Bazı doktorların hiç gerek olmadığı halde,anne adayı da normal doğum istediği halde sırf uğraşmamak için sezaryen yaptığını biliyorum.Bu konuda bir kontrol mekanizması kurulması makul.Peki ya anne adayı da istiyorsa o zaman ne olacak?Ben isterim mesela,saatlerce belki de günlerce sancı çekmeye mecbur mu kalacağız?
Yazıyı buldum:)))
Ruhsal açıdan istemesi yeterli
Bakan Akdağ kadınların sezaryeni sadece ruhsal açıdan şiddetle arzu etmesini bile tıbbi gereklilik sayacaklarını belirterek tıbbi gereklilik olmadan yapan doktora da ceza verileceğini açıkladı: Bunlar kötü tıp uygulamaları çerçevesinde değerlendirilecek. Hem ceza yasamızda hükümler var hem de idari yaptırımlarımız olabilecek. Mesela gereksiz sezaryen oranları yüksekse o kuruma eğitim vereceğiz." Sezaryen ile ilgili araştırmalara da değinen Recep Akdağ: Sezaryenle doğan bebekler normal doğan bebeklere göre iki misli obez oluyorlar. Sezaryen ityaç olduğunda başvurulabilecek bir yöntemdir. İhtiyaç varsa zaten yapacak bir şey yok." dedi.
Sezaryen yasası geçti 'korku' tıbbi gereklilik sayılacak - Politika - T24
İnşallah hastanın isteğinin tıbbi gereklilik sayılması maddesine uyulur da kimseyi zorlamazlar.Çünkü ben hakikaten hem bahsettiğim sebepler hem de bahsetmek istemediğim sebepler yüzünden normal doğumu kesinlikle istemiyorum.Eminim benim gibi bir sürü insan da vardır.Yazıyı buldum:)))
Ruhsal açıdan istemesi yeterli
Bakan Akdağ kadınların sezaryeni sadece ruhsal açıdan şiddetle arzu etmesini bile tıbbi gereklilik sayacaklarını belirterek tıbbi gereklilik olmadan yapan doktora da ceza verileceğini açıkladı: Bunlar kötü tıp uygulamaları çerçevesinde değerlendirilecek. Hem ceza yasamızda hükümler var hem de idari yaptırımlarımız olabilecek. Mesela gereksiz sezaryen oranları yüksekse o kuruma eğitim vereceğiz." Sezaryen ile ilgili araştırmalara da değinen Recep Akdağ: Sezaryenle doğan bebekler normal doğan bebeklere göre iki misli obez oluyorlar. Sezaryen ityaç olduğunda başvurulabilecek bir yöntemdir. İhtiyaç varsa zaten yapacak bir şey yok." dedi.
Sezaryen yasası geçti 'korku' tıbbi gereklilik sayılacak - Politika - T24
ben sezeryan doğum yaptım, şimdiki aklım olsa yapmazdım, o zaman çok korkuyordum ve sezeryanın zararları şimdiki kadar bilinmiyordu. doktorum hemen sezeryan yapması gerektiğini, düğüne yetişemek için ankaraya yola çıkması gerektiğini söyledi ve sezeryan oldu
çocuk doktoru prof ahmet aydının sitesi olan beslenme bülteninden öğrendiğime göre, normal doğumda çocuk doğum kanalından bazı bakteriler alıyor ağızdan burundan bu bakteriler çocuğun bağırsak florasının normal gelişmesini sağlıyor ki (bağırsak florasının faydalı bakterilerle sarılmış olması lazım) bağırsak florası bağışıklık sistemi için çok önemli, ama sezeranla doğanların bağırsak florası asla olması gerektiği gibi olmuyormuş yetişkinlikte bile, benim de bu konuda bildiğim bu, bunu çok sonra öğrendim tabii
Aaaa bune
Adama bak ya, yada kadina.
Dügüne yetisecegim diye bir kadini sezeryan yapiyor.
