Sezeryan Doğum Dedektifleri Geliyor

Yanlış bilgilendirmiş olmayayım ama anne korkuyorsa sezeryan talep ediyorsa sezeryan doğum yapılır açıklaması vardı sanki Sağlık Bakanı'nın. Anne talebi gözetilecek diye hatırlıyorum.
Açıklamasıyla ilgili yazıyı bulursam eklerim

kadınlarımızın normal doğumdan deli gibi korkmasının nedeni yine kadınlar bence, küçük bir kızkenden itibaren komşu ziyaretlerinde altın günlerinde teyzelerin anlattığı korkunç doğum hikayeleri
hayır bazılarıda nedense bunları özellikle hamile kadına anlatır, manyak mısın kardeşim neden anlatıyosun

Aslinda gercekten kadin icin en sagliklisi Normal dogum.
Ben 3 cocugumuda normal yolla dünyaya getirdim. Suda dogum yaptim.
3. cocugumda, suyun icinde dogumu beklerken, uyusma hissettim.
Önce bazi önlemler aldilar uyusmayi engellemek icin, engelleyemediler ve ebe " sudan cikmaniz gerek" dedi.
Hersey uygun durumda oldugu halde ( acilma, rahmin kasilmalari vb) bebek gelmiyordu.
Az sonra vardiya degisimi oldu, yasli bir ebe geldi yanima ( diger ebeler gitmedi onlarda kaldi yanimda, dogumu bitirmeden gidemiyorlar)
" ne yapiyorsunuz, bebegin kafasi yan olarak duruyor, dogum kanalina yan olarak girmis" dedi ve beni yan cevirdi.
1 dk icinde bebek geldi:)

En uzun süren dogumum buydu.
Ama inanin korktutugunuz kadar degil.
Yani kadinin bünyesi bu duruma hazirlikli.
Kadin vucudu dogumu gerceklestirebilecek sekilde yaratilmis.

Elbette ki gerekli durumlarda sezeryan hayat kurtaricidir ama hersey normalse, normal dogumdan vazgecmeyin!

Son düzenleme:
Yazıyı buldum:)))

Ruhsal açıdan istemesi yeterli

Bakan Akdağ kadınların sezaryeni sadece ruhsal açıdan şiddetle arzu etmesini bile tıbbi gereklilik sayacaklarını belirterek tıbbi gereklilik olmadan yapan doktora da ceza verileceğini açıkladı: Bunlar kötü tıp uygulamaları çerçevesinde değerlendirilecek. Hem ceza yasamızda hükümler var hem de idari yaptırımlarımız olabilecek. Mesela gereksiz sezaryen oranları yüksekse o kuruma eğitim vereceğiz." Sezaryen ile ilgili araştırmalara da değinen Recep Akdağ: Sezaryenle doğan bebekler normal doğan bebeklere göre iki misli obez oluyorlar. Sezaryen ityaç olduğunda başvurulabilecek bir yöntemdir. İhtiyaç varsa zaten yapacak bir şey yok." dedi.
Sezaryen yasası geçti 'korku' tıbbi gereklilik sayılacak - Politika - T24

Bencede dogru uygulama böyle olmali.

Aslinda söyle birsey var.
Anne karnindaki bebekte doguma hazirlaniyor normal dogumda.
Yani bebek yavas yavas dogum anina hazirlaniyor rahim tarafindan.
Ilk kasilmalar, rahim agzinin acilmasi, bebegin dogum kanalina girmesi vb.
Bebek biliyor yani birseyler oldugunu.
Ama sezeryanda anne karninda misil misil uyurken birden iki el onu kavriyor ve o ortamdan cikariyor.
Bu bebek icin büyük travma aslinda.
Ama mecburi durumlarda, annenin hayati, bebegin hayati söz konusu olunca muhakkak basvurulmasi gereken bir yöntem.
Bu acidan bakincada sezeryani bulandan Allah razi olsun, kimbilir kac bebegin, kac annenin hayati kurtuldu.

