Sezeryan doğumda dikiş sancısı !!!

epüdüral sezeryana cesaret edemzdim iyiki genel olmuşum.

bence kendinizi bu kadar strese sokmeyın normalde olsa sezeryanda olsa yine dikiş olacak.ben ikinci sezeryanımı oldum on gün önce çok rahattı ilk iki gün sanki hiç doğurmamış gibiydim sonra eve çıkınca biraz sancı oldu. okadarda olacak yani sizde hiç olmasın istiyosunuz iki üç gün oldu geçti allaha şükür çok yiyiim şimdi.valla sezeryanla 3. de doğururum 4 . de bana göre sezeryan çok rahat bi doğum şekli.doğurmak kolayda önemli olan çocuk büyütmek valla en zoru o kızlar.kaydirigubbakcemile3

ayne katılıyorum ..çok rahat bir dogum şekli..kaydirigubbakcemile5

gerçekten bende epudural yapamazdım ya
one öyle en iyisi genel valla
uyuyon uyanıyon o kadar herşey bitmış

ARKADAŞIM HEPSİNİ biliyorsun işte
ilkdoğum normaldi çok rahattı..Doğum anında acı çekiyorsun ama çekilsin bence sonra hemen ayaktasın..Sezeryanda ise benim 2,sezeryandı acılariçince uyandım ama genel anesteziydi...epidural da ağrı olmuyor muş ama onda da gözler açık ...neyse ben sezeryanı anlatayım amacım korkutmak değil ama rabbimin öngördüğü yani rahat geçen normal doğum..normal doğumda dikiş acısı falan olmuyor kim dedi??*sezeryan da 1 sene dikişlerin ucunda bile acı oluyor ben ilk zaman acılarla uyandım bebeğine ısınamıyorsun emziremiyorsun acın var kendi derdine düşmüşsün...20 gün eğik nineler gibi yürüdüm doğrulamadım ikinciyi de doktora lütfen normal doğum diye yalvardı m ama bebek ters olduğu için sezeryan yaptılar şimdi 3,ye hamileyim normal doğum yapmayı araştırıyorum herkes olmaz diyor ama ben bulurum tam donanımlı hastane inşallah BENİM TAVSİYEM AKSİLİK OLMAZSA KESİNLİKLEEE NORRMAAAALL...

Evet onuda söylediler.Sezeryanda aslında tam iyileşme bir yılda oluyormuş dikişlerin ucunda acı hissediliyormuş 1 yıl boyunca...

ilk doğum oğlumu normal yaptım.evet doğumdan sonra hemen ayağa kalkılıyor fakat eğer doğum zorsa ki benimki öyleydi,ömrünüzden ömür gidiyor.tabiki anneliği hisstmek çok güzel ama oanda çekilen sancılarında dayanım gücü çok az.rabbim kimseyi odurumda bırakmasın.şimdi 2. bebeğim allah kısmet ederse mayıs sonu bekliyoruz.normal doğumu kesinlikle düşünemiyorum mecbur kalırsam tabiki ayrı konu.kardeşimde gittiğim hstanede aynı doktorda sezaryan doğum yaptı operasyondan yarım saat sonra yatğında oturabildi.hastanede birgün kaldı ve eve gider gitmez ayağa kalktı.hiç sancısı olmadı ne doğum sancısını nede sezaryan sancısı çekti.ben doktoruma sordum epidural kesinlikle önermiyorum zaten bizim hastanede uygulanmıyor dedi.tabiki seçimi bana bıraktı.gerek psikolojim gerekse evliliğin olmassa olmazı cinsel hayatımın etkilenmemesi için bu dafa sezaryan diyorum.ama yinede bu benim fikrim

Birde o var değilmi?Normal doğum sonrası ordaki kesiyi ve dikişi düşünüp korkup uzun süre ilişki yaşayamama problemi.Haliyle eşimizlede aramızda bir soğukluk olacak.Offf yaaa....

