Sezeryan doğumda dikiş sancısı !!!

Eevet canım benim bir arkadaşta sezeryanla yaptı doğumlarını.Çok zor 3 gün boyunca ağlıyorum acıdan diyor.Ama diğer yandan kuzenim normal doğum yaptı dikişleri yüzünden 15 gün kalkamadı yataktan.Herkesin yapısı,acıya dayanıklılığı değişik oluyor demekki...

Maaşallah çok rahat geçmiş sizinki.İnş. bizimkilerde öyle olur....

Canım gözünü açtıktan yarım saat sonramı vuruyorlar ağrı kesiciyi?Bana 6 saat sonra vuruyorlar demişlerdi.Bende 6 saat o acıya nasıl dayanıyorsunuz diye sormuştum hatta.Sen özel hastanedemi yaptın doğumu?

Canım zaten normal doğumu ancak epidural olursa düşünüyorum.Zaten son ay her hamile bayanın rahminde 2 cm açıklık oluyor diye biliyorum.3-4 cm açıklık oluncada epidural takılıyor isteğe göre.İnş. epidural tutarda rahat sancısız bir doğum yaparım.Epidural doğumuda çabuklaştırıyor bildiğim kadarıyla.Doğum yapmayı düşündüğüm hastaneye sordum fiyatlarını.Epiduralden 250 ytl fark alıyorlarmış.Doğumum rahat olsunda inş. veririm gözüm kapalı... Bu arada amin canım çok sağol inş. hepimizin doğumu kolay olur....

Haklısın canım.Sonuç olarak iyi bir neden için tüm bunlara katlanıyoruz.

megi epidural doğumu neden düşünmüyorsun :)

Düşünüyorum canım doğum yapacağım hastaneyle konuştum her iki doğum fiyatlarınıda şeklinide.Hakkımızda hayırlısı olsun inş. Normal doğum konusunda beni tek cesaretlendiren şey epidural olması yoksa belki o kadar cesaretim olmaz hemen sezeryan derim.

Bende böyle olsun istiyorum inanki.Güle oynaya doğuma gidip,güle oynaya doğumdan çıkmak evime bebişimle eşimle gelmek istiyorum.

Bu arada son ay doğumumun kolay olması rahmin çabuk açılması için,bol yürüyüş,sıcak duş ve eşimizle birleşme olayını sıklaştırsak normal doğum daha çabuk ve kolay olurmu?Benim planım son ay bunları yapmak normal doğum kolay olsun diye ama.Bir faydasını görürmüyüm ki?Rahim sürekli hareket halinde olursa çabuk açılırmıki?

ARKADAŞIM HEPSİNİ biliyorsun işte
ilkdoğum normaldi çok rahattı..Doğum anında acı çekiyorsun ama çekilsin bence sonra hemen ayaktasın..Sezeryanda ise benim 2,sezeryandı acılariçince uyandım ama genel anesteziydi...epidural da ağrı olmuyor muş ama onda da gözler açık ...neyse ben sezeryanı anlatayım amacım korkutmak değil ama rabbimin öngördüğü yani rahat geçen normal doğum..normal doğumda dikiş acısı falan olmuyor kim dedi??*sezeryan da 1 sene dikişlerin ucunda bile acı oluyor ben ilk zaman acılarla uyandım bebeğine ısınamıyorsun emziremiyorsun acın var kendi derdine düşmüşsün...20 gün eğik nineler gibi yürüdüm doğrulamadım ikinciyi de doktora lütfen normal doğum diye yalvardı m ama bebek ters olduğu için sezeryan yaptılar şimdi 3,ye hamileyim normal doğum yapmayı araştırıyorum herkes olmaz diyor ama ben bulurum tam donanımlı hastane inşallah BENİM TAVSİYEM AKSİLİK OLMAZSA KESİNLİKLEEE NORRMAAAALL...

