Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Ben hamile kaldığını öğrendikten sonra 2 kilo vermiştim. Verdiğim 2 kilo hariç iki buçuk kilo aldım. Bende biraz kilolu hamile kaldm. Fazla kilo dekolman tetikliyor ondan doktorlar az kilo almamızı istiyorlar. Bende tansiyon olduğu için daha fazla dikkat etmem gerekiyor. Ackinca sıcak süt iç. Yağsız süt ve yoğurt tüketiyorun. Yoğurdu içine salatalık doğar ye. Ve yeşil erik kasılmayı kabizligi önlüyor bilgin olsun canm
Yeşil erigi bilmiyordum.söylemen iyi oldu.su da var canm.drkolman yaşayıp sonrasnda sorunsuz normal dogum yapanlar da oluyo.demek ki sancı kasılma her zaman da bu durumu tetiklemiyo.

Insaallah doguma kadar düzelir midesi canm.kontrol sıklasması iyi.benim de büyük ihtimal 30dan sonra aynı olur.benim son haftalarda cok kadlmam oluyordu bütün karnm toplanıp taş gibi oluyordu.o zaman herkes bebek hareketi diyordu.ama bence onlar kasılmaydı.bebegin hareketi baska karmndaku sertlik başkaydı.cok iyi hatryrm.[/QUOTE

En kötüsü zaten karnin komple sertlesmesi. Benimde komple karnım sertleşiyor du bende yalancı doğum sancısı sanıyordum. Su an rahmim göbek deliğinin ordaymis. Karnin yumuşacık olması gerekiyor dedi. Inşallah böyle devam eder.

Yeşil erigi bilmiyordum.söylemen iyi oldu.su da var canm.drkolman yaşayıp sonrasnda sorunsuz normal dogum yapanlar da oluyo.demek ki sancı kasılma her zaman da bu durumu tetiklemiyo.

Maalesef tetikliyor canm. Arkadaşım 34. Haftada doğuma alındı sancısı var diye. Doktor riske atmak istememiş.
Doktorum her gittigimde bana tansiyonu ve kasilmayi düzenli soruyor.

Canm az kalmış dogumuna insaallah hepimiz saglkla kavusuruz.biliyorum streslisin ama rahat ol.nasibimizde vardr bu defa emin ol.burda bi arkadas diyordu ya biz sıramızı saldk diye.aynen biz sıramzı saldık biz gecemizi yaşadk artk aydınlığa çıkma vaktimiz insss.bir de yarın kontrolün vardı demi?bu şikayetlerinn hepsini söyle.tansiyon takibi yapyr msn?bi de beslenme yönünden dr ne öneriyo?

Mrb arkadaşlar, konuyu uzun zamandır takip ediyorum, geçtiğimiz birkaç aydır msjlarınız arkadaş yoldaş oldu bana, yalnızca sizler yalnız olmadığımı hissettiriyorsunuz. Ne zamandır üye olup yazmak istiyordum ama sanırım kendimi ancak hazır hissetmeye başladım. evet sevgili kızlar hikayem uzun ve evet bende bir melek annesiyim..

Mrb arkadaşlar, konuyu uzun zamandır takip ediyorum, geçtiğimiz birkaç aydır msjlarınız arkadaş yoldaş oldu bana, yalnızca sizler yalnız olmadığımı hissettiriyorsunuz. Ne zamandır üye olup yazmak istiyordum ama sanırım kendimi ancak hazır hissetmeye başladım. evet sevgili kızlar hikayem uzun ve evet bende bir melek annesiyim..
Allah sabır versin inşallah canım keşke hiç melek annesi katılmasa nekadar çoğuz ben bitek kendim sanırım oysa off off

