- 23 Ağustos 2017
- 134
- 117
- 18
- 40
Merhaba melek anneleri ben 38 gün önce üçüncü meleğimi uçurdum cennete bu defa nasıl geçecek bilmiyorum ilk meleğim 2008 de son haftada Dr gittiğimde suyumu fazla olduğunu ve kordonların önden geleceğini söyledi yüzde kırk sezaryen yüzde altmış normal doğurabileceğimi söyledi iki gün sonra gel suni sancı verecez dedi gideceğim günün gecesi saat 2 de sancı başladı hazırlanıp gidene kadar saat üç oldu herşey yolundaydı sancılarım düzenliydi hastaneye girdiğimizde görevli drmuzu sordu ve aradı beni ve kayınvalidemi bi odaya aldılar eşimi bırakmadılar yarım saat sonra hemşire kaç santim açıldığına bakmak için doğum masasında değilde normal yatakta muayene etmek istedi ve suyumu patlattı kayınvalideme ay teyze yatak battı hasta bezi ver çabuk dedi ben o suyumun gelmesiyle bacaklarımın arasında bişi geldiğini hissettim hemşireye söyledim ayyy kordon gelmiş sakın ıkınma çocuğu boğarsın dedi ve gitti Dr hala ortada yok midem bulanıyor dedim kayınvalideme hemşire yine çağırdı elinde bi kabla aman yere kusma yerleri batırırsın diyo bana Dr nerde kaldı diyorum aradık geliyor diyorlar bana yavrum doğmak için nasıl çırpınıyor susuz kalmış balık gibi bi yandan midem bulanıyor nefesim kesiliyor bi yandan meleğim doğmak için zorluyor nefesim kesiliyor ve Dr hala yok nerde bu Dr ölüyorum aradık geliyor saat oldu 5. 30dr geldi baktı aaa kordonların gelmiş sezaryen dedi bende ne yapıyorsan yap ölüyorum artık gücüm kalmamıştı ıkınmaya başladım Dr beni azarlıyor napıyo sun bebeği boğacaksın bu arada hemşire bana bi kağıtlar getirdi imzalamamı söylüyor git başımdan ölüyorum diyorum sancı geçince imzala diyoimzaladıktan sonrabeni ameliyathane ye indirdiler bi yarım saatte anestezi uzmanını bekliyoruz Dr dedim ne bekliyorsun öldür beni dayanamıyorum artık anestezi uzmanı gelmedi daha diyo yardımcılarından biri ben biliyorum deyip seruma bişi sıktı orda bayıldım saat 6 da sezaryen e alındım kuzum saat 6.30 doğmuş nefes alamıyormuş ağzında ambu ile eşimle beraber araştırma hastanesine sevk ediyorlar benide saat 11 de ameliyathaneden normal odaya alıyorlar tokat atarak uyandırdılar kayinvalidem ve Dr yanımda Dr karnıma bastırdığında fışkıran kanı hissettim ve oturmuş karşıma esniyor drum kayinvalidem ortalığı ayağa kaldırmış bu ne kadar kandır ne yaptınız gelinime diye hasta bakıcı ardan biri teyze bu bişi değil sen bide ameliyathaneyi gör sanki koyun kesmişler diyor ve kanamayı durduramadıkları için benide araştırma hastanesine sevk ettiler ambulans Dr sürekli uyuma sakın uyuma aç gözlerini diyip duruyordu ama gözlerimi açamıyorum araştırma hastanesinde önce yoğun bakıma aldılar beni sevk ettiği Dr drumun en iyi arkadaşıymış beni yoğun bakımda muayene ediyor ve kendimi sedyede buldum beni acil anju odasına yetiştiriyolar anju Dr eşime herşey hazırlıklı ol çok kan kaybetmiş anju ile kanayan damarlara pıhtı atıp durdurmaya çalışıcaz eğer durduramassak rahmini alcaz diyo kabul ediyormusun eşimde kabul ediyorum yeterki yaşatın demiş Dr çok ümitle me eşinin yüzde on yaşama şansı var ve anju ile damarları tıkıyorlar beni rehabilitasyon yoğun bakımına alıyorlar ümitlerini kestikleri hastaları o yoğun akıma alıyorlarmış 23 ünite kan beyaz küre ve trombosit vermişler bana eşimi hiç bi şekilde yanıma almıyorlar ikinci gün yoğun bakımdan çıkan bi Dr eşime eşin şuan patlamaya hazır bomba gibi heran anju yapılan damarlar patlaya bilir yada beyin kanaması geçirebilir veya kalbi durabilir hazırlıklı ol diyor üçüncü günün sonunda biraz biraz kendime geldim eşimi aldılar yanıma bebeğim nerde diyorum burda çok iyi diyor getir bana meleğimi olmaz mikrop kapar diyor bırakın beni ben gideyim olmaz sen mikrop kaparsın aç benim bebeğim getirin emzireyim hemşireler doyuruyor onu sen biraz toparlan gidersin bebeğinin yanına eşime kızdım ne yap et getir meleğimi yoksa bi şekilde çıkarım burdan eşim tmm dedi eşim tekrar yanıma geldiğinde nerde bebeğim dedim bana resimlerini gösterdi ne olmuş meleğim e neden ağzında borular var neden kollarında serum ayaklarında bişiler var ne oldu karnımda iyiydi eşim bişi yok iyi sadece az oksijensiz kalmış ondan yoğun bakımdan çıktıktan sonra ilk işim meleğim e koştum ama ahhh beynimden vuruldum yüreğim sızladı meğer yavrum hiç iyi değilmiş kordonlar önden gelince oksijeni kesilmiş ve saatlerce öyle kalınca beyninin büyük bölümü iflas etmiş makinaya bağlı nefesi bile kendi alamıyor hani bebekler hem kıpır kıpırdır benim bebeğim parmağını dahi oynatmıyor dru beyin filmi çekip ne kadar hasar görmüş bakıcaz ama makineden ayırdığım an ölür diyor iki gün daha hastanede kaldım ve ben taburcu oldum bi hafta sonra dilim uyuştu elim ayağım kasıldı kitlendim hareket edemiyorum ve inanılmaz canım acıyor beni tekrar hastaneye kaldırdılar aşırı kanamadan dolayı vucut sodyum üretmemiş tekrar yatmışım yapıldı başka bi Dr beynindehormon salgılanan bölge hasar görmüş olabilir gözetim altında tutucaz olmadı ameliyat edicez diyor hergün bebeğimi görmeye gidiyordum onu o halde görünce dünya başıma yıkılıyordu bi hafta sonra eşime hastaneden çıkmak istiyorum dedim drum izin vermedi ölürsün dedi zorla çıktım 27.günsabah saat 6.30 da eşime bi telefon geldi kuzum kalbi üç kere durmuş iki kere çalıştırmışlar üçüncüde olmamış dayanamamış o minicik kalbi ahhh kuzum doğmak için çırpınışların mücadelen dayanamadı minik kalbin sen merak etme annem ahirette iki elimiz yakasındadır sana sebep olanların daha bi kerecik bile kollarıma alamadım öpüp koklayamadan melek oldun sudem im kardeşlerinden yanına geldi onlara ablalık et Rabbim bizi cennetinde buluşturana dek arkadaşlar uzun oldu kusura bakmayın hakkınızı helal edin aslında yazmayacaktım ama ne bileyim yazdım işte üçüncü meleğimin acısı çok taze geçmiyor burayı okurken biraz rahatladım ama geçmiyor kalbimde ateş var yandıkça yakıyor