- 16 Aralık 2016
- 2.912
- 2.737
- 133
Aminnn Allah razı olsunezmucum çok sevindim ya hamilesin Allah kucaginiza almaya nasip etsin. inşallah.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aminnn Allah razı olsunezmucum çok sevindim ya hamilesin Allah kucaginiza almaya nasip etsin. inşallah.
Ben 2 ay oldu sezeryan olalı. 2 ay sonra tekrar gebelik istiyorum ama korkuyorum da. Burda 4-5 ay sonra hamile kalıp sorun yaşamadan doğum yapanlar var mı? Nolur umut olun bana da bekleyemiycem 1 yıl, hayalleri yarım kalmış kim bekleyebilir ki. 36 haftalık dogan oglumu kaybettim ben kavuştum derken kaybettim. Yüreğim dayanmıyo artık bi bebeğin varlığına sıcaklığına çok ihtiyacım var
Evet canım :) Biraz plansız oldu ama kısmet böyleymiş. 3.bebeğime hamileyim... Metehan hala emiyor, karışık duygular içindeyim... Rabbim sağlıklı ve hayırlı bir evlat ise tamamına erdirir inşallah...yasemin sen hamile misinz:)
hadi gözünaydin rabbim kucaginza almaya nasip etsin inşallah:)
nasıl yanı kötu hatıra derkenIyi doktordur. Cerrahligida super ama nasip olurda bidaha gebe kalirsam saglik hastanesinde nihat gul e gitcem. Erkan hocanın muayenesinde kötü hatıralarım var. Tamamen psikolojik yani.
Rabbim peygamber sabrı versin canım çok iyi anlıyorum seni..Tekrardan hepinize merhaba sevgili melek anneleri. Ben çok sık mesaj yazmasamda her hafta bu sayfayı ziyaret ediyor ve yazılanları okuyorum o günden beri.. Bebeğimi kaybedeli neredeyse 10 ay olucak ama sanki her gün daha çok özlüyorum... Sanki zamanı geri alabilecekşim gibi kendi kendime hep düşüncelere dalıyorum. Profil resmimdeki çiçekler kızımın mezarına ektiğimiz begonyalar, en son bayram ziyaretinde ona verebildiklerim sadece. Aynı çiçeklerden Bi saksıda eve diktim, baktıkça Bi tuhaf oluyorum. Kışın sıklamenler vardı, şimdi begonyalar... Nerede Bi çiçek görsem bebeğim geliyor aklıma, yaşar mı toprağında dayanır mı diye düşünüyorum. Mezarlık uzak, mezarlık tenha.. Her hafta gidemiyorum. Sevgililer günü, anneler günü, ve bayram nedense çok daha dokundu bu yıl bana. Hepsinde de oradaydım ve o minicik yavrum bağrıma basmayı nasılda istedim anlatamam. Oğlum istemeden mezarının resmini gördü kardeşinin, yakınlarımıza öyle sevgi dolu gösteriyor ki bakın kardeşimin mezarı diye.. Hep dilinde abi olmak, sanki hemen yarın abi olacakmış gibi konuşuyor ve benim çok içim acıyor. Ben yavrum göremedim, morga gidemedim anneler yapamadım ama şimdi onun o melek yüzünün hasreti yakıp kavuruyor içimi. Yeni bebek düşüncesi çok güzel elbette ama bu korkular beni benden alıyor. Aileme anlattığımda bana artık kızıyorlar, psikoloğa gitmemi söylüyorlar ama ne değişir ki. İçimi dökmek istedim az da olsa. Tanımasam da sizleri hepinizi kucaklıyorum ve en güzelini diliyorum hepiniz için.
