmek için aramak, gidip sıcacık tenine dokunmak, her ziyaret ettiğimde iyiye gitmediğini gördüğüm halde benim oğlum başaracak diye ağlamak basaracagini dilemek... hepsi cok zor. 2 gune alismiyorsunuz ha alışmaktan kastim üzülmeyeceksiniz degil kaybı kabulleniyorsunuz. Siz hiç mezarlığa giderken bebeklerim üşüyerek diye batannaiye getirmek isteyen kadın duydunuz mu? Duymadıysaniz o kadın benim iste. 1 sene oldu kaybedeli hala yutkunurk3n zorlanıyorum. Kıpır kıpır kuvez halleri geliyor hala gözümün önüne. Evet acıtıyor ama u utmak.da istemiyorum açıkçası yuzunu oğlumun...

Allah sabırlar versin. Peki sonradan bebeğin oldu mu
Tam 1 sene oldu ikinci dogumdan sonra. Sezeryan olduğum.icin doktor riske atmamak adına hamilelik vermedi bana 1 sene.Daha yeni izin veriyor, nasip canim hem de korkuyorum sebep bulunamadığı icin...

• Üzgünüm
Reactions: H M
Tam 1 sene oldu ikinci dogumdan sonra. Sezeryan olduğum.icin doktor riske atmamak adına hamilelik vermedi bana 1 sene.Daha yeni izin veriyor, nasip canim hem de korkuyorum sebep bulunamadığı icin...
Ne kadar zordur Rabbim sabır versin inş. Benim kızım 17 haftalıkti ama 15 haftada kalmis aklimdan çıkmiyo eskisi gibi olamıyorum heran düşünüyorum.. 2sinin de ni sebebi yok be kadarlıkti meleklerin

Ne kadar zordur Rabbim sabır versin inş. Benim kızım 17 haftalıkti ama 15 haftada kalmis aklimdan çıkmiyo eskisi gibi olamıyorum heran düşünüyorum.. 2sinin de ni sebebi yok be kadarlıkti meleklerin

Biri.22.digeri 26 ya gelmisti artık

Yok sebep, belirli haftadan sonra.calisma dinlen bir de bunu deneyelim dediler. 2 farkli perinatologa da gittim hepsi ayni şeyi sorun olmadığını dedi. Rahim filmim normal. Bebeğe nifty test yapıldı temiz çıkmıştı. Erken doğumu.neykn tetiklesigini bulamıyorlar
Teshis olmayınca tedavi, tedavi olmayınca da insanın umudu.kiriliyor :(

Biri.22.digeri 26 ya gelmisti artık

Yok sebep, belirli haftadan sonra.calisma dinlen bir de bunu deneyelim dediler. 2 farkli perinatologa da gittim hepsi ayni şeyi sorun olmadığını dedi. Rahim filmim normal. Bebeğe nifty test yapıldı temiz çıkmıştı. Erken doğumu.neykn tetiklesigini bulamıyorlar
Teshis olmayınca tedavi, tedavi olmayınca da insanın umudu.kiriliyor :KK43:
En kötüsü de odur heralde sebepsiz.. Pıhtılaşma testi yada enfeksiyon kaynaklı olabilir mi acaba

En kötüsü de odur heralde sebepsiz.. Pıhtılaşma testi yada enfeksiyon kaynaklı olabilir mi acaba
2. Dogumdan 1 hafta önce enfeksiyon taraması yapıldı
Ben pimpirikli olduğum.icin 20. Hafatdan beri 2 haftada 1 enfeksiyona bakıyorduk. Keisnlikle degil yani. Pıhtılaşma ixin de test istedim yaptırmadı doktorlar gittikleri benim kayıp oykumun semptomlari pıhtılaşma uygun değilmiş cnm. Biri yaptırmadan digeri yaptır derdi yoksa diye düşünüyorum. Bir de dusuk degil hep doğum hep ileriki haftalar...

