Sezeryan doğumda dikiş sancısı !!!

epüdüral sezeryana cesaret edemzdim iyiki genel olmuşum.

ayne katılıyorum ..çok rahat bir dogum şekli..kaydirigubbakcemile5

gerçekten bende epudural yapamazdım ya
one öyle en iyisi genel valla
uyuyon uyanıyon o kadar herşey bitmış

Evet onuda söylediler.Sezeryanda aslında tam iyileşme bir yılda oluyormuş dikişlerin ucunda acı hissediliyormuş 1 yıl boyunca...

Birde o var değilmi?Normal doğum sonrası ordaki kesiyi ve dikişi düşünüp korkup uzun süre ilişki yaşayamama problemi.Haliyle eşimizlede aramızda bir soğukluk olacak.Offf yaaa....

Bende bu risklerin spinal anestezide daha fazla olduğunu duymuştum.Epiduralde sadece duyarlılığı olan kişilerde doğumdan sonra bir süre baş ağrısı oluyormuş o da zamanla geçiyormuş zaten.Ama tabii hastane ve doktor çok önemli yapılacak yanlış bir hareket bir çok sıkıntıya neden olabilir.Allah yardımcımız olsun....:Saruboceq:

Ne yazıkki bunu yaşayanda çok.Normal doğum yapıp dikişi çok olup 1 ay boyunca dikiş sancısı çektim diyen insanlarda var...

Bir kaç gün iki büklüm yürümek zorundamı kalıyorlarmış?

Çok sağol canım.Bu tez canlılıkla umarım kendimi durdurabilirim.Kimseden iş isteyemem kendim yaparım acısınıda kendim çekerim kesin.En güzeli ne gelen giden olsun nede evi batıran bende bebeğimle rahat rahat ilgilenebileyim... Ama tabii ne mümkün ?

Sizde ankara sanırım.Hangi hastanede yaptınız?Her hastane ağrı kesici için buton koymuyor galiba.Çünkü anlatanların çoğu hemşireler gelip bir kaç saatte bir ağrı kesici veriyor diyorlar.Keşke buton olsa daha kolay olurdu tabii... Hastaneden çıkarken ağrı kesici veriyorlarmı peki evde kullanmak için?

bende cok korkuyorum nasıl olcak bebısme kım bakacak dıye subatın 4de sezeryan olacam bakalım nasıl gececek

Sen benden daha erken olacaksın.1 ayın kalmış.Nasipse doğumdan çıkınca yaşadıklarını bizimle paylaş olurmu?Merak ettiğimiz bir çok şeyi sende biliyorsun korkularımızda aynı.Yaşadıklarını yaz bize mutlaka bekleriz... Rabbim yardımcın olsun inş. sancısız olur herşey....

Canım çok sağol.İlki mecburi sezeryanmı oldu yoksa sizmi istediniz?Ilık su içmek iyi geliyormuş söylenenlere göre.Bağırsakları çalıştırıyormuş ve gaz sancısı olmuyormuş.Yürüyüşü nasıl yapacağız acaba?Yataktan kalkmak inanılmaz acı veriyordur kesin...

Canım haklısın tabii ama hiç acı olmasın olayı değil inan.Yaşamadığımız için inanılmaz bir sancı acı çekeceğiz diye düşünüyoruz.Sonuçta normalde olsa sezeryanda olsa kesik ve dikiş var mutlaka acı yaşanacaktır ama ne derece ve ne kadar süre bizleri etkileyecek bunu bilemiyoruz şu an.İnş. bizlerin doğumuda çok çok kolay olur....:Saruboceq:

Merhaba arkadaşlar ben de şubat ortasında sezeryan olacağım..
Dikiş sancısı ile alakası yok ama bir şey paylaşmak istedim.
Benim bir arkadaşım doktorunun tavsiyesi ile kendine gelince (genel anestezi ile sezeryan olmuştu) içtiği suya, çorbaya kimyon karıştırmıştı. Ve gaz sancısı çekmeden bu işi kolaylıkla halletmişti.
Bende hastaneye giderken yanımda mutlaka kimyon götüreceğim, işe yarayacağını düşünüyorum.

Allah hepimize kolay bir doğum, sağlıklı bir evlat ve onu sevdiklerimizle mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah :Saruboceq:

Bunu ilk defa duydum canım iyice araştırdınmı peki?Bir sakıncası yoktur umarım...

canım öncelıkle hayırlı şekılde bebegını dogurmanı dılıyorum...1 yıl önce kızıma kavuşabılmek için sezaryan oldum elımde olsaydı olmazdım ama mecburdum ılk 4 saat sancı çektım ama dogam ıhtımalı kalmayınca sezaryan oldum gercekten zor degıldı amelıyat 15 dk surdu çıktıktan sonra hiçbısey hıssetmedım 1 haftada ayaktaydım ama şu anda agır kaldıramıyor çok yol yuruyunce falan dikişlerım agrıyo yanı mecbur olmazsa normal olmanı önerırım

Bak bunlar sezeryandan soğutuyor insanı.Ömür boyu çekme düşüncesi... Ağır kaldıramama,azcık üşütmede dikişlerin sertleşmesi ve ağrı olması gibi bir çok olumsuz yanı var.Umarım mecbur kalmayız bizlerde.Kolayca rahatça sancısız bir normal doğumla sağlıcakla alırız yavrularımızı kucağımıza....

Sezaryenle doğum yaptım...Öncelikle genel anestezi tavsiye ederim, uyandıktan sonra herşey bitmiş oluyor..Dikiş sancısını maksimum 5 saat çekersin, bu birazda senin bünyene bağlı tabi..Gaz sancın olursa bunu yenmenin en iyi yolu da yürümek, gücünü topladıkça kalk ve yürü...Hastaneden çıktıktan sonra büyük bir ihtimalle fazla bir sıkıntın olmaz zaten...Bakımın iyi olduktan sonra sorun yok...Hayırlı doğumlar diliyorum, inşallah bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın..Allah yardımcın olsun...

Epidural sezeryanla ayağa kalkmak daha kolaymış ama...

bende 4 saat sonra kaldırdılar yürüttüler hiç başım helanda dönmedi gayet güzelde yürüdüm hafif ağrın oluyo oda olacak yani sonuçta bi ameliyat geçiriyosun deyilmi canım ama benım ikinci doğumum ilkinden daha rahattı onu söyleyim aynı yerden kesi yapıyolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…