- 11 Aralık 2021
- 10
- 1
- 6
- 26
- Konu Sahibi Kardelenn1
-
Neden böyle bir şey yazdınız?Bomboş bi insansın
Spoiler yedim. Sonya ile raskalnikov yeniden karşılaşacak değil mi hem de büyük bir aşk doğacak aralarında. Hissediyorum. Du bakalım.Bomboş bi insansın
Takıldığın şeyler o kadar boşkiNeden böyle bir şey yazdınız?
Spoiler yedim. Sonya ile raskalnikov yeniden karşılaşacak değil mi hem de büyük bir aşk doğacak aralarında. Hissediyorum. Du bakalım.
Neden boş olsun sizce düşünmem gereken bir konu değil mi?Takıldığın şeyler o kadar boşki
Aklı olan bi insansın değil mi? Üni okuyırsun mesleğin olucak. Sana alışık olduğun hayatı başkası mı vericek? Yüksek hayat standartlarına sahip olmak için üni okumuyor muyuz bi bakımdan da. Ot gibi yaşamak istiyorsun sen resmen. ya baban sana baksın ya kocan sana baksın istiyorsun bence rezillik. Ayrıca sevgilini seviyor olsaydın onunla yuva kurma fikri her konudan daha önemli olurdu. Çalışkan biri diyorsun, ikinizinde üni mezunu insanlar olucaksınız çalışırsınız iyi kötü bi hayat kurarsınız. Ayrıca sabancının çocuğu musun alışık olduğun standartlar ne olabilir senin en fazla. Ya sana ne söylesem boş. Her konuda sınıfta kalıyorsun.Neden boş olsun sizce düşünmem gereken bir konu değil mi?
Hayır değil. Zengin olan sen değilsin baban. Sen üniversite okuyup kendi kazancını sağlayacaksın. Sevgilin de öyle. Sonra kazançlarınızla evinizi geçindireceksiniz. Senin babanın zengin olması evlilik için kıstas değil. Eğer parası olan sen olsaydın yani aylık 50-60k kazandığın bir işin olsaydı ve bu adam 5k kazansaydı olmaz derdim. Ama baban sizin evliliğinizde dış kapının dış mandalı. Benim babamın da maddi durumu iyi, eşimle kazançlarımız Türkiye şartlarına göre görece iyi ama evlenmeden önceki hayatım kadar fütursuzca harcamıyorum. Eşimi seçerken de babamın durumu iyi onun babasının durumu da iyi olmalı falan demedim. Yine söylüyorum, zengin olan baban. O yüzden zenginlik kıstasını okuyup bir meslek icra edecek gençler için doğru bulmuyorum.Neden boş olsun sizce düşünmem gereken bir konu değil mi?
Babasının durumu iyi olsun dememiş zaten. Ben iyi şartlarda yetiştim, babamın durumu iyi olduğu için rahata alışığım, karşı tarafla fatura hesabına ayak uydurabilir miyim diyor yani. Peki bu kızımız evlilik sürecinde iş hayatının hakkını verebilecek mi... yeni evli, hamile, çocuklu bebekli kadınların özel sektörde geri planda kaldığı bir ülkede yaşayan sadece ben miyim yani... hangi bölümde okuyorsunuz ne iş yapacaksınız bilmiyorum konu sahibi ama ben gezmelerden kısamam, marketten parfüm alıp sıkamam, adidastan başka pabuç giyemem diyorsan oturup düşünmeni tavsiye ederim.Hayır değil. Zengin olan sen değilsin baban. Sen üniversite okuyup kendi kazancını sağlayacaksın. Sevgilin de öyle. Sonra kazançlarınızla evinizi geçindireceksiniz. Senin babanın zengin olması evlilik için kıstas değil. Eğer parası olan sen olsaydın yani aylık 50-60k kazandığın bir işin olsaydı ve bu adam 5k kazansaydı olmaz derdim. Ama baban sizin evliliğinizde dış kapının dış mandalı. Benim babamın da maddi durumu iyi, eşimle kazançlarımız Türkiye şartlarına göre görece iyi ama evlenmeden önceki hayatım kadar fütursuzca harcamıyorum. Eşimi seçerken de babamın durumu iyi onun babasının durumu da iyi olmalı falan demedim. Yine söylüyorum, zengin olan baban. O yüzden zenginlik kıstasını okuyup bir meslek icra edecek gençler için doğru bulmuyorum.
Zengin olan taraf onunki olsaydı böyle bir sorun hiç olmazdı biliyorum çünkü oğulları için her şeyi yaparlardı ama bizim kültürde bunun tersi garip karşılanıyor. Sanki adamın babası yapınca farklı bir şeymiş gibi o da adamın parası değil aslında babasının parası. Böyle bir durumda erkek arkadaşım kompleks vs yapar mı diye de korkuyorum bu tip şeyler de çok duydumAma para erkek arkadaşınızda olsaydi
Bunun lafı bile geçmezdi degil mi? Aranızdaki bu fark size gore saçma olurdu.
Ben de bu yoruma katılıyorumHayır değil. Zengin olan sen değilsin baban. Sen üniversite okuyup kendi kazancını sağlayacaksın. Sevgilin de öyle. Sonra kazançlarınızla evinizi geçindireceksiniz. Senin babanın zengin olması evlilik için kıstas değil. Eğer parası olan sen olsaydın yani aylık 50-60k kazandığın bir işin olsaydı ve bu adam 5k kazansaydı olmaz derdim. Ama baban sizin evliliğinizde dış kapının dış mandalı. Benim babamın da maddi durumu iyi, eşimle kazançlarımız Türkiye şartlarına göre görece iyi ama evlenmeden önceki hayatım kadar fütursuzca harcamıyorum. Eşimi seçerken de babamın durumu iyi onun babasının durumu da iyi olmalı falan demedim. Yine söylüyorum, zengin olan baban. O yüzden zenginlik kıstasını okuyup bir meslek icra edecek gençler için doğru bulmuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?