- 31 Temmuz 2009
- 10.484
- 52.445
-
- Konu Sahibi blueberry5
Benim kediler yapıyor. Akşama yemeğimi hazırlarlar. Robot süpürgeye de uzaktan emir veriyorum hop süpürüyor. Bitti gitti. Çalışan kadın olarak bir de ek iş ev hanımlığı mı yapayım?
Diyoruz ki hayatın yükünü paylaşmayacak erkekler de kadınlar da evlenmemeli, erkekler böyle kadınlarla, kadınlar böyle erkeklerle evlenmeye gönüllü olmamalı. Gerekirse toplumun %70’i bekar kalsın, her alanda elinizden tutmayacak adamlarla evlenmeyin.Tabii ki hayatımızı paylaşmak isteyen biriyle evleniyoruz ama bu toplumda yüzde 70 i hizmet bekler biz o kadar uygarlık seviyesine henüz ulaşmadık sizin çevrenizde böyle erkeklerin olması toplumda hizmet bekleyen erkeklerin yüzdesini azaltmıyor
E biz calisiyoruz bende evi 2 günde bir süpürmek zorunda kalıyorum saçlarım çok döküldüğü için. Ya da bulasiklari makineye diziyorum . Makineden çıkanı dolaba diziyorum. Akşam koştur koştur gelip 2 çeşit yemek yapmaya çalışıyorum. E dolayisiyla dışarı çok çıktığım için kıyafetlerim daha çok kirleniyor ve daha sık araliklarla çamaşır yikamak zorunda kalıyorum , o çamaşırları da asmak zorundayimAnnemin ev hanımlığı yok ama başka güvencesi var hiçbir şey olmasa pırlanta gibi 5 kızı var annemizi ortada bırakmayız biz.Bizim ekonomik özgürlüğümüz bile yeter ona evet keşke çalışsaydı kendi için ama ben annemin çalışan bi kadın olmayıp benimle ilgilenmesi hepimzie büyük özveriyle yaklaşması çok güzel bir şey.Bu arada biz günlük temizlik yapmak zorundayız
çevir kazı yanmasınTamam.
Gülme bea ya da gül gül nasıl istersen,ben asla hava atmak için yazmadım.
Yeni erkekler çıktı meydana kadına şartlarla evlilik sunuyorlar onu eleştirdim.
Sadaka vermeyi düşündün mü? Bence ver Allah bir belayı başından def etmiş çünküHerkese merhaba,
6 aylik bir ilişkim vardı. İlişki içerisindeyken sevdiğim bey pek bonkör davranmamis tanışma aşamasındayken dahi şimdi yemek şu kadar TL tutar veya kafe cikisinda evlenince sen de elini taşın altına koyarsın gibi söylemlerde bulunmuştu. Bu durum da beni düşündürdü. Artık 30 yaşındayım sevgim kadar da çok mantigima uyan bir evlilik istiyorum. Şu an işsizim ve ne zaman iş bulacağımı bilmiyorum. Beyefendi de hep gelmek istemek istiyor ama bu adam bana bakar mı yoksa herşeyin hesabını mi tutar diye kararsizligimdan ayrılmak istedim. Ayrılma gerekcemi de yarınını düşünmeden harcama yaptığını bana bakabllecegini sanmadigimi söyledim. O da sen tüm gün evde yiyip içip sic*p geziceksi ben de çalışıp eve mi bakicam dedi. Ben de istersem calisicagimi ama zorunda olmadığını soyledigimde anlaşamadık . Zaman zor biliyorum ben de uygun bir işte çalışırım ama tavrı yaklaşımı evlenebilevek bir adam gibi mi kızlar ilerde pişman olmak istemiyorum lütfen yorum yazın. Bir kadın olarak o güveni vermesi i istemiştim cok mu şey istedim?
hem evine para getiren hemde bütün ev işlerini yapan bir kadınımSaygı duymuyor muhangi kafayı yaşıyorsunuz hanımefendi evde çalışan kadının haklarını ne de güzel yediniz her şey eve para getirmek demek değildir ev hanımlarını çatur çutur yediniz valla
tavrı yanlış olan biri var ama o kişi sevgiliniz değil haberiniz olsunHerkese merhaba,
6 aylik bir ilişkim vardı. İlişki içerisindeyken sevdiğim bey pek bonkör davranmamis tanışma aşamasındayken dahi şimdi yemek şu kadar TL tutar veya kafe cikisinda evlenince sen de elini taşın altına koyarsın gibi söylemlerde bulunmuştu. Bu durum da beni düşündürdü. Artık 30 yaşındayım sevgim kadar da çok mantigima uyan bir evlilik istiyorum. Şu an işsizim ve ne zaman iş bulacağımı bilmiyorum. Beyefendi de hep gelmek istemek istiyor ama bu adam bana bakar mı yoksa herşeyin hesabını mi tutar diye kararsizligimdan ayrılmak istedim. Ayrılma gerekcemi de yarınını düşünmeden harcama yaptığını bana bakabllecegini sanmadigimi söyledim. O da sen tüm gün evde yiyip içip sic*p geziceksi ben de çalışıp eve mi bakicam dedi. Ben de istersem calisicagimi ama zorunda olmadığını soyledigimde anlaşamadık . Zaman zor biliyorum ben de uygun bir işte çalışırım ama tavrı yaklaşımı evlenebilevek bir adam gibi mi kızlar ilerde pişman olmak istemiyorum lütfen yorum yazın. Bir kadın olarak o güveni vermesi i istemiştim cok mu şey istedim?
