• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan Doğum Dedektifleri Geliyor

Sezeryanla doğum yaygınlaştıkça doğum oranı düşüyor malum üçüncüden sonrası çok riskli olduğundan kimse o riske girmek istemiyor
sanırım normal doğuma yönlendirme çabaları bundan yoksa anne çocuk sağlığını taktıklarını felan düşünmüyorum kaldıki sezeryanın sağlıksızlığını savunacak bir bilimsel çalışmada yok yinede doğum işine el atmaları güzel bi şey.
Gerçi Gidiş yolları yanlış ebeler genel olarak agresif ebeleri iyileştirip o doğumhanelerin sancı odalarını ayırıp normal doğumu cazıp kılmaları lazım.
Heryer aynımı bilmiyorum ama benim doğum yaptığım yerde çıkarın diye yalvaran kadına kocanın ....... iyidi sözünü duymuş bi odada iki çatal başka biriyle aynı odada doğuma girmiş biri olarak artık yatağı yorganı satar özel hastanede sezeryan olurum diye düşünüyorum...

Maalesef ablam devlet hastanesinde doğum sancıları çekerken aynı sizin belirttiğiniz noktalı sözü söyleyen ebeler nedeniyle yeğenim özürlü oldu. Aynı o cümleler kurulmuş doğum esnasında. Ablam hala der, çocuğumu doğururken yapma yönteminden çok doğurma yöntemiyle ilgilenseydiler şuan çocuğum normal bir bireydi.
Yine ve acıyla neysee diyorum, bir arkadaşım özel hastanede doğumu nisanın başında olması gerekirken 3.3.2003 tarihini ayarlamak için şıp diye sezeryan oldu.
Aynı ablam bir ay sonra devlet hastanesinde isteğiyle sezeryan olmak istediğini dile getirdiğinde ortalık ayağa kalktı. Ama korkular var, o dönemde 9 yaşında bir çocuğu ne eğitimde kabul görüyor ne de toplumda, ebelerin hatalarından dolayı. Allahtan kanaması (belki stresten oldu ) ve isteğiyle sezeryan oldu yeğenim.

Ben sadece yaşanılan örnekleri anlatmaya çalışıyorum..
Yukarıda anlattığım tarih ayarlamalarından dolayı sezeryana karşıyım ama bir kadın korkuyorsa ve bu çocuğun geleceğini engellerse bırak anne karar versin.
Gerçekten ebelerin bir kısmı hala eğitimsiz. 10 yıl ya da 19 yıl önce neyse şuan da o halde olanlar var. Ya yeterlilik sınavı olacak onlar için yada ne bileyim duygusal bakıyorum belki de her yıl eğitim verilecek. İşinin ciddiyetinde olmayanları tanıyorum hala işinin başında :(

Maalesef ablam devlet hastanesinde doğum sancıları çekerken aynı sizin belirttiğiniz noktalı sözü söyleyen ebeler nedeniyle yeğenim özürlü oldu. Aynı o cümleler kurulmuş doğum esnasında. Ablam hala der, çocuğumu doğururken yapma yönteminden çok doğurma yöntemiyle ilgilenseydiler şuan çocuğum normal bir bireydi.
Yine ve acıyla neysee diyorum, bir arkadaşım özel hastanede doğumu nisanın başında olması gerekirken 3.3.2003 tarihini ayarlamak için şıp diye sezeryan oldu.
Aynı ablam bir ay sonra devlet hastanesinde isteğiyle sezeryan olmak istediğini dile getirdiğinde ortalık ayağa kalktı. Ama korkular var, o dönemde 9 yaşında bir çocuğu ne eğitimde kabul görüyor ne de toplumda, ebelerin hatalarından dolayı. Allahtan kanaması (belki stresten oldu ) ve isteğiyle sezeryan oldu yeğenim.

Ben sadece yaşanılan örnekleri anlatmaya çalışıyorum..
Yukarıda anlattığım tarih ayarlamalarından dolayı sezeryana karşıyım ama bir kadın korkuyorsa ve bu çocuğun geleceğini engellerse bırak anne karar versin.
Gerçekten ebelerin bir kısmı hala eğitimsiz. 10 yıl ya da 19 yıl önce neyse şuan da o halde olanlar var. Ya yeterlilik sınavı olacak onlar için yada ne bileyim duygusal bakıyorum belki de her yıl eğitim verilecek. İşinin ciddiyetinde olmayanları tanıyorum hala işinin başında :(

Çok geçmiş olsun yeğeninin vebali boyunlarında,,,

o söz sloganları olmuş zaten
ablan doktorun özeline gitmeden direk gittiyse ilgilenmemişlerdirki
Önceden öyle bi ayrım vardı maalesef doktorun özeline gidenle direk gidene farklı muamele
ebelerinin İşlerinin çok zor olduğununda farkındayım ben yapamam mesela

Özetle devlet baba sezeryanı azaltmak istiyorsan normal doğum ortamını iyileştir.

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun yeğeninin vebali boyunlarında,,,

o söz sloganları olmuş zaten
ablan doktorun özeline gitmeden direk gittiyse ilgilenmemişlerdirki
Önceden öyle bi ayrım vardı maalesef doktorun özeline gidenle direk gidene farklı muamele
ebelerinin İşlerinin çok zor olduğununda farkındayım ben yapamam mesela

Özetle devlet baba sezeryanı azaltmak istiyorsan normal doğum ortamını iyileştir.

Yok özeline her ay gitmişlerdi, ama demek ki adam daha fazla para istedi. Bilemiyorum tam da hatırlamıyorum ama özeline gitti onu net hatırlıyorum.
Her yıl oks idi ygs idi sınav değişiklikleri ile uğraşıyorlar .
Bir de bu yönteme gitseler ne güzel olur. Ben devlet babayım normal doğum istiyorum ama ebemi de her yıl kontrol ediyorum. İyi bir slogan aslında.

Ekleme: evet özeline gitseydi daha iyi olurdu ile evet gitti ama yine böyle olduyla yorum yazarken vicdanen rahatsızım. Sanki şöyle bir şey var, özeline gitmezsen ooo o çocuk öyle olması normal ( yanlış anlama beyondparadise arkadaşım senle alakalı değil genelde olanı söylüyorum) toplumda böyle bir algı oluştuysa ki var, sağlık sektörü çoktan göçmüş durumda dedektife gerek... :(

Son düzenleme:
Saglik sorunu
olmadigi halde keyfi yapilan bircok sezaryan dogum var.Bunlarin devlete
kulfeti malum.
Size soyle bir hesap gosterebilirim.Amerikada sezaryan dogum
ucreti=40.000 dolar, normal dogum ucreti= 10.000 dolar(Rakamlari
biliyorum cunku ilk cocugum USA dogumlu).Devletten fakirlik saglik karti
olanlar bedava bu hizmetlerden yararlaniyor, digerleri ya saglik
sogortasiyla bu parayi oder yada cebinden taksitle odetirler.Dogumda
birsuru aksilik cikmasina ragmen, butun cabalariyla normal doguma tesvik
ederler acil durumlar disinda.Bizde de hemen sezaryana alirlar, aksilik
cikmasini beklemeden:))

Gelismis bir ulke oldugu halde orada da sezaryani ameliyat hukmunde
sayarlar ve normal dogum gibi fiyatlandirmazlar.Bizim gibi gelismeye
calisan ulke icin keyfi yapilan bu sezaryanlar ek kulfet getiriyor,
fuzuli yere ameliyathaneler mesgul ediliyor.Bu ulkelerde dogumu o kadar
normal kabul ediyorlar ki bircogu evde dogum yapiyor, ebe
yardimiyla.Bizdeki bu yanlis algilar duzeltirlirse, normal dogumun ne
kadar buyuleci bir olay oldugunun bilincine variriz.

Maliyeti bir ameliyat kadar oldugu icin ve Turkiyede bu yasak surekli
cignendigi icin, denetlenmesi kadar normal bisey goremiyorum.Annenin
yada bebegin sagligi tehdit altinda degilse, dogumlar hep normal
olmali.Normal olan buyken, ameliyat olma fikri toplumsal kaygi
tetikliyicilerin saldigi abartili dogum hikayelerindendir.Hamileler yada
genc kizlar boyle hikayelere kulaklarini tikasin, bilincalti korku
olusturup, normal doguma dayanamam dusuncesini tetikliyor.Binlerce yil
kadinlar hep normal yolla dogum yaptilar, korkulacak bisey olsa
herbirinin 4-6-9 cocugu olmazdi:))Bir tane yapan digerlerine cesaret
edemezdi.

zaten özel sağlık kuruluşları mantar gibi ç0galmaları insanları sömürmeleri , çok köylü ineğini veya evi satmıştır tedavi olabilmek için bu sezaryan doğumlar dahil yani doktorlar epey ,zenginleştilerde ,özelleştiker

devlet işine gelen şeyleri düzenleme yoluna gidiyor genellikle.daha önce halletmesi gereken çok şey var.

Back