Sevilmiyorum hissiyatı

Avrupalilar soguk ama medeni en azindan, Asyalillar gercekten mendebur. Asya kulturunu genel olarak cok sert buluyorum zaten, insanlari da cok acimasiz geliyor bana. Pekcok insanla empati yapabildim ama onlar i-ih.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ben de seneye Asyaya geçmek istiyordum, şok oldum bu yorumla hahaha orada naparım hiç bilmiyorum deliririm herhalde.
Evet ben biraz düz bir insanım, diğer arkadaşlık ilişkilerimde de böyleydim ve üniversitedeyken çok sıkı dostlar edindim. Bir şeyden rahatsız olduysam içimde tutmadsn, direkt bu beni rahatsız ediyor lütfen yapma diyorum. Ama dediğiniz gibi bence enerjimden, o problem oluyor. Yani yapılan problem olmuyor ama benim yapma dememden sorun çıkıyor.
Bir de ev arkadaşlarımdan birisi bana, benim duygusal ve zayıf göründüğüm için diğer kişilerin üstüme geldiğini bildiğini söyledi. Yani bunu bu şekilde ona söylemişler. Ben bazı olayları anlamıyorum ve çok yıpranıyorum…

Kültür farklılığı bu yaşadığınız. Türk insanı yardımseverdir, hatta bazen bu olayı abartıp herkesin hayatına gocunmadan burunlarını sokarlar. Kuzey Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinde ise yapı, kişilik olarak biri yardım istemedikçe hatta bazen yardım istese bile yardım edilmez, aile içi ilişkilerde bile herkes ben merkezci. Güney Avrupa genelde Türk insanına benzer. Amerikalılar çokk rahattır çok sosyaldir. Yaşadığınız bu yalnızlık bulunduğunuz ülkenin insan yapısıyla alakalı. Değişeceğini pek sanmıyorum, aşk hayatınızda bir değişim olup özel biriyle olursanız yalnızlık hissiniz geçer zaten. Onun dışında da oradaki Türklerle takılırsınız iş hayatı haricinde. Tek çözüm bu gibi görünüyor.

Neresi geliştirici tam olarak hanımefendi? Avrupa'nın nesi Türkiye'den farklı da Türkiye'de kendini geliştirememiş bir insan Avrupa'da geliştirecek söyler misiniz? Tek farkı maddi refahın daha yüksek olması. Avrupa'nın ne kültürü var ki? Gerçekten farklı bir kültür görmek isteyen insan Uzakdoğu ülkelerine gider. Geçen bir video gördüm internette, Japonların trene nasıl bindiğini gösteren. Git bak bakalım insan kendini geliştirebilir mi o balık istifi trende? Basmakalıp cevaplar vermeyin lütfen hayatın gerçekleri böyle toz pembe değil.

Bir iletişim sıkıntısı var arkadaslarinizla aranizda ya da sizi özel olarak dişliyorlar sizi bilemedim. Hangi ulkede oldugunuzu bilmiyorum ben o yuzden kendime ve kendi tecrubelerime göre yazdim anlam verememiş olabilirim siz yine de yardim istemekten, soru sormaktan cekinmeyin illa onlar derdimi sorsun diye beklemeyin.
Olmuyorsa dönün elbette.

Ama iste her rahatsiz oldugunuzu, olay aninda bir problemmis gibi anlatmak yerine, ya normal bir zamanda konusmanizin arasina katip soylemeniz ya da bir daha tekrari olmasini bekleyip oyle gundem yapmaniz daha saglikli olur. Belki de iletisim seklinizi degistirmeniz lazim.

Acikcasi yaptigim en ufak bir hatayi bile dan diye yuzume soyleyen birini uzun vadede ben de hayatimda tutmam. Ozellikle uslubunuz didaktik ve yargilayici gibi geldi bana okuduklarimdan. Elestirmek icin degil, kendinize belki disaridan bakmaniza yardimci olur diye yaziyorum.