Canım allah sabır versin. Çok iyi yapmışsın , emin ol en yakının dahi buradaki arkadaşlarımız kadar anlayamıyor bizleri. Ben ilk xamanlardaki zorlu süreçleri hep foruma yazarak veya okuyarak bi şekilde içimi dökerek atlatabildim. Belki defalarca yaşadım tekrar tekrar ama ben bu şekilde kabullenebildim bana çok iyi geldi. Kuzunu kaybedeli ne kadar oldu canım? Sebep bulunabildi mi sen araştırmalarını yaptın mı

Allah sabır ve dayanma gücü versin.diyecek söz bulamyrm gercekten.aynı ciger acısını yasadgm icin hic bir söz teselli etmiyor gercekten.Allah verdi Allah aldı deyip dayanmaya çalışıyoruz iste

Allah razı olsun. İki ay oldu minik oğlumu kaybedeli, 24 haftalıktı acil sezaryenle alındı ve bir gün yaşadı. Sizlere de sormak istediğim bir çok soru var ama en baştan yaşadıklarımı anlatmak isterim, çünkü biliyorum beni ve halimi en iyi sizler anlarsınız. Hamileliğim en başında zaten sorunlarla başladı, progesteron çok düşüktü ve progestan iğne ve fitil vermişti doktorum. Bir kaç aya kadar belirli aralıklarla kanamalarım oldu ve her defasında hastaneye yattım ve düşük önleyici iğne oldum. Şubat ayında bir gece şiddetli doğum sancıları ve çok şiddetli kanamayla acile gittim, bi kaç gün o hastanede kaldım o süre de kanama hiç durmadı ve artık doktorum, başka kadın doğumcular ve ebeler kan kaybından bebek kesin düşecek geldi geliyor derken o doğum sancılarına ve kanamaya rağmen düşmedi inatla durdu yavrum, tabi bu arada sürekli kan ve serum veriliyordu. Dr son ultrasona baktıktan sonra bebek herşeye rağmen iyi deyip perinatoloji hocasına gönderdi bizi. Neyse Profa gittik muayeneden sonra bana 'kızım bebeği geçtim sen gidiyorsun, belki bir hafta sonra gelmiş olsan seni kurtaramazdık ' dedi bana ve üniversite hastanesine yatış yaptık. Meğer kan kaybından böbreklerim tamamen durmuş, zaten hiç idrara çıkamıyordum. Velhasılı haftalarca o hastanede kaldım. Sonda takıldı, kanım normale dönene kadar kan ve serum verildi ayrıca antibiyotik invanz ve ismi aklıma gelmeyen bir çok şey verildi damardan, günde en az yedi sekiz kez kan tahlili yapılıyordu. günde yalnızca iki bardak suya izin verdiler, milim milim idrar takibi yaptılar. Bu arada bebek için pek bir şey yapılmıyordu, bana önce senin sağlığın sen olmazsan bebekte olmaz diyorlardı, sabahları ultrasona bakılıyordu yalnızca ve hastanede kaldığım sürede kanamam hep devam etti ve suyum gelmeye başladı. Hoca da bu arada abd'ye kongreye gitti hoca gelene kadar başka bir hoca baktı ve taburcu etmediler. Hoca geldikten sonra anhidramniyos yani tamamen susuz kalmış bebek dedi, yalnız bebeğin böbrekleri çalışıyor ümit var dedi. Neyse taburcu olduktan sonra ilk doktorum ve başka doktorlara da gittim ama sözbirliği yapmış gibi bebeği tahliye etmeliyiz vücutta enfeksiyon var bu yüzden suyun gelmiş, seni kaybedebiliriz dediler. Elbette bebeği aldırmadım. Tekrar hocaya gittiğimde bebeğin gelişimi iyi kızım susuzda olsa yaşıyor dedi. Yirmisekiz haftayı görsek diyordu. İki hafta sonrasına kontrole çağırdı karnından su vericez dedi. Eve döndüm ve bu arada halen suyum ve kanamam azar azar geliyordu. Havuç suyu içiyordum. sonra hocanın çağırdığı iki hafta dolmadan şiddetli kasık ağrılarıyla buradaki doktora gittim. (Bu arada hoca bana bi saat mesafede) doktor muayenede kordon prelapsus yani kordon sarkması, acilen almamız gerek yoksa bebek ölür dedi, hatta eğer fark edilmeseydi kordon sarkması seni zehirlerdi dua et fark ettik dedi. Gittiğim hocayla telefonda konuştu o da al demiş, bende hocam oraya gelsem dedim ama buraya yetişemezsin kızım dedi. Apar topar on dakika içinde sezaryene alındım, akşamına yoğun bakıma çıktım bir kez de olsa gördüm bebeğimi. Ertesi günü doğumdan 24 saat sonra melek oldu uçtu gitti...

