Sevgilimle maddiyat için ayrıldık

Gel gör ki balığın yüzü gülmür.

Sanki Fransa'da herkes felsefe okuyan entellektuel. Tamam siz okültizm eksperisiniz, peki kendi deneyimlediginiz okult olaylar var mi? Ansiklopedik bilgiyle üstünlük taslamanizdaki amac ne?
Bruce Nauman adli amerikan sanatcinin "The true artist helps the world by revealing mystic truths" adli neon eserini biliyormusunuz ? En sevdigim eser. Tam beni tasvir ediyor.
Size de yeterince occult geldi mi?

sana mi sorucam, ben sana git sanat tarihi oku diyor muyum?

Hanımefendi entelletüel değil ‘entelektüel’
Konuşma dilindeki basit terimleri ansiklopedik bilgi sanmanız yetersizliğiniz konusunda gözlerimi yaşarttı.
Konuyu açtığınız astrolojiden alıp sanata getirmeniz kendinizi yarım bilginizle ispatlama çabanız fazla gülünç oluyor.
Not: bana tarih oku diyebilecek donanımda göremedim sizi zira örneğini verdiğim topluluk zaten tarihe yön verenlerdir ama bunu ansiklopedik bilgi olarak algıladınız:)
Siz entelektüel olmayın lütfen
İyi günler

ça te dirait de continuer la conversation en français? ca serait honte d'être tellement focalisée sur ma manque de connaissance de l'occultisme sans être parfaitement fluente en français toi même. Pour qui tu te prends franchement? on s'en fou de ton astrologie.

Çalışmayan kadınla evlenilmez demedim, çalışmak zorunda değilim diyen kadınla evlenilmez dedim. Ben erkek olsam evlenmem bu cümleleri kuran kadınla.
Allah evini geçindirmeyi erkeğe zorunlu kılmış, kadına değil. Erkek böyle söylerse bence o erkekle evlenilmez . Yalnız müslüman kadın ticaret, fen, sanat ve ziraat ile uğraşmaya mecbur değilsede, bunlarla meşgul olması, para kazanması günah değildir, kendi isteğiyle çalışabilir. Kocası ,kadının her şeyini karşılamak zorunda. Ona helal para getirmek zorunda . Onu iyi koşullarda yaşatmak zorunda. Bir sürü çalışan kadın var çevremde geneli mutsuz . Akşama kadar çalışıp bir de eve gelip temizlikle, çocukla ilgileniyor . İstisnalar var mı illaki vardır . Ama böyle söyleyen bir erkeğinde eşine yardım edeceğini asla düşünmüyorum. Bu yüzden kadın isterse çalışır isterse çalışmaz.

Bu nasıl bir üslup şaşırdım kaldım ! Kocadan alınan 3 kuruş para.. Kime göre neye göre ….? Siz nerden biliyorsunuz kocaların sadece 3 kuruş para verdiğini… Ülkemizde 3 kuruşa çalışmak zorunda olan kadınlar da var ayrıca .Onlarda mı hizmetçi oluyor ? Benim eşim memur. Kocam bana sınırsız kart ve sınırsız para veriyor . Siz neyin 3 kuruşundan bahsediyorsunuz? Ki bende bir eğitimciyim ama çalışmıyorum. Eşim sen nasıl mutlu olmak istiyorsan öyle yaşa diyor . Bende eğitimci olmama rağmen özel sektörde milletin ağzına katlanacağıma evimde huzurlu huzurlu otururum diyorum . Bu mu hizmetçilik yoksa 3 kuruş dışarda para kazanıp eve yorgun , bitkin bir şekilde gelmek mi ? Gerisini siz düşünün….

Ne karınız var şimdi bunda? Evde oturup sadece yemek yapmak , çamaşır bulaşık yıkamak sizin yoruyor da . Çalışıp sonra bir de eve gelip temizlik, yemek yapmak mı sizi yormuyor ? Komik geldi .

