• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Kızlar doğumdan kaç gün sonra ilk adetinizi gördünüz?
Ben 30 gün sonra muayeneye gittiğimde yumurtalığın içinde kanama gördü o yüzden ilaç verdi adet geciktirici ilaç 10 gün iç bırakınca regl olacaksın dedi o şekilde oldu yani 40 gün sonra olmuş oldum

Son düzenleme:
Off cok kotu bir haber oldu bu bana ama tahmin ediyodm;( nasil gececek bilmiorum yastan dolayi da tedirginim..
Hangi merkezdi sizin?
İstanbul Şişli Memorial sizin? Bu arada ilk başta doktor bana 6 ay deyince oturdum hüngür gündür ağladım ben o kadar nasıl beklerim diye bakın 5 ay oldu bile. Ki ben doktoru dinlemedim kırkım çıkar çıkmaz hiç korunmadım da ama nasip olmadı işge

Off cok kotu bir haber oldu bu bana ama tahmin ediyodm;( nasil gececek bilmiorum yastan dolayi da tedirginim..
Hangi merkezdi sizin?
Bu arada şöyle bişey var benim doktorum doçent ona dedim ki ben kırkım çıkar çıkmaz hamile kalsam sorum olur mu dedim. Sen gelip bana hocam ben kırkım çıktı hamile kaldım desen ne biz o çocuğu alırız ne de karnındaki çocuğa bişey olur için rahat etsin dedi. Allah nasip ettikten sonra her türlü olur dedi. Biz hastalara doktorlar olarak 6 ay veya 1 sene demek zorundayız ama çok gördük öyle hastaları dedi.

Bu arada şöyle bişey var benim doktorum doçent ona dedim ki ben kırkım çıkar çıkmaz hamile kalsam sorum olur mu dedim. Sen gelip bana hocam ben kırkım çıktı hamile kaldım desen ne biz o çocuğu alırız ne de karnındaki çocuğa bişey olur için rahat etsin dedi. Allah nasip ettikten sonra her türlü olur dedi. Biz hastalara doktorlar olarak 6 ay veya 1 sene demek zorundayız ama çok gördük öyle hastaları dedi.
Aynı birebir aynı şeyi benim doktor da söyledi benimki de doçent. Benim merkez de şişli memorial... Senin dondurulmuş embriyon var mıydı
İnşallah ilk denemede hamile kalsak bu sefer sağlıkla gelsin...

Aynı birebir aynı şeyi benim doktor da söyledi benimki de doçent. Benim merkez de şişli memorial... Senin dondurulmuş embriyon var mıydı
İnşallah ilk denemede hamile kalsak bu sefer sağlıkla gelsin...
Amin inşallah 🙏🏼 Evet 4 embriyomuz var 3 tanesi 5. Gün bir tanesi 6. Gün embriyosu. Sizin var mıydı?

Amin inşallah 🙏🏼 Evet 4 embriyomuz var 3 tanesi 5. Gün bir tanesi 6. Gün embriyosu. Sizin var mıydı?
Maşallah ne güzelmiş pgtleri var mı?
Bizim hepsi 6. gün embriyosu bir tanesi pgtli ama %50 mozaik, toplam 6 tane var diğerleri de pgtsiz. Belki mozaik olan 5. gündür onu bilmiyorum. 6. gün olanların da sadece biri aa kaliteydi sanırım diğer 4ü çifter dondurulmuş kalitesiz diye.
Şiddetli erkek infertilitesi olduğu için pgtsizlerin çoğu sağlıklı olmayabiliyor diye de takıyorum. Kaybettiğim kızım da pgtli embriyodandı ama onda da plasenta yetersizliği oldu bu sefer acaba pgtden dolayı mı böyle oldu diye düşünüyorum her ne kdr ondan dolayı olmaz deseler de. Pgt yaparken alınan hücreler embriyonun zarından alınıyormuş o zar da plasentayı oluşturuyormuş çünkü. Ama alakası yok dediler.
Bilmiyorum belki 6 ay dolmadan önce yeni bir tedavi olurum izin verirlerse diye düşündüm..
Peki kaybınız için Semra Hanım ne dedi. Ben plasenta yetersizliği ilk ortaya çıktığında gitmiştim daha kaybetmemişken. Amniyosentez yaptı genetik araştırma için y.dışına gönderdiler hala onun sonucu gelmedi. Yaptırmasak? demiştim Semra Hanıma o da bunun nedenini bilmeden ikinci tedaviyi olamazsn demişti..

