Sezeryan Doğum Sonrası İkinci Gebelikte Garip Garip Haller

Alys

Nirvana
Pro Üye
6 Aralık 2010
34.491
91.166
Merhaba,

Oğlum neredeyse 3 yaşına basacak.
Gebeliğimde de 20. haftam bitti bugün.

İlk hamileliğimde yaşamadığım garip sıkıntılarım var, doktor randevum haftaya, sizlere danışmak istedim.

1)
İlk hamileliğimde 7 aylık hamileyken bir kez başıma şu gelmişti, ayakta yürürken şiddetli hapşurmuştum ve ciddi bir idrar kaçırmıştım. Hatta koku vs olmayınca suyum geldi deyip acilen doktoruma gitmiştim ama bebeğin suyu değilmiş. Ebem de bunu duyunca sakın normal doğum yapma sen demişti.

Bu hamileliğimde daha şimdiden hafif hapşurma ve öksürmelerde az az idrar kaçırma problemim var, çok korkuyorum, normal midir?

2)
Sezeryan kesiğimin olduğu yerde düzenli acı hissediyorum, özellikle giyinirken bir ayağımı kaldırdığımda falan orası sızlıyor. Şimdiden bazen yürürken tutma ihtiyacı hissediyorum, ilk hamileliğimde 7-8 aylıkken servisin arkasından koşardım yetişmek için, bunda hızlı yürüyüş bile yapamıyorum. Normal midir? Acil bir durum mudur?

Teşekkürler şimdiden

Allah saglikli sihhatli kucaginiza almayi nasip etsin
Ilk sorunda zaten idrar torbana basi var hamilelikte idrar kacirman cok normal heleki hapsuruk vs durumunda ben bunla normal dogum arasinda baglanti kurdugunu sanmiyorum.Hani ilk sezeryan olmussun ya belki o yuzden normal dogurma demistir
Ikincisi sezaryan olan bayanlar daha iyi bilir ama bu aci normal degil ama acil bi durumda degil bi kontrolune gittiginde soylesen dikate alinsa iyi olur diye dusunuyorum

Benim 1 oğlum var . Hamileyken ben de idrar kaçırıyordum . Hatta bi sabah kalktım . Elma genişliğinde ıslaklık vardı . Doktorum suyuma baktı . İdrardır dedi . Hiç kaçırdığımı bile hatırlamıyorum . Sezeryan yerinin sızlanması da normal olabilir . Büyüyor karın gerilirken ağrı olabilir . Ama ben sezeryandan 1 ay sonra hiç ağrı hissetmedim ne soğukta ne farklı bi durumda . Seneler geçse de ağrı Nasıl oluyor anlamadım . Yapısal bi durum sanırım

her hamilelik farklı olur diyenler doğru söylüyor demek ki:)
ben 1 tane doğurdum arkadaşım,2.yi bilmyorum ama bildiklerim şöyle;
idrar kaçırma olabiliyor,ancak kontrol edilmeli,açıklık sebebiyle de olabiliyormuş.
karnın büyüdüğü için iç dikişler sızlıyordur ki normal bence..badem yağı sür bolca,nemlendikçe gerilimi azalır.

Ben doğum yapmadım ama kadın doğumcu bir arkadaşım da büyüklerim de duyduğum kadarıyla, İdrar kaçırmak zaten çoğu kişide oluyor, doktorlar çoğunlukla sezaryeni gereksiz yere öneriyor, ayrıca ilkinde sezaryen oldun diye ikincisi normal doğum olmaz lafı külliyen yalanmış , bence normal doğum yapmalısın, en sağlıklısı bu, arkadaş gibi samimiyet kurabildiğin , sana sadece ve sadece senin iyiliğini önerdiğinden emin olacak kadar güvendiğin bi doktorun yoksa ve ciddi bi sağlık problemin yoksa sezaryen öneren doktorları dinleme

canım ilk doğumum kilolu bebek sebebiyle sezeryandi, o durumda zaten normal doğumu hiç bir doktor önermiyor.
ikinciyi de doktorum yine son haftalarda konuşuruz demişti hamileliğin başında.