Canim sende bendensin 36 haftada dogurdugum ogluma sarilamadn kuveze gotirduler ve birdaha hiç alamadim kollarima oylece bombos kaldim acin çok yeni çok taze bana sorarsan benimde oyle 13 temmuz dogom gunu 2 yasi dolcak ama yanimda yok kardesi yanimda cennet kokulum diyorum 4 aylik gececek biraz zor ama gececek inan acini hep yasayacaksin hep hatirlayacaksin ama gidenler gitti icimizde kalacak hep dusun tekrardan gebelik insllh gelecek dua et bol bol rabbim saglikli uzun omurlu olann bi evlat gondersin insllh sadece sabir yasadiklrinni inan çok iyi anliyo burdaki annelr rabbim bizlere dayanma gucu verdi çok güçlu anneleriz biz buna inan ve tekrar bebeginin gelecegi gune odaklan ben bi oglumu kaybettim tekrardan bi oglum geldi insllh allahimin odulune kavusacaksin ....Ben 2 ay oldu sezeryan olalı. 2 ay sonra tekrar gebelik istiyorum ama korkuyorum da. Burda 4-5 ay sonra hamile kalıp sorun yaşamadan doğum yapanlar var mı? Nolur umut olun bana da bekleyemiycem 1 yıl, hayalleri yarım kalmış kim bekleyebilir ki. 36 haftalık dogan oglumu kaybettim ben kavuştum derken kaybettim. Yüreğim dayanmıyo artık bi bebeğin varlığına sıcaklığına çok ihtiyacım var
O aci hic bitmeyck canim hic gecmiyo benim ilk goz agrim gideli 13 temmuz da 2 yasini doldurack acisi hagla çok taze daha yanina gidemedim kardesini gonderdi bana 4 aylik oldu ama hagla aklimda acim çok taze kimseyle konusamiyorum oylece kendi kendime yaaiyorum biliyorum o uzulmemei istemez sende dusun tekrar bebek kim ne derse desin takma benim gebeligim çok stresli gecti ginler gecmedi ama zaman gecmis ve simdi kardesini emanet etti bana ona bakiyorum sende birgun burda bi anneýe teselli vereceksin insllh rabbim sabrini versin hepimize insllh.Arada buraya girip yazılanları okuyorum buradaki herkes kader arkadaşı birbirini en iyi anlayan insanlar başka kimse anlamıyor sanki içimdekileri kimseye anlatasım gelmiyor 4 buçuk ay oldu ama hala içim yanıyor unutmak zaten mümkün değil onu kabullendim ama en azından hafiflesin diye sürekli dua ediyorum çok şükür iyi de olsam aklımdan kalbimden çıkmıyor ne kadar zormuş ancak yaşayan bilir bir yandan oğlumun kardeşi hayırlısıyla en erken vakitte gelsin istiyorum acım hafifler inşallah diye ama bazen de korkuyorum acaba ne hissederim diye hamilelik nasıl geçer hem büyük bir istek hemde korku var duygularımı kestiremiyorum rabbim hepimizin yardımcısı olsun hep dua ediyorum sadece kendime değil benim gibi olan her anneye. Böyle bi olaydan sonra evlatlarını kucağına alan anneler ne hissettiniz hamilelikte ve sonrasında acınızı hafifletti mi yoksa daha çok mu aklınıza geldi
Rabbim peygamber sabrı versin canım çok iyi anlıyorum seni..
Çok zor dayanması 1 bucuk yıl oldu prensesim melek olalı ama hala içimde bir yumru var gülüşüm nefesim hep yarım hala gözüm yaşlı ama inan bana rabbim yardımcı oluyor allahıma şükürler olsun kardeşini gönderdi onunla teselli buluyorum aselimin kardeşi diye seviyorum allahım kucagıma almayıda nasip etsin inşallah rabbim seninde gönlünü ferahlatsın kucagını boş bırakmasın 1 tane evladın varmış rabbim ona saglıklı uzun ömürler versin inşallah
Acını tazelemk istemem ama kaybetme nedenin neydi melegini allahım ahirette kucaklarımızda sevmeyi nasip etsin çok özledim kızımı
Çok zor şeyler yaşadık hala içimiz yanıyor rabbim hayırlı zamanda saglıklı bir evlat naisp etsin inşallah.Canım Allah razı olsun. Sende hamileymişsin, Allah kucağına almayı da nasip etsin inşallah. Bende çok istiyorum, geçen ay olmadı. Belki çok iyi gelecek hamilelik bana da. Hemen olmaz gibime geliyor. Kaybettiğim yavruma 8 ayda kalabilmiştim, yaş 36 oldu. 3 prof a göründüm, aynı hastanenin. 3 üde bana farlı şeyler şeyler söyledi. En son gittiğim ise diğerlerinin görmediği Bi dermoid kist olduğunu söyledi 2cm. Hamile kalabilirsin, küçükken alınmıyor dedi ama 3 ay önce gittiklerimde öyle bişiy görmediler over kisti demişlerdi. Yani şimdi kafam çok daha karışık. Pıhtılaşma testleri de Mthfr genlerinde heterezigot çıktı sadace. Diğer herşey normal.
