Ben doğum yapmadım ama kadın doğumcu bir arkadaşım da büyüklerim de duyduğum kadarıyla, İdrar kaçırmak zaten çoğu kişide oluyor, doktorlar çoğunlukla sezaryeni gereksiz yere öneriyor, ayrıca ilkinde sezaryen oldun diye ikincisi normal doğum olmaz lafı külliyen yalanmış , bence normal doğum yapmalısın, en sağlıklısı bu, arkadaş gibi samimiyet kurabildiğin , sana sadece ve sadece senin iyiliğini önerdiğinden emin olacak kadar güvendiğin bi doktorun yoksa ve ciddi bi sağlık problemin yoksa sezaryen öneren doktorları dinleme
İnşallah herşey çok güzel olur :) allah kolaylığını versin :) inşallah benim de olsuncanım ilk doğumum kilolu bebek sebebiyle sezeryandi, o durumda zaten normal doğumu hiç bir doktor önermiyor.
ikinciyi de doktorum yine son haftalarda konuşuruz demişti hamileliğin başında.
aynen Goha benimki de kilolu doğmuştu..4,065 kg:):) seninki kaçtı?canım ilk doğumum kilolu bebek sebebiyle sezeryandi, o durumda zaten normal doğumu hiç bir doktor önermiyor.
goha ebe neden öyle dedi ki??
ben de 24. haftamda ıslaklık vardı çamaşırımda hapşurma dahi yoktu. doktoruma söyledim hemen çağırdı beni ve suyumun olmadığını kaçırma olduğunu söyledi. ona rağmen normal doğum yaptım şükür bir sıkıntım yok.
bence normaldir bebk aşağıya baskı yapıyordur. o ağrıda normal diye düşündüm ben. artık gerilmeye başlıyor karın olacaktır o kadar ağrı. ama aşırı şiddetli ve farklıysa acilden giriş yap görün doktoruna.
İkinciyi normal doğumla yapmak ihtimalin mi var ben mi yanlış anladım ilk sezaryen olunca gerisi hep sezaryen olur diye biliyorum bencanım ilk doğumum kilolu bebek sebebiyle sezeryandi, o durumda zaten normal doğumu hiç bir doktor önermiyor.
aynen Goha benimki de kilolu doğmuştu..4,065 kg:):) seninki kaçtı?
yeni bebek de mi kilolu olacak acaba,öyleyse şayet karnının dikişlerin acıması da çok normal...
sanırım kasları çok kuvvetli olmadığından,normal doğum sonrasından toparlanamaz diye düşünmüştür.ki normal doğum sonrası kasların gevşemesi sarkması nedeniyle ameliyat olan,idrar kaçırma sorunu yaşayan çokça kadın var..goha ebe neden öyle dedi ki??
ben de 24. haftamda ıslaklık vardı çamaşırımda hapşurma dahi yoktu. doktoruma söyledim hemen çağırdı beni ve suyumun olmadığını kaçırma olduğunu söyledi. ona rağmen normal doğum yaptım şükür bir sıkıntım yok.
bence normaldir bebk aşağıya baskı yapıyordur. o ağrıda normal diye düşündüm ben. artık gerilmeye başlıyor karın olacaktır o kadar ağrı. ama aşırı şiddetli ve farklıysa acilden giriş yap görün doktoruna.
Aslında ebenin dediği kaçırma işi doğru kalıcı olabiliyoray bu kadar yorum gelince ben de bilemedim canım neden öyle dedi,
şey demişti bak;
o kaslar çok kuvvetli kaslar, hamilelikte idrar kaçırıyorsan ileride ciddi idrar kaçırma problemi yaşayabilirsin, o yüzden normal doğum sakın yapma.
gerçi benim sezeryan sebebim farklı dediğim gibi, ama aklımda kalmış ebenin dediği.
İkinciyi normal doğumla yapmak ihtimalin mi var ben mi yanlış anladım ilk sezaryen olunca gerisi hep sezaryen olur diye biliyorum ben
sanırım kasları çok kuvvetli olmadığından,normal doğum sonrasından toparlanamaz diye düşünmüştür.ki normal doğum sonrası kasların gevşemesi sarkması nedeniyle ameliyat olan,idrar kaçırma sorunu yaşayan çokça kadın var..
Goha canım belki küçük ihtimal ama sorayım dedim ayaklarını üşütmüyorsun dimi
Allah Allah ben sorduğumda kesinlikle normal doğum ikinci de mümkün değil demiştidoktorum genelde ilkinin sezeryan olma sebebi ikincide de ortaya çıkıyor ve %70 sezeryan oluyor demişti, ama az da olsa normal doğum şansı da varmış.
ay bu kadar yorum gelince ben de bilemedim canım neden öyle dedi,
şey demişti bak;
o kaslar çok kuvvetli kaslar, hamilelikte idrar kaçırıyorsan ileride ciddi idrar kaçırma problemi yaşayabilirsin, o yüzden normal doğum sakın yapma.
gerçi benim sezeryan sebebim farklı dediğim gibi, ama aklımda kalmış ebenin dediği.