Merhaba Melek Anneleri...
Beni tanıyan arkadaşlar bilir, 8 Eylül 2015'te kaybettim can öznüm, Mustafamı. 36 haftalık hamileyken kalbi durmuştu yavrumun. Bir sürü araştırmalar, testler sonucunda kan pıhtılaşması çıkmıştı. PAI homozigot, MTHFR heterozigot. Bir sürü dr gezdim. Bir sürü araştırma yaptım, yabancı kaynakları bile okudum... Bir çoğunda PAI homozigot değerin pıhtılaşmayı tetiklediği yazıyordu. Gezdiğim Dr.ların çoğu pıhtılaşma olsa bu haftaya gelemezdi dedi, YALAN. 40.haftada bile bu sebeple bebek kaybedilebiliyor maalesef
![KK43 :KK43: :KK43:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
En sonunda güvenebileceğim, her şeyi bana sebepleri ile birlikte tek tek anlatan, kullanacağım ilaçların ne işe yarayacağına kadar işinde uzman bir Dr buldum. Bu değerlerle bana iğne vermeyi düşünmeyen doktorların aksine O "AĞIR DÜZEYDE PIHTILAŞMA OLDUĞUNU" söyledi. 2.gebeliğim boyunca kan sulandırıcı iğne ve aspirin kullandım. Çok şükür meleğimin kardeşi Kartal Metehan'ımı kucağıma aldım... 17 aylık oldu bile sıpam :)
Siz melek annelerine diyeceğim o ki pıhtılaşma testlerinizi (en önemlisi 6 lı trombofili panali) kesinlikle yaptırın ve eğer değerlerinizde heterozigot ya da homozigot değer varsa size iğne verecek bir Dr. bulana kadar Dr dr gezin... Pıhtılaşma öyle bir illet ki erken doğuma, preaklampsiye, dekolmana, bebeğin kalbinin durmasına vs sebep olabiliyor. Bizlerde demek ki bir sorun vardı ki bebeklerimizi kaybettik... Çok nadirdir sebepsiz bebek kaybı... Lütfen ama lütfen söylediklerimi dikkate alın. Eminim ki hiç bir melek annesi aynı acıyla sınanmak istemez. Bu sebeple elimizden geleni yapmalıyız...
Rabbim gebe olan melek annelerinin bebeklerini sağlıkla sıhhatle kucaklarına alıp, büyütmeyi nasip etsin. Gebe kalmak isteyen melek annelerine en hayırlı ve kısa zamanda hayırlısıyla gebe kalmayı nasip etsin Yaradan... Dualarım sizlerle kaderdaşlarım...