Allah razı olsun. İki ay oldu minik oğlumu kaybedeli, 24 haftalıktı acil sezaryenle alındı ve bir gün yaşadı. Sizlere de sormak istediğim bir çok soru var ama en baştan yaşadıklarımı anlatmak isterim, çünkü biliyorum beni ve halimi en iyi sizler anlarsınız. Hamileliğim en başında zaten sorunlarla başladı, progesteron çok düşüktü ve progestan iğne ve fitil vermişti doktorum. Bir kaç aya kadar belirli aralıklarla kanamalarım oldu ve her defasında hastaneye yattım ve düşük önleyici iğne oldum. Şubat ayında bir gece şiddetli doğum sancıları ve çok şiddetli kanamayla acile gittim, bi kaç gün o hastanede kaldım o süre de kanama hiç durmadı ve artık doktorum, başka kadın doğumcular ve ebeler kan kaybından bebek kesin düşecek geldi geliyor derken o doğum sancılarına ve kanamaya rağmen düşmedi inatla durdu yavrum, tabi bu arada sürekli kan ve serum veriliyordu. Dr son ultrasona baktıktan sonra bebek herşeye rağmen iyi deyip perinatoloji hocasına gönderdi bizi. Neyse Profa gittik muayeneden sonra bana 'kızım bebeği geçtim sen gidiyorsun, belki bir hafta sonra gelmiş olsan seni kurtaramazdık ' dedi bana ve üniversite hastanesine yatış yaptık. Meğer kan kaybından böbreklerim tamamen durmuş, zaten hiç idrara çıkamıyordum. Velhasılı haftalarca o hastanede kaldım. Sonda takıldı, kanım normale dönene kadar kan ve serum verildi ayrıca antibiyotik invanz ve ismi aklıma gelmeyen bir çok şey verildi damardan, günde en az yedi sekiz kez kan tahlili yapılıyordu. günde yalnızca iki bardak suya izin verdiler, milim milim idrar takibi yaptılar. Bu arada bebek için pek bir şey yapılmıyordu, bana önce senin sağlığın sen olmazsan bebekte olmaz diyorlardı, sabahları ultrasona bakılıyordu yalnızca ve hastanede kaldığım sürede kanamam hep devam etti ve suyum gelmeye başladı. Hoca da bu arada abd'ye kongreye gitti hoca gelene kadar başka bir hoca baktı ve taburcu etmediler. Hoca geldikten sonra anhidramniyos yani tamamen susuz kalmış bebek dedi, yalnız bebeğin böbrekleri çalışıyor ümit var dedi. Neyse taburcu olduktan sonra ilk doktorum ve başka doktorlara da gittim ama sözbirliği yapmış gibi bebeği tahliye etmeliyiz vücutta enfeksiyon var bu yüzden suyun gelmiş, seni kaybedebiliriz dediler. Elbette bebeği aldırmadım. Tekrar hocaya gittiğimde bebeğin gelişimi iyi kızım susuzda olsa yaşıyor dedi. Yirmisekiz haftayı görsek diyordu. İki hafta sonrasına kontrole çağırdı karnından su vericez dedi. Eve döndüm ve bu arada halen suyum ve kanamam azar azar geliyordu. Havuç suyu içiyordum. sonra hocanın çağırdığı iki hafta dolmadan şiddetli kasık ağrılarıyla buradaki doktora gittim. (Bu arada hoca bana bi saat mesafede) doktor muayenede kordon prelapsus yani kordon sarkması, acilen almamız gerek yoksa bebek ölür dedi, hatta eğer fark edilmeseydi kordon sarkması seni zehirlerdi dua et fark ettik dedi. Gittiğim hocayla telefonda konuştu o da al demiş, bende hocam oraya gelsem dedim ama buraya yetişemezsin kızım dedi. Apar topar on dakika içinde sezaryene alındım, akşamına yoğun bakıma çıktım bir kez de olsa gördüm bebeğimi. Ertesi günü doğumdan 24 saat sonra melek oldu uçtu gitti...