Niloya gözünü seveyim çamaşırını bile makineye atamayan irkikleri kanıksama, böyle böyle poposunu bile silmeyen adamlarla evleniyor kadınlar. Sonra da vay efendim niye böyle diyorlar. Şurda verilen örneklerin çoğu özbakım becerisi yav, nasıl kabulleniyorsunuz bir erkeğin sizinle yemek yapın donunu yıkayın ütüsünü elden geçirin diye evlendiğini? Çok fena.Burada okuduğum konulardan yola çıkarak konuşuyorum erkeklerin yüzde 70 i kadından hizmet bekliyor maalesef bizim toplumumuz o kadar uygarlık seviyesine ermedi aşık olur evlenir ama çamaşır makinesine çamaşır atan erkek nadirdir bu akşam da mutfağı ben toplayım diyen erkek sayısı oldukça azdır lütfen yabana atmayalım sayıları epey az
Gülüyorumçevir kazı yanmasın
beğenmedim attığın yorumlarımdan, nasıl bi kocaya sahip olduğunu ifşa etmiş oldun yalnız haberin olsun
Eşimle bir yıldan fazla ayrı yaşadık. O yurtdisinda yalnız yaşadı. Biz oğlumla Türkiye'de idik. Neyse bir süredir ben de eşimin yanına geldim. Geçen bir muhabbette 'senin varlığından haberin bile olmayan bir sürü iş yaptım bugün' demiştim. O da kendini neden yordun ben bir senedir o işler yapılmadan gayet yaşayıp gidiyordum dediNiloya gözünü seveyim çamaşırını bile makineye atamayan irkikleri kanıksama, böyle böyle poposunu bile silmeyen adamlarla evleniyor kadınlar. Sonra da vay efendim niye böyle diyorlar. Şurda verilen örneklerin çoğu özbakım becerisi yav, nasıl kabulleniyorsunuz bir erkeğin sizinle yemek yapın donunu yıkayın ütüsünü elden geçirin diye evlendiğini? Çok fena.
Bak bişey anlatıcam burda da çok gördüm, kimseleri beğenmeyen temizlik titizlik hastası kadınların kocalar felaket.Eşimle bir yıldan fazla ayrı yaşadık. O yurtdisinda yalnız yaşadı. Biz oğlumla Türkiye'de idik. Neyse bir süredir ben de eşimin yanına geldim. Geçen bir muhabbette 'senin varlığından haberin bile olmayan bir sürü iş yaptım bugün' demiştim. O da kendini neden yordun ben bir senedir o işler yapılmadan gayet yaşayıp gidiyordum dedi
Yani yemek yapmak, çamaşırını yıkayıp ütü yapmak, ev süpürmek atla deve değil. Adamlar da yapıyor gayet rahat hepsini.
Ha ailede küçük bir çocuk varsa o ayrı bir hikaye. Onda da 2-3 sene annenin evde kalması yeterli oluyor.
Dişlerini bornoza silen, fırçanın varlığından habersiz adamlar okuduk burdaBak bişey anlatıcam burda da çok gördüm, kimseleri beğenmeyen temizlik titizlik hastası kadınların kocalar felaket.1 hafta yıkanmıyor kocası, zevüşecekken zorla banyoya sokuyor kadın, ne kavgalar ediliyor falan, sonra bize diyo ki herkesin mi kocası gül kokuyor? Delirirsin yav. Bi de sümüğü yastığa gölet yapan adam var, kadın havluları kaynatıp kullanan biri, bu herife çocuk doğurmuş durmuş. Anlamıyorum bazen.
zaten adamlar arkalarını sürekli toplayan temizleyen birileri olduğu için yapmıyor kiEşimle bir yıldan fazla ayrı yaşadık. O yurtdisinda yalnız yaşadı. Biz oğlumla Türkiye'de idik. Neyse bir süredir ben de eşimin yanına geldim. Geçen bir muhabbette 'senin varlığından haberin bile olmayan bir sürü iş yaptım bugün' demiştim. O da kendini neden yordun ben bir senedir o işler yapılmadan gayet yaşayıp gidiyordum dedi
Yani yemek yapmak, çamaşırını yıkayıp ütü yapmak, ev süpürmek atla deve değil. Adamlar da yapıyor gayet rahat hepsini.
Ha ailede küçük bir çocuk varsa o ayrı bir hikaye. Onda da 2-3 sene annenin evde kalması yeterli oluyor.