Hayalim gerçekleştiği için şu an burada olduğum için çok çok mutluyum inanın içimden gelmese de dışarı çıkıp oh be şükürler olsun diyorum… her saniyesine şükürler olsun asla mızmızlanıyormuş gibi görünmek istemiyorum ama 11 aydır buradayım ülkeye hiç dönmedim hissiyatım çok karıştı o yüzden dertleşmek istedim

Yapmayın nolur benim gelecek senenin planı çöpe gidiyor kahroluyorum

Çok da fark etmiyor bence konu sahibesi yani o da bir cins beriki de bir cins ikisi de cazip değil Kariyer içinse git tabi, burda da mutlu değilim diyorsun madem kariyer açısından sağlam olan yere vınla en azından. Ben kendi yaptığımı tekrar tavsiye vereyim, gittiğin yerde iyi profesyonel networking yap, eğitim görüyorsan onu tamamla, sağlam bir şirkete kapak at, biraz da nakit biriktir sonra Türkiyeye hopla kral gibi yaşa.

Varan 1: Japonya, dogu asya ulkelerinden biri, uzak dogu ulkelerine dahil degil. Varan 2: Uzak dogu ulkelerinden birinde yasiyorum, ve insanin konfor alanindan ciktigi her yer kendini gerceklestirme vesilesidir. Sizin gibisini de gercekten gormedim daha once, evinizin icinde cururken kendinizi gelistiriyorsunuz galiba? Varan 3: Hayatin gerceklerini bi siz biliyorsunuz, forumda kimse bilmiyor. Ici gecmis, yalniz, ve amacsiz olmak hayatin gercegi degil hanimefendi. Bu sizin hayatinizin gercegi ama dogru. Bu enerji ve iletisim problemi ile de muhtemelen hayatinizin sonuna kadar gerceginiz bu olacak.

Asya insanı kat be kat daha soğuk. Hem çok utangaç bir yapıları var hem de yalnız olmayı tek yaşamayı tek yemek yemeyi falan çok seviyolar.

Metroda falan bir kadin ve erkegin cift oldugunu genelde sadece yaninda cocuklar varsa anliyorum Bir iletisiminiz olsun ciftsiniz sonucta. Merak konularimdan biri de bu kadar iletisimsizken nasil tanisip evlendikleri, 5 senedir benim icin bir gizem iceriyor

Mesela onu da denedim, normal konuya katarsam ohooo ooo hiiiç umursamazlar gülüp geçiyorlar he he diye. Mesela, geçen gün konuşmuştum bir olayın ardından, 2-3 gün sonra düzgün ve sakin bir şekilde işle ilgili veya benim dahil olduğum konularda beni bilgilendirin lütfen diye ama yine kimsenin umrunda değil ve umursanmamak beni çok geriyor. Çünkü mesela karşımdaki insanlara ben aynısını yapamam kıyametler kopar. Ama onlar yapmak da sakınca görmüyor bu double standard beni geriyor.
Aslında genelde ne olursa olsun tamam problem yok diye yaklaşıyordum en başta, ama bu sefer zayıf halka seçildim. Bu seferde rahatsız olduğum şeyleri söyleme kararı aldım, o da sorun oluyor. Şimdi de direkt iletişimi kestim iş dışında görüşmek istemiyorum.

Yapmayın nolur benim gelecek senenin planı çöpe gidiyor kahroluyorum

Oyle dusunmeyin, garip bir cekiciligi de var asyanin, biz seneye Japonya'ya gecmek icin ugrasiyoruz su an. Gelismis ulke, iyi bir sirket, guvenli bir hayat yasamak icin belli basli asya ulkeleri iyi secenekler. Expat paketinden kontrat imzalarsaniz ev yardimindan cocuklarin okul yardimina kadar da alirsiniz. Dedigim gibi her ulkede expat gruplari var, Turkler zaten her yerde, yok mu bir donerci falan haftada 1 gidin Turkce konusma duydunuz mu selam verip tanisin