Maşallah ne güzelmiş pgtleri var mı?
Bizim hepsi 6. gün embriyosu bir tanesi pgtli ama %50 mozaik, toplam 6 tane var diğerleri de pgtsiz. Belki mozaik olan 5. gündür onu bilmiyorum. 6. gün olanların da sadece biri aa kaliteydi sanırım diğer 4ü çifter dondurulmuş kalitesiz diye.
Şiddetli erkek infertilitesi olduğu için pgtsizlerin çoğu sağlıklı olmayabiliyor diye de takıyorum. Kaybettiğim kızım da pgtli embriyodandı ama onda da plasenta yetersizliği oldu bu sefer acaba pgtden dolayı mı böyle oldu diye düşünüyorum her ne kdr ondan dolayı olmaz deseler de. Pgt yaparken alınan hücreler embriyonun zarından alınıyormuş o zar da plasentayı oluşturuyormuş çünkü. Ama alakası yok dediler.
Bilmiyorum belki 6 ay dolmadan önce yeni bir tedavi olurum izin verirlerse diye düşündüm..
Peki kaybınız için Semra Hanım ne dedi. Ben plasenta yetersizliği ilk ortaya çıktığında gitmiştim daha kaybetmemişken. Amniyosentez yaptı genetik araştırma için y.dışına gönderdiler hala onun sonucu gelmedi. Yaptırmasak? demiştim Semra Hanıma o da bunun nedenini bilmeden ikinci tedaviyi olamazsn demişti..
Ben Gaziantep’te yaşıyorum orda sadece tüp bebek tedavisi oldum benim bebeğim de de 20. Haftadan sonra femur ve humerus kemiklerinde haftasına göre 1-2 hafta gerilik oldu bi anda da kalbi durdu ama sebebi ne bilemiyoruz tabi otopsi önermişti Antep’teki takip eden doktorum kabul etmedim genetik testlerde de bişey çıkmadı. Tabi o zaman bize fetal DNA yaptırın belki down sendromludur demişlerdi yaptırmıştık sağlıklı çıkmıştı. Semra hanımla görüşmedim daha İstanbul’a gitmedim fakat umut beyle ve oranın genetik uzmanıyla görüştük onlar herhangi bir sebep göremediler elimizdeki sonuçlara göre. Bu arada benim embriyoların hiç birine pgt yapılmadı Semra hanım gerek yok demişti transfere gittiğimde uygun görürlerse yaptırırız tabi. Benim de bu transfer ettikleri embriyo kaybettiğim bebeğim yani, AA kaliteydi diğerleri bu kadar kaliteli değil ama. Benim de bi tanesini çift dondurdular diğerleri tek tek. Ama orda transfer yaptıran başka bi arkadaşım vardı kaliteleri çok iyi değildi iki transfer yaptı ikiz oğullarını kucağına aldı

1 sene 2 sene diyen doktor da var evet ideal dunyada o kadar beklerdim bebegimi kaybetmesem, ya da yasim genc olsa ya da tup bebek yapmak zorunda olmasam.. ama bizim psikolojimiz farkli oldugu icin cogu dr 6 ay diyor hatta 4 5. Ayda hamile kalan hastalarim da oldu sorun olmadi demisti benim doktorum. Ben 2 ayda 3 ayda hamile kalan bile birsuru duydum ama tabi doktorlar onermezler o kadarini. Dedigin gibi onemli olan saglikli olmasi kesinlikle insallah Allah kimseye bir daha boyle bir aci yasatmasin
Senin iki hamileligin arasi ne kadardi

35 yasim benim ve bekledim canim. Sadece tup bebek degildiler.

Ilk kaybimdan sonra 2 ay regl olmadim, doktor zaten dogumdam sonra 3 ay onermedi (normaldi ilki), dogumdan sonra 5. Ayda hamile kaldim.
Tam 1 sene oldu su an..
Bundan sonra izin veriyor doktor

