Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

iyi olduğuna sevindim çok şükür.
20 haftadan sora herhangi sorun yaşayacagimdan korkuyorum. tansiyonum çok şükür iyi şimdilik.. bazen çikiveriyor. hemen tedbir aliyorum limonlu su içiyorum. ama yinede 20 haftadan sora sorun yaşayacakmiyim yeni yeni korkular başliyo 25ekimde gidicem iki tane perinatoloji doktora gidicem. o zaman 20 haftalık olacagim.
3 ekimde doktoruma gidicem. cinsiyeti öğrenmek için.
rabbimin iziniyle sağlıkça bebegimize kavuşuruz inş
doğum izine ayrılacakmisin? artık doğuma az kaldi inş kucaginza alacaksin allahin iziniyle.

Cok sukur canim iyi olmana inan ki cok sevindim saglikla sihhatle vaktinde yavrunu kucagina al insallah bize de umut oluyorsun iyi haberlerine cok seviniyorum :)
Bende tuzlu yemiyorum zaten cok tuz tuketen biri de degildim simdi yemeklere hic atmiyorum.
Diğer tavsiyelerine de teşekkürler dikkat edicem ileri de doktoruma da hatirlaticam.
Peki tek doktorami gidiyorsun yoksa iki doktorlami yürütüyorsun kontrollerini ve canim bebeğe kilo aldıran besinler demissin ilk aydan onemli mi bunlari tuketmek?
Şimdiden teşekkürler...

4 hafta daha çalışmayı düşünüyorum canım. Dr.um da zaten çalışabildiğin kadar çalış, evde olursan stres yaparsın bebeği de strese sokarsın diyor ve haklı da... İnşallah canım. Rabbim hamile olanların bebeklerini sağlıkla, sıhhatle kucağına alıp büyütmeyi, bebek isteyenlere de en tez ve hayırlı zamanda yeniden gebe kalmayı nasip etsin inşallah. Çünkü bizlere en iyi gelen şey yeni bir umut...

Ben ilk başta 2 dr.a gitmiştim biri perinatolog diğeri normal Dr. ama sonra diğer Dr. sen zaten riskli gebelik uzmanına gidiyorsun bana gelmene gerek yok. Ben de bir problem görsem zaten seni perinatologa yönlendireceğim demişti. Bir de aklın karışır 2 dr. da demişti. ben de şimdi sadece perinatologla devam ediyorum.

İlk haftalarda başladım ben canım çünkü zaten bizim depolar da boş, kendimiz için de iyi beslenmemiz gerekiyor. Protein ağırlıklı besleneceksin. Yoğurt, kaşar peyniri, muz, armut, bulgur pilavı ve yeşil mercimek özellikle bebeğe güzel kilo aldırıyor. Muz her gün değil de 2güne bir yiyorum çünkü muz bize de kilo yapıyor :)

canım 37 ye kadar çalışacakmısın yani. ben de onu düşünüyorum. çalışsam mı çalışmasam mı . çalışsam gidip gelebilirmiyim çok yoruluyorum ama evde kalırsam da strese girer miyim. çünkü ben şimdiden çok stresli olmaya başladım.

kaşar peynir yağlı degilmi ben bayılıyorum doktorum önermiyo. ama yinede yiyorum bişey olmadi
ne bilim kaşar peynirle herşey yapılır :) yumurta peynir karışımı yapıp biraz kekik ekmege sürüp üstüne kaşar peynir koyuyorum doğru firina.. oh pizza gibi oluyor. degişik kahvaltı şeyleri yapıyorum valla:)))
akşamlari meyve salatasi yapın eşinle yiyin çok güzel oluyor:)

bende 37ye kadar çalışmayı düşünüyorum bilemiyorum erken doğum olursa..duruma bakacaz inş.

Dgru canim iki doktorla da kafa karisabilir birsey daha sormak istiyorum igne kullaniyoruz ya bu dozun yeterli gelip gelmedigiyle alakali bir test yapiliyor mu yoksa ayni dozdami devam ediyoruz?
Bende cnm yoğurt,sut,peynir,et cok seviyorum hergun de muz yemeğe çalışıyorum azaltayim biraz olmadi kilo almayayim simdiden :) yesil mercimekle bulguru da yemege basliycam bazen yemek pisirmek bile bana zor geliyor aşırı halsizim doktorda disardan yeme dedi ev yemekleri iyi diyor ailem de uzakta gurbet olunca zor malesef bazi seyleri esim yapiyor her yemegi de bilmiyor ki...idare ediyorum bir sekilde

Tarifini deneyim lezzetli geldi birden :)

Kizlar igne iki günde morluk yapar mi sorun yok degil mi? Sadece kirmizi kan lekesi gbi olursa tehlikeli dimi?

