Sezeryan Doğum Sonrası İkinci Gebelikte Garip Garip Haller

İlk soruyu cevaplayabilirim :) bence çok normal ben günde 5-6 defa iç çamaşırı değişiyordum ve hapşırma öksürük d olur en ufak bir şeyde bile kaçırıyordum diğeri için bir şey diyemem şimdiden iki evladınızda hayırlısıyla büyütün:anne:

Merhaba,

Oğlum neredeyse 3 yaşına basacak.
Gebeliğimde de 20. haftam bitti bugün.

İlk hamileliğimde yaşamadığım garip sıkıntılarım var, doktor randevum haftaya, sizlere danışmak istedim.

1)
İlk hamileliğimde 7 aylık hamileyken bir kez başıma şu gelmişti, ayakta yürürken şiddetli hapşurmuştum ve ciddi bir idrar kaçırmıştım. Hatta koku vs olmayınca suyum geldi deyip acilen doktoruma gitmiştim ama bebeğin suyu değilmiş. Ebem de bunu duyunca sakın normal doğum yapma sen demişti.

Bu hamileliğimde daha şimdiden hafif hapşurma ve öksürmelerde az az idrar kaçırma problemim var, çok korkuyorum, normal midir?

2)
Sezeryan kesiğimin olduğu yerde düzenli acı hissediyorum, özellikle giyinirken bir ayağımı kaldırdığımda falan orası sızlıyor. Şimdiden bazen yürürken tutma ihtiyacı hissediyorum, ilk hamileliğimde 7-8 aylıkken servisin arkasından koşardım yetişmek için, bunda hızlı yürüyüş bile yapamıyorum. Normal midir? Acil bir durum mudur?

Teşekkürler şimdiden
Canım hapşırınca gelen idrar. Ama sen hiç ikınıp zorlanmadığın halde giden sıvı bebeğin suyu. Benim ilk suyum geldi de ordan biliyorum. Ikınsanmda ıkınmasam da siddeti farketmiyor. Cisini tutar gibi tutmak istiyorsun ama mümkün değil. Benimde ilk sezaryen ikinci için oldurda düşünür sem konunu takip edicem.

Keşke ebeye neden diye sorsaydın. Belki çatın falan dardır.

Karnın gerildiği için yaran acıyor olabilir ama en iyisi bir doktora sor acilen

Ağrıların hepsi normal ama yinede doktorunla görüşmende fayda var.
Eski kesi yerleri karın büyüdükçe gerilmeye başladığı için sızı,Ağrı oluyor malesef.
Ben ilk doğumumu mecburen sezeryan oldum.
İkinciyi dört kiloyla normal doğurdum. Almanya'da yaşıyorum. Hamileyken Türkiye'ye tatile geldiğimde doktor kontrolünde normal yapamazsın demişti bide bana:işsiz:
Ayrıca idrar kaçırmalarıda normal bendede olmuştu doğumdan sonra bir kaç aya geçmişti.
Sağlıcakla kucakla bebeğini inşallah.

ay bu kadar yorum gelince ben de bilemedim canım neden öyle dedi,

şey demişti bak;
o kaslar çok kuvvetli kaslar, hamilelikte idrar kaçırıyorsan ileride ciddi idrar kaçırma problemi yaşayabilirsin, o yüzden normal doğum sakın yapma.

gerçi benim sezeryan sebebim farklı dediğim gibi, ama aklımda kalmış ebenin dediği.
Saçmalamış hamilelikte idrar kaçırmayan kadın mı olur. Bide pırrrrt kaçırmayan. Ama normal doğumun idrar kesesi sarkması na bir katkısı olduğu doğru.

goha,
tek gebelik ve doğumum var ama en yakın arkadaşlarımın 2. gebeliklerine yakından şahit oldum, ki biri hariç hepsi ilk gebeliklerini normal doğumla gerçekleştirdi, 2. hamilelikleri ağır geçmişti, kimisi 5. aydan sonra şiddetli bacak ağrıları ve bebeğin sıkıştırdığına dair sorunlar yaşadı, hareketleri çok ağırlaştı, doğru dürüst oturup yatamıyorlardı bile.

