Günaydın hanımlar, geçen yıl ağırlaşan (günlük hayatımı etkilemeye başlamıştı) psikolojik sorunlarım nedeni ile psikiyatriye gittim Z******** isimli bir ilaç verdi. Beni Dünyanın en gamsızına dönüştürmüştü evet kaygılarım yoktu ama önemli konularda bile önemsiz ve özensiz davranmaya başlamıştım. Nasıl ki kaygılı iken işler sarpa sarıyordu bu kezde umursamazlığım yüzünden işler karışıyordu. Doktoruma söylediğimde kaygı ilaçlarının bir çoğu aynı etkiyi yapar dedi ve psikolog ile görüşmemi daha uygun gördü o şekilde devam etmeni istedi. 2 psikolog ile görüştüm bir arpa boyu yol alamadım.( Ayrı dönemlerde terapi aldım.6 ayda en azından bazı şeyler çözülmüş olmalı idi.)
Asıl mesele günlük kaygım azaldı lakin güvenli alanımın dışına çıkınca korku,evham,panik / kötü düşünceler/ buhran aklınıza ne gelirse ard arda geliyor. Özellikle seyahat etme konusunda ciddi stres yaşıyorum. Baş-e-de-mi-yo-rum. Eşim gayet sakin bu konuda ama sık sık İstanbul'a gelmemiz lazım en azından ayda bir kez ama yolu adama zehir ediyorum. Belirli hızda gitmeli aman yavaş diyorum altına düşemez oysaki o yolda. Bir şerit belirleyip güvenli ilan ediyorum sürekli ordan gitmesine ısrar ediyorum. Belirli saatlerde yola çıkmak için şart koşuyorum ve bunlar istemsizce oluyor sürekli kendi garantiye alma çabam var. Bunları yapınca korkum yüzde 90 ise yüzde 75e falan iniyor ultra bir artısı yok yani.
Yeni psikolog bulana kadar eski psikiyatrinin verdiği ilaca mi dönsem Tecrübeleriniz var mı? Yendiyseniz nasıl atlattınız ?