ilk doğum oğlumu normal yaptım.evet doğumdan sonra hemen ayağa kalkılıyor fakat eğer doğum zorsa ki benimki öyleydi,ömrünüzden ömür gidiyor.tabiki anneliği hisstmek çok güzel ama oanda çekilen sancılarında dayanım gücü çok az.rabbim kimseyi odurumda bırakmasın.şimdi 2. bebeğim allah kısmet ederse mayıs sonu bekliyoruz.normal doğumu kesinlikle düşünemiyorum mecbur kalırsam tabiki ayrı konu.kardeşimde gittiğim hstanede aynı doktorda sezaryan doğum yaptı operasyondan yarım saat sonra yatğında oturabildi.hastanede birgün kaldı ve eve gider gitmez ayağa kalktı.hiç sancısı olmadı ne doğum sancısını nede sezaryan sancısı çekti.ben doktoruma sordum epidural kesinlikle önermiyorum zaten bizim hastanede uygulanmıyor dedi.tabiki seçimi bana bıraktı.gerek psikolojim gerekse evliliğin olmassa olmazı cinsel hayatımın etkilenmemesi için bu dafa sezaryan diyorum.ama yinede bu benim fikrim

beyzacım iğne direk sinir sistemini etkilediği için,doğum esnasında ani tansiyon düşüklüğü,baş dönmesi,şiddetli baş ağrıları yapabliyormuş ve hasta bu yüzden sezaryana alınabiliyormuş.doktorun ve hastanenin çok iyi olması çok küçük bir hatada allah korusun felce bile yol açabiliyormuş.epidural diğer adı halk arasında prenses doğum olarak bilinen bu operasyonla doğum yapan %40 kişide daha sonra şiddetli bel ve boyun ağrıları şikayetleri görülmüş ve malesefki birçoğu arştırmalara göre tekrar eski sağlıklarına dönememişler.tabiki tam uzmanı yaparsa belki hiç risk yoktur ama yinede en küçük risk bile alınacak kocaman sorumluluğu düşününce çok büyüyor.meleklerimizin bize ihtiyacı var.( ama yine tamamen bu benim fikrim)

valla yurumekle olsa ben yururken doğururdum.öyle her kadında açılam olmuyo.ben de hiç olmadı ki ben hergün deli gibi yuruyodum.40+4 de sezeryan oldum açılma yoktu bebekte knala girmemişti.kendımı hep normale şartladım o yuzden 41 haftya bekledim ama kısmetınde ne varsa o oluyor.

ben,ablam,eltim ve bırçok arkafaşım epidural işe doğum yaptık ve bun
söylenenlerın hiçbirini yaşamadık.kişiye göre değişiyor demkkı.ama ben son derece memnun kaldım epıduralden.bi kere doğumun her anınanbizzat tanık oluyorsunuz ve bebeğinizi çıkar çıkmaz görup koklama tanışma şansınız oluyor.muhteşemdi.:lepi:

Benim ilk bebeğim ama şöyle bir anı paylaşmak istiyorum; doktorumda sıramın gelmesini bekliyordum. O sırada yanıma yaşlı bir bayan oturdu, kucağında bir bebekle. Maşallah çok tatlıydı... 4 günlükmüş henüz, kendisi de anneanneymiş. Neyse ilerki doktorların birinin odasından bir kızcağız çıktı; daha 20 yaşında yoktur. İki büklümdü; çok üzüldüm, karnı da şişikti. O tatlı bebeğin annesiymiş; sezaryen yapmışlar, dikişlerinin olduğu yeri tutup zorla yürümeye çalışıyordu zavallıcık. Zor çıktı dışarı. Normal doğumdan zaten korkmuyordum, ama bunu görünce daha bir ister oldum. En iyisi zorunlu olmadıkça kendini kestirmemek...

adı uzerınde tabı kı normal doğum en iyisi.ama bence ister sez.ister normal önemli olna doktor.yoksa normal doğum yapıp da vajınaya bıydan boya kesık atan doktorlar da var.ben ertsi gun ayakta gezınıyordum ds yat nazar deyecek dıyolardı.

