- 23 Ağustos 2012
- 49.953
- 1
- 231.931
- 798
- Konu Sahibi Justalittlebityourheart
-
Nerede yasiyorsunuz bilmiyorum ama ben asyadayim ve asyalilar genel olarak arkadas canlisi degiller. Ilk geldigimde asansore biniyorum merhaba diyorum sok olup bir irkiliyorlar. Sabahlari gunaydin nasilsin diyince kotu mu gorunuyorum da nasil oldugumu soruyorsun falan diyorlardi
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ben de seneye Asyaya geçmek istiyordum, şok oldum bu yorumla hahaha orada naparım hiç bilmiyorum deliririm herhalde.Nerede yasiyorsunuz bilmiyorum ama ben asyadayim ve asyalilar genel olarak arkadas canlisi degiller. Ilk geldigimde asansore biniyorum merhaba diyorum sok olup bir irkiliyorlar. Sabahlari gunaydin nasilsin diyince kotu mu gorunuyorum da nasil oldugumu soruyorsun falan diyorlardiBen onlar nasil davranirsa davransin hep kendim gibi oldum, yine her gun nasilsin dedim, Turkiye'ye gittigimde atistirmalik getirdim, yeni bir kahve aldigimda denesinler diye yapip koydum masalarina falan...Sonra yavas yavas farkli ortamlara girdikce bir sekilde ben onlarin kulturune, onlar da bana alisti sanirim. Su an en yakin gorustugum kisilerden 2si burali.
Diger konularinizdan anladigim bir rahatsizliginiz oldugunda direkt bunu dillendirmeyi seciyorsunuz ama belli ki su durumda ise yaramiyor. Belki uslubunuzdan, belki enerjinizden, belki her sey ustuste geldi ondan...Bir sure kendiniz olun ama daha yumusak olmaya ve aradaki buzlari eritmeye calisin derim. Iliskiler bir sekilde karsinizdakini taniyip idare edip, cok da umursamayarak yuruyor
Kültür farklılığı bu yaşadığınız. Türk insanı yardımseverdir, hatta bazen bu olayı abartıp herkesin hayatına gocunmadan burunlarını sokarlar. Kuzey Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinde ise yapı, kişilik olarak biri yardım istemedikçe hatta bazen yardım istese bile yardım edilmez, aile içi ilişkilerde bile herkes ben merkezci. Güney Avrupa genelde Türk insanına benzer. Amerikalılar çokk rahattır çok sosyaldir. Yaşadığınız bu yalnızlık bulunduğunuz ülkenin insan yapısıyla alakalı. Değişeceğini pek sanmıyorum, aşk hayatınızda bir değişim olup özel biriyle olursanız yalnızlık hissiniz geçer zaten. Onun dışında da oradaki Türklerle takılırsınız iş hayatı haricinde. Tek çözüm bu gibi görünüyor.Değil.
Neresi geliştirici tam olarak hanımefendi? Avrupa'nın nesi Türkiye'den farklı da Türkiye'de kendini geliştirememiş bir insan Avrupa'da geliştirecek söyler misiniz? Tek farkı maddi refahın daha yüksek olması. Avrupa'nın ne kültürü var ki? Gerçekten farklı bir kültür görmek isteyen insan Uzakdoğu ülkelerine gider. Geçen bir video gördüm internette, Japonların trene nasıl bindiğini gösteren. Git bak bakalım insan kendini geliştirebilir mi o balık istifi trende? Basmakalıp cevaplar vermeyin lütfen hayatın gerçekleri böyle toz pembe değil.Yeni bir dil öğrenmek, yeni insanlar ve kulturler tanımak zor olduğu kadar çok güzel ve gelistiricidir. Size de tavsiye ederim. Elbette döneceğimiz yer vatanımız olmalı ama insan hayatının bir döneminde bambaska kültür ve dillerle muhatap olmalı. Hayat boyu aynı bahçede aynı manzaraya bakarak gelişme olmaz. Yoksa işte sizin gibi hayallerinin peşinden koşanlara agresif tepkiler verilir ki bu dışardan çok üzücü görünüyor inanın.