Bebeğimi 37+4 günlük karnımda kaybettim. 3 gün sonra sezeryan olacaktım. 3350 gram doğmuş yavrum. Gebeliğimde bilinen bi sorun yoktu. Yani biz de doktorun söyledikleri kadarını biliyoruz. Şimdi ona pek inanasım gelmiyor ama. Sadece tam 37 haftaya girdiğimde iç çamaşırımı komple ıslatan ve elbisemin astarından kadar çıkan Bi ıslanma yaşadım. Ertesi sabah ta kontrolüm var siye çok panik yapmadım çünkü çamaşırımı değiştirince ıslaklığı devamı olmadı. Oğluma hamileyken 36 haftada çok yoğun suyum gelerek doğuma gitmiştim. Onda su çok hızlı ve yoğun geliyordu. Belki bu yüzden çok panik yapmadım ama keşke yapsaymışım. Ertesi gün doktorum muayene etti, bebeğin suyunda azalma var ama son haftalarda normal zaten dedi. Alttan muayene edip Bi kağıda sürdü ve bebeğin suyu değilmiş o dedi. Cuma günü alalım dedi bir cuma günüydü yine ve salı sabahı ben bebeğimin hareketlerini hissetmiyordum artık. Kendisi ameliyata gelmedi, seminerdeymiş. O olmadığında yerine bakan başka Bi bayan doktor yaptı ameliyatı. Söylediğine göre herşeyi normalmiş, suyu, plasenta, kordonu. Bize otopsi yaptırmayın, çok yıpratıcı olur, zaten sonuç ta alamazsınız diye çok söylendiler. Ben zaten olayın şokundaydım, başımıza böyle bişiy gelmediği için ne bilelim ki. Ama bebeğin kanından yapacağımız sadece Bi enfeksiyon testi bile bize bilgi verebilirdi. Onu bile demediler. Su az da olsa geldiğinde ve anlaşılmadığında enfeksiyon kapılıyormuş. Bende sonradan öğrendim ne yazık ki. Yani demem o ki şimdi en çok içimi acıta da neden doktora bu kadar güvendim, neden bu su neydi peki diye diretmedim yada başka Bi doktora gitmedim. Ve beş ay sonra sağlık ocağına kan vermeye gittiğimde aynı doktorun yine benim gibi sezeryan bekleyenin ve son haftalarında olan bir bebeği daha kaybettiğini öğrendim,. Ağlayarak çıktım oradan. O anneye ulaşmaya çalıştım, akrabalarına numaramı bıraktım ama aramadı beni. Akrabalarının bana söylediği, o bebeğin ameliyatını kendisi yapmış ve ayrıntılı ultrason gitmedikleri için bebeğin organlarının gelişmediğini ve bu olayın gerçekleştiğini söylemiş. Şimdi hep kendime kızıyorum, o kadına neden bu kadar güvendin diye. Yakınlarım Allah ın takdiri, olacağı varmış diyorlar. Belki de öyle ama söz dinletemiyorum kendime. Ve o elbisemi hala yıkamadım, izleri hala duruyor gelen suyun. Bakıp bakıp ağlıyorum. Her şeyi geçtim insan olarak yaklaşımı da çok yanlıştı bana. Gece 12 de hastaneye geldi, öyle boş boş yüzüme bakıyor. Zaten gelmeyecekti de kayınvalşdem çok sıkıştırdı diğer doktoru gelmeye mevcut kaldı. 9 ay boyunca ona güven, her sorduğun soruyu sustursun bazen azarladı, özel muayenesine git onca para ver. Sonra bebeğin ölsün ve bu insanın işi birden bitsin. Hiç aramasın, sarılmasın sormasın. İnsanlık mıdır bu. Bende öğretmenim, bazen Bi çocuğun Bi yeri yaralandı mı içimiz gidiyor. Böyle vicdansızlık görmedim. İşte canım bu da benim hikayem daha neler yazarım yazsam. Çünkü hep o günleri düşünüyorum. Oğlum 36 haftayı bitirip te 37 ye girdiğimiz gün gelmek istemişti, suyu gelmişti. Ve şimdi görüyorum kızımda aynı gün gelmek istemiş. Tam 37 haftaya girdiğimde o su gelmiş. Ve en azından oğlumu biliyor erken olduğunu suyum geldiğini. Bu açıdan bile biraz daha dikkat edebilirdi.
