Sezeryan Doğum Sonrası İkinci Gebelikte Garip Garip Haller

4.250 doğdu :KK70:
yenisi de önden gidiyor bakalım.

eşim de 5,5 doğmuş normal doğumla, genetik midir diye düşünüyorum.
doktor bana ;eğer gebelik şekeri vs yoksa,annenin doğum kilosuna benzer demişti,zira ben de 4,350 kg doğmuşum..aynen normal doğumla..o yüzden çıkarailmek için omuz köprücük kemiğimi kırmış doktor..
maşallah tosun paşalara o zaman:eğlence:

hıh ben de ebenin yorumlamasına şaşırdım cnm. yani dr daha iyi bilir gibime geldi. benim oğlan zayıftı o yüzden bir sorun yaşamadım. ben kendiliğimden kaçırıyormuşum ama sorun olmadı :KK70:
artık 2. doğumda bakarsın duruma göre. ssvd sayfasına üye olsana malum sitede.. inan çok faydalı.. elbette sezaryeni doğal doğuma göre daha güzel olanlar var ama normal doğumda zınk diye doğurup yüyüyerek çıkınca çok cazip geldi bana :KK66:

valla işte ben o dediğin ilk gruptayım, kan kaybı neticesinde tansiyon düşüklüğü problemi dışında hiç bir problem yaşamadım ilk doğumumda,
ama bunun hamileliği böyle zor olunca doğum her şekilde zorlayacakmış gibi geliyor :KK17:

bu ay doktor değiştiriyorum şehir değişikliği nedeniyle, bakalım o ne diyecek. önceki doktorum son haftalarda bakarız duruma demişti.

yanıyom kız ne üşütmesi :KK76:

(ama sen böyle sorunca ayaklarım ağrıdı bak :KK70:)
Canım bana sorsan bende yanıyorum hatta bazen çıplak ayak dolaşıyorum bu hava da üşüyeceksem atıyım kendimi diye iki güne sızım sızım sızlıyo ama bu küçük ihtimal bence karnın büyüdüğü içindir çünkü hatırladım da şimdi hemşire doğumdan sonra karnımı görünce ikinciye böyle büyük olursa zorlanırsın demişti zorlanmaktan kastı buymuş demek ki

doktor bana ;eğer gebelik şekeri vs yoksa,annenin doğum kilosuna benzer demişti,zira ben de 4,350 kg doğmuşum..aynen normal doğumla..o yüzden çıkarailmek için omuz köprücük kemiğimi kırmış doktor..
maşallah tosun paşalara o zaman:eğlence:

:eek:
iyisin şimdi dimi canım?
benim ilk doğumda doktorum, kesinlikle normal doğum olmaz demişti.
hatta istersen bekle, istersen sancını da çek saatlerce, ama sezeryan doğum yapacaksın demişti.

valla işte ben o dediğin ilk gruptayım, kan kaybı neticesinde tansiyon düşüklüğü problemi dışında hiç bir problem yaşamadım ilk doğumumda,
ama bunun hamileliği böyle zor olunca doğum her şekilde zorlayacakmış gibi geliyor :KK17:

bu ay doktor değiştiriyorum şehir değişikliği nedeniyle, bakalım o ne diyecek. önceki doktorum son haftalarda bakarız duruma demişti.
doğum şekline en son haftalarda karar veriyorlar genelde..bebeğin büyümesi,senin sağlığın gibi etkenler belli olunca yani...
ben sezeryan olup,dikiş sorunu ağrı sancı yaşamayan guruptanım,çok şükür...1 saat sonra kalktım yürüdüm,hiç de yatmadım sonra ..:)
yine yaşamazsın inşallah goha rahat ol..

İdrar kaçırma durumunun normal olduğunu düşünüyorum. Bebek idrar kesesine baskı yapıyor çünkü. Bende de oluyordu arasira.Ama bu nedenle normal doğum yapma demesi saçma geldi ebenin.
Dikislerinin acıması da herhalde karnının büyüdükçe gerilmesinden kaynaklanıyor olabilir.görünen bir kızarıklık yada enfeksiyon durumu yoksa panik olma.ama yinede istersen doktora bir sor muayene etsin.
Allah sağlıkla ve hayırlısı ile bebişini kucağına almayı nasip etsin.

İdrar kaçırma durumunun normal olduğunu düşünüyorum. Bebek idrar kesesine baskı yapıyor çünkü. Bende de oluyordu arasira.Ama bu nedenle normal doğum yapma demesi saçma geldi ebenin.
Dikislerinin acıması da herhalde karnının büyüdükçe gerilmesinden kaynaklanıyor olabilir.görünen bir kızarıklık yada enfeksiyon durumu yoksa panik olma.ama yinede istersen doktora bir sor muayene etsin.
Allah sağlıkla ve hayırlısı ile bebişini kucağına almayı nasip etsin.

kızarıklık yok ama bana sanki şişmiş gibi geliyor, eşim bir şey yok diyor.
kafayı taktığım için mi bana öyle geliyor bilemedim.