Ben Gaziantep’te yaşıyorum orda sadece tüp bebek tedavisi oldum benim bebeğim de de 20. Haftadan sonra femur ve humerus kemiklerinde haftasına göre 1-2 hafta gerilik oldu bi anda da kalbi durdu ama sebebi ne bilemiyoruz tabi otopsi önermişti Antep’teki takip eden doktorum kabul etmedim genetik testlerde de bişey çıkmadı. Tabi o zaman bize fetal DNA yaptırın belki down sendromludur demişlerdi yaptırmıştık sağlıklı çıkmıştı. Semra hanımla görüşmedim daha İstanbul’a gitmedim fakat umut beyle ve oranın genetik uzmanıyla görüştük onlar herhangi bir sebep göremediler elimizdeki sonuçlara göre. Bu arada benim embriyoların hiç birine pgt yapılmadı Semra hanım gerek yok demişti transfere gittiğimde uygun görürlerse yaptırırız tabi. Benim de bu transfer ettikleri embriyo kaybettiğim bebeğim yani, AA kaliteydi diğerleri bu kadar kaliteli değil ama. Benim de bi tanesini çift dondurdular diğerleri tek tek. Ama orda transfer yaptıran başka bi arkadaşım vardı kaliteleri çok iyi değildi iki transfer yaptı ikiz oğullarını kucağına aldı
Tabiiki oyle canim takdir Allahin kaliteli olup pgtli olup tutmayan da oluyor, sadece daha kalitelilerin tutma yuzdesi daha yuksek
Eger sende de gelisimde gerilik olduysa bence kan pihtilasma testleri yaptirdin mi. Bana alakasi yoktur dedi doktorlar nedense ama cogunlukla bu durumu yasayanlarin sonraki hamileliklerinde kan sulandirici kullandigini okuyorum.

35 yasim benim ve bekledim canim. Sadece tup bebek degildiler.

Ilk kaybimdan sonra 2 ay regl olmadim, doktor zaten dogumdam sonra 3 ay onermedi (normaldi ilki), dogumdan sonra 5. Ayda hamile kaldim.
Tam 1 sene oldu su an..
Bundan sonra izin veriyor doktor
Ben de 34um. Mecbur olunca beklenir zaten hicbir sey icin yapamam dayanamam dememek lazim mecbursan dayaniyorsn tabiiki. Ama tum doktorlar 1 sene demiyor cogunlugu 6 aya ok diyorlar bundan dolayi dedm ideal dunyada beklenir diye.
Allah zorlanmadan kucagimiza almayi nasip etsin merhametiyle nasip etsin insallah. Insallah istedigin zaman hemen hamile kalir saglikla dogurursn sen de 🙏

Ben de 34um. Mecbur olunca beklenir zaten hicbir sey icin yapamam dayanamam dememek lazim mecbursan dayaniyorsn tabiiki. Ama tum doktorlar 1 sene demiyor cogunlugu 6 aya ok diyorlar bundan dolayi dedm ideal dunyada beklenir diye.
Allah zorlanmadan kucagimiza almayi nasip etsin merhametiyle nasip etsin insallah. Insallah istedigin zaman hemen hamile kalir saglikla dogurursn sen de 🙏
O durum biraz kisi ile de ilgili. Sezeryan sonrasi 3. Ayda hamile kalip soruj yasamayan da var daha gec olup sorun yasayan da. Durum su ki, bizim gibi meleklerini cennete gonderenler icin beklememek riskli tekrar kayip yasamamak adina...

Rabbim herkese hayirlisini nasip etsin canim.
Bir daha aci yasamayiz insallah...

B
Tabiiki oyle canim takdir Allahin kaliteli olup pgtli olup tutmayan da oluyor, sadece daha kalitelilerin tutma yuzdesi daha yuksek
Eger sende de gelisimde gerilik olduysa bence kan pihtilasma testleri yaptirdin mi. Bana alakasi yoktur dedi doktorlar nedense ama cogunlukla bu durumu yasayanlarin sonraki hamileliklerinde kan sulandirici kullandigini okuyorum.
Ben bütün pıhtılaşma testlerimi yaptırdım hiç bi problem yok ama önlem amaçlı kan sulandırıcı ilaç kullanmıştım coraspin ama dediğim gibi Antep’teki doktorum tüp bebek olduğu için önlem amaçlı kullan demişti