Bende seni üzmek istemem elbette ama senin yavrunun kaybetme nedenin neydi canım?
Allah yavrularımız uzun ömürler versin inşallah.
Rabbim herkezin acısını dindirsin inşallah bende evladımı sag saglim kucagıma alırımda buraya sizin gibi yazarım inşallahBebegimi kaybettimde hep girip okurfum yazilari derdim bende birilerine sabret gececek kardesini gondereck sana biraz sabir dermiyim diye sorardim kendime evet acimiz hiç dinmiyo dinecegini de sanmiyorum hagla miss kokulum aklima geldikce yapamadiklarim yapamayacklarim geliyo aklima insan hatasi yuzunden kaybettim ben oglumu sabrettim ama ne sabir oyle zorlu yolllardiki dikenli hergun binlerce igne batti sanki yuregime sonra hamile kaldim defim cinsiyetini soyleme dr ben biliyorum zaten oglum geliyo tekrardan bekledim doğaca gunu evet oglum kardesini gonderdi belki yarama merhem olur diye sabir tevekkül bazen isyan ettim kimseyi duymadim ama yaradan beni duymustu oglumu tekrarrdan gonderdi bana şükür bugünümuze dayan demesi de zor dayanmadida biliyorum en en zorunu yasadik biz ama biraz sabir iste ne kadar çok istedik gelsin diye bekledik biraz daha bekle diyo yaradan sabir guzel anneler sizde burdaki evladina kavusan anneler gibi kucaginiz dolu çikacaksiniz o hastane koridorlarindan yuzunuzde hafif bi tebesdum ama icinide yine o yasadiginiz aciyla dusune dusune belkide aglaya agglaya ama insllh en yakin zamanda geleck cennet kokulu yavrular kollariniza ....
Benimde 3 ay oldu bebegimi kaybedeli.icim hep yaniyo.siz ne kadar sonra hamile kaldimiz acabaBebegimi kaybettimde hep girip okurfum yazilari derdim bende birilerine sabret gececek kardesini gondereck sana biraz sabir dermiyim diye sorardim kendime evet acimiz hiç dinmiyo dinecegini de sanmiyorum hagla miss kokulum aklima geldikce yapamadiklarim yapamayacklarim geliyo aklima insan hatasi yuzunden kaybettim ben oglumu sabrettim ama ne sabir oyle zorlu yolllardiki dikenli hergun binlerce igne batti sanki yuregime sonra hamile kaldim defim cinsiyetini soyleme dr ben biliyorum zaten oglum geliyo tekrardan bekledim doğaca gunu evet oglum kardesini gonderdi belki yarama merhem olur diye sabir tevekkül bazen isyan ettim kimseyi duymadim ama yaradan beni duymustu oglumu tekrarrdan gonderdi bana şükür bugünümuze dayan demesi de zor dayanmadida biliyorum en en zorunu yasadik biz ama biraz sabir iste ne kadar çok istedik gelsin diye bekledik biraz daha bekle diyo yaradan sabir guzel anneler sizde burdaki evladina kavusan anneler gibi kucaginiz dolu çikacaksiniz o hastane koridorlarindan yuzunuzde hafif bi tebesdum ama icinide yine o yasadiginiz aciyla dusune dusune belkide aglaya agglaya ama insllh en yakin zamanda geleck cennet kokulu yavrular kollariniza ....
08.09.2017
Koskoca bir yıl daha geçti oğlum sensiz, koskoca bir yıl daha… Kim bilir kaç yıl daha sensiz gelip geçecek, ta ki annen sonsuz uykuya dalana kadar. O kadar iyi anliyorumki seni bende oglumu çok ozledim bazen diyorum benziyomu ilk goz agrima hic benzemiyo ilk oglum.babasina benziyodu bu oglum bana of abin olsaydi kardesine bakardi diyorum agliyorum çok zor 13 temmuz dogom gunuydu ve geldi çatti benim oglum yanimda yok icim yangin yeri kucugume sariliyorum ama kalbime söz geciremiyorum bi kaltagin eksikligi yuzunden oglumdan oldum rabbim bana yasattigi aciyi kendide yasasin insllh neyse yine durduramiyorum kendimi düsunmekten sayfaya girince acim.tazelendi ben daha ogluma hiç ziyaretine gidemedim dayanamam diyorum bilmiyorum ne zaman nasil gidebilirm of icim yaniyo..