Son düzenleme:
İnşallah hastanın isteğinin tıbbi gereklilik sayılması maddesine uyulur da kimseyi zorlamazlar.Çünkü ben hakikaten hem bahsettiğim sebepler hem de bahsetmek istemediğim sebepler yüzünden normal doğumu kesinlikle istemiyorum.Eminim benim gibi bir sürü insan da vardır.

ben sezeryan doğum yaptım, şimdiki aklım olsa yapmazdım, o zaman çok korkuyordum ve sezeryanın zararları şimdiki kadar bilinmiyordu. doktorum hemen sezeryan yapması gerektiğini, düğüne yetişemek için ankaraya yola çıkması gerektiğini söyledi ve sezeryan oldu

çocuk doktoru prof ahmet aydının sitesi olan beslenme bülteninden öğrendiğime göre, normal doğumda çocuk doğum kanalından bazı bakteriler alıyor ağızdan burundan bu bakteriler çocuğun bağırsak florasının normal gelişmesini sağlıyor ki (bağırsak florasının faydalı bakterilerle sarılmış olması lazım) bağırsak florası bağışıklık sistemi için çok önemli, ama sezeranla doğanların bağırsak florası asla olması gerektiği gibi olmuyormuş yetişkinlikte bile, benim de bu konuda bildiğim bu, bunu çok sonra öğrendim tabii

Aaaa bune
Adama bak ya, yada kadina.
Dügüne yetisecegim diye bir kadini sezeryan yapiyor.

Aaaa bune
Adama bak ya, yada kadina.
Dügüne yetisecegim diye bir kadini sezeryan yapiyor.

çok çok sonra bunu benim hızlı karar vermem için yaptığını düşündüm aslına bakarsan, benimde uzun bir doğum hikayem var o gün çok zor bi gündü, saatlerce otobüs yolculuğu yapmak zorunda kalmış ve bezmiş ve yorgun durumdaydım, psikolojikman düşüktüm yani, bu benim asıl doktorum bile değildi, o hiç doğum yaptırmıyordu, uzun bi hikaye işte...

Dogru bak olabilir.
Belkide hemen yapip cikmak icin öyle söyledi.
Ama cok acimasizca ya.
Elinden tutsa biraz sakinlestirse, biraz normal dogumun öneminden bahsetse, eminim kararin farkli olurdu.
Neyse gecmis gitmis artik.
Allah bebegine hayirli uzun ömür versin.
Birdaha bebegin olursa onda daha saglikli karar verirsin, bu olay tecrübe olmus.

Sezeryanla doğum yaygınlaştıkça doğum oranı düşüyor malum üçüncüden sonrası çok riskli olduğundan kimse o riske girmek istemiyor
sanırım normal doğuma yönlendirme çabaları bundan yoksa anne çocuk sağlığını taktıklarını felan düşünmüyorum kaldıki sezeryanın sağlıksızlığını savunacak bir bilimsel çalışmada yok yinede doğum işine el atmaları güzel bi şey.
Gerçi Gidiş yolları yanlış ebeler genel olarak agresif ebeleri iyileştirip o doğumhanelerin sancı odalarını ayırıp normal doğumu cazıp kılmaları lazım.
Heryer aynımı bilmiyorum ama benim doğum yaptığım yerde çıkarın diye yalvaran kadına kocanın ....... iyidi sözünü duymuş bi odada iki çatal başka biriyle aynı odada doğuma girmiş biri olarak artık yatağı yorganı satar özel hastanede sezeryan olurum diye düşünüyorum...

kesinlikle haklısın doğum servisleri korku filmi gibi, gelde korkma

Ben bunlari cok kisiden duydum.
Aslinda sizlerede görev düsüyor.
Sikayet edin o insan müsvettelerini lütfen sikayet edin.
Hicbir saglik görevlisinin hastaya öyle davranmaya hakki yok
Hele hele dogum yapan bir kadina böyle davranmak, inanamiyorum ya.
Ismini cismini kaydedip sikayet edin. Sesinizi cikarin.

başka bi sebebten doğum servisinde yatmak zorunda kaldım bi kere, çarşafları bile değiştirmiyorlardı, yeni gelen yatak komşum çarşafı değiştirirmisiniz dediğinde(önceki hastadan kirliydi) bi güzel fırçayı yedi, cevap: sen hergün evinde çarşaf mı değiştiriyorsun, sonuç olarak çarşaf değişmedi
ay bende eleştirdiğim şeyi yapmaya başladım yanlız, ama bunları söylemeden de fikirlerimi anlatamıcaktım

yani sözün özü, dedektiflik yapacaklarına doğum servislerini iyileştirip ebeleri daha iyi eğitmeleri lazım, hamileyi işini bitirip postalayacakları bir iş gibi görmemeleri, psikolojisinide düşünmeleri lazım