Son düzenleme:
2. Dogumdan 1 hafta önce enfeksiyon taraması yapıldı
Ben pimpirikli olduğum.icin 20. Hafatdan beri 2 haftada 1 enfeksiyona bakıyorduk. Keisnlikle degil yani. Pıhtılaşma ixin de test istedim yaptırmadı doktorlar gittikleri benim kayıp oylumun semptomlari pıhtılaşma uygun değilmiş cnm. Biri yaptırmadan digeri yaptır derdi yoksa diye düşünüyorum. Bir de dusuk degil hep doğum hep ileriki haftalar...
Pıhtılaşma sebep olabiliyormus hatta büyük kısmı pihtilasmadan kaynaklaniyomis diye duydum ben. Rabbim sağlıkla kucağına alabilecegin evlatlar nasip eylesin sana da cennet annelerine de her isteyene de ins..

Pıhtılaşma sebep olabiliyormus hatta büyük kısmı pihtilasmadan kaynaklaniyomis diye duydum ben. Rabbim sağlıkla kucağına alabilecegin evlatlar nasip eylesin sana da cennet annelerine de her isteyene de ins..
3 riskli gebelik doktorundan da istedim canim vermedi hiçbiri. Ne ayak sişliği ne damarlarda belirgin bacaklarda varis gibi damar belirginlesmesi ne de yürüyünce rahatsizlik hissi. Bende hiç semptom yoktu

3 riskli gebelik doktorundan da istedim canim vermedi hiçbiri. Ne ayak sişliği ne damarlarda belirgin bacaklarda varis gibi damar belirginlesmesi ne de yürüyünce rahatsizlik hissi. Bende hiç semptom yoktu
Bildiğim kadarıyla devlet hastaneleri de yapıyo bu testi gitsen doktorum istedi desen yapmazlar mi acaba cnm

Bildiğim kadarıyla devlet hastaneleri de yapıyo bu testi gitsen doktorum istedi desen yapmazlar mi acaba cnm
Ille yaptıracaksam yazdırmak gerekli devlet hastanesinde kadin doktoruna gidip. Soyle ki pandemi diye evden uzaktan bilgisayardam calisiyorum ben, insulin direnci var bende. Riskli gruptayim. Devlet hastanesine kalabalığa karışmak istemiyorum açıkçası. Valla akrabalardan eşi acillik oldu diye yanında giden kadın corona kaptı ve vefat etti ne yazik ki, eşinin maşallahı var. Hastanelerden kronik hastalik sebei ile korkuyorum

Ille yaptıracaksam yazdırmak gerekli devlet hastanesinde kadin doktoruna gidip. Soyle ki pandemi diye evden uzaktan bilgisayardam calisiyorum ben, insulin direnci var bende. Riskli gruptayim. Devlet hastanesine kalabalığa karışmak istemiyorum açıkçası. Valla akrabalardan eşi acillik oldu diye yanında giden kadın corona kaptı ve vefat etti ne yazik ki, eşinin maşallahı var. Hastanelerden kronik hastalik sebei ile korkuyorum
Oda doğru haklısın cnm. Ben bilmiyordum yazdırmak gerektiğini. Ins bu kez sağlıkla kucağına alırsın bebegini.

Oda doğru haklısın cnm. Ben bilmiyordum yazdırmak gerektiğini. Ins bu kez sağlıkla kucağına alırsın bebegini.
Tahlil yaptırmak için ilgili uzman doktora gidip test talebinde bulunması lazım.

Nasip canim, hayirlisi olacak gebelik nasip olsun bu ke, insallah.

