- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.166
bu konuyu bende takipteyim..
ikinci bebek olursa normal doğum istiyorum
ilki mecburen sezaryen oldu çünkü ölü doğum yaptım..
ikincisinde normal istiyorum hayırlısı inş
şu an hamile degilim.
çok geçmiş olsun.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bu konuyu bende takipteyim..
ikinci bebek olursa normal doğum istiyorum
ilki mecburen sezaryen oldu çünkü ölü doğum yaptım..
ikincisinde normal istiyorum hayırlısı inş
şu an hamile degilim.
Canım hapşırınca gelen idrar. Ama sen hiç ikınıp zorlanmadığın halde giden sıvı bebeğin suyu. Benim ilk suyum geldi de ordan biliyorum. Ikınsanmda ıkınmasam da siddeti farketmiyor. Cisini tutar gibi tutmak istiyorsun ama mümkün değil. Benimde ilk sezaryen ikinci için oldurda düşünür sem konunu takip edicem.Merhaba,
Oğlum neredeyse 3 yaşına basacak.
Gebeliğimde de 20. haftam bitti bugün.
İlk hamileliğimde yaşamadığım garip sıkıntılarım var, doktor randevum haftaya, sizlere danışmak istedim.
1)
İlk hamileliğimde 7 aylık hamileyken bir kez başıma şu gelmişti, ayakta yürürken şiddetli hapşurmuştum ve ciddi bir idrar kaçırmıştım. Hatta koku vs olmayınca suyum geldi deyip acilen doktoruma gitmiştim ama bebeğin suyu değilmiş. Ebem de bunu duyunca sakın normal doğum yapma sen demişti.
Bu hamileliğimde daha şimdiden hafif hapşurma ve öksürmelerde az az idrar kaçırma problemim var, çok korkuyorum, normal midir?
2)
Sezeryan kesiğimin olduğu yerde düzenli acı hissediyorum, özellikle giyinirken bir ayağımı kaldırdığımda falan orası sızlıyor. Şimdiden bazen yürürken tutma ihtiyacı hissediyorum, ilk hamileliğimde 7-8 aylıkken servisin arkasından koşardım yetişmek için, bunda hızlı yürüyüş bile yapamıyorum. Normal midir? Acil bir durum mudur?
Teşekkürler şimdiden
Saçmalamış hamilelikte idrar kaçırmayan kadın mı olur. Bide pırrrrt kaçırmayan. Ama normal doğumun idrar kesesi sarkması na bir katkısı olduğu doğru.ay bu kadar yorum gelince ben de bilemedim canım neden öyle dedi,
şey demişti bak;
o kaslar çok kuvvetli kaslar, hamilelikte idrar kaçırıyorsan ileride ciddi idrar kaçırma problemi yaşayabilirsin, o yüzden normal doğum sakın yapma.
gerçi benim sezeryan sebebim farklı dediğim gibi, ama aklımda kalmış ebenin dediği.
goha,
tek gebelik ve doğumum var ama en yakın arkadaşlarımın 2. gebeliklerine yakından şahit oldum, ki biri hariç hepsi ilk gebeliklerini normal doğumla gerçekleştirdi, 2. hamilelikleri ağır geçmişti, kimisi 5. aydan sonra şiddetli bacak ağrıları ve bebeğin sıkıştırdığına dair sorunlar yaşadı, hareketleri çok ağırlaştı, doğru dürüst oturup yasamıyorlardı bile.
İlk doğumu sezeryan olan arkadaşımda 2. gebelikte çok zorlandı, rahim duvarı inceldi, oturup kalkamadı, altına kaçırmaları oldu ve sezeryan yerleri ağrıdı.
İster normal doğum olsun ister sezeryan bazı kadınların 2.,3. gebelikleri ağır geçebiliyor.
Ama tabii yine de yaşadığın gebelik sorunlarını doktoruna sorup öğrenmende yarar var.
Hayırlı ve sağlıklı bir gebelik geçirmeni dilerim.
sağolasın mune,
doktorumu bu ay değiştiriyorum, o yüzden telefonla danışamadım, randevum da haftaya.
durum acilse diye sorayım dedim.
dediğin gibi 2. ler zor oluyor anlaşılan.
benim ilki o kadar kolaydı ki, şimdi her şey garip geliyor, önceden hamilelik yaşamamışım gibi.