- 23 Ocak 2015
- 129
- 32
- 33
Merhabalar arkadaşlar. Ben gebe olfuğumu öğrendiğimde direkt Medical park Göztepe'ye gittim. Orada muaynesine gittiğim doktor ayrılınca doktor Mehtap yazıcıoğlu ile gebeliğimin 3. ayı gibi kontrollerime devam ettim. Herkes çok iyi bir doktor olduğundan bahsediyordu. Bu yüzden de kendisine güvenim tamdı güleryüzlü sıcak bir karakteri vardı. Sırf ona güvendiğim için o bekleme sürelerine katlanıyordum. Sadece sonuç göstermek için 5 saat onu beklediğimi biliyorum ben. Üstelik asistanını sürekli uyarmama rağmen. Daha sonra kenfisi duruma müdahale edip beni içeri almıştı. Meğersem hepsi hastasını elinde tutmak içinmiş. 38 haftalık iken kendisinin doğum zamanımda bayram iznine gideceğini öğrendim. Eşimle madem öyle o zaman hemen başka doktor bulalım rastgele bir doktora doğum yaptırmak istemiyoruz diye konuştuk ve bu konuşmaları asistanı duyup doktora söylemişti. Muayneye gittiğimizde bana "doğumunda burda olmayacağım için üzülmüşsün ama sorun değil senin doğumun zaten 40 haftayı bulmadan olur" dedi. Nutkum tutuldu. Nasıl yani dedim. Bebeğin çok tombul erkenden gelir dedi. Ki hiç sancım olmazdı sadece akşamları biraz sancım olurdu o da doğum ile uzaktan yakından alakadar değildi. Bana falanca gün saat 8 buçukta burda ol dedi. İyice dumur oldum. Çünkü çatı muaynemi 39.haftaya bırakıyor ve sezeryan hastalarına randevu verir gibi randevu veriyordu. Neyse dedim benim hüsnü kuruntum ve söylediği tarihte gittim. Çatı muaynemi yaptı. Bana bebek kanala girmemiş 3 cm açılman var bebeğin suyu azalmış seni gönderemem. Normal doğum sıkıntılı görünüyor muhtemelen sezeryan olabilirsin dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Beni aşağı indirdiler. Ben sanıyorum ki beni müşahade altında tutacak bebeğin kanala girmesini bekleyecek. Çünkü hiç açıklama yapılmıyor. Sadece yarım saat 40 dakika kadar beni sağ tarafıma yatırdılar. Sancılarım çok normaldi. Doğum için gereken kuvvetli sancılarla alakası yoktu. Başıma bir serum getirdi ebe. Ne olduğunu sordum tam 3 kez üçüncüsünde cevap verdi. Damar yolunu açmış serumu takarken suni sancı veriyorum dedi. Neden diye sorduğumda normal doğum yapabilesin diye denildi. 6 saat kıvrandım normal doğum yapabileyim diye. Bazen 15 dakikada bir bazen yarım saatte bir gelip alttan muayne ediyorlardı. O muayne esnalarında bebeğim kasılıp kendini yukarı çekiyordu ve canım inanılmaz yanıyordu. Yerlerden yerlere atıyordum kendimi. Bana bir süre ssonra istersen sezeryana alalım seni demeye başladı. Normal doğum yapmya için çok direndim. Ama sezeryanı kabul ettirdi bu yaptıklarıyla sağolsun. Sezeryandan çıktığımda bebeğimin başında bi şişlik vardı. Bana doktorun söylediği suni sancı verince rahmin bebeği kanala çekmeye çalışırken uyguladığı basınçtan dolayı bebeğimin başının şiştiğiydi. Aslında daha da şişmiş. Benim gördüğüm inmiş haliymiş. Bana ne söyledi bu doktor olmaktan uzak kişi biliyor musunuz? Eğer 3-4 gün daha dayansaydın normal doğum yapabilirdin dedi. Peki soruyorum o zaman. Daha doğumuma bir hafta varken ve kendi ağzıyla söylediği gibi bekleyebilecekken neden beni hemen doğuma alıp suni sancı verdi? Ben söyleyeyim. Para için. Bende güzel yorumlara aldanarak gittim kendisine canımı teslim ettim. Sezeryan yüzünden de başıma gelmeyen kalmadı. Sezeryan sonrası başka bir doktora gittim idrarımı tutamıyorum dedim. Ne yazık ki böyle vakalarla karşılaştıklarını söyledi. Sezeryan sonrası sütüm geç geldi. Bebeğim ameliyathanede üşüdüğü için inanılmaz gazlıydı ve çok huysuzdu. Emmek istemedi. Stresim iyice arttı. Gazı olduğu için yenidoğan olmasına rağmen günde -4-5 saat ancak uyuyabiliyordu. Başka süt veren yakınlarımda denemesine rağmen bebeğim emmedi. Mecburen mamaya başladık daha hastanede iken. Doğum hemşireleri çok ilgisizdi. Sütümü sağmak istiyorum dedim bişey çıkmaz boşuna sağma emzirmeye çalış deyio geçiştirdiler. Bu böyle olmayacak deyip eşimi sağım makinası için hemşireye gönderdim. Sadece sağım makinasını sütün toplandığı haznesini verip göndermişler. İlk doğumum, sağım makinası daha önce kullanmadım görmedim doğal olarak. Onu pompa sanıp sıkıp bırakıp süt gelmesini bekledim. Hala hatırlayınca acıyorum halime. Asla ve asla tavsiye etmiyorum Mehtap yazıcıoğlu nu ve Medicalpark göztepeyi.Doğum yaptırmayı düşündüğünüz doktorla Gidin herşeyi açık açık konuşun. İçinizde şüphe bırakan doktora sakın kendinizi bırakmayın. Yoksa yaşadıklarımı yaşarsınız. Doğum yaptığım gün benim gibi doğum yapan 3 kişiyle daha karşılaştım. Onlarda bu doktorda doğum yapmışlardı ve onlarda sezeryandı. Benden uyarması. Şimdiden Allah doğum yapacakların yardımcısı olsun.