Bence siz benim ne demek istediğimi tam anlamadınız, nasıl gideceksin eve diye sordular kızlar beni yalnız gördüler çünkü ve eve gidiş yolumuzda çok fazla evsiz insan var ve bazen yol falan kesiyorlar bişeyler istiyorlar gece vakti özellikle çok tekin değil yani. Daha geçenlerde böyle talihsiz bir olay duyduk. Onlar da incelik edip sordular. Nasıl döneceksin? Tek misin yardım edelim sana diye. Ben ise ev arkadaşlarımla, beraber dönüp dönemeyeceğimizi bilemedim bana bir şey söylemediler. Bunu anlatmaya çalıştım. İki saat önce tanıştığım insanlar bana böylesine ince yaklaştılar bunu özledim diye.. Hasta olduğum örneği de verdim o halde yardım istemem lazım değil ki yardıma ihtiyacım olduğu apaçık belli…
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ben de seneye Asyaya geçmek istiyordum, şok oldum bu yorumla hahaha orada naparım hiç bilmiyorum deliririm herhalde.
Evet ben biraz düz bir insanım, diğer arkadaşlık ilişkilerimde de böyleydim ve üniversitedeyken çok sıkı dostlar edindim. Bir şeyden rahatsız olduysam içimde tutmadsn, direkt bu beni rahatsız ediyor lütfen yapma diyorum. Ama dediğiniz gibi bence enerjimden, o problem oluyor. Yani yapılan problem olmuyor ama benim yapma dememden sorun çıkıyor.
Bir de ev arkadaşlarımdan birisi bana, benim duygusal ve zayıf göründüğüm için diğer kişilerin üstüme geldiğini bildiğini söyledi. Yani bunu bu şekilde ona söylemişler. Ben bazı olayları anlamıyorum ve çok yıpranıyorum…
Hayalim gerçekleştiği için şu an burada olduğum için çok çok mutluyum inanın içimden gelmese de dışarı çıkıp oh be şükürler olsun diyorum… her saniyesine şükürler olsun asla mızmızlanıyormuş gibi görünmek istemiyorum ama 11 aydır buradayım ülkeye hiç dönmedim hissiyatım çok karıştı o yüzden dertleşmek istedimNasıl bir yol izleyeceginize dair birşey diyemem tabii ama su sekilde bir çevirirsem mevzuyu nasıl olurdu?
Türkiye de kalmıs olup hayaliniz gerceklesmemis olsaydı mesela? İsinizden memnun olmasaydınız.Arkadaslarimla bulusup konustugumuzda hepsi cok mutlu isinden memnun istedikleri hayati yasiyorken ben sevmedigim bir ortamda calısmak zorundayım, herkesin sevgilisi var benim tanistiklarimla fikir uyusmazligiimiz oldu yalniz hissediyorum..diye konu acar miydiniz?
Karalar baglamak yerine hayalime kavuştum simdi buralarda ortamimi nasıl saglamali nasıl keyfimi sürmeliyim kafasinda olunca belki bu frekansta enerji bulabilirsiniz bilemedim..
Yapmayın nolur benim gelecek senenin planı çöpe gidiyorAvrupalilar soguk ama medeni en azindan, Asyalillar gercekten mendebur. Asya kulturunu genel olarak cok sert buluyorum zaten, insanlari da cok acimasiz geliyor bana. Pekcok insanla empati yapabildim ama onlar i-ih.
