ben kesinlikle aile yapısı az-çok anlayabildiğimi düşünüyorum (her iki tarafın da)
anlamadığım onlar mimar/sosyal bi' geline nasıl olur vermişler, "mimar gelin hımm el becerisi iyidir, iyi sarma sarar" diye mi düşündüler ? espri bu ama , gözünüzü seveyim, hepimiz biliyoruz ki aile apartmanlarına sülale mahallelerine öyle "çok okumuş" gelin filan istenmiyor. işi/maaşı olsun ama sarma da sarsın gelinleri isteniyor. hatta bu iş olsa, her nerede otururlarsa otursunlar, "okumuş ama bi' maaşı bile yok bizim gelinin tafrasından da yanına varılmıyor" olacaktı konu sahibesi.
daha önemlisi bu kızın babası kızına nasıl "kızım emin misin, bak x mahallesinde böyle bir yapıda aile, senin daha bi gelirin yok, derdin nedir de illa evleniyorsun hem de bu yaşta!" dememiş? işte evlerini satsınlar, kiralasınlar bi sürü terane, bi oldurmaya çalışma çabaları... benim tanıdığım ancak ve ancak muhafazakar çevrede böyle bir kafa olabilir. normalde "geçinemeyen evlenmesin" der, çıkar, rasyonel bi' aile.
yani ya aileler sonradan farklılaşmış belki ama özde çok farklı değil, her iki taraf da buna güvenmiş. bizim normallerimize gelirler illa ki bi yerde buluşuruz, diye düşünülmüş...
ya da herkesin birden nutku tutulmuş, bilemiyorum.
neyse zaten olmazmış, olsa çok sıkıntı olurmuş, arkadaş çok genç, önüne bakmalı.