Merhaba kızlar. Ben 20 yaşındayım. Bu sene ikinci kez sınava girip istanbul üniversitesi hemşirelik bölümüne yerleştiğim halde bir sene daha hazırlanıp öğretmenliğe gitmeye karar verdim ve 1 yıllık sevgilim niğdeye gidecek. 3. Kez sınava girecek olmanın psikolojisi bir yandan bi de ailem sevgilimi öğrendi geçen ay. Mesajlarımızı okudular falan ama baskı gibi bi şey söz konusu değil evde rahatım o konu bambaşka zaten. Neyse işte sözün özü ben bu sene evimde kuzu kuzu ders çalışırken sevgilim üniversiteye başlıyor. Yarın gidecek.
Burda evlerimiz arasında 15 dakikalık mesafe var şimdi 4 saatlik mesafe giriyor araya. Ortam değişikliği derken açıkçası aldatılmaktan korkuyorum. Aklım onda kalacak derse odaklanamamaktan korkuyorum. İkimizinde yaşı 20. En güzel zamanlarımız. Bu zamanları paranoyakça geçirmek istemiyorum. Çıkmaya başladığımızdan beri bir kızla konuşmuşluğu yok. Güven verdi. Ama insanın dünüyle bugünü bile aynı değilken napıcağımı bilmiyorum. Elbette üniversiteye gidiyor diye ayrılacak değilim. Twitterdan başka sosyal hesabıda yok. Ben kullanmıyorum diye whatsapp ını bile sildi. Ama işte aması var ya her şeyln. Nolacak nasıl yapıcaz. Yaşımız çok genç. Onuda düşünüyorum kendimide. Değer mi diyorum. Değer bu çocuk. İlk sevgilim zaten. Ama özlem duygusu? Hasret?
Hadi kızlar sizdende sevgilisi başka kendi başka şehirde olan, sevgilsi üniversite kazanıp başka şehre gidecek ya da gitmiş olanlar. Hepinizi bekliyorum. Birbirimize yardım edelim. Akıl verelim. Destek olalım.
Aslolan sizin kendi geleceğiniz.
Bunu sık sık kendinize tekrarlar ve icsellestirirseniz algınızı dagitmazsaniz.
Hayattaki uzun vade onceliklerinizi belirleyip zamanınızı ona göre harcayın, zihninizi ona göre yorun.
Aldatırsa aldatır, siz de erkenden hamurunu öğrenmiş olur yolunuza bakarsiniz.
Aldatılmak istemiyorsanız
Siz sürekli aradığınızda ve herhangi bir konuda trip yaptığınızda 'beni boğuyorsun' derse,
Telefonlara ,mesajlara 2 gün sonra cevap verirse,
Kısacası sizinle eskisi gibi ilgilenmezse ve geçerli de olsa bahaneler sunarsa ayrılın.
Mesafe hele ki sizin yaşlarda ilişkiyi bitiriyor.
Sen hemşirelik kazandın ama yıllardır atanamayan öğretmenlerden biri mi olmak istiyorsun? Hayır neden gitmedin anlamadım? Hemşirelerin boş kalma durumu yok hem de iyi bir okul kazandın. Ama öğretmenler maalesef ki sistem kurbanı oluyorlar. Neden böyle bir şey yaptın ben ona takıldım hayret ettim.
Aşırı kıskançlık yapıp biribirinizi darlamazsanız, güvenirseniz uzak mesafe ilişkisini yürütebilirsiniz.
Öncelikle aldatılma korkusunu aklınızdan sileceksiniz, yapan adam burnunuzun dibindeyken de yapıyor.
Bakınız: evli erkekler.
Aldatma potansiyeli olan her yerde yapar. Yurt dışı,şehir dışında olmasıyla alakalı bir durum değil karakter meselesi bu.
Öyle bir yapıdaysa zaten iş ciddiye binmeden görmüş olursun. Bu sevginizi sabrınızı ölçmek için bir test. Sen çalışmana bak kafanı yorma olacakla öleceğin önüne geçemiyor insan. Sınavına odaklan ilerde pişman olma
Hemsirelik bölümüne gitmeyip öğretmenlik istemek bence sevgiliyi bosver de kendine bak. Keşke hemsirelige gitseydin emin ol çok pişman olacaksın bu kararindan
Yasiniz daha 20
Bu kadar baglanmayin kimseye. O da baskalariyla tanisacak siz de tanisacaksiniz. Belki baskalarini begeneceksiniz. Ki bu da gayet normal. Akisina birakin derim
Bazılarınız acımasızca yorumlar yapmış. Destek olursunuz belki diye yazdım kızlar, köstek olun ya da beni karamsarlığa itin diye değil. Hayal, istek, kendi inandığının peşinden gitmek. Bunların ne olduğundan haberiniz yok belli ki? Atanmak zor mu? Çok az mı alım oluyor? Atanan nasıl atanıyor? Kendini beğenmişlik yapmak istemem ama istanbul üniversitesi diyorum kızlar. Bunu yaptıysam hayalimide yaparım. Sorum da sorunumda bu değil. Dikkatli okuyun lütfen.
Aldatılmaktan onu kaybetmekten korkuyorsun. Halbuki daha çok gençsin. Sana şunu söyleyeyim evet bu yaşlar güzel ama ben mesleği eline alıp çalışmaya başlayınca insanların daha özgür olduğunu düşünüyorum. İşine başlarsın bir ev tutarsın kiminle istersen istediğin zaman görüşürsün arada mesefa mi var. Atla arabaya otobuse haftasonu yanına git. Kim ne diyebilir? Bunu söylerken şunu da ekleyeyim 1 yıl dişini sık üniversiteye gir ve elbette üniversite yıllarını da güzel geçirmeyi unutma. Ama muhakkak derslerine odaklan ve bu yıl istediğin yere yerleş. Göreceksin sonrası kendiliğinden gelecek.
Ben de sevgilimden uzak yerdeyim hem de 7 saat. Ama ikimiz de çalışıyoruz. Yalnız yaşadığım için haftasonu onu görmeye gitmeme engel bir durum da yok. Hayat bana guzel dogrusu
Aldatır mi aldatmaz mi bilemem ama hemşireligi kazanıp gitmemekle büyük hata yapmissin. Öğretmenligi bitirip yıllardır atanamayan çok fazla arkadaşım ve akrabam var. Hemşirelik önü açık çok iyi bir bölüm keşke sevgilim aldatır mi düşünmek yerine hangi bölümle atanirim diye dusunseydin. 4 yil çabuk bitiyor geriye dönüşü olmuyor