- 25 Ekim 2016
- 2.558
- 4.236
- 63
- 40
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
arkadaşlar dualarınıza talibim, haftalar sona yaklaştıkça gerçekten stres artıyormuş. hiç hayal edemiyorum sağlıklı bir şekilde doğum yapıp kavuşabileceğimizi. korkuyorum sanki haftalar dursa böyle karnımda kalsa gibi düşünceler hücum ediyor. illa bişey olacak gibi vesvese.. mübarek cuma gününün hürmetine birbirimize çokça dua edelim inşallah![]()
Merhaba melek anneleri ben 34+3 te dün doğum yaptım apansitim patladı geçen hafta ameliyat oldum apar topar ama enfeksiyon düşmüyordu doktorumda bebek tehlikeye girmesin dedi normal doğumla oldu ilk bebeğimi kaybettiğimdede ben asla bidaha normal doğum yapmam demiştim ama büyük konusmusum ameliyat yerimden korkmustum patlarsa diye kazasız belasız geçti tabi suni sancı cekmekte kötü bişeydi erken doğduğu icin küveze alınmıstı sonra baska bir hastaneye sevkedildi ayrı hastanelerdeyiz burda ara ara gidip görüyordum herşey cok yeni daha belkide yanımda olmadığı icin şuan napalım buna şükür inşallah kısa sürede toparlanır darısı bekleyen tüm melek annelerinin basına inşallah
Pıhtılaşma tahlilim çıktı anlayan varmı faktör V heterozigot varmış mthfr heterozigot varmış PAI-1 varmış ne oluyor bunlar anlamadım randevu alıp sonuç göstercem bakalım...
Evet 3 tanede var mthfr faktör V, PAI-1 de var.. Heterozigot muş noluyo ki doktorlar sağlıklı çocuk varsa pıhtılaşma yoktur diyorlar kafam iyice karıştıCanımmm, seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı korkuları hisseden biri olarak. Rabbimin izniyle sağlıkla alacaksın kucağına miniğini. Biliyorum çok zor rahat olmak ama düşünmemeye çalış... Aklını oyalayacak şeyler bul. Bol bol kitap oku mesela. Ben kendimi alış verişe verirdim aklımdaki kötü düşüncelere inat. "Hayır bu defa olacak" derdim kendi kendime...
Canım öncelikle geçmiş olsun sana. Çok şükür yavrunu almışsın kucağına. Ablamın bebeği de 15 gün kuvezde kalmıştı, çok şükür şimdi topaç gibi oldu sıpa. Sen de alıp, götüreceksin Allah'ın izniyle yavrunu sağ salim. Dualarım seninle...
Okumuyor fotoğrafın canım, yazılar çok küçük. Anladığım kadarıyla 3 faktöründe heterozigot pıhtılaşma var. Yani pıhtılaşma var görünüyor ve gebeliğin boyunca iğne ve coraspin kullanacaksın gibi...
sen bir daha gebe kaldığında iğne kullanacaksın canım,ona bakarsan doktorlar pıhtılaşma olsa bebek son haftalara gelemez de diyorlar ama burda herkes bebeğini son haftalarda kaybetti ve hepimizde de pıhtılaşma çıktı,sen hiç bişi olmasa da önlem amaçlı iğne kullanırsın.Evet 3 tanede var mthfr faktör V, PAI-1 de var.. Heterozigot muş noluyo ki doktorlar sağlıklı çocuk varsa pıhtılaşma yoktur diyorlar kafam iyice karıştı
Evet 3 tanede var mthfr faktör V, PAI-1 de var.. Heterozigot muş noluyo ki doktorlar sağlıklı çocuk varsa pıhtılaşma yoktur diyorlar kafam iyice karıştı
Stres yapma lütfen her gebelik aynı değildir sonunda öyle olmaz çok şükür Rabbim vermiş kuzucuğunla iyi vakit geçir karnında annesi kokunu anlıyorum ama sabırlı olucazYa kızlar psikoljiyle doguma kadar nasl dayanacam.sürekli kaybetme korkusu.arada hafif sancm olunca ödüm kopuyo.sanki erken dogacak diyorum.halbuki diger gebeligimde de arada hafif sancilarm olurdu.dr kontrollerinde dr hersey yolunda diyo.ama cok evhamlı oldum sanrm.su anda 21 haftalk daha uzun bi yol var.dua edin kızlar insaallah saglkla vaktinde kucağımıza almak nasip olur.
Ya kızlar psikoljiyle doguma kadar nasl dayanacam.sürekli kaybetme korkusu.arada hafif sancm olunca ödüm kopuyo.sanki erken dogacak diyorum.halbuki diger gebeligimde de arada hafif sancilarm olurdu.dr kontrollerinde dr hersey yolunda diyo.ama cok evhamlı oldum sanrm.su anda 21 haftalk daha uzun bi yol var.dua edin kızlar insaallah saglkla vaktinde kucağımıza almak nasip olur.