çok çok sonra bunu benim hızlı karar vermem için yaptığını düşündüm aslına bakarsan, benimde uzun bir doğum hikayem var o gün çok zor bi gündü, saatlerce otobüs yolculuğu yapmak zorunda kalmış ve bezmiş ve yorgun durumdaydım, psikolojikman düşüktüm yani, bu benim asıl doktorum bile değildi, o hiç doğum yaptırmıyordu, uzun bi hikaye işte...
Sezeryanla doğum yaygınlaştıkça doğum oranı düşüyor malum üçüncüden sonrası çok riskli olduğundan kimse o riske girmek istemiyor
sanırım normal doğuma yönlendirme çabaları bundan yoksa anne çocuk sağlığını taktıklarını felan düşünmüyorum kaldıki sezeryanın sağlıksızlığını savunacak bir bilimsel çalışmada yok yinede doğum işine el atmaları güzel bi şey.
Gerçi Gidiş yolları yanlış ebeler genel olarak agresif ebeleri iyileştirip o doğumhanelerin sancı odalarını ayırıp normal doğumu cazıp kılmaları lazım.
Heryer aynımı bilmiyorum ama benim doğum yaptığım yerde çıkarın diye yalvaran kadına kocanın ....... iyidi sözünü duymuş bi odada iki çatal başka biriyle aynı odada doğuma girmiş biri olarak artık yatağı yorganı satar özel hastanede sezeryan olurum diye düşünüyorum...
Sezeryanla doğum yaygınlaştıkça doğum oranı düşüyor malum üçüncüden sonrası çok riskli olduğundan kimse o riske girmek istemiyor
sanırım normal doğuma yönlendirme çabaları bundan yoksa anne çocuk sağlığını taktıklarını felan düşünmüyorum kaldıki sezeryanın sağlıksızlığını savunacak bir bilimsel çalışmada yok yinede doğum işine el atmaları güzel bi şey.
Gerçi Gidiş yolları yanlış ebeler genel olarak agresif ebeleri iyileştirip o doğumhanelerin sancı odalarını ayırıp normal doğumu cazıp kılmaları lazım.
Heryer aynımı bilmiyorum ama benim doğum yaptığım yerde çıkarın diye yalvaran kadına kocanın ....... iyidi sözünü duymuş bi odada iki çatal başka biriyle aynı odada doğuma girmiş biri olarak artık yatağı yorganı satar özel hastanede sezeryan olurum diye düşünüyorum...
Ben bunlari cok kisiden duydum.
Aslinda sizlerede görev düsüyor.
Sikayet edin o insan müsvettelerini lütfen sikayet edin.
Hicbir saglik görevlisinin hastaya öyle davranmaya hakki yok
Hele hele dogum yapan bir kadina böyle davranmak, inanamiyorum ya.
Ismini cismini kaydedip sikayet edin. Sesinizi cikarin.
kesinlikle haklısın doğum servisleri korku filmi gibi, gelde korkma
Ben bunlari cok kisiden duydum.
Aslinda sizlerede görev düsüyor.
Sikayet edin o insan müsvettelerini lütfen sikayet edin.
Hicbir saglik görevlisinin hastaya öyle davranmaya hakki yok
Hele hele dogum yapan bir kadina böyle davranmak, inanamiyorum ya.
Ismini cismini kaydedip sikayet edin. Sesinizi cikarin.
İşini iyi yapanları tenzih ederim ama malesef ne kadar çok para o kadar çok köfte mantığı var, ilk ve tek doğumumu 18 yıl önce yaptım, bebekle ilgili bazı sorunlar ve endişelerim yüzünden sezaryen oldum, özel hastane ailem için uzak olacağından devlet hastanesinde oldu doğum, ben rahatça doğum yaparken maddi imkansızlıklar yüzünden 2 gündür sancıdan kıvranan gencecik bir kadının koridorda sancıdan turladığını, alın bebeği artık dediğini unutamam hala, hemşireler azarlamıştı((
Bense hemşirelere sonda canımı acıttı dediğimde anında doktor aranmış, geceyarısı evinden geldi ve sondayı çıkardı.
Sağlık sektöründe hala çok eksikler var, belki adımlar atılıyor ama yetersiz, birde çıkan kanunların uygulanması, uygulandığına dair denetlemeler konusunda kopukluklar var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?