Bir kardeşin oldu oğlum bu son bir yılda. Hem de kocaman oldu. Bugün tam 10 ay 1 günlük… Acımı haffifletti kardeşin. Doya doya evlat kokusunu çekiyorum içime, doya doya öpüp kokluyorum onu. Bazen diyorum ki “Acaba Mustafam da böyle mi kokacaktı? Acaba Mustafam da bana böyle mi bakacaktı?” Kardeşin her yeni bir huy çıkardığın da acaba Mustafam da mı böyle yapacaktı diyorum.
Unutmadım oğlum seni, unutamam. Unutmak da istemiyorum zaten. Sen benimle birlikte yaşa, hep aklımın bir köşesinde ol istiyorum. Sen benim ilkimsin, ilk göz ağrımsın. Melek yavrum, cennet kokulum. Keşke diyorum şimdi, keşke seni daha çok öpüp koklasaydım. Ellerine, ayaklarına dokunabilseydim ak kuzumun diyorum.
Kardeşin ilk doğduğunda babana sorduğum ilk sorulardan birisi “Abisine Benziyor mu?” oldu. Sana hiç benzemiyor ak kuzum. Sen benim ak kuzumsun, o kara kuzum. Kardeşin babana benziyor daha çok, benden de bir şeyler almış tabii ama daha çok babanı andırıyor yüzü. Sen ise bana benziyordun oğlum. Hep derdim zaten sana hamileyken “Benim oğlum, benim oğlum” diye. Tam da anasının oğluydun J Kardeşine de hamileyken babana da “Bu senin oğlun” derdim, o da tam babasının oğlu oldu meleğim.
1 hafta önce Kurban Bayramıydı oğlum. İzmir’e gittik, anneannenlere. Orada kuzenimin oğlunu gördüm, Ömer’i. Aranızda sadece 2 ay olacaktı. Kocaman olmuş, ortalıkta anne anne diye dolanıyor. Benim Mustafam da şimdi bu kadar olacaktı, etrafımda koşup oynayacaktı dedim içimden…
Herkes bana kızıyor, “Yeter artık yüzün gülsün, biz seni böyle görmeye alışık değiliz.” Diyor. Diyorlar da annem benim nasıl yüzüm gülsün kalbimin bir yanı yanımda yokken. Çok şükür Rabbime bana kardeşini verdi. Onun için her gün şükrediyorum Yaradan’a. Ama ben eski ben olamıyorum annem. O kadar yaşadığım şeyden sonra ben nasıl eski ben olayım? Ben nasıl eskisi gibi cıvıl cıvıl, hayat dolu olayım? Bir yarım yanımda yokken nasıl eskisi gibi olayım?
Ama çok şükür zaman geçtikçe daha iyi oluyorum annem. Mesela artık ağlamıyorum sık sık. Ağlama krizlerim geçti. Kardeşin beni iyileştiriyor yavaş yavaş. Daha da iyi olacağım inşallah oğlum merak etme…
Sen benim kıymetlim, sen benim kavuşamadığım cennet kokulumsun. Rabbim bizi Ahirette kavuştursun inşallah meleğim. En kıymetlim, en sevdiğim, seni çok seviyor ve özlüyor annen…
Allah razi olsun sizden.insallah dediginiz gibi olur Rabbim banada hayirlisiyla saglikla kucagima alabilecegim bir evlat daha nasip eder10 ay sonra hamile kaldim ben sezeryanbsonrasibdr gittim ve dr hemen kalabilrsin beklemene gerk yok demisti ama olmadi 10 ayda oldu şükür ogluma kavustum isllh sizde baska annelere umut olacksiniz guzel günler çok yakinda insllh sadece bol sabir acin gecmeyeck ben oglumun ikici yasina gircekti yasasaydi bu ay hiç gelmese hiç ogunu takvimden silsem keske icim hagla kor acimiz gecmiyo ama kardeşleri merhem oluyo yaraya sadece sabir guzel kardesim..
