Seyyar satıcı Suriyeli çocuğu yere çarptı

marilyn monroe

Guru
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2015
8.379
24.177
Seyyar satıcı Suriyeli çocuğu yere çarptı
İHA
10 Mart 2016 - 18: 23 :00

İzmir'de seyyar satıcılık yapan bir şahıs, yakaladığı Suriyeli çocuğu havaya kaldırıp acımasızca yere vurdu. O anlar ise bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Soyal medyada da büyük tepki çeken görüntüye yorum yağdı. Bazı kullanıcılar seyyar satıcının 'cinayete teşebbüsle' yargılanması gerektiğini öne sürdü.

Olay, bugün öğlen saatlerinde İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda meydana geldi.

Görüntülerde 5-6 yaşlarında olduğu tahmin edilen Suriyeli bir çocuk koşarak kameranın açısına giriyor. Arkasından yine koşarak gelen ve çarşıda seyyar satıcılık yaptığı iddia edilen bir şahıs çocuğu yakalıyor.

Çocuğu bütün öfkesiyle havaya kaldıran şahıs minik çocuğu bütün gücüyle yere vuruyor.

Olaya şahit olan esnaf ve vatandaşlar ise neye uğradığını şaşırarak şahsa tepki gösteriyor.
http://www.hurriyet.com.tr/seyyar-satici-suriyeli-cocugu-yere-carpti-40066642

Bende şimdi anahaberde izledim. Vahşice bir olay. O kısmı kapattılar tv de. Etraftakiler linç edeceklerdi adamı.

Kabus gibiydi, istemsizce ağladım ya. Ki öyle sulu gözlü biri falan değilim ama çocuk yahu daha minicik. Ve öyle sert atıyor ki. İçim gitti.
''Utanç, dünyayı bir tek utanç kurtarabilir.'' Yazıyor isminizin altındaki yazıda. Ben ona merhameti de ekliyorum. Ne yaptı ki bu çocuk bunu haketti(!)

Çalıştığım yerde, öğle molası sırasında dışarı çıkıp uzanmıştım. Amacım bir süre uyumak, ardından tekrar iş başı yapmaktı. Karşı dükkanın elemanları, beni göremeyecekleri bir noktada ellerinde çay ile ateşli bir tartışmaya tutuştular.

Konu, Suriyeli kadınları kaç liraya satın alıp alamayacaklarıydı. Genel görüş 2bin tl ile rahatlıkla işin çözülebileceği yönündeydi ama bazıları bu miktarın hayallerini yıktığı düşüncesiyle celalleniyor ve "bin tl'ye bulmazsam neyim!" diyorlardı. Hatta aynı apartmanda oturdukları ve eşinin öldüğünü bildikleri bir Suriyeli kadına danışmak üzere anlaştılar.

Barbarlık. Canilik.

İzledim videoyu, Allah belasını versin hayvan herifin küçücük çocuk be o! Inşallah cinayete teşebbüsle yargılanır!

Yok artık bu nasıl bir ahlaksızlıktır

''Utanç, dünyayı bir tek utanç kurtarabilir.'' Yazıyor isminizin altındaki yazıda. Ben ona merhameti de ekliyorum. Ne yaptı ki bu çocuk bunu haketti(!)
Evet, merhamet lazım. Hem de fazlaca.
Ne yapmış olabilir ki en fazla? Tezgahtan bir şeyler aşırmaya çalışmıştır en fazla ki İzmirli olmayanlar bilmez zaten aşırma bir Kemeraltı klasiğidir. Kemeraltına açık çantayla giriyorsanız soğuk su içeceksiniz.
Yani orada sık olan bir şey bu. O satıcının da ilk defa başına gelmiyordur.
Çocuk yahu. El kadar bebe. Nasıl vicdanın sızlamadan zarar verirsin? Cana kastetmek bu. Daha azı değil.

Pisler. Sorsan namusludurlar ama. Haberde kocaya kaçan kız falan görseler "vurucan namısını temizlicen aga" falan derler, it sürüsü.

Hayvan herif. Hangi hakla sen el kadar çocuğu yere fırlatırsın? Adalet de bu adamı yerden yere vurmalı ki herkesin içi rahat etsin..