:eek:
iyisin şimdi dimi canım?
benim ilk doğumda doktorum, kesinlikle normal doğum olmaz demişti.
hatta istersen bekle, istersen sancını da çek saatlerce, ama sezeryan doğum yapacaksın demişti.
yorulduğumda sızlıyor sadece köprücük kemiğim onun haricinde bir sorunum yok çok şükür:) ama her tür şey olabilirmiş doğumda düşünsene,nefessiz kalmak,beyne kan gitmemesi vs..sadece ağrımdan dolayı kucağa almak çok zormuş,emzirmek de elbette..çok ağlarmışım,emmediğim için zayıflamışım falan..üstüne bir de 1 aylıkken orta kulak ilithabı olunca(alerjilierim o zamandan başlamış) küçük emrah modunda,ben acılarrr çocuuuğuyammmm:halay::halay::rapci:

Allah saglikli sihhatli kucaginiza almayi nasip etsin
Ilk sorunda zaten idrar torbana basi var hamilelikte idrar kacirman cok normal heleki hapsuruk vs durumunda ben bunla normal dogum arasinda baglanti kurdugunu sanmiyorum.Hani ilk sezeryan olmussun ya belki o yuzden normal dogurma demistir
Ikincisi sezaryan olan bayanlar daha iyi bilir ama bu aci normal degil ama acil bi durumda degil bi kontrolune gittiginde soylesen dikate alinsa iyi olur diye dusunuyorum

Bazı kadınlarda normal doğum sonrası cislerini tutamama problemi oluyor. Ama ameliyatı var. Duzeltiyorlar. Ebe sanırım onu riskli gördü.

geçmiş olsun

gerildiği için acıyor olabilir

bir de bence stres vs de etken

o da acıyı ağrıyı hissetmeyi artırıyor

sen ne kadar stresli değilim desen de bebek dışında da tüm hayatın değişiyor ve bu bilinmezlik de geriyor seni

arkadaşım kist ameliyatından bir yıl geçmeden doğum yaptı tabii kesisi fena halde zorladı onu doktor 35. haftayı görelim diye dua ediyordu

senin yıllar geçmiş ama bünyeden bünyeye fark var

dinlenmeye çalış önümüzdeki süreçte zira daha bir bu kadar daha car

SSVD mümkün evet ama sezeryandan sonra araya bi 5 sene falan koymak gerekiyo diye biliyorum, yani bebeğin 5 aylıkken tekrar hamile kaldın hadi normal doğum yapayım olmuyo sanırım

D damdan ramazan bayramı ile birlikte yıllık izne çıkacağım, ama o zamana kadar yoğun iş temposu var, bu da etkilemiş olabilir doğrusun.

kızarıklık yok ama bana sanki şişmiş gibi geliyor, eşim bir şey yok diyor.
kafayı taktığım için mi bana öyle geliyor bilemedim.
Karnın büyüyor ya belki ondan öyle şişmiş gibi geliyordur.Ama yinede için rahat olsun istersen mutlaka doktora göster. Sanmıyorum birşey olduğunu yinede))
Ahh ne zor annelik.daha doğmadan başlıyor dertler. Allah yardımcın olsun..)

Merhaba,

Oğlum neredeyse 3 yaşına basacak.
Gebeliğimde de 20. haftam bitti bugün.

İlk hamileliğimde yaşamadığım garip sıkıntılarım var, doktor randevum haftaya, sizlere danışmak istedim.

1)
İlk hamileliğimde 7 aylık hamileyken bir kez başıma şu gelmişti, ayakta yürürken şiddetli hapşurmuştum ve ciddi bir idrar kaçırmıştım. Hatta koku vs olmayınca suyum geldi deyip acilen doktoruma gitmiştim ama bebeğin suyu değilmiş. Ebem de bunu duyunca sakın normal doğum yapma sen demişti.

Bu hamileliğimde daha şimdiden hafif hapşurma ve öksürmelerde az az idrar kaçırma problemim var, çok korkuyorum, normal midir?

2)
Sezeryan kesiğimin olduğu yerde düzenli acı hissediyorum, özellikle giyinirken bir ayağımı kaldırdığımda falan orası sızlıyor. Şimdiden bazen yürürken tutma ihtiyacı hissediyorum, ilk hamileliğimde 7-8 aylıkken servisin arkasından koşardım yetişmek için, bunda hızlı yürüyüş bile yapamıyorum. Normal midir? Acil bir durum mudur?

Teşekkürler şimdiden
sezeryandan çok yaş ile ilgili olabilir ben ilk kızımı 28 yaşında doğurmuştum çok rahat ve mutluydum hiç sorun yaşamadım, şimdi ise 32 yaşındayım çok şükür bu da sorunsuz ama ben sürekli yorgun ve gerginim 1. sebep bence bir çocuğun varken hamile olmak ile çocuksuz hamile olmak çok farklı, gün içinde işte koşturuyorum akşam kıızmla koşturuyorum 3,5 yaşında haliyle hiç dinlenemiyorum 2. sebepte 30 yaşını geçtiğim için olduğunu düşünüyorum ama bence ilk sebep daha mantıklı. çiş kaçırmaya gelince hamilelikte olan şeyler zaten sık tuvalete git erteleme

Allah Allah ben sorduğumda kesinlikle normal doğum ikinci de mümkün değil demişti

Ben hemen cevap vereyim. Ssvd diye bir şey var. Sezaryen sonrası vajinal doğum. Facebook ta grubu var. Ssvd yi destekleyen doktorlar var. Çok sayıda kadın bu şekilde doğum yapabiliyor. Ama doğum sırasında rahimin yırtılma tehlikesi var ve anne bebek açısından ölümcül riskler içeriyor. Ancak doktor zaten riskleri değerlendiriyor falan. Ssvd yi her kadın gerçekleştiremiyor ama pek çok kadın da başarıyor.

bu konuyu bende takipteyim..
ikinci bebek olursa normal doğum istiyorum
ilki mecburen sezaryen oldu çünkü ölü doğum yaptım..
ikincisinde normal istiyorum hayırlısı inş
şu an hamile degilim.

Bende o kaçırma olayından muzdaripim. Ne aksırmaya ne tıksırmaya hele bide ayaktaysam imkanı yok kaçıyor.

X