Hamileleri gördükçe kıskanıyorum sonra kıskandığımdan da utanıyorum :KK43: kıskanmak da değil de özeniyorum daha çok. Ah bu zaman nasil geçecek sağlıklı geçsin inşallah benim psikolojim cok bozuldu kizlar. Cigerimdeki ateş sönmüyor boğazımda sürekli bir düğüm içimde ateş gibi bir sicaklik kalbimin yüreğimin orada. Yüreğim icime sigmiyor adeta. Covid testi bile yaptırdım bunlar hastalik belirtisi mi diye ama negatif çıktı. Ağır bi depresyon geçiriyorum bebeğimi kaybettikten sonra. Etkilerini artik fiziksel olarak yaşıyorum. Enerjik olmak istiyorum sesim mutlu çıksın istiyorum sesim bile kısık kısık çıkıyor daha yüksek sesle konusmak bile yoruyor beni yapamiyorum zaten. Çok fazla halsizim psikolojim gerçekten çok bozuldu toparlayamadim kendimi :KK43: hayirlisiyla şu zamanlar bir geçse bebişlerimizi kucağımıza alsak da annelik duygularimi bastirabilsem. Ondan sonra sadece giden kizima yansam üzülsem. Ama simdi hem giden kizima hem anne olamadığıma herseyimizin yarim kaldigina üzülüyorum. Bebek sahibi olunca acimiz bitmeyecek sadece artik en azindan tek biseye uzulecegiz meleklerimize kavuşamadigimiza. Şuan tum kaygilar endiseler uzutuler üzerimizde bu yüzden beklemek bazen çok çok zorrrr offf

Bebeğimi kaybedeli daha 15 gün oldu herkes iyi olmami bekliyo annem ve esim yanimda olunca kafam dağılıyor ama yalnız kalınca hep acabalar keşkeler geliyo aklima.. Suyu bitmişti meleğimin ağır kalp hastası ve beyni ağır hasar görmüştü kızımın.. Hep aklimda acaba yaşasa kime benzerdi acaba doktorumun dediği gibi çok mu hasta olurdu 😑belki ki şimdi cok mutlu cennette ama bizi bıraktı gitti çok özlüyorum kizim seni cok.. 15 haftalıktin herkes ufacıkti zaten abartma diyo ama benim herseyimdin sen..

Arkadaslar, eger ev hanimi iseniz evde kendinizle basbasa kalmak dikkatinizi baska bir alana veremediginiz icin daha zorlastiriyor. Ben de kaybettigimde evde duvarlar uzerime geliyor, her seyde agliyor, mutlu edecek tek seyin kaybettigim bebegimin geri gelmesi oldugunu dusunuyor ve depresif oluyordum. Ne zaman ki ise geri dondum kafam dagildi daha hizli toparlamaya basladim.

Kendinize acil bir mesgul edecek bir sey bukmakisiniz. Pandemiden devam ediyor mu bilmiyorum ama halk egitim merkezi kurslarina gidin, bir seylerle ugrasin. Bunu yapamiyorsaniz psikolojik destege ihtiyaciniz var hizli atlatmak icin.

Hepimiz ayni seyleri yasadik, zor ama asilabiliyor. Unutulmasi imkansiz ama zaman aciyla yasamayi ogretiyor.

Rabbim herkesin gonlune gore hayirku sagliklu evlalar nasip etsin 🧡🙏🏻

Arkadaslar, eger ev hanimi iseniz evde kendinizle basbasa kalmak dikkatinizi baska bir alana veremediginiz icin daha zorlastiriyor. Ben de kaybettigimde evde duvarlar uzerime geliyor, her seyde agliyor, mutlu edecek tek seyin kaybettigim bebegimin geri gelmesi oldugunu dusunuyor ve depresif oluyordum. Ne zaman ki ise geri dondum kafam dagildi daha hizli toparlamaya basladim.

Kendinize acil bir mesgul edecek bir sey bukmakisiniz. Pandemiden devam ediyor mu bilmiyorum ama halk egitim merkezi kurslarina gidin, bir seylerle ugrasin. Bunu yapamiyorsaniz psikolojik destege ihtiyaciniz var hizli atlatmak icin.

Hepimiz ayni seyleri yasadik, zor ama asilabiliyor. Unutulmasi imkansiz ama zaman aciyla yasamayi ogretiyor.

Ben çalışıyorum ama ben de iyi değilim. Ki ani bir ölüm de değildi. Ölümünden önce yaklaşık 6-7 hafta acaba kalbi durdu mu diye bekledim. Kaybedeli de tam 1 ay oldu bugün. 31 ağustosta kaybettik 3 eylülde işe başladım daha sezeryan bantım yeni çıkmıştı. Ama toparlayamadım daha. Küvezdeki hali gözümün önüne geliyor, çok özlüyorum. Hele o süt sağmak, o içsin diye hayal ederek sürekli sağıp sağıp dolaplara doldurmak. Çok zor çok... =(

Benim raporum var öğretmenim 15 gün sonra bitiyo ins uzaktan da olsa iyi gelir öğrencilerle ilgilenmek..

Back