Seyyar satıcı Suriyeli çocuğu yere çarptı

Bilemiyorum Bahar, sanırım pek de aynı fikirde değiliz. Pek çok konuda.
Örneğin ben Orta Doğuya barışın geleceğini düşünenlerden değilim. Yüzyıllardır gelmeyen bahar bu yüzyıl da gelmeyecek. Kaldı ki Orta Doğu'nun ortalama eğitim seviyesi düşünüldüğünde tepeden inen her barışçıl yönetim eğreti duracak.
Üstelik Orta Doğu halklarının sorunları genel olarak sulhle çözme eğiliminde olmadığı da ayrı bir parantez.
Ben Suriye'de direk savaş olmasın isterdim. Türkiye'de görecekleri/gördükleri muamele zaten malum. Ancak doğudan batıya gelen her göçün Batı'nın dinamiklerini bozduğu da bir gerçek. Daha eğitimsizler ve bu entegre olmalarını neredeyse imkansız hale getiriyor. Entegre olamadıklarında katıldıkları toplumun dengesini bozuyorlar.
Bu bir taraf.
Diğer taraf karşı karşıya kaldıkları ırkçılık, elbette. Çünkü hem ten renkleri koyu hem de Müslümanlar. Dolayısıyla potansiyel terörist muamelesi görüyorlar. Bu Batı'da böyle.
Bizim memlekette de klavye askerleri tarafından vatanlarını savunmadıkları için "ödlek" görülüp aşağılanıyorlar. Sanki milyonlarca Suriyeli savaşsa da oradaki dengeleri değiştirebilirmiş gibi.
Bir şeyler yapılmalı mı? Hem ülkenin payından, hem de insani açıdan, evet yapılmalı, gözlerimizi kapatamayız.

Pislik nasıl varliklarsiniz.. Etraftan iyi sıkıştırdılar oh olsun...

Bilen bilir mülteciler konusunda -daha doğrusu bu konunun yönetilmesi konusunda- olumlu fikirlere sahip değilim, ancak hiçbir şey de bir çocuğa böyle davranılmasını haklı kılmaz.
Yazık günah, umarım bir şey olmamıştır.

Geçen yaz Kemeraltında bi lokanta da Suriyeli 7-8 yaşlarında çocuğu dövüp dışarı attıkları haberi vardı,
Bu gün bu olay..
Ben bir süredir İzmir de yaşıyorum, Kemeraltında bazı kesim esnaflar tahammülsüz.. Sadece Suriyeliye değil, normal müşterisinede.. Tanık olduğum 1-2 olay var..
Kemeraltında adım başı bu çocuklar.. Ve onlar çocuk.. İtilip kakılıyor.. Çoğu dileniyor.. Dil bilmiyor..
Umarım o insan müsveddesi cezasını bulur..
Keşke herkes birbirine insan olarak baksa, keşke o zavallı insanlar yurtlarından hiç kımıldamasa idi.. Sonuçta burada, bu ülkede yaşamak ölüme yakın onlar için.. (Bu durumda olanlar kastım, birde jeepleri ve şirketleri olanlar var, keşke kendi insanlarına sahip çıksalar)

Neyseki adam gözaltına alınmış. Umarım gereken cezayı alır. O bir çocuk ne yaptıysa çekersin kenara uyarırsın, resmen atıp fırlatmış şerefsiz. Böyle tahammülsüz insan(!) sayısı arttı. Orada tepki gösterenlere teşekkür ediyorum.

Allah cezasını versin şerefsizin! Cocuk ulan o cocuk! Pislik, izlemez olaydım..

Bu rezilleri atıp zulmettikleri suriyelileri alsınlar vatandaslıga..elim ayagım titredi gece..

Bir allahın kulu gebertene kadar dagıtamamıs şunun suratını..o kadar insan napmaya yurumus ustune? Dagıtın suratını, kırın her tarafını şerefsizin..asabım bozuldu ya..

İzmir'de seyyar satıcılık yapan bir şahıs, yakaladığı Suriyeli çocuğu havaya kaldırıp acımasızca yere vurdu. O anlar ise bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, bugün öğlen saatlerinde İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda meydana geldi.

Görüntülerde 5-6 yaşlarında olduğu tahmin edilen Suriyeli bir çocuk koşarak kameranın açısına giriyor. Arkasından yine koşarak gelen ve çarşıda seyyar satıcılık yaptığı iddia edilen bir şahıs çocuğu yakalıyor. Çocuğu bütün öfkesiyle havaya kaldıran şahıs minik çocuğu bütün gücüyle yere vuruyor. Olaya şahit olan esnaf ve vatandaşlar ise neye uğradığını şaşırarak şahsa tepki gösteriyor.

