- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
-
- Konu Sahibi marilyn monroe
Bilemiyorum Bahar, sanırım pek de aynı fikirde değiliz. Pek çok konuda.Bende Suriyeliler Tc'ye asla gelmesin isterdim. Fakat bunun sebebi bu ülkede yaşayan insanların düşecekleri zorluklardan öte, Suriyelilere layık görülecek muamelelerdir. Çünkü bir tarafta ölen, diğer tarafta ise hayat şartları biraz daha gerileyen insanlar var. Dediğin gibi, iki ucu pis bir değnek bu. Ama bence hayatta kalmaya çalışandan yana seçim yapılmalı.
Ne zaman nerede savaş çıkacağı ve kimin mülteci konumuna düşeceğini asla bilemeyiz. Sırf bu çıkardan doğan varsayımı yürüterek bile insanlar hareketlerine dikkat etmeli, empati yapmalı.
Ki işin siyasi boyutu, Suriye'de gelişen olaylardan Tc yönetimininde sorumlu olduğunu gösteriyor. Bu yüzden herkes taşın altına elini sokmalı ve sorumluluk almalı.
Elbette Suriyelilere iyi davranılmıyor, düşman gözüyle bakılıyor. Ve bunun tek sebebi iş gücünü onlara kaptırmaları değil. Faşistçe yaklaşan, Suriyelileri kan emici olarak gören çok insan var.
Ve aynen dediğin gibi, köle misali çalıştırıyorlar. Gün boyu hamallık yaptırılıp ay sonunda ellerine 300-400 lira tutuşturuluyor.
Tarih bunları unutmyacaktır.
Suriye halkıyla Türkiye halkı düşman değildi.
Suriyeliler bu barbarca muameleleri hak etmediler.
Ama üzülme, pek yakında Suriye tekrar barış hakim olacak.
Pislik nasıl varliklarsiniz.. Etraftan iyi sıkıştırdılar oh olsun...Seyyar satıcı Suriyeli çocuğu yere çarptı
İHA
10 Mart 2016 - 18: 23 :00
İzmir'de seyyar satıcılık yapan bir şahıs, yakaladığı Suriyeli çocuğu havaya kaldırıp acımasızca yere vurdu. O anlar ise bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Soyal medyada da büyük tepki çeken görüntüye yorum yağdı. Bazı kullanıcılar seyyar satıcının 'cinayete teşebbüsle' yargılanması gerektiğini öne sürdü.
Olay, bugün öğlen saatlerinde İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda meydana geldi.
Görüntülerde 5-6 yaşlarında olduğu tahmin edilen Suriyeli bir çocuk koşarak kameranın açısına giriyor. Arkasından yine koşarak gelen ve çarşıda seyyar satıcılık yaptığı iddia edilen bir şahıs çocuğu yakalıyor.
Çocuğu bütün öfkesiyle havaya kaldıran şahıs minik çocuğu bütün gücüyle yere vuruyor.
Olaya şahit olan esnaf ve vatandaşlar ise neye uğradığını şaşırarak şahsa tepki gösteriyor.
http://www.hurriyet.com.tr/seyyar-satici-suriyeli-cocugu-yere-carpti-40066642
Yansıtılan her ne olursa olsun o yaştaki çocuğun o şekilde yere çarpılmasını hangi vicdan kabul edebilir. Videoyu izlemediniz herhalde.Burada olay nedir bilmiyorum( yansıtılan ne kadar doğru emin degilim) o yüzden konuya yorum yok. Ama geniş düsünelim. Cocuksa cocuklugunu bilecek.
Para para diye insani yolacaklar neredeyse yol vermiyorlar gecmek icin. Elini kolunu tutuyorlar. Psra vermessen tukururumler.. Edepsiz konuşmalar, küfür.. Gelde yere vurma simdib sağlam sinir lazim kimse kusura bakmadin ben cok yasadim boyle seyler o yuzden aklima direk bunlar geldi. Cocuk diye laf soylemeye, bisey yapmaya insan cekiniyor evet ama tamda bu durumdan yararlaniyorlar bazilari.
diyelimki hırsızlık yaptı ve üstünede küfür etti. ozaman silah çekip öldürsemiydi? 4-5 yaşındaki bi çocuk yahu kulağını çeksen korkar.Burada olay nedir bilmiyorum( yansıtılan ne kadar doğru emin degilim) o yüzden konuya yorum yok. Ama geniş düsünelim. Cocuksa cocuklugunu bilecek.
Para para diye insani yolacaklar neredeyse yol vermiyorlar gecmek icin. Elini kolunu tutuyorlar. Psra vermessen tukururumler.. Edepsiz konuşmalar, küfür.. Gelde yere vurma simdib sağlam sinir lazim kimse kusura bakmadin ben cok yasadim boyle seyler o yuzden aklima direk bunlar geldi. Cocuk diye laf soylemeye, bisey yapmaya insan cekiniyor evet ama tamda bu durumdan yararlaniyorlar bazilari.
diyelimki hırsızlık yaptı ve üstünede küfür etti. ozaman silah çekip öldürsemiydi? 4-5 yaşındaki bi çocuk yahu kulağını çeksen korkar.
hiçte elit yerlerde takılmadım. (elitten kastınız neyse onuda anlamadım), olay semere ellemek değilde hırsızlık olabilirdi, bu adamın verdiği tepki çok fazla değilmi, videoyu izledinizmi? çocuğun iç kanama geçirmesi an meselesi, çuval gibi yere vurdu çocuğu, halbuki kulağına dokunup yaptığının yanlış olduğunu söylese, çocuk bidaha böyle işlere kalkışmazdı belkide, şimdi belki acısından daha fazla yapacak.Siz hep elit yerlerde takildiniz heralde simdiye kadar konusnalarinizdan bunu anliyorum. Kucucuk cocuk dersin karsidan ama sana bicak ceker napacagini sasirirsin. Bu olay hakkinda yorumda bulunmadim. Cunku olayin sebebi yok. Yansitilan ne kadar gercek isin asli nedir bilemiyorum. Ama bu devirde cocuklarda cocukluktan cikti bilin istedim.
Videoyu acmadım. Ama kulak cekmeyle olacak olsa keske bir defa yanimda esim var cocuk durmadan para istiyor vermeyince ne yatak odamiz kaldi ne seks ben acik acik yazmiyorum bagira bagira sokakta birde duzgunce gitmesini ugrastik. Olmuyor verdik bikac lira mecbur esimi zor tuttum. Bu kadarda olmaz. Onunden cekmeye calisiyorsun karsilikta veriyorlar.hiçte elit yerlerde takılmadım. (elitten kastınız neyse onuda anlamadım), olay semere ellemek değilde hırsızlık olabilirdi, bu adamın verdiği tepki çok fazla değilmi, videoyu izledinizmi? çocuğun iç kanama geçirmesi an meselesi, çuval gibi yere vurdu çocuğu, halbuki kulağına dokunup yaptığının yanlış olduğunu söylese, çocuk bidaha böyle işlere kalkışmazdı belkide, şimdi belki acısından daha fazla yapacak.