Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

canımsın hiç ümidini kaybetme inşallah Rabbim nasip edecek allah bağışlarla benim şuan iki oğlum var biri 14 yaşına girecek Ekim 14 te diğeri 2 yaşına girecek Ekim 07 de canım benim ilk meleğim sudem im yaşasaydı 8 yaşında olacaktı ben rahim anjiyo suyla kanamayı durdurdular dedim ya rahme giden kan damarlarını tıkamışlar sekiz yıldır adet olmuyorum ilaç kullanırsam leke şeklinde oluyorum. İlk meleğim den sonra gitmediğim Dr kalmadı hiç biri anlamadı derdimi 4 yıl Dr Dr gezdim yok kimse bişi anlamadı sonra tekirdağa taşındık İstanbulda bi Dr buldum tüp bebek dru ona anlattım başımdan geçenleri tedaviye başladık aşılama gibi ama aşılama değil yumurtalıkları büyüttük iğneler le çatlatma iğnesi vuruldum kendiliğinden olmasını bekledik oldu da ilk seferde tuttu Dr bile çok şaşırmıştı ilkinde olacağına ihtimal vermiyordu sekiz haftalık Ken kanama başladı durduramıyordular üç hafta hastanede yattım 17 haftalık Ken Dr muayene etti odama gönderdi hemşire geldi serumlarımı kapattı neden sancı vardı zaten sancı sıklaşınca hemşireyi çağırdım çok sancı var dedim geçer dedi gitti ama yatağı tırmalıyorum sancı dan on dk sonra tekrar çağırttım hemşireyi dayanamıyorum dedim off sende çok nazlısın tamam açıyorum serumu dedi gitti sancı kesilmedi daha çok arttı içimden bi ses kalk lavaboya git düşecek bu çocuk dedi lavaboya gittim sürgü vermiştiler afedersin oturur oturmaz düştüğünü hissettim eğilip baktığımda elini parmaklarını gördüm teni şeffaftı kemikleri bile görünüyordu daha bakamadımkıyameti kopardım çağırttım hemşireyi geldi ay düşük yapmışsın dedi ebelere haber verdi Dr mu çağırdılar kürtaja aldılar Dr altı ay bekle tekrar tedaviye başlarız dedi altı ay sonra bi daha başladık tedaviye olmadı yıkıldım yeter dedim yoruldum artık yıllardır tam oldu dedim oda kayıp gitti elimden bi daha yapmıycam olmuyorsa olmuyor dedim yine içimden biri umudunu kaybetme son kez dene ve iki ay sonra bi daha başladım tedaviye bu defa oldu güzel oğlum emirime hamileydim dokuz ay boyunca hiç bi iş yapmadım hep dinlendim yemek bile yapmıyordum eşim sağolsun yapıyordu çok şükür emir doğdu emir 14 aylıkken Dr rutin kontrol için gittim druma hocam ben üçüncü çocuk istesem tedavisiz hamile kalamazmıyım dedim mümkün değil kalamazsın sen adet olmadığın için rahim kalınlaşması olmuyor dedi senin dediğin binde bir olur dedi kesinlikle tedavisiz hamile kalamazsın dedi bende eşime duydun dru korumamıza gerek yok dedim ve korunmadık bi ay sonra iştahım acayip açıldı ne yesem doymuyorum allah allah bu normal değil normalde çok iştahlı biri değilim hafiften karnımda şişmeye başladı arkadaşımla konuşurken ya dedi bu aralar iştahım açılmış çok yiyorum dedi bende aynıyım ne oldu anlamadım iki haftada üç kilo aldım dedim ya hamile değilmisin test yaptınmı dedi yok ya dedim Dr imkansız dedi tedavisiz hayatta hamile kalamazmışım dedi Dr arkadaşım sen yinede bi test al dedi aldırmadım arkadaşıma çünkü Dr olmaz demişti bi gün çok şiddetli başım ağrıyordu ilacı elime aldım ya hamileysem diye düşündüm ve test aldım ama hiç umudum yok emir 2 yaşına girdiğinde tekrar tedavi ile bi bebek daha istiyordum yaş geçmeden testi yaptım ama hiç bakmıyorum teste döndüm çöpe atmak için bi baktım iki çizgi inanamadım nasıl olur eşimde şok oldu iki ay önce Dr imkansız dedi nasıl olur sen beni kandırıyorsun