Canm inanki cok iyi anlıyorum seni.hep şükrediyorum gebe olduguma ama haliyle korkuyoruz iste.Rabbim hepimizin gönlüne ferahlk versin.bizi korkularmzdan emin eylesin.burda gebe kalmak isteyenlere de kıza surede nadip etsinsürekli dua da okuyorum kuran okuyorum ama vakit gecmiyo sanki.bakalm okul kapannca ablamı cagıracam yanma.belki daha cabuk gecer zamanSeni çok iyi anlıyorum... Az oynasa kafaya takiyrm çok oynasa sıkıntıdami diyorum. En ufak sancı da moralim bozuluyor
Kendimizi istemeden çok dinliyoruz.
Yarın doktora gidicem inşallah hersey yolundadır
Sabrın sonu selamet olacak inşallahcanım,çalışıyorsan işte vakit geçer zaten,çalışmıyorsan da bişilerle uğraş,kısa süreli bi kursa bile yazılabilirsin.Zaman geçecek ve sende kavuştuk kızlar diye yazacaksın inşallah.kendine hedef koy,ulaşmak istediğin hafta hedefi,1.hedef haftam 25 de mesela,sonra ona ulaşımca 28 hedefin olsun,komik gibi geliyor ama ben böyle yapmıştım nedense hedeflere ulaşınca seviniyordum bi sonraki hedef seni bebeğine daha da yaklaştırıyor çünküYa kızlar psikoljiyle doguma kadar nasl dayanacam.sürekli kaybetme korkusu.arada hafif sancm olunca ödüm kopuyo.sanki erken dogacak diyorum.halbuki diger gebeligimde de arada hafif sancilarm olurdu.dr kontrollerinde dr hersey yolunda diyo.ama cok evhamlı oldum sanrm.su anda 21 haftalk daha uzun bi yol var.dua edin kızlar insaallah saglkla vaktinde kucağımıza almak nasip olur.
Canm aynı hedefleri koyuyorum zaten:)20ydi hedefim simdi 25 yaptm.cok şükür ki çalışıyorum ögretmenim.ama bugünlerde ögrenciler de olmaynca sıkıldm hemen.bi de ramazan oruc tutmuyorum ama biyerlere de gidemiyoruz dışarda vakit geciremiyorum.bayramdan sonra ablam gelir dışarıya çıkarsam daha cabuk gecer zaman ins.Sabrın sonu selamet olacak inşallahcanım,çalışıyorsan işte vakit geçer zaten,çalışmıyorsan da bişilerle uğraş,kısa süreli bi kursa bile yazılabilirsin.Zaman geçecek ve sende kavuştuk kızlar diye yazacaksın inşallah.kendine hedef koy,ulaşmak istediğin hafta hedefi,1.hedef haftam 25 de mesela,sonra ona ulaşımca 28 hedefin olsun,komik gibi geliyor ama ben böyle yapmıştım nedense hedeflere ulaşınca seviniyordum bi sonraki hedef seni bebeğine daha da yaklaştırıyor çünkü
Canm inanki cok iyi anlıyorum seni.hep şükrediyorum gebe olduguma ama haliyle korkuyoruz iste.Rabbim hepimizin gönlüne ferahlk versin.bizi korkularmzdan emin eylesin.burda gebe kalmak isteyenlere de kıza surede nadip etsinsürekli dua da okuyorum kuran okuyorum ama vakit gecmiyo sanki.bakalm okul kapannca ablamı cagıracam yanma.belki daha cabuk gecer zaman
Canm az kalmış dogumuna insaallah hepimiz saglkla kavusuruz.biliyorum streslisin ama rahat ol.nasibimizde vardr bu defa emin ol.burda bi arkadas diyordu ya biz sıramızı saldk diye.aynen biz sıramzı saldık biz gecemizi yaşadk artk aydınlığa çıkma vaktimiz insss.bir de yarın kontrolün vardı demi?bu şikayetlerinn hepsini söyle.tansiyon takibi yapyr msn?bi de beslenme yönünden dr ne öneriyo?Amin canım inşallah. Son haftalara yaklaştıkça daha çok korkuyorum çünkü benim bütün sıkıntılarım 30. Haftadan sonra başladı.
Nabzin yükseliyormu ? Dün akşam otururken birden kalp atışlarını hissettim ölçtüm 177 çıktı bu günde 155 sonra indi ama bugün gözüm karardı tuhaf oldum
Canm az kalmış dogumuna insaallah hepimiz saglkla kavusuruz.biliyorum streslisin ama rahat ol.nasibimizde vardr bu defa emin ol.burda bi arkadas diyordu ya biz sıramızı saldk diye.aynen biz sıramzı saldık biz gecemizi yaşadk artk aydınlığa çıkma vaktimiz insss.bir de yarın kontrolün vardı demi?bu şikayetlerinn hepsini söyle.tansiyon takibi yapyr msn?bi de beslenme yönünden dr ne öneriyo?
Canm az kalmış dogumuna insaallah hepimiz saglkla kavusuruz.biliyorum streslisin ama rahat ol.nasibimizde vardr bu defa emin ol.burda bi arkadas diyordu ya biz sıramızı saldk diye.aynen biz sıramzı saldık biz gecemizi yaşadk artk aydınlığa çıkma vaktimiz insss.bir de yarın kontrolün vardı demi?bu şikayetlerinn hepsini söyle.tansiyon takibi yapyr msn?bi de beslenme yönünden dr ne öneriyo?