“BİSİKLETİN SELESİNİ TUTMUŞ, SEBEP BUYMUŞ”

Olay anında orada bulunan ve hemen müdahale ederek çocuğa saldıran adamı köşeye sıkıştırdıklarını anlatan Kemeraltı esnafı, o anları şöyle anlattı:

“Dükkanda müşteriye bakıyorduk. Çocuğun fırladığını gördük, arkasından bir adam geldi. Bir anda çocuğu kavradığı gibi çocuğu havaya kaldırıp yere çaktı. Sonra bütün esnaflar burada toplandık ve adamı köşede yakaladık. Linç edilecekti, burada esnaflık yaptığı için kurtuldu. Adam bisikletle gidiyormuş, çocuk bisikletin selesini tutmuş. Başka bir sebep yok. Ne olursa olsun çocuk, hırsızlık bile yapsa çocuğa o şekilde vurmaya hakkı yok. Çocuğu yüzüstü çarptı Allah'tan şansıymış, kedi gibiymiş. Yüzüstü düştü, kafa üstü düşse zaten beyin kanaması geçirebilirdi. Allah’ın sevgili kuluymuş. Yüzünde çizikler vardı, arkadaşları aldı çocuğu ara sokaklara kaçtı gitti. Biz esnaflar olarak araya girdik. Adam köşeye sıkıştırdık, ama araya başka esnaflar girdi. Adam gitti.”

“YÜZÜNDE KIZARIKLIK VE MORLUKLAR VARDI”

Yapan şahısın pilav satan bir seyyar esnaf olduğunu belirten bir başka görgü tanıdığı da, “Ben buradaydım, sese çıktık. Sanırım motoruyla gelirken arkasına takılmışlar. Motoru bırakmış peşlerine koşturmuş. Yakalamış. Bir kere duygusal olarak bakarsanız çocuk. Suriyeli olabilir ayrı bir ırk olabilir, sonuçta çocuk ve yapılan hareket hoş değil. Yine Allah yardım etti, kafası üzerine düşmedi. Kedi gibi dört ayak üstüne düştü. Ama yüzü gözü kızarıklar morluklar vardı. Bütün çarşı tepki gösterdi, yine olsa yine gösterilir” diye konuştu.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1207897-izmirdeki-seyyar-satici-suriyeli-cocugu-yere-vurdu

Burada olay nedir bilmiyorum( yansıtılan ne kadar doğru emin degilim) o yüzden konuya yorum yok. Ama geniş düsünelim. Cocuksa cocuklugunu bilecek.
Para para diye insani yolacaklar neredeyse yol vermiyorlar gecmek icin. Elini kolunu tutuyorlar. Psra vermessen tukururumler.. Edepsiz konuşmalar, küfür.. Gelde yere vurma simdib sağlam sinir lazim kimse kusura bakmadin ben cok yasadim boyle seyler o yuzden aklima direk bunlar geldi. Cocuk diye laf soylemeye, bisey yapmaya insan cekiniyor evet ama tamda bu durumdan yararlaniyorlar bazilari.

Yansıtılan her ne olursa olsun o yaştaki çocuğun o şekilde yere çarpılmasını hangi vicdan kabul edebilir. Videoyu izlemediniz herhalde.

sabah izledim.
çok feci bir durumdu.
çocuk bu ya ne yaparsa yapsın.
vicdanı kurumuş,zalim.

diyelimki hırsızlık yaptı ve üstünede küfür etti. ozaman silah çekip öldürsemiydi? 4-5 yaşındaki bi çocuk yahu kulağını çeksen korkar.

diyelimki hırsızlık yaptı ve üstünede küfür etti. ozaman silah çekip öldürsemiydi? 4-5 yaşındaki bi çocuk yahu kulağını çeksen korkar.

Siz hep elit yerlerde takildiniz heralde simdiye kadar konusnalarinizdan bunu anliyorum. Kucucuk cocuk dersin karsidan ama sana bicak ceker napacagini sasirirsin. Bu olay hakkinda yorumda bulunmadim. Cunku olayin sebebi yok. Yansitilan ne kadar gercek isin asli nedir bilemiyorum. Ama bu devirde cocuklarda cocukluktan cikti bilin istedim.

hiçte elit yerlerde takılmadım. (elitten kastınız neyse onuda anlamadım), olay semere ellemek değilde hırsızlık olabilirdi, bu adamın verdiği tepki çok fazla değilmi, videoyu izledinizmi? çocuğun iç kanama geçirmesi an meselesi, çuval gibi yere vurdu çocuğu, halbuki kulağına dokunup yaptığının yanlış olduğunu söylese, çocuk bidaha böyle işlere kalkışmazdı belkide, şimdi belki acısından daha fazla yapacak.

Videoyu acmadım. Ama kulak cekmeyle olacak olsa keske bir defa yanimda esim var cocuk durmadan para istiyor vermeyince ne yatak odamiz kaldi ne seks ben acik acik yazmiyorum bagira bagira sokakta birde duzgunce gitmesini ugrastik. Olmuyor verdik bikac lira mecbur esimi zor tuttum. Bu kadarda olmaz. Onunden cekmeye calisiyorsun karsilikta veriyorlar.
Gul satmak icin kolumdan tutup gondermiyorum ozaman diye tutan mi ararsin neleri var. Cozum kulsk cekmek degil. Ha diceksin oldurmek mi cozum oda degil. Ama sınırları zorluyorlar

çocuk suriyeli değil romanmış, izmirde yaşayanlar bilir bayağı bir dert oluyor o çocuklar, ama tabii o şekilde yere çarpmasını haklı gösterecek bişey yok, adam gözaltına alınmış bu arada

Videoyu bilerek izlemedim asıl durumun ne olduğunu da bilmiyoruz tabi. Ama ne olursa olsun bir çocuğa böyle bir muamelede bulunmak vicdansızlık ve insanlık dışıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…