Allah sabır versin tekrardan.sen üzerine düseni yapmışsn takdiri ilahi iste.nasibi olsaydı bi sekilde hayata tutunurdu.hic kimse evladını kaybetmek istemez.ben bebegimin yaşaması icin herseyi yapardm.elimizden gelenleri yaptk ama kavusamadk bebeklerimize ins cennette kavusmak öpüp koklamak nasip olursen iyice iyilesmeye bak.vücudun toparlansn Dikisler iyilessin.yapman gereken tahlil test vs varsa yaptr.ins bi dahakine kucağına alacagnn. evladn olur.benim yaşadıklarımı belki gecmis sayfalarda okumussundr.benim sadece 5.haftda igne ucu kadar kan görmüştüm.onun dışında gersey normaldi.hic bir sorun yoktu.sadece 28.haftamda vucudmda kaşıntı başladı biz de bu genetik.bu sekilde ablam sorunsuz 4 gebelik yasayp cocuklarini saglkla kucağına aldı.benim aynı sekilde kaşıntm vardı.gece oturup saatlerce ellerimi ayaklarmı kasrdm.ce bebek 37.haftaya gelirse beklemeyecem hemen doguracam dayanamyrm derdim.37.geldim bebis iyice büyüsün gelişsin diye kaşıntm umrumda olmadı.hersey yolundaydı normal dogumu bekledim.38.oldu sonra 39.haftamn bittiği gün hadtanede rutin kontrol icin gittim.aniden sancı ve kanamam başladı.ben de aferin kızım tam zamannda doguyorsun dedim icim kıpır kıpır olmuştu.doktor muayene etti acil sezaryan dedi.ben normal istiyorum deyince sezaryan olman gerekiyo dedi kosarak ameliyathaneye gitti.apar topar sezaryana alndm.uyudum uyandm bebegim yok.düşün sezaryan öncesi kalp atışını duymuştuk hic bir sorun sıkıntı yoktu.hic kimsenin aklına böyle bisey gelmezdi.hersey o kadar yolundaydı ki hala doktor bile bi anlam veremiyo.gitti kızım melek oldu.bu dünyada nasibi yokmuş.bis besiginin basinda günlerce agladm.elimizde bebegimizin dogum cantasyla kiyafetleriyle bebeksiz ciktik hastaneden.Hep Rabbimden sabır istedim ve hemencecik başka evlat.bebegime 2 yılda ancak gebe kalmıştım o kadar seviyor o kadar istiyordm ki.bi defa göremedim bile.6 aym dolar dolmaz hemen yeni gebelik düşündük.bu arada pıhtılasma testlerini yaptm.yürüyüş ve diyetle biraz kilo verdim.3 ay sonra da tekrar folik asit icmeye basladm.yeni bebek isteyince ödüm koptu ya gebe kalamzsam diye.yine mi 2 yıl bekleyecem dedim.hatta esime 5.6 ay deneyelim olmazsa hemen tüp bebek yapalm dedim.bikac aydan sonra yumurta takibine basladm ve 2.yumurta takibinde mucizem bebegim geldi cok şükür.su anda 5 aylk gebeyim.hala giden bebeğime ağlıyorum ve üzülüyorum.ama karnmdaki icinde şükrediyorum.Rabbim verdi aldı cok şükür bi daha verdi.insallah bu defa ömürlü olur.verdigine şükrediyoruz aldığına sabrediyoruz.ve sabır cok zor gercekten.imtihan dünyası hep bizim imtihanmzda buydu diyorum.bizim payımızı bu düşmüştü.beterin beteri var deyip kaderimize rıza gösteriyoruz iste.cok şükür rahmin yerinde diye şükret.ins sen de istedigin zaman gebe kalır ve bu defa bebegini kucağına alrsn.bu arada benim o sırada normal dogum sancm başlamıştı ve sancı kasılmayla bebek esinden kopmuş.ve cok nadir rastlanan bi durum.