Ben çoğunun sanal oyunlarda falan tanıştığını düşünüyorum artık

Ben çoğunun sanal oyunlarda falan tanıştığını düşünüyorum artık

Burada Cin'in kurdugu WeChat uygulamasi cok kullaniliyor, bizim whatsapp gibi. Biz de bir ara buradaki arkadaslarla cogunun WeChatten tanistigina kanaat getirmistik

Tamam hanımefendi siz kendinizi çok geliştirdiniz harikasınız mükemmelsiniz bravo size tebrik ediyorum. Ayrıca ne demekse kendini geliştirmek, onu da anlamış değilim. Daha çok para kazanmak için uydurulmuş safsataları da kendini geliştirme adına insanlara empoze ediyorlar. Daha çok dil öğrenirsen daha yüksek maaş, daha çok alanda uzman olursan daha çok maaş, daha çok kitap okuyup bilgilerini satarsan daha çok maaş. Kendini geliştirme bu işte, aslında bir nevi kendini pazarlama. ''Bakın ben ne kadar donanımlı, bilgili, kültürlü bir insanım; hatta biliyor musunuz bilmem kaç yurtdışı ülkesi gördüm, şu kadar da dil biliyorum''. Tebrikler, en modern köle olmaya hak kazandınız.

Şöyle anlatayım ben kuzey avrupada da bulundum ve orada çooook mutluydum.
Ama bence bu durum benim ortamımdan ve insanına göre de değişiyor. Örneğin, geçen ispanyadan bir arkadaşım geldi. O anlattı bunu, ki ispanyollar da çok sıcak kanlıdır. Kızın biri yere elma düşürmüş, arkadaşım da demiş ki elimi yıkamaya gideceğim ver de yıkayım elmayı, kız birden bir sinirlenip ben kendim yapabilirim sen kendi işine bak demiş. Ya tabi ki yaparsın ama bana bi yerde bunlar çok komik geliyor ya. Örneğin bir gün bir şeyler içeceğiz, takım arkadaşlarımdan biri de telefondaydı telefonu kapattı geldi ben de dedim ki, şimdi herkes bir şeyler içmeye karar verdi, sen de istiyor musun hayır dedi, ben de aaa herkes içecek ama emin misin bak market kapanıyor yakında dedim, kız beni bir azarladı insanların içinde ben şok oldum, bağıra bağıra bir anda beni neden zorluyorsun bilmem ne ben de dedim ki ben neden seni zorlayım market kapanıyor diye söyledim dedim. Aaa ne bileyim dedi sakince ama ben şok oldum. Bilmiyorum bazen aşırı garipsiyorum tepkileri

Kastettiğim şeyler asla bunlar değildi aslında sorun bu keskin bakış acınız işte. Başka insanlarla, başka kültürlerle harmanlandigimizda sadece insan olarak bu dünyada var olmak ile ilgili bircok deneyim kazanıyoruz aslında. Yani konu turkiyeden avrupaya gidilsin degil mesela avrupadan biri de bizim ülkemize gelip farkli kültürler, lezzetler deneyimler ki bu cok keyifli bi sey. Yazdığım msjda avrupa iyi başka ulkeler iyi türkiye kötü diye tek bir cumlem var mı? Aksine ne dedim dönüp geleceğimiz yer vatanımız dedim . Bakin başka kültürleri görmek insana farklı bakış acıları kazandırıyor. Diğer insanlara balık istifi iyy su bu demek yerine onları anlamaya çalışma deneyimi katıyor. Lütfen biraz kendinizi bakış acınızı değiştirin. En çokta bu agresif tavriniz size zarar verebilir. Ha birde kendini nasıl gelistirsin dediğiniz japonlarin pasaportu su an dünyada en güçlü pasaport. Bilmem anlatabildim mi ama büyük ihtimal anlatamadim.

Aslında ben asyaya eğitim için gitmeyi çok istiyorum en büyük hayallerimden biri, kültürü bana uygun değil pek biliyorum ama dişimi sıkmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…