goha ebe neden öyle dedi ki??
ben de 24. haftamda ıslaklık vardı çamaşırımda hapşurma dahi yoktu. doktoruma söyledim hemen çağırdı beni ve suyumun olmadığını kaçırma olduğunu söyledi. ona rağmen normal doğum yaptım şükür bir sıkıntım yok.
bence normaldir bebk aşağıya baskı yapıyordur. o ağrıda normal diye düşündüm ben. artık gerilmeye başlıyor karın olacaktır o kadar ağrı. ama aşırı şiddetli ve farklıysa acilden giriş yap görün doktoruna.

canım ilk doğumum kilolu bebek sebebiyle sezeryandi, o durumda zaten normal doğumu hiç bir doktor önermiyor.
İnşallah herşey çok güzel olur :) allah kolaylığını versin :) inşallah benim de olsun

aynen Goha benimki de kilolu doğmuştu..4,065 kg:):) seninki kaçtı?
yeni bebek de mi kilolu olacak acaba,öyleyse şayet karnının dikişlerin acıması da çok normal...

ay bu kadar yorum gelince ben de bilemedim canım neden öyle dedi,

şey demişti bak;
o kaslar çok kuvvetli kaslar, hamilelikte idrar kaçırıyorsan ileride ciddi idrar kaçırma problemi yaşayabilirsin, o yüzden normal doğum sakın yapma.

gerçi benim sezeryan sebebim farklı dediğim gibi, ama aklımda kalmış ebenin dediği.

İkinciyi normal doğumla yapmak ihtimalin mi var ben mi yanlış anladım ilk sezaryen olunca gerisi hep sezaryen olur diye biliyorum ben

aynen Goha benimki de kilolu doğmuştu..4,065 kg:):) seninki kaçtı?
yeni bebek de mi kilolu olacak acaba,öyleyse şayet karnının dikişlerin acıması da çok normal...

4.250 doğdu
yenisi de önden gidiyor bakalım.

eşim de 5,5 doğmuş normal doğumla, genetik midir diye düşünüyorum.

sanırım kasları çok kuvvetli olmadığından,normal doğum sonrasından toparlanamaz diye düşünmüştür.ki normal doğum sonrası kasların gevşemesi sarkması nedeniyle ameliyat olan,idrar kaçırma sorunu yaşayan çokça kadın var..

Aslında ebenin dediği kaçırma işi doğru kalıcı olabiliyor

İkinciyi normal doğumla yapmak ihtimalin mi var ben mi yanlış anladım ilk sezaryen olunca gerisi hep sezaryen olur diye biliyorum ben

doktorum genelde ilkinin sezeryan olma sebebi ikincide de ortaya çıkıyor ve %70 sezeryan oluyor demişti, ama az da olsa normal doğum şansı da varmış.

aslında onu düşündümde ebenin yorumlamasına şaşırdım. yani doktor bunu mutlaka daha iyi anlar diye greksiz geldi.. neyse sağlıkla doğmuş paşa

Goha canım belki küçük ihtimal ama sorayım dedim ayaklarını üşütmüyorsun dimi

doktorum genelde ilkinin sezeryan olma sebebi ikincide de ortaya çıkıyor ve %70 sezeryan oluyor demişti, ama az da olsa normal doğum şansı da varmış.
Allah Allah ben sorduğumda kesinlikle normal doğum ikinci de mümkün değil demişti

hıh ben de ebenin yorumlamasına şaşırdım cnm. yani dr daha iyi bilir gibime geldi. benim oğlan zayıftı o yüzden bir sorun yaşamadım. ben kendiliğimden kaçırıyormuşum ama sorun olmadı
artık 2. doğumda bakarsın duruma göre. ssvd sayfasına üye olsana malum sitede.. inan çok faydalı.. elbette sezaryeni doğal doğuma göre daha güzel olanlar var ama normal doğumda zınk diye doğurup yüyüyerek çıkınca çok cazip geldi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…