Sevgiliyle aradaki maddi fark

Kardelenn1

Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2021
10
1
6
26
Merhaba herkese, uzun zamandan beri kafamı kurcalayan bir şey hakkında fikir almak için bu konuyu açıyorum. Üniversitede okumaktayım. Aynı sınıfta olduğum erkek arkadaşımla 1.sınıftan beri birbirimizi seviyoruz ve ilişki yaşıyoruz. Bahsedeceğim konu dışında herhangi bir sıkıntımız yok gayet iyi anlaşıyoruz. Sorun şu ki ailemin durumu oldukça iyi (sanırım zenginiz diyebilirim) erkek arkadaşımın ailesinin durumu ise iyi değil. Kendisi oldukça çalışkan biri okurken ayrıca çalışıyor da. Biz ileride evlenmeyi de düşünüyoruz ancak arkadaşlarımdan, çevremden bu maddi fark yüzünden olumsuz yorumlar alıyorum. Sana alıştığın hayatı yaşatamaz vs gibi. Ailem erkek arkadaşımı tanıyor ama daha evlilik vs düşündüğümüzü bilmedikleri için pek takmıyorlar şu anda. Evlensek babamın benim mutluluğum için destek olacağını da biliyorum. Etraftan çok yorum ve olumsuz örnek duyduğum için de korkmaya başladım. Bu tip bir deneyim yaşayan veya çevresinde şahit olan var mı sizce ne yapmam lazım? Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.

Çok tasvip ettiğim bir durum değil ama babanız zenginse sizden desteğini esirgemez zaten, alıştığınız hayata az çok devam edersiniz. Bir arkadaşım aynı bu şekilde yaşıyor. Babası kredi kartını evlenince almamış, kız harcıyor babası ödüyor. Hiç para muhabbeti bile dönmüyormuş aralarında. 🤷🏻‍♀️

evet, muhtemelen size alıştığınız hayatı veremeyecek eşiniz. ve bu hep onun içinde ukte olucak, utanıcak belki de, istemsiz mahcup hissedicek. ama bu aşılamayacak bi şey değil. yani sanırım olay sizde bitiyor. tüm bunlara değecek kadar erkek arkadaşını seviyor musunuz ve hem kendinizden hem de ondan emin misiniz? kaldı ki babanız da arkanızda o da ayrıca bir rahatlık.

Neden boş olsun sizce düşünmem gereken bir konu değil mi?
Aklı olan bi insansın değil mi? Üni okuyırsun mesleğin olucak. Sana alışık olduğun hayatı başkası mı vericek? Yüksek hayat standartlarına sahip olmak için üni okumuyor muyuz bi bakımdan da. Ot gibi yaşamak istiyorsun sen resmen. ya baban sana baksın ya kocan sana baksın istiyorsun bence rezillik. Ayrıca sevgilini seviyor olsaydın onunla yuva kurma fikri her konudan daha önemli olurdu. Çalışkan biri diyorsun, ikinizinde üni mezunu insanlar olucaksınız çalışırsınız iyi kötü bi hayat kurarsınız. Ayrıca sabancının çocuğu musun alışık olduğun standartlar ne olabilir senin en fazla. Ya sana ne söylesem boş. Her konuda sınıfta kalıyorsun.

Neden boş olsun sizce düşünmem gereken bir konu değil mi?
Hayır değil. Zengin olan sen değilsin baban. Sen üniversite okuyup kendi kazancını sağlayacaksın. Sevgilin de öyle. Sonra kazançlarınızla evinizi geçindireceksiniz. Senin babanın zengin olması evlilik için kıstas değil. Eğer parası olan sen olsaydın yani aylık 50-60k kazandığın bir işin olsaydı ve bu adam 5k kazansaydı olmaz derdim. Ama baban sizin evliliğinizde dış kapının dış mandalı. Benim babamın da maddi durumu iyi, eşimle kazançlarımız Türkiye şartlarına göre görece iyi ama evlenmeden önceki hayatım kadar fütursuzca harcamıyorum. Eşimi seçerken de babamın durumu iyi onun babasının durumu da iyi olmalı falan demedim. Yine söylüyorum, zengin olan baban. O yüzden zenginlik kıstasını okuyup bir meslek icra edecek gençler için doğru bulmuyorum.

Hayır değil. Zengin olan sen değilsin baban. Sen üniversite okuyup kendi kazancını sağlayacaksın. Sevgilin de öyle. Sonra kazançlarınızla evinizi geçindireceksiniz. Senin babanın zengin olması evlilik için kıstas değil. Eğer parası olan sen olsaydın yani aylık 50-60k kazandığın bir işin olsaydı ve bu adam 5k kazansaydı olmaz derdim. Ama baban sizin evliliğinizde dış kapının dış mandalı. Benim babamın da maddi durumu iyi, eşimle kazançlarımız Türkiye şartlarına göre görece iyi ama evlenmeden önceki hayatım kadar fütursuzca harcamıyorum. Eşimi seçerken de babamın durumu iyi onun babasının durumu da iyi olmalı falan demedim. Yine söylüyorum, zengin olan baban. O yüzden zenginlik kıstasını okuyup bir meslek icra edecek gençler için doğru bulmuyorum.
Babasının durumu iyi olsun dememiş zaten. Ben iyi şartlarda yetiştim, babamın durumu iyi olduğu için rahata alışığım, karşı tarafla fatura hesabına ayak uydurabilir miyim diyor yani. Peki bu kızımız evlilik sürecinde iş hayatının hakkını verebilecek mi... yeni evli, hamile, çocuklu bebekli kadınların özel sektörde geri planda kaldığı bir ülkede yaşayan sadece ben miyim yani... hangi bölümde okuyorsunuz ne iş yapacaksınız bilmiyorum konu sahibi ama ben gezmelerden kısamam, marketten parfüm alıp sıkamam, adidastan başka pabuç giyemem diyorsan oturup düşünmeni tavsiye ederim.