Kimseyi taniyip etmeden ahkam kesip asagilamaktaki amaclari ne anlamiyorum. Bence bir cogunun altinda calismak istemeyip / calismama lüksleri olmayip calismak zorunda kalmalari ve bunu yaparken de sinirlerini ev hanimlarini kücümseyerek cikarmak yatiyor.

Çoğu kadın çalışmak istemiyor emin olabilirsiniz . Geneli ekonomik özgürlüğün varsa değerlisin algısı altında eziliyor . Kadın hem çalışacak hem çocuk bakacak hem temizlik yapacak . Eee ? Ama eşimde yardım ediyor ! Nasıl yardım ediyor? Çoğu yapmıyor bile …. Ya da haftada bir ev süpürüyordur makineye bulaşık atıyordur … Hep yük kadınların üzerinde genelde . Bakın hepsi öyle demiyorum ama çoğu böyle. Halbuki kadıın zariftir , naiftir. En güzel şeyleri o hak eder . Ahlak ne güzel şeydir ! Keşke öğretebilsek … Kadının ne kadar değerli olduğunu kocalar dışarda değil de evinin prensesi olduğunu hissettirse , değer verse bir çok kadıın çalışmak istemeyecektir . Ben mesleği olanlara ya da çalışmak isteyenlere asla bir sözüm yok . Sözüm çalışırsan değer görürsün , sürünmezsin zihniyete … Ve bunu da maalesef biz yapıyoruz yani kadınlar ! Çocuklarımızı güzel ahlakla , yardımlaşmayla yetiştirseydik böyle sonuçlar görmeyecektik . Eskiden ninelerimiz de çalışıyordu . Değer mi görmüşler ? Sorun kadıının çalışmasında değil nasıl erkek yetiştirdiğimize bağlı …. Merhametli , insanlara değer veren , önemseyen bireyler yetiştirirsek çoğu boşanmalar bile kalkar . Vesselam ….

Son düzenleme:
Sizinle ‘siz’ diliyle konuşan biriyle neden vous dili yerine tu diliyle konusuyorsunuz?

Ted ankara 2006 mezunu musunuz 2007 mi?

Bogazici bölümünüz nedir?

Sizinle ‘siz’ diliyle konuşan biriyle neden vous dili yerine tu diliyle konusuyorsunuz?

Ted mezunu olmadığına o kadar eminim ki konuşulan basit bir konuyu dahi ansiklopedik bilgi sanan henüz entelektüel yazmayı beceremeyen birinin eğitim seviyesi az çok belli olmuyor mu?

Sa manière de me parler ne meritait pas de vouvoiement. Que de la fausse politesse.
Je ne vais pas vous donner de plus amples détails sur mon education.

Ted mezunu olmadığına o kadar eminim ki konuşulan basit bir konuyu dahi ansiklopedik bilgi sanan henüz entelektüel yazmayı beceremeyen birinin eğitim seviyesi az çok belli olmuyor mu?
Ca suffit, vraiment. À quoi sert de parler? Je n'ai rien à vous prouver.
Intellectuelle, madame. INTELLECTUELLE. c'est un mot d'origine française.
Tu es maintenant jalouse de mon lycée?

Ca suffit, vraiment. À quoi sert de parler? Je n'ai rien à vous prouver.
Intellectuelle, madame. INTELLECTUELLE. c'est un mot d'origine française.
Tu es maintenant jalouse de mon lycée?
Tamam o halde anladığınız dilden yazacağım ya da Thelete na gráfo sta elliniká???
Oloi e2do vlepoun tin élleipsi paideías sas
Mi ntrepesai allo plz :))
Umarım Yunancanız vardır özellikle Yunan alfabesiyle yazmadım ‘malaka’ misali durmasın diye

On est en France ici. C'est quoi ton délire?
Je pense même que tu es un homme et que t'étais trop agacé quand j'ai exprimé mon aversion pour les vieillards de 50 ans

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…