bu emirde yaptığın test dedi değil yeni yaptım randevu aldık Dr gittim 9 haftalık hamileymiş im sonra imkansız diyen druma gittik o bile şok oldu nasıl olur ama oldu Rabbim bunu sizin yüzünüze tokat gibi vurdu siz kimsiniz allahın ol dediği an olan şeye imkansız diyorsunuz bu hamileliğimde çok güzel geçiyordu hiç sorunum yoktu burda bi Dr gidiyordum ona dedim ilk meleğim de kanamayı durduramadılar tekrar aynı şeyleri yaşarmıyım anlamadı Dr sen bana hatırlat kan sulandırıcı veririz dedi ne kan sulandırıcısı olmıyacaksa bile zorla kanama yaptırmaya niyetli eşime dedim ben güvenmiyorum bu Dr İstanbulda ayrıntılı ultrasonu çektirdiğim Dr gittik oda tutturdu suyun fazla ya benim diğer çocuklarımda da suyum hep fazlaydı yok erken doğurursun ciğer geliştirici iğne vurul iki doz birden vudurdu eve geldik belimden başlayan sırtıma kadar çıkan bi ağrı başladı sanki kemiklerimi kırıyorlar bide midem çok kötü oldu iki gün boyunca hiç bişey yiyemedim tekrar gittik aynı Dr verdiğim iğneden değil başka bişidendir şikayetin dedi kalp atışlarını dinletti çok iyi dedi saat 04 tü annemlerdeyim İstanbulda onlara geçtik eşim geri döndü tekirdağa akşam 11 den sonra hareketlerini hissetmedim 30 haftalık tı ve çok hareketli bi bebekti ne yaptıysam yok hareket etmiyor abimin eşine söyledim uyuyordur belki dedi saat üçe kadar bekledim yok hareket etmiyor uyuyamadım sabahı ettim sabah kardeşime söyledim evham yapıyorsun bişey yoktur için rahat değilse gidelim dedi en yakın hastaneye gittik ve duymak istemediğim o kahrolası laf malesef kalbi atmıyor nasıl olur dün dinletti Dr kalbini çok iyi dedi bi sorun yok nasıl olur bu Dr yanılmıştır apar topar druma gittik orada baktı evet kalbi durmuş nasıl olur sen dün çok iyi demedinmi varsa bi sorun nasıl göremedin yok bi sorun görünmüyordu çok iyiydi ani bebek ölümü dedi başımdan aşağı kaynar sular döküldü eyy yeraltı yarılda içine gireyim bu ne acı ani ölüm sebepsiz o günde sıkışıp kalmışım sanki çıkamıyorum nasıl atlatacam bilmiyorum kalbim çok acıyor Rabbim şükürler olsun iki oğlum var onlara tutundum yoksa yaşayabilirmiydim bilmiyorum iki kızımı bir oğlumu cennete uçurdum Rabbim nasip ederse cennette buluşucaz ama ben hep kendimi suçluyor keşkeler yedi bitirdi beni ben haketmiyorum onlarla cennete girmeyi bana şefaatçi olmasalarda haklılar koruyamadım iyi bakamadım onlara allahım bu mübarek cuma günü hürmetine biz melek anneleri sana karşı bi isyan da bulunduysak affet emanetlerini koruyamadığım için affet ya rabbi bu mübarek günün hürmetine sen bütün melek annelerinin yüzünü güldür kucaklarını doldur kimseyi evlat acısıyla sınama Rabbim. Amin... Canım bak bana imkansız dediler Rabbim nasip etti senin neden olmasın bu mübarek günün hürmetine tedavisiz hayırlı sağlıklı çocuklara hamile kalırsın ve kucağına alırsın sen ve bütün evlat hasretiyle yananlar inşallah yarabbi bu mübarek günde sana açılan ellerimizi boş çevirme kulun kula yaptığı dua en çok kabul olunan dualardanmış Rabbim kabul et dualarımızı.. İnanmazsın şuan cuma selaları okunmaya başladı inşallah dualarımız bu mübarek selalarda kabul olur inşallah.. Çok konuştum yine hakkınızı helal edin
Ne güzel anlatmışsınız dualarınıza binlerce kez amin.. Rabb'im ol derse oluverir. Duanın gücüne inanıp tevekkül etmek lazım ..Rabb'im herkesin kucağına hayırlı evlatlar versin dertli olanlara derman hasta olanlara şifa versin