Başınız sağolsun sizinle yaşadıklarımız çok benziyor birbirine bende 30 haftalık ölü doğum yaptım bende bi hafta öncesinden dediğiniz gibi çamaşırı da aşırı ıslaklık oldu drumu aradım hastaneye gittim baktılar suyu değil dediler benim suyum fazla diye drum ciğer geliştirici iğne vuralım erken doğumu tetikler su fazlalığı dedi ben iğneyi vurulmaktan yana değildim ama çok ısrar etti Drum iki dozu birden vurdu sonra müthiş bir bel ağrı ve kusma başladı üç gün boyunca dra tekrar gittim anlattım şikayetimi iğneden değildir ama bakalım yine dedi bebek çok iyi çok hareketli dedi sorun yok dedi midem için gastronojiye yolladı bi ilaç verdi doğum drumda onayladı zararı yok iç dedi bi tane içtim o ilaçtan eve gittik akşam bebeğimin hareketlerini hissetmedim sabahı sabah ettim sabah ilk iş en yakın hastaneye gittim ve o kahredici kelime malesef kalbi durmuş dünya başıma yıkıldı inanamadım yanlış görmüştür bilmiyordur dedim kendi druma gittim hemen oda baktı o kadar rahat evet bebek ex olmuş dediki dünya başıma yıkıldı sandım nefesimi kestiler sanki hemen sezaryene aldılar çok basit bişeymiş gibi hadi alalım şu bebeği senden dedi o an anladım Drların ne kadar acımasız umursamaz olduklarını keşke o suymuş gibi hissettiğimde başka dra gitseydim ama keşkeler fayda etmiyor zaten bizi yiyip bitirende bu keşkeler neden diye sordum gündüz baktınız bi sorun yok çok iyi Dediniz bi kaç saat sonra hareketlerini hissetmedim neden bilmiyoruz dedi olabiliyor anne karnında ani ölümler dedi bana başkalarından örnek verdi 41 haftalık yarım saat sonra doğuma alacağımız bi bayanında bebeğinin kalbi durdu gibi buna benzer bi kaç örnek daha otopside çıkar o zaman dedim bişi çıkacağını sanmıyorum bu süreç yıpratıcı olur yapmayın dedi bence dedi bide bana sorarsan bidaha hamile kalma iki oğlun var bence yeter dedi kardeşim o hastanede çalışıyor ve hemen hemen hergün görüyor birgün olsun ablan nasıl oldu diye sormadı bu zamanda kime güveneceğini şaşıyor insan canını emanet ettiğin Dr sana hasta gözüyle değilde müşteri gözüyle bakıyor ne acıki olan bizlere oluyor dilerim Allahtan Rabbim bütün yavrularını cennete göndermiş annelere ve evlat hasretiyle yanan bütün kadınlara hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsinCanım Allah razı olsun. Sende hamileymişsin, Allah kucağına almayı da nasip etsin inşallah. Bende çok istiyorum, geçen ay olmadı. Belki çok iyi gelecek hamilelik bana da. Hemen olmaz gibime geliyor. Kaybettiğim yavruma 8 ayda kalabilmiştim, yaş 36 oldu. 3 prof a göründüm, aynı hastanenin. 3 üde bana farlı şeyler şeyler söyledi. En son gittiğim ise diğerlerinin görmediği Bi dermoid kist olduğunu söyledi 2cm. Hamile kalabilirsin, küçükken alınmıyor dedi ama 3 ay önce gittiklerimde öyle bişiy görmediler over kisti demişlerdi. Yani şimdi kafam çok daha karışık. Pıhtılaşma testleri de Mthfr genlerinde heterezigot çıktı sadace. Diğer herşey normal.
