Sezeryan doğumda dikiş sancısı !!!

megryann

Aşkımın aşkı....
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009
5.905
38
Arkadaşlar malumunuz zaman azaldıkça her iki doğum şeklinin sıkıntılarınıda merak ediyoruz.Tecrübeli anne arkadaşlarımızdan yardım istiyoruz.Her ne kadar normal desemde aklımın bir köşesinde sezeryan fikride var.Fakat sezeryanda ameliyathaneden çıktıktan ve uyandıktan sonra kaç saat boyunca dikiş acısı çekiliyor ve kaç saat sonra hemşireler ayağa kaldırıyor ağrı kesici veriyor diye merak ediyorum.Kalkmanın çok zor olduğunu hep söylüyorlar ama çekilen acı çokmu fazla gerçekten ilk gece inleyerekmi geçecek?Ertesi günde dikiş sancım hep devam edecekmi?Ağrı kesiciler fayda veriyormu?

ikiz gebelik yaşadığım için benim mecburi sezeryan olacak.açıkçası bende korkuyorum.üstüne üstlük birde panik atağım var.herşey gözümde daha da büyüyor.ama anladığım kadarıyla ameliyattan sonra herkesin ağrısı farklı olmuş.çünkü hepimizin ağrı eşiği çok farklı.yani herşey bünyemize bağlı.rabbim cümlemize hayırlı doğumlar nasip eder inşallah.

canım eger doktorum sezeryan onerdıyse mutlaka doktorunu dınlemelısın..ama ben normal dogum yaptım...sancılar evet agrılı olur...ama anne olurken bu normal...
dıger yandan sezeryan olan arkadaslarımdan kımısı çok rahat ayaga kalkarken .kimisi biraz sancılı kalktı...her ıkı sekıldede kalkılıyor canım...kalmassak melek yüzlü bebişlerimizi nasıl gorcez ama demi...
onlar ıçın sezeryan de olsan ayaga kalkıyorsun...kollarında bakmak beslemek sevmek için...hangısı aklına yatıyorsa onu yap canım...

Canım sağol ama sezeryanda da normal doğumdada dikiş sancısı oluyor sanırım.Ben eğer sezeryan olursam gözümü çok feci bir acıyla açmaktan ve 2-3 gün boyunca dikiş sancısı çekmekten korkuyorum.Uyuyamayacağım ağrıdan sancıdan diye düşünüp duruyorum.Acaba ağrı kesiciyi kaç saat sonra veriyorlar?Ve faydası oluyormu bu ağrı kesicilerin?

ısterimki gidip bir saat içinde normal doğumla bebeğimi kucağıma almayı ama kendimi biliyorum ağrı eşiğim çok düşük.Ağrıyı çok hisseden bir yapım var.Dayanıp dayanamayacağım konusunda şüphelerim var.Valla doğumu ve çekeceğim acıları düşündükçe psikolojim bozuluyor.O acıları çekerken bebeğime nasıl sevgi verebilirimki?

Megraynn cnm epiduralli normal dogumu deneyebilirsin. genel anestezi almandan daha iyi, ayik olacaksin, bebegini ilk sen goreceksin. benide daha cok olmasina ragmen bu konu endiselendiriyor. bir yanim normal diyor ama bir yandan da ilk dogumum olacak Allah nasip ederse, ve agrinin neye benzeyecegini tahmin edemiyorum. Sezeryani sadece mecbur olursam yaptirabilirim. bende epiduralli normalmi tamamen normalmi onun arasinda kalmis vaziyetteyim. Yurt disindayim bu yuzdende buyuk ihtimal normal olacak dogum cunku doktorlar ellerinden geleni yapiyorlar sezeryan yapmamak icin, kac defa boynuna kordon dolandigi halde normal dogum yaptiran dr. izledim ( demekki bebegin durumuda uygundu, kalp atislari cok dusmedi) ama bizim ulkemizde hemmen sezeryan yapip hepimizin ilerde normal dogurma sansini %90 yok ediyorlar.
acinin gecici oldugunu dusunecegim, normal dogum sancisinin da ikindikca gidecegini dusunecegim. Yoga yapabilirsin. Kegel egzersizleri hem kaslarini kuvvetlendirir hemde yirtilma ihtimalini azaltir. aciya odaklanma. acinin sana bebegini getirecegini dusun ki dogrusuda bu. insallah kolay bir dogumun olur.

canim epudural normal dogum olmuyormu yani karindena degil! sedece belinden igne vuruyorlar agrini azaltiyor , ama normal yapiyorsun dimi?

canim ya okadar sezeryandan kokma valla artik sezeryan olanlar okadar rahat kalikiyorlarki... ertesi gün ayaktalar! hem normal dogumda alttan dikisin oldugu icin günlerce sanci cekiyorsun oturup kalktiginda , hele tuvalette enfeksiyon kaparsan cok kötü! ha tabi sezeryandada karninda oluyor ama karnimda olmasini tercih ederim! tabi normal dogum dagha iyi ama sezerynda okadar korkutucu degil!1 hem artik sadece alt tarafini uyusturuyorlar sen esinle konusa konusa ameliyattasin 5 dk sonra bebisin kucaginda

epidural düşünüyosan ıster sez.ister normal uygulama aynı.omuriliğinden yapılanb bı iğneyle belden aşağın geçici olarak felç gibi.hiiiiiç bişey hissetmıyosun.ben 41.haftada mecburen sezeryan oldum.doğum konuşarak gulerek gectı ve bebeğimi hemen gördüm.haa ağrıya gelınce.kımse ağrıdan ölmuyor.6 ay oldu ınan hatırlamıyorum bıle doğru durust nasıldı ağrım dıye.tabı kı oluyor ama sana sureklı ağrı kesıcı verıyolar hastanede.orda bışey anlamıyosun.yaklaşık 6-7 saat sonra kaldırıp yurutuyolar benım 15 dk mı falan almıştı kalkmam.ama ılk seferde o.ne kadar erken kalakıp yurursen o kadar kolaylaşıyo işin.yatağından kalkıp doğrulamanda yaklaşık 1 hafta bıraz zor oluyo.zor dedıysem ben tek başıma 2-3 hamlede kalkıyodum.her ne şekılde olursa olsun hepsının sancısı var ama ınan bebişini kucağna verdıklerınde kafnı kesseler görecek gözün kalmıyo onu görmekten.Allah kurtarsın hepiniz içinizi ferah tutun...