Okurken ağladım inanki ,allah sabır versin çok çekmişsin ve maalesef sonu da kötü olmuş,cennette kavuşmanız dileğiyle.

Çok sağolun kızlar, Rabbim sizlerede bol sabır versin. Hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde evlatlarınızı kucağınıza almayı nasip etsin inşAllah. Meleklerimizle de cennete kavuşmayı nasip etsin hepimize. Evet daha önceki msjlarınızı biliyorum, hatta yüzlerce sayfa geriye gidip okudum, okurken canım yanıyor gözyaşlarına engel olamıyorum, benim gibi yavrularını yitirmiş annelerin hayırlısıyla kucakları dolsun diye dua ediyorum... Şimdi doğumdan sonra doktorum kontrole çağırdı bi kaç kez, en son geçen gün gittim over kisti oluşmuş altı santim büyüklüğünde, ginera verdi eritmek için. Sizlerin de oldu mu böyle? Tekrar hamile kalmam içinde altı ay beklemen yeterli dedi. Doğumdan sonra henüz bir test yaptırmadım, yaptırmam gereken test neler var ve hamile kalmadan önce yapılacak testler varmı? Doktora sordum genetik olarak bişey mi diye o da 'zaten sağlıklı bi çocuğun var genetikle alakalı değil' dedi. Bu arada yedi yaşında bir kızım var ve bu yedi yıl içinde bi hamilelik veya düşük yaşamadım. İlerde tekrar hamile kalma fikri eşim ve kızımı mutlu ediyor ama beni ürkütüyor. Bu arada bunca yaşadığım şeylere hiç bir doktor şundan olmuş demedi ve net bir teşhis koyamadı. Yalnızca enfeksiyondan dolayı suyumun geldiğini biliyorum. Ama o kadar şiddetli kanama neden oldu bilmiyorum. Hem buradaki dr hem hoca bana 'benim gibi bir vakayla ilk kez karşılaştıklarını' söyledi. Ayrıca geçmiş tahlillere baktığımda WBC (beyaz küre) ve PLT (trombosit)in çok yüksek olduğunu gördüm. Pıhtılaşma testi yapılmıştı çıkmamış. Bu arada kızımda ki hamilelikte hiçbir sorun yaşamamıştım. Her hamilelik bir değil diyorlar gerçi.

#Pinkmelon Allah sabır versin inş Rabbim bidaha hiç birimize hiç kimseye göstermesin zor günlerdeyiz hepimiz İnşallah bizde Bengisu gibi sonunda mutlu olup karnımıza yavrularımızı alırız bende 6 ayı bekliyorum İnş banada bu süre verilir

Kızlar bişey sorucam sezeryan sonrası erken hamile kalmak adına zayıflıkmı iyi kilomu zayıflayınca karın bel küçülüyor ama kilo olunca daha enli ve geniş gibi oluyo acaba nedir doktorun dediği tavsiyesi ben almaya çalışıyordum kilo şimdi yapıştı gitmiyor serumla vitaminlerin verdiği kilo yapıştı

#Zeynosrkn Amin inşAllah, Rabbim bizlere ve tüm isteyenlere nasip etsin. Kilo konusunda doktorum da vermemi ısrarla önerdi. Yediğim onca serumdan ve vitaminlerden sonra bende de kaldı biraz. Fazlalıklar olmazsa gebeliğinde o kadar iyi geçeceğini söylüyor Dr.