Bebeğimi 37+4 günlük karnımda kaybettim. 3 gün sonra sezeryan olacaktım. 3350 gram doğmuş yavrum. Gebeliğimde bilinen bi sorun yoktu. Yani biz de doktorun söyledikleri kadarını biliyoruz. Şimdi ona pek inanasım gelmiyor ama. Sadece tam 37 haftaya girdiğimde iç çamaşırımı komple ıslatan ve elbisemin astarından kadar çıkan Bi ıslanma yaşadım. Ertesi sabah ta kontrolüm var siye çok panik yapmadım çünkü çamaşırımı değiştirince ıslaklığı devamı olmadı. Oğluma hamileyken 36 haftada çok yoğun suyum gelerek doğuma gitmiştim. Onda su çok hızlı ve yoğun geliyordu. Belki bu yüzden çok panik yapmadım ama keşke yapsaymışım. Ertesi gün doktorum muayene etti, bebeğin suyunda azalma var ama son haftalarda normal zaten dedi. Alttan muayene edip Bi kağıda sürdü ve bebeğin suyu değilmiş o dedi. Cuma günü alalım dedi bir cuma günüydü yine ve salı sabahı ben bebeğimin hareketlerini hissetmiyordum artık. Kendisi ameliyata gelmedi, seminerdeymiş. O olmadığında yerine bakan başka Bi bayan doktor yaptı ameliyatı. Söylediğine göre herşeyi normalmiş, suyu, plasenta, kordonu. Bize otopsi yaptırmayın, çok yıpratıcı olur, zaten sonuç ta alamazsınız diye çok söylendiler. Ben zaten olayın şokundaydım, başımıza böyle bişiy gelmediği için ne bilelim ki. Ama bebeğin kanından yapacağımız sadece Bi enfeksiyon testi bile bize bilgi verebilirdi. Onu bile demediler. Su az da olsa geldiğinde ve anlaşılmadığında enfeksiyon kapılıyormuş. Bende sonradan öğrendim ne yazık ki. Yani demem o ki şimdi en çok içimi acıta da neden doktora bu kadar güvendim, neden bu su neydi peki diye diretmedim yada başka Bi doktora gitmedim. Ve beş ay sonra sağlık ocağına kan vermeye gittiğimde aynı doktorun yine benim gibi sezeryan bekleyenin ve son haftalarında olan bir bebeği daha kaybettiğini öğrendim,. Ağlayarak çıktım oradan. O anneye ulaşmaya çalıştım, akrabalarına numaramı bıraktım ama aramadı beni. Akrabalarının bana söylediği, o bebeğin ameliyatını kendisi yapmış ve ayrıntılı ultrason gitmedikleri için bebeğin organlarının gelişmediğini ve bu olayın gerçekleştiğini söylemiş. Şimdi hep kendime kızıyorum, o kadına neden bu kadar güvendin diye. Yakınlarım Allah ın takdiri, olacağı varmış diyorlar. Belki de öyle ama söz dinletemiyorum kendime. Ve o elbisemi hala yıkamadım, izleri hala duruyor gelen suyun. Bakıp bakıp ağlıyorum. Her şeyi geçtim insan olarak yaklaşımı da çok yanlıştı bana. Gece 12 de hastaneye geldi, öyle boş boş yüzüme bakıyor. Zaten gelmeyecekti de kayınvalşdem çok sıkıştırdı diğer doktoru gelmeye mevcut kaldı. 9 ay boyunca ona güven, her sorduğun soruyu sustursun bazen azarladı, özel muayenesine git onca para ver. Sonra bebeğin ölsün ve bu insanın işi birden bitsin. Hiç aramasın, sarılmasın sormasın. İnsanlık mıdır bu. Bende öğretmenim, bazen Bi çocuğun Bi yeri yaralandı mı içimiz gidiyor. Böyle vicdansızlık görmedim. İşte canım bu da benim hikayem daha neler yazarım yazsam. Çünkü hep o günleri düşünüyorum. Oğlum 36 haftayı bitirip te 37 ye girdiğimiz gün gelmek istemişti, suyu gelmişti. Ve şimdi görüyorum kızımda aynı gün gelmek istemiş. Tam 37 haftaya girdiğimde o su gelmiş. Ve en azından oğlumu biliyor erken olduğunu suyum geldiğini. Bu açıdan bile biraz daha dikkat edebilirdi.
Bende seni üzmek istemem elbette ama senin yavrunun kaybetme nedenin neydi canım?
Allah yavrularımız uzun ömürler versin inşallah.
Çok zor şeyler yaşadık hala içimiz yanıyor rabbim hayırlı zamanda saglıklı bir evlat naisp etsin inşallah.