Neler yasamissin canim ya cok uzuldum okurken. Kesinlikle sikayet et doktoru. Benzer bir olay ankaradaki bir ozel hastanede oldu belkimduymussundur mahkemeye verdi aile. Allah insafli doktorlarla karsilastirsin. Baska bisey diyemiyorum valla..
kesinlikle boyle insan disi yaratiklar o beyaz onlugu haketmiyor

arkadaslar bu aciyi yasayan bilir. kimse anlayamaz o minik melegin uzerine kurulan hayalleri ve sonrasinda yasanilan hayal kirikligini. rrsmen yasiyorum ama bazen sadece zaman dolduruyorum diye dusunuyorum. hicbir zaman gecmicek hep bi yerde kalicak biliyorum... ama canim benim 3 bebegini de kaybetmissin ki benim suanda en buyuk korkum. . rabbim dusmanima vermesin. bak arkadasim yazinda anlayamamis olabilirim bebegine otopsi genetik vs yaptirsaydin keske.. ben ilk bebegime kiyamadim ama ikinci bebegime otopsi ve tum gen dizi analizi yaptirdim. butun dna baktirdim. hicbirsey cikmadi kuzum saglikliymis. resmen kasten adam oldurme. perinatalog demissin hevesini kirmak gibi olmasin ama benim 2. bebegim perinatalog esligi de oldu. yaptigi tek sey sezeryanla cocugu cikqrdi ve gitti. kaldiki bu ozel hastane ve 2. sezeryan. dikislerim yapismis rahime vs. inu da gectim 6 cm acikligim vardi. ebe sasirdi hocam 6 cm acik daha sancisi bile yok bekleyelim rahat 9 cm acilir dedi. adina dr bile demeye dilimin varmadigi yaratik sus sus epiduralli duyuyo seni dedi. 6 saat ameliyathanede kaldim. kaybettigim kanin haddi hesabi yok. ertesi gun ggeldi dedigi sey bunu da kaybedicez. yarina cikmaz dedi ve gitti.. rabbim evlatlarindan gostersin ben ne yasadiysam ne eksik ne fazla aynisini yasasinlar. sebep olan kimse.. simdi iyi bi avukat arastiriom. izmirde bilen varsa bana ulasin arkadaslar. yanina birakmayin

arkadaslar bu aciyi yasayan bilir. kimse anlayamaz o minik melegin uzerine kurulan hayalleri ve sonrasinda yasanilan hayal kirikligini. rrsmen yasiyorum ama bazen sadece zaman dolduruyorum diye dusunuyorum. hicbir zaman gecmicek hep bi yerde kalicak biliyorum... ama canim benim 3 bebegini de kaybetmissin ki benim suanda en buyuk korkum. . rabbim dusmanima vermesin. bak arkadasim yazinda anlayamamis olabilirim bebegine otopsi genetik vs yaptirsaydin keske.. ben ilk bebegime kiyamadim ama ikinci bebegime otopsi ve tum gen dizi analizi yaptirdim. butun dna baktirdim. hicbirsey cikmadi kuzum saglikliymis. resmen kasten adam oldurme. perinatalog demissin hevesini kirmak gibi olmasin ama benim 2. bebegim perinatalog esligi de oldu. yaptigi tek sey sezeryanla cocugu cikqrdi ve gitti. kaldiki bu ozel hastane ve 2. sezeryan. dikislerim yapismis rahime vs. inu da gectim 6 cm acikligim vardi. ebe sasirdi hocam 6 cm acik daha sancisi bile yok bekleyelim rahat 9 cm acilir dedi. adina dr bile demeye dilimin varmadigi yaratik sus sus epiduralli duyuyo seni dedi. 6 saat ameliyathanede kaldim. kaybettigim kanin haddi hesabi yok. ertesi gun ggeldi dedigi sey bunu da kaybedicez. yarina cikmaz dedi ve gitti.. rabbim evlatlarindan gostersin ben ne yasadiysam ne eksik ne fazla aynisini yasasinlar. sebep olan kimse.. simdi iyi bi avukat arastiriom. izmirde bilen varsa bana ulasin arkadaslar. yanina birakmayin
Ah canım kardeşim bende bu seyleri yasamaktan korkuyorum ..nefret ettim doktor diye geçinenlerden. ..Rabb'im bize yardım etsin iyi insanlarla karşılaştırsın ..size de sabır versin güç kuvvet versin