ben üçüncü sezeryanımı oldum gerçekten ameliyattan çıkınca çok sancı oluyor.bazılaı çok hafif çekiyor bazılrıda çok şiddetli umarım sen az çekenlerden olursun .üşütmemeye dikkat et ayaklarını çünkü gaz sancısı dikişleri daha çok acıtıyor birde dinlenmek çok önemli ilk başta kendini iyi hissedip evdeki işlerimi yapayım diyorsun ama sonra acısı çıkıyor senden üşütmemeye dikkat et ilk 15 gün muhakkak dinlen yat o zaman daha çabuk toparlanırsın şimdiden geçmiş olsun

9 ay boyunca normal doğum hayali kuran,normal sancılarla gidip suniyi de bolca yiyip sora sezeryana girmiş biri olarak weriym cewabı:) yani çok büyük korkumdu sezeryan..ama korktuğum gibi olmadı..çabuk ayıldım..zaten ayılr ayılmaz sana diyolarki eline bağlı serumla birlikte bi de ağrı kesici oluyo we bi buton oluyo..ağrın oldukça bas diyolar..we sen hiçbişiy hissetmiyosun..öğleden sonra 4 filandı ameliyattan çıktığımda,gece yürümeye başladım..ilk sıwılarımı 12de gece içirdiler..ozaman kalktım yürümeye de yanılmıyosam..sonra hep yürüdüm nekadar yürürsen gaz olayı okadar çabuk olur we yemeğe de başlarsın:) dediğim gibi ağrı kesicinin butonu sende olduğu için acı hisetmiyosun..ben şahsen ewe geçtikten sonra anladım sezeryanın ne olduunu:) o kısmından bahsetmiyim de gözün korkmasın:)
şaka biyana elbette zor..ama normal de hiç kolay diil..hakkınızda hayırlısı olsun..en önemlisi nası olursa olsun,kucağınıza aldığınız an umrunuzda olmuyo hiçbişiy..

bende cok korkuyorum nasıl olcak bebısme kım bakacak dıye subatın 4de sezeryan olacam bakalım nasıl gececek

Bende doğumda olmekten korkuyorum
bunu ilk kez sesli söylüyorum
norm yapamam sezeryanda korkunç geliyor Ağrı naisl aya kalkamicammi birde hastanelerde artık bı gün yatiyolar ya evde fenalssam ölsem ne olacak

benden mi bahsediyorsun sen canım ya(((
aynıyız tamamen.Sesli söylemenede sevindim.Ben bunu dile getirince başkalarına komik geliyor.ama gercekten coook korkuyorum..((

canım ben 2 sezeryan olmuş biri olarak yazayım..

ilki çok zor ve agrılı geçti..
kabus gibiydi...
ama hastane devlet hastanesiydi hiç bakım yoktu agrı kesiciyi çok sonra benim kıvranmam bitince verdiler yani saçmalık..
2 . çok rahat geçti.
özel hastanede. dr kontrolünde çok çabul ayıldım ve bebegimi istedim.
agrı kesiciyi ameliyat hanede vermişlerdi. ve hiç agrım yoktu.
8. 30 sezeryan oldum akşam 4 de ayaktaydım
hiç agrım olmadı kalkerken
yanlız ilk i zor oluyo. sezeryanın.
gaz sancım çok oldu.. ada bakımsızlıktan bakanım yoktu bol sıvı alın su çok iyi gelir. ve yüryüş.

benden mi bahsediyorsun sen canım ya(((
aynıyız tamamen.Sesli söylemenede sevindim.Ben bunu dile getirince başkalarına komik geliyor.ama gercekten coook korkuyorum..((

bence kendinizi bu kadar strese sokmeyın normalde olsa sezeryanda olsa yine dikiş olacak.ben ikinci sezeryanımı oldum on gün önce çok rahattı ilk iki gün sanki hiç doğurmamış gibiydim sonra eve çıkınca biraz sancı oldu. okadarda olacak yani sizde hiç olmasın istiyosunuz iki üç gün oldu geçti allaha şükür çok yiyiim şimdi.valla sezeryanla 3. de doğururum 4 . de bana göre sezeryan çok rahat bi doğum şekli.doğurmak kolayda önemli olan çocuk büyütmek valla en zoru o kızlar.kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…