Ben size geleceği yazayım. İkinizde okullar bitince orta gelirli işlere gireceksiniz Soz Nisan evlilik eşyalar didinip yuvanizi kuracaksınız bu süreçlerde senin ailen mutlu olasınız diye her imkanı sağlayacak maddi destek verecek ev araba iş güç sahibi olacaksınız .ve bir süre sonra herşeye sahip olmanızdan dolayı adamın dötü kalkacak ne oldum delisi olacak . Bu sebeple ne yaparsanız ikiniz yapın ailenizi karıştırmayın kira ödemenin ev gecindirmenin fatura ödemenin zorluğunu yaşasın herşeyi aileniz sermesin önüne kolay ulasmasin herşeye

Ama para erkek arkadaşınızda olsaydi
Bunun lafı bile geçmezdi degil mi? Aranızdaki bu fark size gore saçma olurdu.
Zengin olan taraf onunki olsaydı böyle bir sorun hiç olmazdı biliyorum çünkü oğulları için her şeyi yaparlardı ama bizim kültürde bunun tersi garip karşılanıyor. Sanki adamın babası yapınca farklı bir şeymiş gibi o da adamın parası değil aslında babasının parası. Böyle bir durumda erkek arkadaşım kompleks vs yapar mı diye de korkuyorum bu tip şeyler de çok duydum :(

Evlenme. Aynı durumu yaşadım. Noldu biliyor musun? 15 sene sonra İsviçreli, zengin bir kadın için beni bıraktı.
Benim babam Ankara’da maddi durumu iyi bir adamdı. Üniversitede konuştuğum çocukla evlendim. Ben 20, o 22 yaşındaydı. Eşimin babası Adana’da belediyede yol mühendisiydi. Eşim çoğu şeyi bizde gördü. Müstakil evi, jeepleri, spor arabaları, yurt dışı seyahatlarini. Babam bize maddi destek olduğu için benim hayat standartlarım düşmedi.
Daha sonra eşim İsviçre’ye gidip gelmeye başladı. Orada iş yapıyorduk. İşviçreli zengin bir kadın buldu ve beni bıraktı.
Bir insan senle yürümeyi öğrenirse, daha sonrasında koşmaya çalışıyor.
Senin erkek arkadaşım belki benim ilk eşim gibi karaktersiz ve satılık değildir ama erken yaşlarda insanların kişilikleri tam oturmuyor. Bu riske girme derim.

Ben de bu yoruma katılıyorum 👆🏼 Bir de bu durum hem sizde bitiyor, hem de erkek arkadaşınızda bitiyor. Bazı erkekler, "senin baban zengin, şu konuda yardım etsin, şunu yapsın, bunu karşılasın" beklentilerinde bulunup seviyesiz huzursuzluklar çıkarabiliyor. Ben bunun imasını bile kabul edemem. Bazısı, kızın babasının bir desteği olursa kendisini ezik hisseder, gurur yapar. Bunun sonucunda size diklenir mi yoksa mazlumlaşır mı, nasıl psikolojik tepkiler verir bilinmez. Bunların hangisiyle karşılaşırsanız sizin duygularınız ne olur... Karmaşık bir durum.

Evlilikte her bakımdan denklik olması taraftarıyım.

Alıştığınız bir düzen varsa zorlanırsınız evet.

Ama bunu "yaşatamaz" diyerek onun sırtına yüklemek çok saçma.

Mezun olunca iyi kazanacağı bir bölümde mi okuyor?

Babanizin yardimi ne sekilde olur?

Aylik belli harçlıklar gibi mi yoksa bir iş kurmanizi mi sağlar?

Sevgiliniz gurur yapip reddederse, bu yardim aranizda bir sorun haline dönüşebilir.

Alıştığınız hayatı erkek arkadaşınız değil kendiniz yaşatın zaten, çalışacaksınız ya!
Eğer ki varlıklı iseniz, illa adınıza yatırımlarınız vs olmuştur ve bunu evliliğinize dahil ederek gayet kotarırsınız durumu.
Evleneceğiniz insanın maddi durumu ancak siz sıfırsanız önemlidir iş, kariyer, birikim namına sıfırsanız ancak o zaman bir kritere girebilir.
Kendinize ve ona güveniyor, biz çalışarak her şeyi kotarırız diyorsanız sorun yok.

Son düzenleme:
Back