Allah razı olsun. İki ay oldu minik oğlumu kaybedeli, 24 haftalıktı acil sezaryenle alındı ve bir gün yaşadı. Sizlere de sormak istediğim bir çok soru var ama en baştan yaşadıklarımı anlatmak isterim, çünkü biliyorum beni ve halimi en iyi sizler anlarsınız. Hamileliğim en başında zaten sorunlarla başladı, progesteron çok düşüktü ve progestan iğne ve fitil vermişti doktorum. Bir kaç aya kadar belirli aralıklarla kanamalarım oldu ve her defasında hastaneye yattım ve düşük önleyici iğne oldum. Şubat ayında bir gece şiddetli doğum sancıları ve çok şiddetli kanamayla acile gittim, bi kaç gün o hastanede kaldım o süre de kanama hiç durmadı ve artık doktorum, başka kadın doğumcular ve ebeler kan kaybından bebek kesin düşecek geldi geliyor derken o doğum sancılarına ve kanamaya rağmen düşmedi inatla durdu yavrum, tabi bu arada sürekli kan ve serum veriliyordu. Dr son ultrasona baktıktan sonra bebek herşeye rağmen iyi deyip perinatoloji hocasına gönderdi bizi. Neyse Profa gittik muayeneden sonra bana 'kızım bebeği geçtim sen gidiyorsun, belki bir hafta sonra gelmiş olsan seni kurtaramazdık ' dedi bana ve üniversite hastanesine yatış yaptık. Meğer kan kaybından böbreklerim tamamen durmuş, zaten hiç idrara çıkamıyordum. Velhasılı haftalarca o hastanede kaldım. Sonda takıldı, kanım normale dönene kadar kan ve serum verildi ayrıca antibiyotik invanz ve ismi aklıma gelmeyen bir çok şey verildi damardan, günde en az yedi sekiz kez kan tahlili yapılıyordu. günde yalnızca iki bardak suya izin verdiler, milim milim idrar takibi yaptılar. Bu arada bebek için pek bir şey yapılmıyordu, bana önce senin sağlığın sen olmazsan bebekte olmaz diyorlardı, sabahları ultrasona bakılıyordu yalnızca ve hastanede kaldığım sürede kanamam hep devam etti ve suyum gelmeye başladı. Hoca da bu arada abd'ye kongreye gitti hoca gelene kadar başka bir hoca baktı ve taburcu etmediler. Hoca geldikten sonra anhidramniyos yani tamamen susuz kalmış bebek dedi, yalnız bebeğin böbrekleri çalışıyor ümit var dedi. Neyse taburcu olduktan sonra ilk doktorum ve başka doktorlara da gittim ama sözbirliği yapmış gibi bebeği tahliye etmeliyiz vücutta enfeksiyon var bu yüzden suyun gelmiş, seni kaybedebiliriz dediler. Elbette bebeği aldırmadım. Tekrar hocaya gittiğimde bebeğin gelişimi iyi kızım susuzda olsa yaşıyor dedi. Yirmisekiz haftayı görsek diyordu. İki hafta sonrasına kontrole çağırdı karnından su vericez dedi. Eve döndüm ve bu arada halen suyum ve kanamam azar azar geliyordu. Havuç suyu içiyordum. sonra hocanın çağırdığı iki hafta dolmadan şiddetli kasık ağrılarıyla buradaki doktora gittim. (Bu arada hoca bana bi saat mesafede) doktor muayenede kordon prelapsus yani kordon sarkması, acilen almamız gerek yoksa bebek ölür dedi, hatta eğer fark edilmeseydi kordon sarkması seni zehirlerdi dua et fark ettik dedi. Gittiğim hocayla telefonda konuştu o da al demiş, bende hocam oraya gelsem dedim ama buraya yetişemezsin kızım dedi. Apar topar on dakika içinde sezaryene alındım, akşamına yoğun bakıma çıktım bir kez de olsa gördüm bebeğimi. Ertesi günü doğumdan 24 saat sonra melek oldu uçtu gitti...