amin canim ben sunu soyleyebilirim ki o kadar ozele gittim izmir tepecik dogum hastanesi var izmirli olan bilir orda cuneyt eftal taner var adam ne dediyse cikti. gittigim hastaneler izmir kent izmir bornova sifa istanbul acibadem gerisini sen dusun. belki rahat 70 bin gitmistir. bi nefes icin feda olsun ama artik yok.. özel mi aslaa

amin canim ben sunu soyleyebilirim ki o kadar ozele gittim izmir tepecik dogum hastanesi var izmirli olan bilir orda cuneyt eftal taner var adam ne dediyse cikti. gittigim hastaneler izmir kent izmir bornova sifa istanbul acibadem gerisini sen dusun. belki rahat 70 bin gitmistir. bi nefes icin feda olsun ama artik yok.. özel mi aslaa
Bilmiyorum ki acimizdan mi boyle dusunuyoruz. Benim doktorum cok iyiydi hep bi ihmal varmis gibi geliyor. Belkide kader deyip gecilmesi lazim bazi seyler. Gercekten kafam cok karisik. Iki kere bu aciyi yasamis ve cesareti kirilmis biri olarak ne yapacagimi hic bilmiyorum.

Ne güzel anlatmışsınız dualarınıza binlerce kez amin.. Rabb'im ol derse oluverir. Duanın gücüne inanıp tevekkül etmek lazım ..Rabb'im herkesin kucağına hayırlı evlatlar versin dertli olanlara derman hasta olanlara şifa versin
Amiiin amiiin amiiin.. Rabbim bu yüreği yaralı annelerin dualarını kabul etsin inşaalla

Canım allah bi daha evlat acısı yaşatmasın sana ve tüm annelere Rabbim meleklerimizin kardeşlerini gönderir inşallah. Biz otopsi yaptırmadık o güzel masum melek bedenlerini parçalamalarına gönlümüz razı olmadı.

Canım doğru diyorsun özel hastaneler üç kuruş para için yapmadıklarını bırakmıyorlar onların umrunda mı bizim evladımız ama devlette yüzümüze Bike bakmıyorlar şaştık artık yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal ben bi daha hamile kalırsam Dr falan gitmiyceğimi doğuma kadar öyle korkuyorum artık drlardan

Kızlar devlet hastaneleride çok kötü ama ya..Özellikle araştırma hastanelerinde insana değer sıfır..Kaç kere ağlayarak çıktığımı hatırlıyorum devletten..Dün 7.5 aylık hamile bir arkadaşımla konuştum o da devlete gidiyor.. 'Bebegin kilosunu bile öğrenemiyorum cihazları desteklemiyormus' dedi.Cinsiyeti de 6 aylıkken söylemişler..Özeller de sömürüyor evet ama iyi bir doktor bulursanız en azından içiniz rahat oluyor..Zaten özelde bana verilen tahlilleri hiç bir zaman özelde yaptırmadım çünkü gercekten kazık..Devlette yaptırıyordum tahlillerimi sonucları kendi doktoruma özel de gösteryordum

valla kuzum benim ogrendigim biaey varsa o da ozelde dogum yapabilirsin eyvallah deger veriolar insana misal kent hastanesi drum pazar gunu bile geldi. ziyarete beni ailesiyle. ama mutlaka devlet demiyim de dogum evleri var sadece dogum uzerine ordan da kaliteli bi drun olcak. mutlaka cunku onlar cikarsiz. ozellerde herkes cikarci

valla kuzum benim ogrendigim biaey varsa o da ozelde dogum yapabilirsin eyvallah deger veriolar insana misal kent hastanesi drum pazar gunu bile geldi. ziyarete beni ailesiyle. ama mutlaka devlet demiyim de dogum evleri var sadece dogum uzerine ordan da kaliteli bi drun olcak. mutlaka cunku onlar cikarsiz. ozellerde herkes cikarci
Canım özel hastane alacağı paraya bakıyor devlet umrunda değil azarlıyor hor görüyor doğum evlerine hiç gitmedim heryer de yok sanırsam küçük yerlerde hiç yok Tekirdağ saray dayım burda yok devlet hastanesi var ama içinde Dr yok burda ki insanlar hastalandığında Çerkez köye gitmek zorunda kalıyor bizde dahi mecbur oradaki özel hastanelere gidiyoruz. Ben anlamıyorum eğer canımızı emanet ettiğimiz Drlara da güvenemiyorsak o zaman ölelim ki zaten meleklerimiz ölüyor. :KK43:

Kızlar devlet hastaneleride çok kötü ama ya..Özellikle araştırma hastanelerinde insana değer sıfır..Kaç kere ağlayarak çıktığımı hatırlıyorum devletten..Dün 7.5 aylık hamile bir arkadaşımla konuştum o da devlete gidiyor.. 'Bebegin kilosunu bile öğrenemiyorum cihazları desteklemiyormus' dedi.Cinsiyeti de 6 aylıkken söylemişler..Özeller de sömürüyor evet ama iyi bir doktor bulursanız en azından içiniz rahat oluyor..Zaten özelde bana verilen tahlilleri hiç bir zaman özelde yaptırmadım çünkü gercekten kazık..Devlette yaptırıyordum tahlillerimi sonucları kendi doktoruma özel de gösteryordum
Canım benim oğlum 8 yaşında apandisit ameliyatı oldu araştırmada ameliyat sırasında apandisit i patlatmışlar onlar yüzünden iki hafta hastanede kaldık neler çektik. Orda yatan bi arkadaşla tanıştım bebeği o hastanede doğmuş çocuğu küvese koymuşlar çocuğa aç karna antibiyotik vermişler yüksek dozda bağırsaklarını delmişler ameliyat etmişler bağırsağının ucunu karnında bi delik açmışlar oraya koymuşlar annesi karnını bezliyordu çocuk kakasını karnından yapıyordu onlarda biraz kilo almasını bekliyordur ki tekrar ameliyat edip düzelteceklerdi.

Canım özel hastane alacağı paraya bakıyor devlet umrunda değil azarlıyor hor görüyor doğum evlerine hiç gitmedim heryer de yok sanırsam küçük yerlerde hiç yok Tekirdağ saray dayım burda yok devlet hastanesi var ama içinde Dr yok burda ki insanlar hastalandığında Çerkez köye gitmek zorunda kalıyor bizde dahi mecbur oradaki özel hastanelere gidiyoruz. Ben anlamıyorum eğer canımızı emanet ettiğimiz Drlara da güvenemiyorsak o zaman ölelim ki zaten meleklerimiz ölüyor. :KK43:
Canım ben Saray da okudum M.Y.O da...Evet öğrencilik döneminde bizde hastaneye çerkeze gderdk..Saray da görüştüğüm arkadaşlarim var onlarda şikayetçi sağlık konusunda.Ben İst da oturuyorum doktor çok ama kime gideceğimi bilmiyorum güvenemiyorum yani bu kadar acı olaydan sonra.

Canım ben Saray da okudum M.Y.O da...Evet öğrencilik döneminde bizde hastaneye çerkeze gderdk..Saray da görüştüğüm arkadaşlarim var onlarda şikayetçi sağlık konusunda.Ben İst da oturuyorum doktor çok ama kime gideceğimi bilmiyorum güvenemiyorum yani bu kadar acı olaydan sonra.
Canım şimdi yeni çok güzel devlet hastanesi yapıldı ama içi boş Dr yok kimse gidemiyor İstanbulda bi Dr önerebilirim istersen ben şuan ona gidiyorum çok iyi bi Dr ne sorarsan sor sakin ve güler yüzlü bi şekilde anlatıyor. Başımdan geçen olaylardan sonra onun tedavisi ile hamile kalmıştım.

Canım şimdi yeni çok güzel devlet hastanesi yapıldı ama içi boş Dr yok kimse gidemiyor İstanbulda bi Dr önerebilirim istersen ben şuan ona gidiyorum çok iyi bi Dr ne sorarsan sor sakin ve güler yüzlü bi şekilde anlatıyor. Başımdan geçen olaylardan sonra onun tedavisi ile hamile kalmıştım.
Hangi dr canım ? Tabi ki tüm tavsiyelere açığım,benim için çok önemli

Back