Yapmayın nolur benim gelecek senenin planı çöpe gidiyorkahroluyorum
Asya insanı kat be kat daha soğuk. Hem çok utangaç bir yapıları var hem de yalnız olmayı tek yaşamayı tek yemek yemeyi falan çok seviyolar.Yapmayın nolur benim gelecek senenin planı çöpe gidiyorkahroluyorum
Neresi geliştirici tam olarak hanımefendi? Avrupa'nın nesi Türkiye'den farklı da Türkiye'de kendini geliştirememiş bir insan Avrupa'da geliştirecek söyler misiniz? Tek farkı maddi refahın daha yüksek olması. Avrupa'nın ne kültürü var ki? Gerçekten farklı bir kültür görmek isteyen insan Uzakdoğu ülkelerine gider. Geçen bir video gördüm internette, Japonların trene nasıl bindiğini gösteren. Git bak bakalım insan kendini geliştirebilir mi o balık istifi trende? Basmakalıp cevaplar vermeyin lütfen hayatın gerçekleri böyle toz pembe değil.
Asya insanı kat be kat daha soğuk. Hem çok utangaç bir yapıları var hem de yalnız olmayı tek yaşamayı tek yemek yemeyi falan çok seviyolar.
Mesela onu da denedim, normal konuya katarsam ohooo ooo hiiiç umursamazlar gülüp geçiyorlar he he diye. Mesela, geçen gün konuşmuştum bir olayın ardından, 2-3 gün sonra düzgün ve sakin bir şekilde işle ilgili veya benim dahil olduğum konularda beni bilgilendirin lütfen diye ama yine kimsenin umrunda değil ve umursanmamak beni çok geriyor. Çünkü mesela karşımdaki insanlara ben aynısını yapamam kıyametler kopar. Ama onlar yapmak da sakınca görmüyor bu double standard beni geriyor.Ama iste her rahatsiz oldugunuzu, olay aninda bir problemmis gibi anlatmak yerine, ya normal bir zamanda konusmanizin arasina katip soylemeniz ya da bir daha tekrari olmasini bekleyip oyle gundem yapmaniz daha saglikli olur. Belki de iletisim seklinizi degistirmeniz lazim.
Acikcasi yaptigim en ufak bir hatayi bile dan diye yuzume soyleyen birini uzun vadede ben de hayatimda tutmam. Ozellikle uslubunuz didaktik ve yargilayici gibi geldi bana okuduklarimdan. Elestirmek icin degil, kendinize belki disaridan bakmaniza yardimci olur diye yaziyorum.
Yapmayın nolur benim gelecek senenin planı çöpe gidiyorkahroluyorum
Ben çoğunun sanal oyunlarda falan tanıştığını düşünüyorum artıkMetroda falan bir kadin ve erkegin cift oldugunu genelde sadece yaninda cocuklar varsa anliyorumBir iletisiminiz olsun ciftsiniz sonucta. Merak konularimdan biri de bu kadar iletisimsizken nasil tanisip evlendikleri, 5 senedir benim icin bir gizem iceriyor
Ben çoğunun sanal oyunlarda falan tanıştığını düşünüyorum artık
Tamam hanımefendi siz kendinizi çok geliştirdiniz harikasınız mükemmelsiniz bravo size tebrik ediyorum. Ayrıca ne demekse kendini geliştirmek, onu da anlamış değilim. Daha çok para kazanmak için uydurulmuş safsataları da kendini geliştirme adına insanlara empoze ediyorlar. Daha çok dil öğrenirsen daha yüksek maaş, daha çok alanda uzman olursan daha çok maaş, daha çok kitap okuyup bilgilerini satarsan daha çok maaş. Kendini geliştirme bu işte, aslında bir nevi kendini pazarlama. ''Bakın ben ne kadar donanımlı, bilgili, kültürlü bir insanım; hatta biliyor musunuz bilmem kaç yurtdışı ülkesi gördüm, şu kadar da dil biliyorum''. Tebrikler, en modern köle olmaya hak kazandınız.Varan 1: Japonya, dogu asya ulkelerinden biri, uzak dogu ulkelerine dahil degil. Varan 2: Uzak dogu ulkelerinden birinde yasiyorum, ve insanin konfor alanindan ciktigi her yer kendini gerceklestirme vesilesidir. Sizin gibisini de gercekten gormedim daha once, evinizin icinde cururken kendinizi gelistiriyorsunuz galiba? Varan 3: Hayatin gerceklerini bi siz biliyorsunuz, forumda kimse bilmiyor. Ici gecmis, yalniz, ve amacsiz olmak hayatin gercegi degil hanimefendi. Bu sizin hayatinizin gercegi ama dogru. Bu enerji ve iletisim problemi ile de muhtemelen hayatinizin sonuna kadar gerceginiz bu olacak.