İlk doğumu sezeryan olan arkadaşımda 2. gebelikte çok zorlandı, rahim duvarı inceldi, oturup kalkamadı, altına kaçırmaları oldu ve sezeryan yerleri ağrıdı.

İster normal doğum olsun ister sezeryan bazı kadınların 2.,3. gebelikleri ağır geçebiliyor.
Ama tabii yine de yaşadığın gebelik sorunlarını doktoruna sorup öğrenmende yarar var.
Hayırlı ve sağlıklı bir gebelik geçirmeni dilerim.

Son düzenleme:
goha,
tek gebelik ve doğumum var ama en yakın arkadaşlarımın 2. gebeliklerine yakından şahit oldum, ki biri hariç hepsi ilk gebeliklerini normal doğumla gerçekleştirdi, 2. hamilelikleri ağır geçmişti, kimisi 5. aydan sonra şiddetli bacak ağrıları ve bebeğin sıkıştırdığına dair sorunlar yaşadı, hareketleri çok ağırlaştı, doğru dürüst oturup yasamıyorlardı bile.

İlk doğumu sezeryan olan arkadaşımda 2. gebelikte çok zorlandı, rahim duvarı inceldi, oturup kalkamadı, altına kaçırmaları oldu ve sezeryan yerleri ağrıdı.

İster normal doğum olsun ister sezeryan bazı kadınların 2.,3. gebelikleri ağır geçebiliyor.
Ama tabii yine de yaşadığın gebelik sorunlarını doktoruna sorup öğrenmende yarar var.
Hayırlı ve sağlıklı bir gebelik geçirmeni dilerim.

sağolasın mune,
doktorumu bu ay değiştiriyorum, o yüzden telefonla danışamadım, randevum da haftaya.
durum acilse diye sorayım dedim.
dediğin gibi 2. ler zor oluyor anlaşılan.
benim ilki o kadar kolaydı ki, şimdi her şey garip geliyor, önceden hamilelik yaşamamışım gibi.

Tek doğum yaptım sezeryandı,benim bile dikişlerim sızlıyor ara ara,mesela karnımi zorlayan egzersizler yaptığımda. Karnın büyüyor dikişlerin sızlaması normaldir diye düşünüyorum.
İdrar kaçırma konusuda normal geliyor bana ama yinede doktoruna sormanda fayda var.
Sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim bebegini.

sağolasın mune,
doktorumu bu ay değiştiriyorum, o yüzden telefonla danışamadım, randevum da haftaya.
durum acilse diye sorayım dedim.
dediğin gibi 2. ler zor oluyor anlaşılan.
benim ilki o kadar kolaydı ki, şimdi her şey garip geliyor, önceden hamilelik yaşamamışım gibi.

Bana normalmiş gibi geldi yaşadıkların ama endişen varsa ve mümkünse randevunu daha erken bir tarihe aldır.
Ben çok arkadaşımdan duydum, ilk hamileliğim hamilelik değilmiş, 2. hamileliğimde çok zorlandım diyorlardı.
Hatırlıyorum da benim teyzem 3 çocuk doğurdu hepsi de normal doğumla dünyaya geldi, 2 ve 3. gebelikte zorlanmıştı, 3. gebeliğinde bacaklarında gebelik varisi olmuştu, biraz yürüse eve kendini zor atıyordu hemen bacaklarını yükseğe dayardı.

Kaciyor cani. Benim ikinci hamileligim ilki normal dogdu ama uzun bir dogumdu. Bu pelvik bolgedeki kaslar icin egzersizler var onu yapmamiz gerekiyor. Kizimda hic yasamadim ama bunda birden tuvalet ihtiyaci geliyor sanki yetisemicem gibi hatta eveli gun esime sakin benden tiksinme kacirirsam diyordum. Sezeryan bolgenin sizlamasida normal ic karin genislemeye basliyor. Benim vaginal bolgede dikis vardi orasi bile sizliyor son bi kac haftadir

X