Arkadaşlar şu noktada anlasalim yada defalarca dediğim gibi bir kere daha diyim... Ben zaten eğitimli kişisel gelişimine önem veren bir kadınım ve benim de bir gururum onurum var kimsenin üstünden geçinmek gibi bir niyetim yok. Ama bir erkek yeri geldiğinde kadına bakabilecek güçte olmalı demiyorum ki her şeyn en iyisini yapsın diye. Bunu içinden gelerek demeli yada kadının yediği adamın gözüne batmamali. Zaten iş arıyorum evde oturan biri olmayı ben tercih etmedimKonunuza başlarda yorum yapmıştım, sonraki cevaplarınızı okuyunca daha iyi anladım siz ne istiyorsunuz. O yüzden bi daha yazma ihtiyacı duydum. Siz kendinize hayat arkadaşı aramıyorsunuz, parasını yiyecek bir enayi arıyorsunuz. Adam da bunu fark etmiş, o yüzden size imalarda bulunmuş senin de elini taşın altına sokman lazım diye. Siz de sen bana bakamazsın diye saçma sapan bir cümle kurunca hak ettiğiniz dilde cevap vermiş. Çalışmak istememenizi anlayabiliyorum ama çalışmamanızı anlayamıyorum. Üzgünüm ama hayatınızı idame ettirmek için mecbursunuz buna. Özellikle bu ekonomide. İstediğiniz gibi bir eş bulma ihtimaliniz çok düşük. Bence kendinize düzgün bir iş bulmaya çalışın eşten önce. Öncelik sıranız çok yanlış.
zaten adamlar arkalarını sürekli toplayan temizleyen birileri olduğu için yapmıyor ki
ailesiyle yaşarken anneleri yapıyor, evlendiklerinde karıları yapıyor
adamların yapmalarına gerek kalmıyor
çünkü bizim kadınlarımızın çoğuna, erkeğin ev işi yapmaması, dağınıklığını pisliğini toplamaması çok normal geliyor
yoksa adam kendi başına kaldığında yada yapan biri olmadığında , o işleri yapamayacak değil
yemek de yapar ütü de yapar, paspas da yapar, çamaşır da asar, bulaşık makinesini de halleder ...
kadınlarımız erkeklerin dağınık olmasını pis olmasını normal karşıladığı sürece erkeklerin hizmetçisi olmaktan öteye gidemezler
benim annemle babam uzun yıllar önce ayrıldı, evlilerken babam çay içtiği bardağı mutfağa götürmeyen bi adamdı
ayrıldıktan sonra tek başına yaşamaya başladı, 1 sene içinde börek çörek yapma kıvamına geldi
elinden gelmeyen iş yok çünkü hepsini kendisi yapmak zorunda
ben kaç senelik babamı tanımamışım yani , hem ev işi yapıyor hem para kazanıyor üstelik tamir işlerinden de anlıyor
her eve lazım mı erkekmiş aslında ama bize o yüzünü göstermemiş mesela senelerce
çünkü işine öylesi geliyormuş nasıl olsa annem yapıyor diye salıyormuş adam
sen bu şekil de değil de " elbette kendi parasını kazanan bir kadın olacağım ama bi sebepten evlenince çalışamazsamAyrılma gerekcemi de yarınını düşünmeden harcama yaptığını bana bakabllecegini sanmadigimi söyledim. O da sen tüm gün evde yiyip içip sic*p geziceksi ben de çalışıp eve mi bakicam dedi. Ben de istersem calisicagimi ama zorunda olmadığını soyledigimde anlaşamadık . Zaman zor biliyorum ben de uygun bir işte çalışırım ama tavrı yaklaşımı evlenebilevek bir adam gibi mi kızlar ilerde pişman olmak istemiyorum lütfen yorum yazın. Bir kadın olarak o güveni vermesi i istemiştim cok mu şey istedim?
o zaman sen ilk mesajında kendini yanlış ifade ettin
tepki almanın nedeni şu cümlelerin:
sen bu şekil de değil de " elbette kendi parasını kazanan bir kadın olacağım ama bi sebepten evlenince çalışamazsam
bu adamı maddi sorumluluğu alacak yeterlilikte görmedim " deseydin herkes seni desteklerdi burda
bana bakabileceğini sanmıyorum gibi konuşmuş olman burda tepki almana neden oldu
hani sen çalışmayıp tamamen kocanın parasıyla yaşamak istiyorsun gibi algılandı
erkek bana bakmak zorunda kafasında bi kadınsın gibi düşündü insanlar
yoksa hepimiz farkındayız yani bi kadının hamilelik, çocuk bakımı veya sağlık gibi durumlar sebebiyle
evlenince çalışmasına engel yaratabilecek durumları olduğunun
senin konu açarken yazdığın ilk mesaj düpedüz ben çalışmak zorunda değilim erkek bana bakmak zorunda anlamı taşıyor .
ya seni yanlışlıkla alıntılamışım çok özür dilerimBen konu sahibi değilim.