beyzacım iğne direk sinir sistemini etkilediği için,doğum esnasında ani tansiyon düşüklüğü,baş dönmesi,şiddetli baş ağrıları yapabliyormuş ve hasta bu yüzden sezaryana alınabiliyormuş.doktorun ve hastanenin çok iyi olması çok küçük bir hatada allah korusun felce bile yol açabiliyormuş.epidural diğer adı halk arasında prenses doğum olarak bilinen bu operasyonla doğum yapan %40 kişide daha sonra şiddetli bel ve boyun ağrıları şikayetleri görülmüş ve malesefki birçoğu arştırmalara göre tekrar eski sağlıklarına dönememişler.tabiki tam uzmanı yaparsa belki hiç risk yoktur ama yinede en küçük risk bile alınacak kocaman sorumluluğu düşününce çok büyüyor.meleklerimizin bize ihtiyacı var.( ama yine tamamen bu benim fikrim)

Bende bu risklerin spinal anestezide daha fazla olduğunu duymuştum.Epiduralde sadece duyarlılığı olan kişilerde doğumdan sonra bir süre baş ağrısı oluyormuş o da zamanla geçiyormuş zaten.Ama tabii hastane ve doktor çok önemli yapılacak yanlış bir hareket bir çok sıkıntıya neden olabilir.Allah yardımcımız olsun....:Saruboceq:

adı uzerınde tabı kı normal doğum en iyisi.ama bence ister sez.ister normal önemli olna doktor.yoksa normal doğum yapıp da vajınaya bıydan boya kesık atan doktorlar da var.ben ertsi gun ayakta gezınıyordum ds yat nazar deyecek dıyolardı.

Ne yazıkki bunu yaşayanda çok.Normal doğum yapıp dikişi çok olup 1 ay boyunca dikiş sancısı çektim diyen insanlarda var...

Benim ilk bebeğim ama şöyle bir anı paylaşmak istiyorum; doktorumda sıramın gelmesini bekliyordum. O sırada yanıma yaşlı bir bayan oturdu, kucağında bir bebekle. Maşallah çok tatlıydı... 4 günlükmüş henüz, kendisi de anneanneymiş. Neyse ilerki doktorların birinin odasından bir kızcağız çıktı; daha 20 yaşında yoktur. İki büklümdü; çok üzüldüm, karnı da şişikti. O tatlı bebeğin annesiymiş; sezaryen yapmışlar, dikişlerinin olduğu yeri tutup zorla yürümeye çalışıyordu zavallıcık. Zor çıktı dışarı. Normal doğumdan zaten korkmuyordum, ama bunu görünce daha bir ister oldum. En iyisi zorunlu olmadıkça kendini kestirmemek...

Bir kaç gün iki büklüm yürümek zorundamı kalıyorlarmış?

ben üçüncü sezeryanımı oldum gerçekten ameliyattan çıkınca çok sancı oluyor.bazılaı çok hafif çekiyor bazılrıda çok şiddetli umarım sen az çekenlerden olursun .üşütmemeye dikkat et ayaklarını çünkü gaz sancısı dikişleri daha çok acıtıyor birde dinlenmek çok önemli ilk başta kendini iyi hissedip evdeki işlerimi yapayım diyorsun ama sonra acısı çıkıyor senden üşütmemeye dikkat et ilk 15 gün muhakkak dinlen yat o zaman daha çabuk toparlanırsın şimdiden geçmiş olsun

Çok sağol canım.Bu tez canlılıkla umarım kendimi durdurabilirim.Kimseden iş isteyemem kendim yaparım acısınıda kendim çekerim kesin.En güzeli ne gelen giden olsun nede evi batıran bende bebeğimle rahat rahat ilgilenebileyim... Ama tabii ne mümkün ?