Biraz bende anlatmak istiyorum. Bir hayli uzun olacak.
Eşimle ikimizde genç anne babayı çok istiyorduk. Forumdan doğru hamile kalmanın sandığımız kadar kolay bir şey olmadığını bildiğimden hiç korunmadık.
Olur mu olmaz mı stresinden dolayı (bir de neyi çok istersen onunla imtihan olurmuşsun) hamile kalamadım 1 sene boyunca.
Sonra tam vazgeçtim ki hamile olduğumu öğrendim. Öğrendiğim andan itibaren resmen anne olmuştum bile. Her türlü hayaller planlar her şey..
Binbir türlü pimpirikle 12. Haftaya geldim ama nasıl. 12 haftadan sonra artık gerçekten doğum yapacağıma ve bebek sahibi olacağıma inandım. Geriye tek korkum rahim ağzı yetmezliği olması kalmıştı.
Kontroller çok güzel gidiyordu ta ki 18. Haftaya gelene kadar.
Doktorum bebeğimin kalbinin sağda olduğunu söylemişti. Dünyam başıma yıkıldı ne düşüneceğimi bilemedim tek merak ettiğim Yaşar mıydı?
Hemen başka bir doktora gittik ki doktordan “bebeğin sapasağlam, diğer doktor yanılmış” lafını duyalım. Olmadı. Hatta daha kötüsü, keşke kalbi sağda olsaymış öyle yaşayanlar varmış (sonradan araştırdıkça öğrendim) dedirtti bana. Diyafram kasımız tam gelişmemiş bu yüzden mide yukarı çıkıp kalbi sağa itmiş. Yukarı çıkan organlar Sebebiyle ciğer gelişimi olamıyordu. Anne karnında sıkıntı yoktu çünkü oksijen almıyordu asıl macera doğum sonrasında olacaktı. Defalarca doktorlar kontroller.. Aldır yaşamaz dediler. 20 haftalık olmuştum o zamana. Nasıl kıyabilirdim? Hissediyordum hareketlerini , o minik kalbi atıyordu. Sonra benimle aynı şeyleri yaşayanlarla bir grup buldum yaşamaz dedikleri bebekleri yaşayan bir sürü anne vardı. Sonra inandım başarıcaz dedim çok zorlu psikolojik sürekli korku dolu ağlamalı bir hamilelik geçirdim. O hayal ettiğim her şeyin her biri tek tek uçtu gitti.. doğumumu bile Ankara’da yapmam gerekiyordu çünkü ihtiyaç duyulabilecek olan makina sadece Hacettepede vardı. Velhasıl kelam çok uzatmayayım. Doğum yaptım.. İlk 3 gün çok kritikti, bebeğim makinalara bağlıydı, her yeri delik delikti, göbek katateriyle besleniyordu. Gün sayıyordum ilk gün iyiydi, ikinci gün Görmeye gittiğimizde Parmak uçları mor mordu. Niye böyle dedim? Son ayarda oksijen verildiği halde satürasyon değeri 65 civarlarıymış oksijen yetmiyormuş. Ki 65 çok çok aşırı kötü bir değerdi. Oksijen yetmediğinden dolayı dışarıdan kirli temiz kanı ayıracak cihaza ihtiyaç vardı. Önce şah damarından denediler fakat yeni bir şok.. Sadece kalp sağda kalmakla kalmamış bir de ön yüzü sırta bakıyormuş, bu sebepten girmeye çalıştıkları damar bile tersmiş ve kalbinde kanama meydana getirmiş. O sırada minik kalbi bir kere durmuş ve tekrar hayata döndürülmüş:( Ah benim meleğim.. Bunun üzerine acil bir şekilde, bebeğim küvezde; üzerinde bir sağlık personeli; küçük sağdaki kalbine kalp masajı yapılarak ameliyata alındı. Sadece makinanın çalışması için bile bilmem kaç ünite kan gerekiyordu. Sosyal medyayı seferber ettik oğlumuz için. O sırada meleğim ameliyata alındı bile. Ya şafi çeke çeke bekledim ama ruh gibiydim. Ecmo cihazının 3 tane riski vardı kanama yapması, pıhtı atması ve ölüm..
3 günlük bebeğim.. Minicik. Savunmasız benim yavrum. Açık kalp ameliyatına girdi. Fakat çıkamadı.. Bense sezaryen ağrımdan dolayı iç çeke çeke ağlayamadım bile.. Allahım herşey çok zor aşırı zor. Yaşasa şimdi 1,5 yaşında olacaktı güzel suratlı oğlum. Ama onun yerine bedeni toprak altında çürüdü. Hislerimi yaşadıklarımı anlatmam mümkün değil..

Back