İşini iyi yapanları tenzih ederim ama malesef ne kadar çok para o kadar çok köfte mantığı var, ilk ve tek doğumumu 18 yıl önce yaptım, bebekle ilgili bazı sorunlar ve endişelerim yüzünden sezaryen oldum, özel hastane ailem için uzak olacağından devlet hastanesinde oldu doğum, ben rahatça doğum yaparken maddi imkansızlıklar yüzünden 2 gündür sancıdan kıvranan gencecik bir kadının koridorda sancıdan turladığını, alın bebeği artık dediğini unutamam hala, hemşireler azarlamıştı
((
Bense hemşirelere sonda canımı acıttı dediğimde anında doktor aranmış, geceyarısı evinden geldi ve sondayı çıkardı.
Sağlık sektöründe hala çok eksikler var, belki adımlar atılıyor ama yetersiz, birde çıkan kanunların uygulanması, uygulandığına dair denetlemeler konusunda kopukluklar var.
Eger bir haksizlik varsa sonuna kadar sesini cikarmali insanlar.
Ben bu yapilanlara inanamiyorum.
Yani ben olsam o kisinin pesini birakmam.
2001 yilinda, Türkiye de tapu islemleri isimiz vardi.
Imara girmis arazilerin tapularini cikaracaktik.
Islemler icin gittigimiz yerde bizi en yetkili kisinin odasina aldilar.
Adam biraz konustu ve "6 bin mark vereceksiniz" dedi.
" ne icin" dedim.
"islem parasi " dedi.
"Hangi islemmis o görmek istiyorum, nerede o islemin bedeli yaziyor" falan dedim.
" islem parasini getirin tapulari alin" dedi.
Disari cikinca " ben bu adama bu rüsveti vermem" dedim.
O kadar sinir olmustum ki. Yanimizda olan bir yakinimiz "bu adam hep böyle yapiyor, o parayi almadan tapulari vermez" dedi.
O parayi o adama vermedim, üsdüzey bir tanidigim vasitasi ile aldim tapulari ama unutmadim.
Tam 4 yil sonra, Türkiye ye gittigimde, yine bir üst düzey yetkili ile görüstüm, olanlari anlattim " bu adam hep böyle yapiyormus" dedim. Hakkinda sorusturma acildi ve ne oldu biliyormusunuz? Görevinden alindi.
O oturdugu koltukta 12 yildir oturuyormus ama görevden alindi.
Yani pesine düsün, birakmayin, unutmayin, haksizliga ugradiysaniz susmayin.