Bende doğumda olmekten korkuyorum
bunu ilk kez sesli söylüyorum
norm yapamam sezeryanda korkunç geliyor Ağrı naisl aya kalkamicammi birde hastanelerde artık bı gün yatiyolar ya evde fenalssam ölsem ne olacak

bi panik ataklıda ben şuan dogumu düşünmüyorum çok erken daha 11 haftalıgım ama hamilelik çok zor geçiyo

kızlar bende sezeryanla dogum yaptım cook rahattım yine dogurmayı düşünsem sezeryan isterim benim hiç sancım olmadı ameliyattan cıktıktan snra narkozun etkisi gecti ve yürüdüm tek başıma hatta annemler falan hava almaya cıkmışlardı eşimle ben vardım odada kızım agladı yataktan öle fırlıyıp cıktım ki kızıma bakmaya eşim şok gecirdi bana birtane agrı kesici iğne yapıldı okadar agrım olmadıgı için ikinciyi istemedim ertesi günüde kendim yürüyerek hastaneden cıktım tabi yavaş yavaş 40 gün tabikide dikkat etmeniz lazım snra herşey düzeliyo:)

ilk doğumum sezaryen ile oldu..2 gün dikiş yeri ve kesi ağrısı çektim..Şimdi 34 haftalık hamileyim.yine sezaryen olacağım...Bazı kişiler hiç birşey hissetmiyorlarmış.Benim çok yanmam ve ağrım olmuştu...Ama sonucu katlanılmaya değer.....opuyorumnanaktan

arkadaşlar her iki doğumunda neticede komplikasyonları olabilir %100 hiçbir doğum şekli ne bebek nede anne için güvenilir değil.fakat doğum yaptıran doktorun uzmanlığı ve hastane koşullarının yeterliliği bu oranı üst seviyede tutuyor. bende ilk bebeğimi sezeryanla doğurdum şimdi 2.bebeğime hamileyim. burada doktoruna güven çok önemli aklında tereddüt kalmamalı.sevgiler.

ilk doğumum sezeryanla olmuştu. Narkozun etkisi gEçip ayıldığımda aşırı ağrı hissetmiştim. Yarım saat kadar sonra ağrı kesici iğne vurdular sonra rahatladım. Ancak kesi yeri karında olduğundan, gülek, öksürmek, doğrulmak vs. biraz acı veriyor başlarda. Aksi gibi boğazım tahriş olduğundan çok öksürmüştüm ilk iki gün. Ama dayanılmayacak bir ağrı değil. Bana sonda takmışlardı. Akşama doğru sondayı çıkartıp yürüttüler. Yataktan kalkmak ölüm gibi gelmişti kalktıktan sonra başım çok döndü ve tekrar yattım ikinci denememde kalkıp biraz yürüdüm sonrası çok rahat oldu. Açıkçası elimde olsa bu kez normal doğum olsun isterdim ama malum ilki sezeryansa yapmıyorlar. Katlanıcaz...

canım ben normal dogumdan sonra dıkıslerımde agrı olmadı bıldıgım kadarıyla dıkısler oyle agrımıyor normal dogumda...gerçı benım dogumda sancım çok oldu..ama sonrasında hıç bırsey kalmadı.yanı dogum olayı gerçeklesınce...dıkıslerımdekı hafıf agrıyada agrı kesıcı verdıler..hamılelıktede kullanılabılen bır agrı kesıcıydı..ben 4 saatte bı ıçtım ılk basta...sonra zaten agrı kalmadı..ama korkulacak hıç bırsdsey yok..normalde yapsan sezeryande olsan korkulcak bır sey yok...agrılar az olup geçecek...önemlı olan bebişine yogunlas...onu kollarına alacaksın daha ne olsun...gerısı hıkaye.. kaydirigubbakcemile3

Epiduralde sakinleştirici gibi bir şey yapıyorlarmı benim sakinleşmem ve yanımda benimle surekli konusup cesaret verecek biri olması gerekiyor.Düşündükçe gece uykularım kacıyor.

Epiduralde sakinleştirici gibi bir şey yapıyorlarmı benim sakinleşmem ve yanımda benimle surekli konusup cesaret verecek biri olması gerekiyor.Düşündükçe gece uykularım kacıyor.

Aynen canım yaa.Benimlede sürekli konuşan birileri olsun istiyorum.Dikkatimi kendime ve acıya yoğunlaştırmamak için dır dır edecek birini bulmam lazım :)

Haklısın canım.Her iki doğum şeklinede kendimi hazırlayayım diyorum ama normal doğumun sancılarını düşününce birde o kadar vakit çekeceğimi düşününce aklım sezeryana gidiyor.Ama sezeryanda da gözümü acıyla açıp günlerce dikiş sancısı çekeceğim korkusu var.Öfff ki ne öfff artık geceleri uykuya doğumu düşünerek dalmaya başladım.Allah yardımcımız olsun inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…