9 ay boyunca normal doğum hayali kuran,normal sancılarla gidip suniyi de bolca yiyip sora sezeryana girmiş biri olarak weriym cewabı:) yani çok büyük korkumdu sezeryan..ama korktuğum gibi olmadı..çabuk ayıldım..zaten ayılr ayılmaz sana diyolarki eline bağlı serumla birlikte bi de ağrı kesici oluyo we bi buton oluyo..ağrın oldukça bas diyolar..we sen hiçbişiy hissetmiyosun..öğleden sonra 4 filandı ameliyattan çıktığımda,gece yürümeye başladım..ilk sıwılarımı 12de gece içirdiler..ozaman kalktım yürümeye de yanılmıyosam..sonra hep yürüdüm nekadar yürürsen gaz olayı okadar çabuk olur we yemeğe de başlarsın:) dediğim gibi ağrı kesicinin butonu sende olduğu için acı hisetmiyosun..ben şahsen ewe geçtikten sonra anladım sezeryanın ne olduunu:) o kısmından bahsetmiyim de gözün korkmasın:)
şaka biyana elbette zor..ama normal de hiç kolay diil..hakkınızda hayırlısı olsun..en önemlisi nası olursa olsun,kucağınıza aldığınız an umrunuzda olmuyo hiçbişiy..

Sizde ankara sanırım.Hangi hastanede yaptınız?Her hastane ağrı kesici için buton koymuyor galiba.Çünkü anlatanların çoğu hemşireler gelip bir kaç saatte bir ağrı kesici veriyor diyorlar.Keşke buton olsa daha kolay olurdu tabii... Hastaneden çıkarken ağrı kesici veriyorlarmı peki evde kullanmak için?

bende cok korkuyorum nasıl olcak bebısme kım bakacak dıye subatın 4de sezeryan olacam bakalım nasıl gececek

Sen benden daha erken olacaksın.1 ayın kalmış.Nasipse doğumdan çıkınca yaşadıklarını bizimle paylaş olurmu?Merak ettiğimiz bir çok şeyi sende biliyorsun korkularımızda aynı.Yaşadıklarını yaz bize mutlaka bekleriz... Rabbim yardımcın olsun inş. sancısız olur herşey....

canım ben 2 sezeryan olmuş biri olarak yazayım..

ilki çok zor ve agrılı geçti..
kabus gibiydi...
ama hastane devlet hastanesiydi hiç bakım yoktu agrı kesiciyi çok sonra benim kıvranmam bitince verdiler yani saçmalık..
2 . çok rahat geçti.
özel hastanede. dr kontrolünde çok çabul ayıldım ve bebegimi istedim.
agrı kesiciyi ameliyat hanede vermişlerdi. ve hiç agrım yoktu.
8. 30 sezeryan oldum akşam 4 de ayaktaydım
hiç agrım olmadı kalkerken
yanlız ilk i zor oluyo. sezeryanın.
gaz sancım çok oldu.. ada bakımsızlıktan bakanım yoktu bol sıvı alın su çok iyi gelir. ve yüryüş.

Canım çok sağol.İlki mecburi sezeryanmı oldu yoksa sizmi istediniz?Ilık su içmek iyi geliyormuş söylenenlere göre.Bağırsakları çalıştırıyormuş ve gaz sancısı olmuyormuş.Yürüyüşü nasıl yapacağız acaba?Yataktan kalkmak inanılmaz acı veriyordur kesin...

bence kendinizi bu kadar strese sokmeyın normalde olsa sezeryanda olsa yine dikiş olacak.ben ikinci sezeryanımı oldum on gün önce çok rahattı ilk iki gün sanki hiç doğurmamış gibiydim sonra eve çıkınca biraz sancı oldu. okadarda olacak yani sizde hiç olmasın istiyosunuz iki üç gün oldu geçti allaha şükür çok yiyiim şimdi.valla sezeryanla 3. de doğururum 4 . de bana göre sezeryan çok rahat bi doğum şekli.doğurmak kolayda önemli olan çocuk büyütmek valla en zoru o kızlar.kaydirigubbakcemile3

Canım haklısın tabii ama hiç acı olmasın olayı değil inan.Yaşamadığımız için inanılmaz bir sancı acı çekeceğiz diye düşünüyoruz.Sonuçta normalde olsa sezeryanda olsa kesik ve dikiş var mutlaka acı yaşanacaktır ama ne derece ve ne kadar süre bizleri etkileyecek bunu bilemiyoruz şu an.İnş. bizlerin doğumuda çok çok kolay olur....:Saruboceq:

Merhaba arkadaşlar ben de şubat ortasında sezeryan olacağım..
Dikiş sancısı ile alakası yok ama bir şey paylaşmak istedim.
Benim bir arkadaşım doktorunun tavsiyesi ile kendine gelince (genel anestezi ile sezeryan olmuştu) içtiği suya, çorbaya kimyon karıştırmıştı. Ve gaz sancısı çekmeden bu işi kolaylıkla halletmişti.
Bende hastaneye giderken yanımda mutlaka kimyon götüreceğim, işe yarayacağını düşünüyorum.