Deniycem cnm saol ilk zamanlari yumurtali ekmeğe sarmstim bir de byle fırında denerim hem yagsiz daha iyi
evet yağ hiç kullanmiyorum çok pratik hemde:) ekmek pizzadan neler yapılır ki:)
peynirli salamlı sucuklu gibi..
salam sucuk yağlı olduğu için peynirli yapıyorum:)

Canım merhaba..ben de yazmıştım daha önce bebeğimi preeklampsi yüzünden kaybetmiştim. Yaklaşık 4 ay oldu. Doktorum artık korunmayı birakabilirsiniz dedi. Bu ayki adetimden sonra inş birakcaz. Sen de sezeryan olmuştun değil mi? Sanırım 5 ay sonra hamile kalmışsın. Nasıl zor geçiyo mu hamileligin? Doktorun nasıl takip ediyo seni risk var mı yakın hamilelik ve sezaryenden dolayi? Kusura bakma çok soru sordum ama her gün aklıma bi sürü şey gelio. Hayırlısıyla bı bebek sahibi olmayı çok istiyorum ama bi yandan da korkuyorum işte böyle. Bide bazıları biraz daha toparlan diyo ama ben kendimi hazır hissediyorum böyle denilince canım sıkılıyo..sanki yeni bi bebek umudu benim tek tedavim..

Aynen canım. Dr.um da bunu bildiği için bir problem olmazsa sonuna kadar çalış diyor. Çünkü evde boş olacağız sürekli bebeği kontrol edeceğiz. Hareketlerinde en ufak bir değişiklik hissettiğimizde doğru Dr.a gideceğiz. Ben de o haftalarda çok stresliydim. Kaç defa Dr.a gittim hareket etmiyor, hareketleri azaldı diye. Şimdi Allah'tan iyice büyüdü de en ufak hareketi bile hissediliyor. 36.haftaya kadar çalışacağım kısmetse canım. İşte 35+4'te falan ayrılacağım izne, Zaten 36+4-37+4 arası da alacak bebeği kısmetse...

Kizlar igne iki günde morluk yapar mi sorun yok degil mi? Sadece kirmizi kan lekesi gbi olursa tehlikeli dimi?

Sorun değil canım. Morluk olursa da sorun değil, kırmızı kan lekesi gibi küçük nokta olursa da... Morarınca damara gelmiş oluyor ve o morluk içerde kanamanın olduğunu gösteriyor. Kırmızı kan lekesi gibi olduğunda da damara gelmediğini gösterir.

Bir de iğne dozunun yeterli olup olmadığını anlamak için Dr.um bir testten bahsetti ama o test de çok pahalıymış. İstanbul'da bile sadece bir hastane yapıyormuş. Diğer yapılan testler tam sonuç vermediği için gereksiz dedi. Bebeğin gelişimi iyi gittiği sürece ve bebeği besleyen damarlarda direnç olmadığı sürece iğne yeterli demektir dedi...

Çok şükür bu zamana kadar bir problem olmadı dikiş yerlerimde. Sadece şunu fark ettim yağmurlu havalarda sızlıyor dikiş yerim o da çok normal. Çünkü ben daha önce de 2 ameliyat geçirmiştim farklı sebeplerden o dikiş yerlerim de 5 sene boyunca yağmurlu havalarda sızlamıştı hep. Sen kendini hazır hissediyorsan eğer bence bekleme korunmayı bırak. İnsanların dediklerini kulağına takma hiç. Onlar bizi anlayamaz ki...

Preeklampsi geçirmişsin yaa trombofili panali testi yaptırdın mı peki canım? Dr.un gebe kaldıktan sonra ne gibi bir önlem alacak preeklampsi için?

Canim ilgin ve cevaplarin icin tesekkurler bilgilendirdin :) icim de rahatladi morluk bakimindan acaba sorunmu var diye korktum bir de gobek olunca insan korkuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…