Şöyle anlatayım ben kuzey avrupada da bulundum ve orada çooook mutluydum.Kültür farklılığı bu yaşadığınız. Türk insanı yardımseverdir, hatta bazen bu olayı abartıp herkesin hayatına gocunmadan burunlarını sokarlar. Kuzey Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinde ise yapı, kişilik olarak biri yardım istemedikçe hatta bazen yardım istese bile yardım edilmez, aile içi ilişkilerde bile herkes ben merkezci. Güney Avrupa genelde Türk insanına benzer. Amerikalılar çokk rahattır çok sosyaldir. Yaşadığınız bu yalnızlık bulunduğunuz ülkenin insan yapısıyla alakalı. Değişeceğini pek sanmıyorum, aşk hayatınızda bir değişim olup özel biriyle olursanız yalnızlık hissiniz geçer zaten. Onun dışında da oradaki Türklerle takılırsınız iş hayatı haricinde. Tek çözüm bu gibi görünüyor.
Kastettiğim şeyler asla bunlar değildi aslında sorun bu keskin bakış acınız işte. Başka insanlarla, başka kültürlerle harmanlandigimizda sadece insan olarak bu dünyada var olmak ile ilgili bircok deneyim kazanıyoruz aslında. Yani konu turkiyeden avrupaya gidilsin degil mesela avrupadan biri de bizim ülkemize gelip farkli kültürler, lezzetler deneyimler ki bu cok keyifli bi sey. Yazdığım msjda avrupa iyi başka ulkeler iyi türkiye kötü diye tek bir cumlem var mı? Aksine ne dedim dönüp geleceğimiz yer vatanımız dedim . Bakin başka kültürleri görmek insana farklı bakış acıları kazandırıyor. Diğer insanlara balık istifi iyy su bu demek yerine onları anlamaya çalışma deneyimi katıyor. Lütfen biraz kendinizi bakış acınızı değiştirin. En çokta bu agresif tavriniz size zarar verebilir. Ha birde kendini nasıl gelistirsin dediğiniz japonlarin pasaportu su an dünyada en güçlü pasaport. Bilmem anlatabildim mi ama büyük ihtimal anlatamadim.Neresi geliştirici tam olarak hanımefendi? Avrupa'nın nesi Türkiye'den farklı da Türkiye'de kendini geliştirememiş bir insan Avrupa'da geliştirecek söyler misiniz? Tek farkı maddi refahın daha yüksek olması. Avrupa'nın ne kültürü var ki? Gerçekten farklı bir kültür görmek isteyen insan Uzakdoğu ülkelerine gider. Geçen bir video gördüm internette, Japonların trene nasıl bindiğini gösteren. Git bak bakalım insan kendini geliştirebilir mi o balık istifi trende? Basmakalıp cevaplar vermeyin lütfen hayatın gerçekleri böyle toz pembe değil.
Aslında ben asyaya eğitim için gitmeyi çok istiyorum en büyük hayallerimden biri, kültürü bana uygun değil pek biliyorum ama dişimi sıkmak istiyorumÇok da fark etmiyor bence konu sahibesi yani o da bir cins beriki de bir cins ikisi de cazip değilKariyer içinse git tabi, burda da mutlu değilim diyorsun madem kariyer açısından sağlam olan yere vınla en azından. Ben kendi yaptığımı tekrar tavsiye vereyim, gittiğin yerde iyi profesyonel networking yap, eğitim görüyorsan onu tamamla, sağlam bir şirkete kapak at, biraz da nakit biriktir sonra Türkiyeye hopla kral gibi yaşa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?