Ben 23 haftalıkken ayrıntılı ultrasona girdim bebegimin gayet saglıklı oldugunu söylediler 28+4 de bebegimin diyafram henrisini ögrendim akcigeri gelişmemiş bagırsaklar sıkıştırdıgı için ciger hiç gelişmiycektide böyle bebeklerde yaşayanlar az dediler ne olursa olsun yavrumu dogurucam dedim 38+3 de sezeryanla dogum yaptım 3165 gr.dogdu prensesim 1 hafta yaşadı küvezde kaldı kızım makinayla bile nefes alamıyormuş artık solunum yetmezliginden vefat etti..
Doktorun başınız sagolsun yaklaşık 1 saat önce kaybettik dedigini hiç unutmuyorum kızım yoktu yanımda gögüslerim süt doluydu ona birsürü süt sagmıştım içmek nasip olmadı .
Kızımı annem halalarım kayınvalidem hoca yıkadı onlar kızıma su döktükce benim gögüslerimden bacaklarıma kadar süt süzüldü kızımın buz gibi bedenini sevdim defnetmelerini izledim minik tabuttan çıkardıklarında miss gibi bir koku yayıldı melek olmuştu kızım o kadar güzeldi ki anlatamam kızımım giyindigi çorap eldiven şapka 2 fotografın karnımdaki ameliyat yerinin dışında birşey kalmadı elimde rabbim bizden çok sevdi aldı yanına o cennete bizi bekliyo rabbim kavuşmayı naisp etsin kızımın adı hiç agzımdan düşmez o benim ilk göz agrım hala çoraplarını koklarım kokusu hiç gitmedi 27 şubat 2017 de dogurdum prensesimi aylar geçti karnımda kardeşi var şükür gerçekten çok iyi geldi bana rabbim kucagımıza almayıda nasip eder inşallah
Başınız sağolsun sizinle yaşadıklarımız çok benziyor birbirine bende 30 haftalık ölü doğum yaptım bende bi hafta öncesinden dediğiniz gibi çamaşırı da aşırı ıslaklık oldu drumu aradım hastaneye gittim baktılar suyu değil dediler benim suyum fazla diye drum ciğer geliştirici iğne vuralım erken doğumu tetikler su fazlalığı dedi ben iğneyi vurulmaktan yana değildim ama çok ısrar etti Drum iki dozu birden vurdu sonra müthiş bir bel ağrı ve kusma başladı üç gün boyunca dra tekrar gittim anlattım şikayetimi iğneden değildir ama bakalım yine dedi bebek çok iyi çok hareketli dedi sorun yok dedi midem için gastronojiye yolladı bi ilaç verdi doğum drumda onayladı zararı yok iç dedi bi tane içtim o ilaçtan eve gittik akşam bebeğimin hareketlerini hissetmedim sabahı sabah ettim sabah ilk iş en yakın hastaneye gittim ve o kahredici kelime malesef kalbi durmuş dünya başıma yıkıldı inanamadım yanlış görmüştür bilmiyordur dedim kendi druma gittim hemen oda baktı o kadar rahat evet bebek ex olmuş dediki dünya başıma yıkıldı sandım nefesimi kestiler sanki hemen sezaryene aldılar çok basit bişeymiş gibi hadi alalım şu bebeği senden dedi o an anladım Drların ne kadar acımasız umursamaz olduklarını keşke o suymuş gibi hissettiğimde başka dra gitseydim ama keşkeler fayda etmiyor zaten bizi yiyip bitirende bu keşkeler neden diye sordum gündüz baktınız bi sorun yok çok iyi Dediniz bi kaç saat sonra hareketlerini hissetmedim neden bilmiyoruz dedi olabiliyor anne karnında ani ölümler dedi bana başkalarından örnek verdi 41 haftalık yarım saat sonra doğuma alacağımız bi bayanında bebeğinin kalbi durdu gibi buna benzer bi kaç örnek daha otopside çıkar o zaman dedim bişi çıkacağını sanmıyorum bu süreç yıpratıcı olur yapmayın dedi bence dedi bide bana sorarsan bidaha hamile kalma iki oğlun var bence yeter dedi kardeşim o hastanede çalışıyor ve hemen hemen hergün görüyor birgün olsun ablan nasıl oldu diye sormadı bu zamanda kime güveneceğini şaşıyor insan canını emanet ettiğin Dr sana hasta gözüyle değilde müşteri gözüyle bakıyor ne acıki olan bizlere oluyor dilerim Allahtan Rabbim bütün yavrularını cennete göndermiş annelere ve evlat hasretiyle yanan bütün kadınlara hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin