Sezaryen ile ölü doğum sonrası kısa süre sonra hamile kalanlar

Merhaba ben de 35 haftalıkken kaybettim muhtemelen yakın tarihlerde yaşamışız aynı acıyı seninle. 6 ay dolmak üzere sezeryan oldum bir iki gün kaymalar olduğu oldu ama onun dışında düzenli reglim eğer düzene gitmediyse iyi bir kadın doğum uzmanına gitmen lazım üzüntüden olabilir ya da ilaç kullanımından. Benim de şekerim düzelmiyor 🙁
merhaba 15 ekimde operasyon gerçekleşiti sizin ne zamandı yüksek ihtimal üzüntüden doğru düzgün beslenme yoktu bnde çünkü son 1 aydır filan belki doğru düzgün yemeye başladım doktora gittim pazartesi tarlusol verdi adet olunca gel dedi hormon testi yapalım dedi ultrasona dan baktı içerde oluşan bir durum yok gayet iyi bir şekilde toparlanmışsın dedi şeker değeriniz kaç çıkıyor çok mu yüksek

benimde 5. ay bitti ölü doğum yaptım iç yaralarım iyileşmesi 6 ay tamamen iyileşiyormuş adetim bile düzene girmedi sizin yada yaşayanların girdi mi düzenli her ay oluyor musunuz
Her kadının adet döngüsü farklı oluyor kimisi kırktan sonra düzene giriyor kimisi ise altı aydan sonra bu durumu ancak yaşayanlar olarak biz birbirimizi anlayabiliriz endişelenmeyin stres üzüntü en büyük etken kendinizi adet olma konusunda serbest bırakıp en rahat olduğunuz zaman vücudunuz rahatlayacaktır umarım düzene girersiniz benimde oğlum yaşasaydı üç gün sonra dört aylık olacaktı Rabb im tekrarlatmasın hiç birimize bu acıyı

Bu hastane bakırköy mü? Ben de bebeğin hareketleri ciddi anlamda azaldı diye korkuyla gitmiştim ölmeden iki gün önce nst çektiler uyuyor iyi dediler bana iki gün sonra artık hıçkırık bile hissetmeyip karın bölgemde ağrı olunca gittik kalbi durmuş dediler. Ne kanama oldu ne suyum geldi benim de 10/15 oranında plesanta dekole olmuş yani gizli dekolman başka doktorlara gittim bebeğin dosyasını gösterdim ve bana 32.haftada idrar tahlili yapmış olsalar protein çıkardı ancak öyle tespit edilirdi dediler. Başka doktor da son nst normal değil tekrar çekilip doğuma alınırdın bebek yaşardı diyor. Bu doktorlar bi ultrasonla bakıyor geçiyor bana 35 hafta boyunca sadece iki kez kan tahlili yapıldı idrar hiç yapılmadı mesela ikinciyi de dahiliye yaptı ona bile bakmadı muhtemelen biz de bu hastanelere aman yavrumuz iyi olsun en iyisi olsun diye gidiyoruz yazıklar olsun cidden
ben halkalıda özel bir muayeneye gidiyordum normalde kızımda çok dikkatli öz verili çalışırdı ama ne olduysa bu sene baştan sağma saçma sapan halleri vardı eskisi kadar ilgisi ve dikkati yoktu doğuma az kaldı ultrasonda bebek gayet normal herşeyi gelişmişti hatta bebek kalbi durmadan tam bir hafta önce kontrol gittim herşey normaldi 2 gün sonra gaz sancım vardı gel dedi bnde bebek herşey normal hareketli hiç bir sıkıntı yok demiştim bebek kontrole gittiğim sabahı melek olmuş gelin gidelim operasyonu yapalım dediğimde bni ordan kovdu direk çam sakuraya gönderdi elimede yalandan dekolman yazmış alakası bile yok birde korkuttu yok bebek içerde çürümüş bnm böbreklerim iflas etmiş 1 ay yoğun bakımda yatıcakmışım iç kanama geçiriyormuşum hepsi yalandı ..

Ben dekolman yaşadığım için en az bir sene korun dedi doktor sonra altı aya indi ama size direkt altı ay sonra korunmayı bırakabilirsiniz gibi bir şey dedi mi doktorlarınız

Merhaba Allah ım sabır versin hepimiz aynı imtihanı yaşıyoruz , pataloji sonucu yazmışsınız ne için patoloji verdiniz benim son ayımda yani 7,5 ayımda çok ödemim oldu bebeğimi dekolman sonucu kaybettim am yüksek tansiyonun etkisi olduğunu düşünüyorum 13-9 du genelde tansiyonum doktorum sağolsun bu yüksek bile demedi yönlendirme yapmadı bu durumu yaşayan var mı ya da dekolman sonucu size bir sebeb sundular mu doktorunuz
merhaba sizinde başınız sağolsun benimki kendi takipli doktorum dekolman yazıp çam sakuraya yönlendirmişti ama bnmki dekolman değilmiş plensata kireçlenme oluşmuş ve haftalar öncesinde belirti verip haftasıyla uyumsuz plesanta yazıyordu patoloji sonucunda plesantayı hastane inceletmiş bebeğe otopsi yaptırmadım ve tekrarlayacak bir durum değilmiş zaten dekolman olsaymış durmayan bir kanama olması gerekirmiş bnm durumunla alakası yokmuş kama sizin yüksekmiş baya tansiyonunuz aslında ve nasıl dikkat etmemiş gebelikte nereye gidiyordunuz hastaneye

Aynı hisleri yaşıyorum sanırım o bıçak hep orda kalacak
O bıçak hiç bir zaman gitmiyor her gün yeniden bıçaklanıyor içim hep bir eksiklik yaramızın kabuğu inşallah yeniden doğacak olan sağlıklı evlatlarımız olur Rabb im bizlere nasip eder

Her kadının adet döngüsü farklı oluyor kimisi kırktan sonra düzene giriyor kimisi ise altı aydan sonra bu durumu ancak yaşayanlar olarak biz birbirimizi anlayabiliriz endişelenmeyin stres üzüntü en büyük etken kendinizi adet olma konusunda serbest bırakıp en rahat olduğunuz zaman vücudunuz rahatlayacaktır umarım düzene girersiniz benimde oğlum yaşasaydı üç gün sonra dört aylık olacaktı Rabb im tekrarlatmasın hiç birimize bu acıyı
aminnn inşallah vallahi kızım daha çabuk toparlasın artık kardeşinin gelmeyeceğini kabullensin diye onunla ilgilenmekten kendi acımı yaşayamadım sizinde başınız sağolsun umarım hepimiz yeniden annelik sevgisini yeniden yaşarız acımızı bir nebzede olsa hafifletir Allah aramızda yok bir şey yokmuş

Ben dekolman yaşadığım için en az bir sene korun dedi doktor sonra altı aya indi ama size direkt altı ay sonra korunmayı bırakabilirsiniz gibi bir şey dedi mi doktorlarınız
bna 3 ay dedi korun operasyonu yapan doktor sezaryen olmama rağmen 3 ay dolunca artık deneyebilirsin korkma dedi tabi birde yaş 35 yaklaşmadan yeniden düşünün demişti başka bir hastayada oradayken

merhaba sizinde başınız sağolsun benimki kendi takipli doktorum dekolman yazıp çam sakuraya yönlendirmişti ama bnmki dekolman değilmiş plensata kireçlenme oluşmuş ve haftalar öncesinde belirti verip haftasıyla uyumsuz plesanta yazıyordu patoloji sonucunda plesantayı hastane inceletmiş bebeğe otopsi yaptırmadım ve tekrarlayacak bir durum değilmiş zaten dekolman olsaymış durmayan bir kanama olması gerekirmiş bnm durumunla alakası yokmuş kama sizin yüksekmiş baya tansiyonunuz aslında ve nasıl dikkat etmemiş gebelikte nereye gidiyordunuz hastaneye
Özel medipol çamlıcaya gidiyordum ilk gebeliğimdi çok pişmanım tansiyon hakkında en ufak bilgim yoktu doktor her seferinde yüksek çıkmasına rağmen bunun bir sebeb olacağını iletmedi ya da farkedemedi çünkü bir çok hastaya bakıyor bizi unutuyor her hasta özel ilgi bekliyor ama onlar sıradanlaştırıp ultrason bakıp gönderiyorlar birde 32. Haftamda bebeğim makat bebekti normal doğum istiyordum bana bir hareket verdi maalesef ki o hareketi üç dört kez yaptım bebek dönmedi zaten o ayrı ama bana o hareketi bile bile verdi hakkımı helal etmiyorum o kadına

aminnn inşallah vallahi kızım daha çabuk toparlasın artık kardeşinin gelmeyeceğini kabullensin diye onunla ilgilenmekten kendi acımı yaşayamadım sizinde başınız sağolsun umarım hepimiz yeniden annelik sevgisini yeniden yaşarız acımızı bir nebzede olsa hafifletir Allah aramızda yok bir şey yokmuş
Evet sizinde erkekmiş sanırım hepsi cennette arkadaşlar bir aradalar siz kızınız için ayakta kalmalı onun psikolojisini düşünmelisiniz ki öyle yapıyorsunuz ne mutlu ki size bir yavrunuz var Allah ım bağışlasın size

Özel medipol çamlıcaya gidiyordum ilk gebeliğimdi çok pişmanım tansiyon hakkında en ufak bilgim yoktu doktor her seferinde yüksek çıkmasına rağmen bunun bir sebeb olacağını iletmedi ya da farkedemedi çünkü bir çok hastaya bakıyor bizi unutuyor her hasta özel ilgi bekliyor ama onlar sıradanlaştırıp ultrason bakıp gönderiyorlar birde 32. Haftamda bebeğim makat bebekti normal doğum istiyordum bana bir hareket verdi maalesef ki o hareketi üç dört kez yaptım bebek dönmedi zaten o ayrı ama bana o hareketi bile bile verdi hakkımı helal etmiyorum o kadına
yani normalde o tansiyon gebelik olmasa sizi sıkıntıya sokmaz ama gebelikte biraz sıkıntı yaratabilir bnm de 2 evladımda hep tersti hatta kızım sağ kaburgamın altına girmişti o yüzden zorunlun sezeryan olmuştu bundda oğlum sol kaburgamun altında kafası o şekilde çıkarılmış operasyonda size dava filan açın diyemem çünkü hiç bir şey olmuyor

yani normalde o tansiyon gebelik olmasa sizi sıkıntıya sokmaz ama gebelikte biraz sıkıntı yaratabilir bnm de 2 evladımda hep tersti hatta kızım sağ kaburgamın altına girmişti o yüzden zorunlun sezeryan olmuştu bundda oğlum sol kaburgamun altında kafası o şekilde çıkarılmış operasyonda size dava filan açın diyemem çünkü hiç bir şey olmuyor
Kaybı verdikten sonra açılan davanın ne önemi var ki geriye dönüp baktığımızda ellerim kollarım boş hiç bir şey bunu tamamlamayacak dediğiniz gibi gebelikte tansiyonum yüksekdi o etkiledi

Evet sizinde erkekmiş sanırım hepsi cennette arkadaşlar bir aradalar siz kızınız için ayakta kalmalı onun psikolojisini düşünmelisiniz ki öyle yapıyorsunuz ne mutlu ki size bir yavrunuz var Allah ım bağışlasın size
Allah razı olsun evet kızım baya bocaladı operasyonu yapan doktor kızımı görünce bn bu kadar beklemiyordum bir 3 yaşındaki bebeğin bu derece bağlanıp bu pskilojiye girebileceğini ilk kez görüyorum dedi 3. ay bittiyse yeniden gebelik düşünüp ailece toparlanın dedi size en iyi gelebilecek şey bu dedi

Siz özel hastaneye gitmenize rağmen doğumu devlet hastanesine gönderip mi gerçekleştirdi doktorunuz

Kaybı verdikten sonra açılan davanın ne önemi var ki geriye dönüp baktığımızda ellerim kollarım boş hiç bir şey bunu tamamlamayacak dediğiniz gibi gebelikte tansiyonum yüksekdi o etkiledi
bnde araştırdım çünkü bir sonuç elde edilmiyor bizler sadece pskilojik daha çok yıpranıp toparlanmamıza engel olucaz o yüzden sizde kendinizi toparlyın acınız evet bitmez ama yeniden bir şekilde başlayın her zaman aynısı olucak diye bir durum yok bu sefer riskli gebelik uzmanı olam doktorlarla ilerlersiniz perinatoloji bölümü en iyisi bu bölümdeki doktorlarla ilerlemek

Allah razı olsun evet kızım baya bocaladı operasyonu yapan doktor kızımı görünce bn bu kadar beklemiyordum bir 3 yaşındaki bebeğin bu derece bağlanıp bu pskilojiye girebileceğini ilk kez görüyorum dedi 3. ay bittiyse yeniden gebelik düşünüp ailece toparlanın dedi size en iyi gelebilecek şey bu dedi
Bencede en iyi gelecek şey hepimiz için

bnde araştırdım çünkü bir sonuç elde edilmiyor bizler sadece pskilojik daha çok yıpranıp toparlanmamıza engel olucaz o yüzden sizde kendinizi toparlyın acınız evet bitmez ama yeniden bir şekilde başlayın her zaman aynısı olucak diye bir durum yok bu sefer riskli gebelik uzmanı olam doktorlarla ilerlersiniz perinatoloji bölümü en iyisi bu bölümdeki doktorlarla ilerlemek
Evet şu an özel muayenesi olan bir doktor ile ilerliyorum kontrollere gidiyorum nasip olduğunda yeniden bir gebelik perinatoloji uzmanı ve kadın doğum uzmanı ile paralel ilerleyeceğim

Siz özel hastaneye gitmenize rağmen doğumu devlet hastanesine gönderip mi gerçekleştirdi doktorunuz
bnm özel muayeneye gidip acıbadem'e gidelim hemen alt sokak hastane gidelim tamam madem melek olmuş yapalım sezeryan dedim kendi itibarını düşünüp işte yalandan elime dekolman yazdı neyse hastanenin bana çıkaracağı faturaymış alakası bile yok ne dekolman ölüm sebebi nede acıbadem ödeyemeceğim bir fatura çıkaracaktı kendi itibarı sarsılıp polise intikal edicek diye bni ordan kovarak gönderdi haram zıkkkım olsun verdiğim herşey

Bencede en iyi gelecek şey hepimiz için
kendinizi hazır hissedip iç dikişlerinşz de kapandıysa gerekli takviyeleri kullanıp sizde vakti geldiyse başlayın çünkü biz acı çekenler için zaman geçmiyor diyoruz ama hayatımız hızlı gidiyor olan bizlere oluyor gerçekten herkes kapısını kapatıyor biz geceleri yastıkları ıslatırcasına sessiz sessiz ağlıyoruz

Evet şu an özel muayenesi olan bir doktor ile ilerliyorum kontrollere gidiyorum nasip olduğunda yeniden bir gebelik perinatoloji uzmanı ve kadın doğum uzmanı ile paralel ilerleyeceğim
muhakak devlet hastanesine de kayıt açtırın tam teşekküllü neolur neolmaz diye canım bana operasyonu yapan doktor ilk 6 ay buraya gel doğumu yine seçtiğin hastanede yap ama takibini burda yapalım demişti ki Allah inşallah nasip ederse bir de özel muayene gitmem diyorum şehir hastaneleri en azından hemen herşeye daha hakim

Back
X