Çıkarttım aslında çok kişide çıkartıyor
ama itiraf edeyimki insanı vazife olarak daha fazla tepki göstermemlazımdı o an bi kıyamet kopartmak gerekiyor ama atmasferi buna musait değil çünkü çocuğun telaşına düşüyorsun zaten yorgunluktan göz açamayacak bir durumdasın çocuk küveze gidiyor derken zaman aşımı...

kesinlikle haklısın doğum servisleri korku filmi gibi, gelde korkma

İşini iyi yapanları tenzih ederim ama malesef ne kadar çok para o kadar çok köfte mantığı var, ilk ve tek doğumumu 18 yıl önce yaptım, bebekle ilgili bazı sorunlar ve endişelerim yüzünden sezaryen oldum, özel hastane ailem için uzak olacağından devlet hastanesinde oldu doğum, ben rahatça doğum yaparken maddi imkansızlıklar yüzünden 2 gündür sancıdan kıvranan gencecik bir kadının koridorda sancıdan turladığını, alın bebeği artık dediğini unutamam hala, hemşireler azarlamıştı((
Bense hemşirelere sonda canımı acıttı dediğimde anında doktor aranmış, geceyarısı evinden geldi ve sondayı çıkardı.

Sağlık sektöründe hala çok eksikler var, belki adımlar atılıyor ama yetersiz, birde çıkan kanunların uygulanması, uygulandığına dair denetlemeler konusunda kopukluklar var.

Eger bir haksizlik varsa sonuna kadar sesini cikarmali insanlar.
Ben bu yapilanlara inanamiyorum.
Yani ben olsam o kisinin pesini birakmam.

2001 yilinda, Türkiye de tapu islemleri isimiz vardi.
Imara girmis arazilerin tapularini cikaracaktik.
Islemler icin gittigimiz yerde bizi en yetkili kisinin odasina aldilar.
Adam biraz konustu ve "6 bin mark vereceksiniz" dedi.
" ne icin" dedim.
"islem parasi " dedi.
"Hangi islemmis o görmek istiyorum, nerede o islemin bedeli yaziyor" falan dedim.
" islem parasini getirin tapulari alin" dedi.
Disari cikinca " ben bu adama bu rüsveti vermem" dedim.
O kadar sinir olmustum ki. Yanimizda olan bir yakinimiz "bu adam hep böyle yapiyor, o parayi almadan tapulari vermez" dedi.
O parayi o adama vermedim, üsdüzey bir tanidigim vasitasi ile aldim tapulari ama unutmadim.
Tam 4 yil sonra, Türkiye ye gittigimde, yine bir üst düzey yetkili ile görüstüm, olanlari anlattim " bu adam hep böyle yapiyormus" dedim. Hakkinda sorusturma acildi ve ne oldu biliyormusunuz? Görevinden alindi.
O oturdugu koltukta 12 yildir oturuyormus ama görevden alindi.
Yani pesine düsün, birakmayin, unutmayin, haksizliga ugradiysaniz susmayin.

Nasıl Doğum Yapcağımızı Geçtim Artık Sağlık Ocaklarına Ücretsiz Prezervatif Göndermiyorlar Desem

Geçen Gittim Sağlık Ocağına 3 Aydır Devlet Prezervatif Göndermiyor Dedi Alamadım Sebep Ne Dedim Bilmiyoruz Biz İstek Gönderiyoruz Vermiyorlar Dedi

Dürüst davranayım ilk bir kaç yorumu okuyabildim.
Bilmiyorum.. bu sezeryanın neden önüne geçmeye çalışıyorlar anlamış değilim.
Ama bir yeğenim normal doğum ile doğdu, ebelerin bir hatası ile yeğenim özürlü..
Hiç bir sendroma uymuyor, ama maalesef yaşıtlarına göre anormel...
Neysee. ablamı çocuğuna kardeş konusunda zor ikna oldu ve kendi isteği ile sezeryan oldu.. Nedeni ilk doğumundaki korkuları...
İkinci çocuğu normal...Ama ilk doğan yeğenimin 19 yıllık yaşadığı zorlukları ben de onlarla yaşıyorum. Keşke diyorum o da sezeryanla olsaydı...
Soramadan edemiyorum şimdi ablam böyle bir dönemde ikinci çocuğunu mecburen normal doğumla mı yapmak zorunda idi ?
Neden seçme şansımız yok?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…