Canm ins yarinki kontrolde güzel seyler duyarsn.benim beslenmem de dr kesinlikle hamur işi tatlı kızarmış seylerden uzak duracaksin ve kilona dikkat edeceksin diyo.her gittigimde kilo alma diyo.yarm kilo bile cok önemli diyo.tamam zaten kilolu biriyim ama dr cok fazla üzerinde duruyo.ben de hemen hemen senin gibi beslenyrm.farklı olarak meyve tüketiyorum tabi dikkat ederek.ilaç olarak da 12.haftada demir ilacna basladm.ve günlük kan sulandirici igne vurunuyorm.bir de troit var bende onun icin de ilac kullanyrmmsu ana kadar top.5 kilo aldm ins bundan sonra fazla almam.Insallah canm. Birazda gücüm bitti sanki uzun zamandır oğlumun doğmasını bekliyorum hiç görmedim yavru mu. Şu an varlığı beni çok mutlu ediyor ama kaybetme duygusu da ağır basıyor yine aynı şeyleri yaşamaktan karanlıkta kalmaktan korkuyorum.
Perinatolag bana hiçbirşey yeme dedi şaka yapti sandım. Sen deri kemikte kalsan bebek beslenir doğar dedi. Meyve yeme dedi seker varmış kuruyemiş yeme dedi. Sebze ağırlıklı beslen kırmızı et tuket dedi. Kendi doktorumda vitamin falan vermek istemedi başlarda kilo almayım diye. 22. Hafta demir hapı verdi kalsiyum ve protein ağırlıklı beslen dedi. Idrarimda glikoz çıkınca sıkı diyet yaptım 1 kiloya yakın verdim seker yüklemesi yapmamı istemedi 2 doktor da. Açlık tokluk kan şekeri ne bakıldı. Az yediğim zaman bebeğim az oynayınca 1 haftadır beslenmenin esnek tutuyorum su an çok farketti hareketlerimi daha net hissediyorum. Birde kanimda pihtilasma yok ama bebe aspirini kullaniyrm. Magnezyum ve kalsiyum hapida kullaniyrm kasilmalari önlemek icin
Canm ins yarinki kontrolde güzel seyler duyarsn.benim beslenmem de dr kesinlikle hamur işi tatlı kızarmış seylerden uzak duracaksin ve kilona dikkat edeceksin diyo.her gittigimde kilo alma diyo.yarm kilo bile cok önemli diyo.tamam zaten kilolu biriyim ama dr cok fazla üzerinde duruyo.ben de hemen hemen senin gibi beslenyrm.farklı olarak meyve tüketiyorum tabi dikkat ederek.ilaç olarak da 12.haftada demir ilacna basladm.ve günlük kan sulandirici igne vurunuyorm.bir de troit var bende onun icin de ilac kullanyrmmsu ana kadar top.5 kilo aldm ins bundan sonra fazla almam.
Canm ins yarinki kontrolde güzel seyler duyarsn.benim beslenmem de dr kesinlikle hamur işi tatlı kızarmış seylerden uzak duracaksin ve kilona dikkat edeceksin diyo.her gittigimde kilo alma diyo.yarm kilo bile cok önemli diyo.tamam zaten kilolu biriyim ama dr cok fazla üzerinde duruyo.ben de hemen hemen senin gibi beslenyrm.farklı olarak meyve tüketiyorum tabi dikkat ederek.ilaç olarak da 12.haftada demir ilacna basladm.ve günlük kan sulandirici igne vurunuyorm.bir de troit var bende onun icin de ilac kullanyrmmsu ana kadar top.5 kilo aldm ins bundan sonra fazla almam.
Insaallah doguma kadar düzelir midesi canm.kontrol sıklasması iyi.benim de büyük ihtimal 30dan sonra aynı olur.benim son haftalarda cok kadlmam oluyordu bütün karnm toplanıp taş gibi oluyordu.o zaman herkes bebek hareketi diyordu.ama bence onlar kasılmaydı.bebegin hareketi baska karmndaku sertlik başkaydı.cok iyi hatryrm.Midesi yine küçük. Kusan bebek olabilir reflu sıkıntısı olabilir dedi. Ama her ihtimale karşı doğumdan sonra yemek borusuna hortum salincakmis tıkanıklık var mi diye inşallah gerek kalmaz. Bundan sonra her hafta gitcem. 30. Hafta da perinatolag a gidicem insallah.Suyu,kilosu cok şükür iyi. Yalnız senin de Bilgin olsun rahmimiz kasilmaması gerekiyormuş sertlik hissettiğin an magnezyum dan bir tane daha al dedi. Kasılmayı nasıl anlarım diye sordum. Iki elini göbek deliğinin sağına ve soluna koyup karnımızı sallicaz hafif yumuşaksa sorun yok demekmiş. Dekolman oldugumuz için dikkat etmeliyiz sende kontrol edersin sık sık