kadınlar da doğum yapmaktan çok korkuyor,doğum doğal bir süreç kimse bu yüzden ölmüyor yani yolda yürürken kaza geçirmek kadar düşük bir risk doğum yaparken ölmek ya da sezeryan doğumda bu oran daha fazla ama kadınlar işin kolayına kaçmak istiyor.ee doğal olarak da drlar bu süreç içinde gebeyle uğraşmak yerine ameliyat edip yarım saatte işi bitirmeyi tercih edebilir.gerekli ortam yok kadınlar bilinçsiz ve korkak,drları ve hastaneleri para hırsı bürümüşken sezeryanlar devam edecektir.biraz da biz direnmeli ve uygun koşulların oluşması için çabalamalıyız.ama nerdeeee işimiz gücümüz çene yapıp isyan etmek.çözümün değil sorunun parçası olma tarafındayız...
şu ayrımı yapmak gerek kadın normal doğum ister de doktor inatla sezeryana sürüklerse o ayrı ama benim gibi bir çok kadın korkabilir bu çok normal ve seçme hakkı verilmeli..nasıl ki normal doğum isteyen biri zorla sezeryana alınıyorsa şimdi tam tersi oldu ne fark var ikisinde de anne adayına soran yok..kararı anne versin diyorum ben..
Ayni fikirdeyim canim anneye secmw hakki verilmeli bencede
Bende normal.dogumdan cok.korkan biri olarak sezeryan ile dunyaya getirdim bebeklerimi.
O kadar buyuk korku ile normal.dogum yaomak zorunda kalsaydim eminim gebeligim benim icin bir kabusa donusebilirdi
Cok sukurki su zamanlara gelmemis dogumum
Rabbim benim.gibi korku yasayan arkadaslarima.kolaylik..versin
ben normal doğum yaptım bence çocuğum ömür boyu alerjik hastalığı yenik düşecekse korkumdan .çok çocuğumu düşünürüm , sezeryanla doğanlar .alerjik hastalığa çok yatkınlar
Rosemarys benim çalıştığım hastanede iki kadın doğum doktoru vardı......her kadın normal doğum yapsa evlerine gitmeleri mümkün değil çünkü doğumlarda doktorlar olmak zorunda artık.....amerikada ebe hem§ireler halleder kardeşim ordan geldi biliyorumBazı doktorların hiç gerek olmadığı halde,anne adayı da normal doğum istediği halde sırf uğraşmamak için sezaryen yaptığını biliyorum.Bu konuda bir kontrol mekanizması kurulması makul.Peki ya anne adayı da istiyorsa o zaman ne olacak?Ben isterim mesela,saatlerce belki de günlerce sancı çekmeye mecbur mu kalacağız?
Bazı doktorların hiç gerek olmadığı halde,anne adayı da normal doğum istediği halde sırf uğraşmamak için sezaryen yaptığını biliyorum.Bu konuda bir kontrol mekanizması kurulması makul.Peki ya anne adayı da istiyorsa o zaman ne olacak?Ben isterim mesela,saatlerce belki de günlerce sancı çekmeye mecbur mu kalacağız?
Benim annem hem bende hem kardeşimde 16 saate yakın sancı çekmiş ve çok zor doğurmuş.Hatta ben neredeyse ölüyormuşum.Hala da anlatır "doğum masasında bağıran kadınlara şımarık gözüyle bakardım,o sancıyı yaşayınca gördüm hanyayı konyayı"diye.Yani doğumun zorluğu kişiden kişiye değişiyor,bir kuzenim de 3 saatte pıt diye doğurmuştu mesela.Epidural dogum var, prenses dogumda deniliyor Turkiyede, belden uyusturuluyor.Uzman ellerde yapilirsa hic bir yan etkisi yok.Gunlerce dogum sancisi cekilmiyor, suni sancidir o gunlerce oluyor dedikleri ve dayanilacak turden agrilardir.Normal dogumda sancilar duzenlidir ve sancilar basladiginda 1-8 saat arasinda dogum gerceklesir.Suni sanciya gore dinlenerek gecmez normal dogum sancisi.
Epidural alirsaniz gercek dogum sancilarinida hissetmiyorsunuz, rahat bir sekilde dogum gerceklesiyor.Ilk dogumlar, ikinci ve ucuncu dogumlara gore biraz daha uzun surer.Vucut dogum olayina birinci dogumla alisir ve ikinci dogum ilkinden daha kisa surede olur, ucuncu ondan da kisa surer.Bunlar doktorum sozleriydi, aynen dedigi gibi oldu.Normal dogumu cok abartiyorlar, dayanilmayacak bisey degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?