• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevilmiyorum hissiyatı

Aslında ben asyaya eğitim için gitmeyi çok istiyorum en büyük hayallerimden biri, kültürü bana uygun değil pek biliyorum ama dişimi sıkmak istiyorum

Dişini sık bence, çok çok iyi gerçekten uluslararası alanda kendini gösteren şirketler var eğitimden sonra onlardan birine de kapağı at. İşi kap, paracıkları topla ve vınla diyorum :halay:

Tamam hanımefendi siz kendinizi çok geliştirdiniz harikasınız mükemmelsiniz bravo size tebrik ediyorum. Ayrıca ne demekse kendini geliştirmek, onu da anlamış değilim. Daha çok para kazanmak için uydurulmuş safsataları da kendini geliştirme adına insanlara empoze ediyorlar. Daha çok dil öğrenirsen daha yüksek maaş, daha çok alanda uzman olursan daha çok maaş, daha çok kitap okuyup bilgilerini satarsan daha çok maaş. Kendini geliştirme bu işte, aslında bir nevi kendini pazarlama. ''Bakın ben ne kadar donanımlı, bilgili, kültürlü bir insanım; hatta biliyor musunuz bilmem kaç yurtdışı ülkesi gördüm, şu kadar da dil biliyorum''. Tebrikler, en modern köle olmaya hak kazandınız.

Benim bu vizyonsuzluga yapabilecegim hicbir yorum yok. Kendini gelistirmeyi = fazla para kazanmak olarak goruyorsaniz zaten hayati bastan yasamaya baslamaniz gerekir. Her bir cumlenizden ne kadar mutsuz ve yalniz oldugunuz anlasiliyor.

Size kucuk bir anadolu sehrinde, isten eve evden ise gittiginiz, hicbir amaciniz olmadigi, yalniz ve sevilmeden gecirdiginiz 'modern koleliliginizde' basarilar.

Oyle dusunmeyin, garip bir cekiciligi de var asyanin, biz seneye Japonya'ya gecmek icin ugrasiyoruz su an. Gelismis ulke, iyi bir sirket, guvenli bir hayat yasamak icin belli basli asya ulkeleri iyi secenekler. Expat paketinden kontrat imzalarsaniz ev yardimindan cocuklarin okul yardimina kadar da alirsiniz. Dedigim gibi her ulkede expat gruplari var, Turkler zaten her yerde, yok mu bir donerci falan haftada 1 gidin Turkce konusma duydunuz mu selam verip tanisin 😅
Ben de çine gitmeyi çok istiyorum eğitim için. Ailem de napacaksın orada ne yiyecek ne içeceksin diyor ama bakalım

Ben de çine gitmeyi çok istiyorum eğitim için. Ailem de napacaksın orada ne yiyecek ne içeceksin diyor ama bakalım

Cok kesin ve net olarak Cin icin asla dusunmeyin diyorum. Baska bir ulkede o egitimi alma imkaniniz var mi? Hem guvenli degil hem de cok ice kapali bir ulke her acidan (siyasi, sosyal). Asyada Japonya, Kore ve Singapur harici her yer sizi mutsuz eder.

Çini toptan geç, Çin pekçok açıdan çok kötü bir fikir medeni birinin orda yaşaması imkansız. kesinlikle Singapur diyorum.

Benim bu vizyonsuzluga yapabilecegim hicbir yorum yok. Kendini gelistirmeyi = fazla para kazanmak olarak goruyorsaniz zaten hayati bastan yasamaya baslamaniz gerekir. Her bir cumlenizden ne kadar mutsuz ve yalniz oldugunuz anlasiliyor.

Size kucuk bir anadolu sehrinde, isten eve evden ise gittiginiz, hicbir amaciniz olmadigi, yalniz ve sevilmeden gecirdiginiz 'modern koleliliginizde' basarilar.
Hayır gerçekten ne demek kendini geliştirmek ben çok merak ediyorum. Vizyonsuzum ben tamam kabul. Gerçekten yurtdışında yaşamak size ne kattı biraz anlatsanıza. İç dünyanızda ne değişti mesela? ''Asla Türkiye'de yaşayamazdım'' dediğiniz ne yaşadınız mesela yurtdışında? Vallahi gerçekten merak ediyorum.

Cok kesin ve net olarak Cin icin asla dusunmeyin diyorum. Baska bir ulkede o egitimi alma imkaniniz var mi? Hem guvenli degil hem de cok ice kapali bir ulke her acidan (siyasi, sosyal). Asyada Japonya, Kore ve Singapur harici her yer sizi mutsuz eder.
Ay geçen bir arkadaşım da böyle söyledi bana sohbet ederken o da Koreyi önerdi. Ama üniversitelere baktığımda ise, Çin bana çok prestijli geliyor. Siyasi olarak biliyorum çok keskin çok sert ama eğitim için neden olmasın diye düşünüyordum.. bu arada, bu eğitimi burslu almayı düşünüyorum bunu burssuz karşılayacak gücüm yok maalesef

Hayır gerçekten ne demek kendini geliştirmek ben çok merak ediyorum. Vizyonsuzum ben tamam kabul. Gerçekten yurtdışında yaşamak size ne kattı biraz anlatsanıza. İç dünyanızda ne değişti mesela? ''Asla Türkiye'de yaşayamazdım'' dediğiniz ne yaşadınız mesela yurtdışında? Vallahi gerçekten merak ediyorum.
Lütfen konumu daha fazla mahvetmeyin. Rica ediyorum.

Ay geçen bir arkadaşım da böyle söyledi bana sohbet ederken o da Koreyi önerdi. Ama üniversitelere baktığımda ise, Çin bana çok prestijli geliyor. Siyasi olarak biliyorum çok keskin çok sert ama eğitim için neden olmasın diye düşünüyordum..

Gunluk hayatta cok zorlanirsiniz inanin degmez. Singapur'a gelin varsa egitim konunuz, iki universitesi de dunyada ilk 20'de. Benim doktoram da bunlardan birinden.

Lütfen konumu daha fazla mahvetmeyin. Rica ediyorum.

Ben daha fazla cevap yazmayacagim kusura bakmayin en bastan cevap yazmam gereksizmis zaten. Siz de kendisini konudan engelleyebilirsiniz, galiba sayfa basinda 3 noktadan engelleniyordu. Ne zamandir konu acmadigim icin hatirlamiyorum tam

Ben daha fazla cevap yazmayacagim kusura bakmayin en bastan cevap yazmam gereksizmis zaten. Siz de kendisini konudan engelleyebilirsiniz, galiba sayfa basinda 3 noktadan engelleniyordu. Ne zamandir konu acmadigim icin hatirlamiyorum tam
Ben de bilmiyorum ki bakacağım teşekkür ederim. Benim derdim, bunalımım bana yetiyor bir de başkasına bambaşka bir şey anlatacak gücüm yok inanın ki…

Hanımefendi düzgünce gerçekten merak ettiğim için bir soru sordum kırdıysam da özür dilerim fazla da uzatmak istemiyorum bende cevap vermezseniz de siz bilirsiniz iyi akşamlar.

Back