Allah hepimize kolay bir doğum, sağlıklı bir evlat ve onu sevdiklerimizle mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah :Saruboceq:

Merhaba arkadaşlar ben de şubat ortasında sezeryan olacağım..
Dikiş sancısı ile alakası yok ama bir şey paylaşmak istedim.
Benim bir arkadaşım doktorunun tavsiyesi ile kendine gelince (genel anestezi ile sezeryan olmuştu) içtiği suya, çorbaya kimyon karıştırmıştı. Ve gaz sancısı çekmeden bu işi kolaylıkla halletmişti.
Bende hastaneye giderken yanımda mutlaka kimyon götüreceğim, işe yarayacağını düşünüyorum.

Allah hepimize kolay bir doğum, sağlıklı bir evlat ve onu sevdiklerimizle mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah :Saruboceq:

Bunu ilk defa duydum canım iyice araştırdınmı peki?Bir sakıncası yoktur umarım...

canım öncelıkle hayırlı şekılde bebegını dogurmanı dılıyorum...1 yıl önce kızıma kavuşabılmek için sezaryan oldum elımde olsaydı olmazdım ama mecburdum ılk 4 saat sancı çektım ama dogam ıhtımalı kalmayınca sezaryan oldum gercekten zor degıldı amelıyat 15 dk surdu çıktıktan sonra hiçbısey hıssetmedım 1 haftada ayaktaydım ama şu anda agır kaldıramıyor çok yol yuruyunce falan dikişlerım agrıyo yanı mecbur olmazsa normal olmanı önerırım

canım öncelıkle hayırlı şekılde bebegını dogurmanı dılıyorum...1 yıl önce kızıma kavuşabılmek için sezaryan oldum elımde olsaydı olmazdım ama mecburdum ılk 4 saat sancı çektım ama dogam ıhtımalı kalmayınca sezaryan oldum gercekten zor degıldı amelıyat 15 dk surdu çıktıktan sonra hiçbısey hıssetmedım 1 haftada ayaktaydım ama şu anda agır kaldıramıyor çok yol yuruyunce falan dikişlerım agrıyo yanı mecbur olmazsa normal olmanı önerırım

Bak bunlar sezeryandan soğutuyor insanı.Ömür boyu çekme düşüncesi... Ağır kaldıramama,azcık üşütmede dikişlerin sertleşmesi ve ağrı olması gibi bir çok olumsuz yanı var.Umarım mecbur kalmayız bizlerde.Kolayca rahatça sancısız bir normal doğumla sağlıcakla alırız yavrularımızı kucağımıza....

Sezaryenle doğum yaptım...Öncelikle genel anestezi tavsiye ederim, uyandıktan sonra herşey bitmiş oluyor..Dikiş sancısını maksimum 5 saat çekersin, bu birazda senin bünyene bağlı tabi..Gaz sancın olursa bunu yenmenin en iyi yolu da yürümek, gücünü topladıkça kalk ve yürü...Hastaneden çıktıktan sonra büyük bir ihtimalle fazla bir sıkıntın olmaz zaten...Bakımın iyi olduktan sonra sorun yok...Hayırlı doğumlar diliyorum, inşallah bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın..Allah yardımcın olsun...:nazar:

Epidural sezeryanla ayağa kalkmak daha kolaymış ama...

bende 4 saat sonra kaldırdılar yürüttüler hiç başım helanda dönmedi gayet güzelde yürüdüm hafif ağrın oluyo oda olacak yani sonuçta bi ameliyat geçiriyosun deyilmi canım ama benım ikinci doğumum ilkinden daha rahattı onu söyleyim aynı yerden kesi yapıyolar.

X