Merhaba, bugun 23+0 bitti hamileligimde. Tup bebekle hamile kalmistim her sey yolundaydi 20+5te detayliya gittigimde 2 hafta gelisim geriligi goruldu. Baska baska doktorlara gittim once doktorlar cok erken donemde ve simetrik gelisim geriligi oldugu icin bebekte genetik hastaliktan suphelendiler fakat tup bebek oncesi esimde de bende de bebege gecebilecek genetik hastaliklar taranmis bir sey bulunamamisti. Pgt de yapilmisti. Son 2 gundur gittigm kontrollerde plasentanin iyi gelismedigi ve bebegi besleyemedigi kesinlesti. Suan 3 hafta geride bebegim, ve kordondaki kan akisi cok kotu cikti. Doktorlar birkac haftaya kalbinin durabilecegini dusnuyor. Dogarsa bile 26 27 haftalarda anca 400 grama fln gelmis olabilecegini, o zaman alirlarsa da durumun zor olacagino soylediler. Suan belirsizlikler icinde yuzuyorm. Bir yandan hala tekmesini hissettigim bebegim, bu bebek olecek diye dusunmek istemiyorm. Bir yandan da umut baglayip sonra cok yikilmak istemiyorum. Plasenta problemleri yasayan cok oluyor ama hep daha ileri haftalarda oluyor. Anlamak icin kordonsentez yapacagiz ama bizim diger butun testleri yapmis olan genetikcimiz de, cocukta genetik sorun varsa ya exom dizilemede bulunamayan bir gendir, ya da yeni mutasyon olmustur dedi. Acikcasi cok dusuk ihtimal. Baska doktorlar da tamamen tesaduf boyle gelismis olabilir dediler.
Hem bu bebegi kaybetmekten korkuyorm, hem de ikinci bir gebeligim olabilirse ayni seyi yasamaktan korkuyorm.
Benimle benzer seyi yasamis olan var mi.