Tabi, özünde çok namuslu insanlar bunlar.

"Benim ülkemde benim vergimle yaşıyorlar ve onlarla yer değiştirseydik bize çok kötü davranırlardı" düşüncesindeler.
Oysa karşılarında kafaları kesilmesin diye kaçan ve türlü zorluklardan geçen insanların olduklarını unutuyorlar.
Ailesinden en az bir üyeyi kaybetmeyen Suriyeli var mı ki...

Duygu yok. Hayata bir anlam katma çabası yok.
Bu saldırganları,çok namusluları harekete geçiren yegane güdü; çıkar.
Bilseler ki Suriye bunlara para ödeyecek, evlerinde bile ağırlarlar.

Sorun şu Bahar. Bireysel olarak ülkenin içine kontrolsüzce yapılan mülteci akının rahatsız olabilirsin. Ben de rahatsızım. Bu insanlar, daha doğrusu bu çocuklar aç ve sokakta her an birinin gaspına maruz kalmadan yürümek zor. Çünkü bu insanlar hayatta kalmak için paraya sahip olmak zorunda bir şekilde.
Biraz daha büyükleri azıcık dekolte bir kıyafet görünce taciz ediyorlar falan ki bu bizim toplumda da olan bir şey.
Ama bunlar başka başka şeyler.
Bir çocuğu alıp yere çarpmak ya da Suriyeli bir kadını sırf vereceğin paraya muhtaç diye fuhuşa layık görmek bunlar ahlaksızca şeyler.
Ayrıca bizim de Suriyelilere iyi davrandığımız falan yok yani. Hikaye o. Gayet itip kakılıyorlar sokakta.
İnşaatlarda kaçak çalıştırıyorlar, daha düşük yevmiyeyle. Sömürülüyorlar yahu. Onlar sömürüldüğü gibi ülkemin inşaat işçisi de işsiz kalıyor çünkü aynı işi daha düşük paraya mecburen yapacak adam var.
İki ucu pis bir değnek bu.
Her açıdan can yakıcı.
O insanlar kırk katır mı kırk satır mı noktasında, bizim sosyo-ekonomik kültürel seviyemiz (ki zaten ahım şahım değillerdi) iyice bozuluyor. Birileri de bize para ve 3 günlük vize vererek sorunlardan kendilerini uzak tutmaya çalışıyor. Hakikaten çok üzülüyorum.

Bende Suriyeliler Tc'ye asla gelmesin isterdim. Fakat bunun sebebi bu ülkede yaşayan insanların düşecekleri zorluklardan öte, Suriyelilere layık görülecek muamelelerdir. Çünkü bir tarafta ölen, diğer tarafta ise hayat şartları biraz daha gerileyen insanlar var. Dediğin gibi, iki ucu pis bir değnek bu. Ama bence hayatta kalmaya çalışandan yana seçim yapılmalı.
Ne zaman nerede savaş çıkacağı ve kimin mülteci konumuna düşeceğini asla bilemeyiz. Sırf bu çıkardan doğan varsayımı yürüterek bile insanlar hareketlerine dikkat etmeli, empati yapmalı.
Ki işin siyasi boyutu, Suriye'de gelişen olaylardan Tc yönetimininde sorumlu olduğunu gösteriyor. Bu yüzden herkes taşın altına elini sokmalı ve sorumluluk almalı.
Elbette Suriyelilere iyi davranılmıyor, düşman gözüyle bakılıyor. Ve bunun tek sebebi iş gücünü onlara kaptırmaları değil. Faşistçe yaklaşan, Suriyelileri kan emici olarak gören çok insan var.
Ve aynen dediğin gibi, köle misali çalıştırıyorlar. Gün boyu hamallık yaptırılıp ay sonunda ellerine 300-400 lira tutuşturuluyor.
Tarih bunları unutmyacaktır.
Suriye halkıyla Türkiye halkı düşman değildi.
Suriyeliler bu barbarca muameleleri hak etmediler.

Ama üzülme, pek yakında Suriye tekrar barış hakim olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…