#Zeynosrkn Amin inşAllah, Rabbim bizlere ve tüm isteyenlere nasip etsin. Kilo konusunda doktorum da vermemi ısrarla önerdi. Yediğim onca serumdan ve vitaminlerden sonra bende de kaldı biraz. Fazlalıklar olmazsa gebeliğinde o kadar iyi geçeceğini söylüyor Dr.
Anladım canım ne yapsam gitmiyor hamileyken zayıfladım sonra stres götürdü şimdi hızla alıyorum ne yapsam da gitmiyor 3 ata kadar 5 kilo versem iyi olucak inşallah dikişleriniz nasıl durumda benim baş taraflar iyi ama orta kısım hala çok belirgin normalmi acaba bu 3 ay olucak ayın 9 unda aslında göbekte olunca sarkıyoya aşağı doğru hava almıyor çok ara sanırım etkisi var

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun hepimiz zor günler geçirmişiz inşallah hayırlı zamanda saglıklı merhametli hayırlı evlatlar nasip eder rabbim hepimize bende bebegm olsun istiyorum ama kendime soruyorum aynı şeyleri yaşamaya hazırmısın diye degilim galiba hamilelij bile insanı yoruyo hep bir korku oluyo zaten ben çok panik biriyim napıcagımı bilmiyorum 3 ayı geçti dogum yapalı ilaç kullanıyorum eylülün ilk haftası kontrolüm var bakalım doktor ne diycek bana tekrar kan sonuçlarıma bakılıcak

Bende kilo vermek istiyorum her şekilde hamile kalmaya hazır olduktan sonra bebek istiyorum şuan kafam çok dolu hala piskokojim bozuk aglamadan geçirdigim bir günüm bile yok kızımın şapkasını çoraplarını koklayıp öpüyorum onu çok özlüyorum hep yanımdaymış gibime geliyo onunla konuşuyorum fotograflarına bakıyorum

Bende kilo vermek istiyorum her şekilde hamile kalmaya hazır olduktan sonra bebek istiyorum şuan kafam çok dolu hala piskokojim bozuk aglamadan geçirdigim bir günüm bile yok kızımın şapkasını çoraplarını koklayıp öpüyorum onu çok özlüyorum hep yanımdaymış gibime geliyo onunla konuşuyorum fotograflarına bakıyorum
Aynıyız canım ya hergün ağlanırmı sanki göz bebeklerime yapışmış nereye baksam bebeğim önümde gülsemde konuşsamda aslında hep aklımda korkular bizi yiyip bitirecek sanırım ama elden bişey gelmiyor İnşallah bidaha aynı şeyleri yaşamayız.... Kucağıma alıp hiç bırakmayasım var inş yavrum olunca Rabbim hayırlı ve sağlıklı evlat versin inşallah hepimize

Anladım canım ne yapsam gitmiyor hamileyken zayıfladım sonra stres götürdü şimdi hızla alıyorum ne yapsam da gitmiyor 3 ata kadar 5 kilo versem iyi olucak inşallah dikişleriniz nasıl durumda benim baş taraflar iyi ama orta kısım hala çok belirgin normalmi acaba bu 3 ay olucak ayın 9 unda aslında göbekte olunca sarkıyoya aşağı doğru hava almıyor çok ara sanırım etkisi var
Araya peçete koy sık sık degistir ya da temiz pamuklu bir bez.benim de aynen göbek sarkıyo dikisler arada nemli kalıyordu sık sık degistireerk kagıt havlu koydum.dene istersen

Back