Sevgilimle maddiyat için ayrıldık

Türkiyede tek maaşla yaşanması zor, illaki ikinci bir destek şartferahlık içinde yaşamak istiyorsanız. tabi,
ama bunun uslubu farklıdır. ve daha sevgili iken bu derece rahat söylüyorsa düşünmek lazım.
yarın evlendiğinde iş bulamazsan ya da anne olup ara verisen alacağın her şey için "rızasını bekleyeceksin"

Arkadaşlar şu noktada anlasalim yada defalarca dediğim gibi bir kere daha diyim... Ben zaten eğitimli kişisel gelişimine önem veren bir kadınım ve benim de bir gururum onurum var kimsenin üstünden geçinmek gibi bir niyetim yok. Ama bir erkek yeri geldiğinde kadına bakabilecek güçte olmalı demiyorum ki her şeyn en iyisini yapsın diye. Bunu içinden gelerek demeli yada kadının yediği adamın gözüne batmamali. Zaten iş arıyorum evde oturan biri olmayı ben tercih etmedim

o zaman sen ilk mesajında kendini yanlış ifade ettin
tepki almanın nedeni şu cümlelerin:
Ayrılma gerekcemi de yarınını düşünmeden harcama yaptığını bana bakabllecegini sanmadigimi söyledim. O da sen tüm gün evde yiyip içip sic*p geziceksi ben de çalışıp eve mi bakicam dedi. Ben de istersem calisicagimi ama zorunda olmadığını soyledigimde anlaşamadık . Zaman zor biliyorum ben de uygun bir işte çalışırım ama tavrı yaklaşımı evlenebilevek bir adam gibi mi kızlar ilerde pişman olmak istemiyorum lütfen yorum yazın. Bir kadın olarak o güveni vermesi i istemiştim cok mu şey istedim?
sen bu şekil de değil de " elbette kendi parasını kazanan bir kadın olacağım ama bi sebepten evlenince çalışamazsam
bu adamı maddi sorumluluğu alacak yeterlilikte görmedim " deseydin herkes seni desteklerdi burda
bana bakabileceğini sanmıyorum gibi konuşmuş olman burda tepki almana neden oldu
hani sen çalışmayıp tamamen kocanın parasıyla yaşamak istiyorsun gibi algılandı
erkek bana bakmak zorunda kafasında bi kadınsın gibi düşündü insanlar
yoksa hepimiz farkındayız yani bi kadının hamilelik, çocuk bakımı veya sağlık gibi durumlar sebebiyle
evlenince çalışmasına engel yaratabilecek durumları olduğunun

senin konu açarken yazdığın ilk mesaj düpedüz ben çalışmak zorunda değilim erkek bana bakmak zorunda anlamı taşıyor .

Gülüyorum😂😂😂
Şu yoruma bak…
Nasil bi kocaya sahip olduğumu ifşa etmişim.

Ahlak polisimisin suc üstü yüz kızartıcı suçtan yakalamışta ifşa olmuşuz..
Neyin ifşası bu iyimisiniz???

İstediğim yorumu yazarım. Sana mı kendimi ispat edicem. Biri çıkar aklımın ucundan gecmeyen şeye yok öyle yazdın der biri çıkar ifşa oldun der.
Neyin kafası bu???

Konu açılıyor istediğim yorumu yazarım. Bu nedir sizin görüşünüze uymayan yoruma garip garip saldırı…
Her konuda konu dışında bir grup üyenin aaa beğenmedim ve karşıt saldırıları ile boğuşuyorlar.
Begenmezsen okur geçersin.

Sen nasıl beğenmiyor isen yorum bende beğenmem.

Size yazmadım ki yorum konu sahibine yazdım. Oda gayet olumlu karşıladı…

Bir gürûh var çalışmayan kadına tu kaka,bi kısım üyenin… çalışan kadının zorluklarını mükafatlandırdığı platform kullanma yeri gibi.

Konu açılıyor yorum yazıyorum konu sahibi dışındaki yorum yazanlara görüşümüzü hayat konforumuzu beğenmedikleri için savaşa girer gibi girişiyorlar.

Bu mu sizin hayat görüşünüz???

Saygı kesinlikle yok bi kısım üye de, siz beğenmezken sorun yok, ben beğenmezken ifşa olmuşum.. Ne garip bir kalp ne garip bir yorum…
harçlık muhabbetine saygı mı bekliyorsun sahiden :olamaz:
senin adına üzüldüm .

Konunuza başlarda yorum yapmıştım, sonraki cevaplarınızı okuyunca daha iyi anladım siz ne istiyorsunuz. O yüzden bi daha yazma ihtiyacı duydum. Siz kendinize hayat arkadaşı aramıyorsunuz, parasını yiyecek bir enayi arıyorsunuz. Adam da bunu fark etmiş, o yüzden size imalarda bulunmuş senin de elini taşın altına sokman lazım diye. Siz de sen bana bakamazsın diye saçma sapan bir cümle kurunca hak ettiğiniz dilde cevap vermiş. Çalışmak istememenizi anlayabiliyorum ama çalışmamanızı anlayamıyorum. Üzgünüm ama hayatınızı idame ettirmek için mecbursunuz buna. Özellikle bu ekonomide. İstediğiniz gibi bir eş bulma ihtimaliniz çok düşük. Bence kendinize düzgün bir iş bulmaya çalışın eşten önce. Öncelik sıranız çok yanlış.
konu sahibi sonradan ben yanlış anlaşıldım falan deyip bişileri düzeltmeye çalıştı ama
ben de sizin gibi düşünüyorum
zaten ilk mesajında bana bonkör bi davranışını görmedim falan demiş
bonkörlük deyince benim aklıma bayağı bayağı para harcamak geliyor yani
hediyeler almak, paraya sıkıştığında maddi destekte bulunmak falan gibi
kendisine para saçacak bi adam istiyor manasına geliyor o cümle benim nezdimde .

o zaman sen ilk mesajında kendini yanlış ifade ettin
tepki almanın nedeni şu cümlelerin:

sen bu şekil de değil de " elbette kendi parasını kazanan bir kadın olacağım ama bi sebepten evlenince çalışamazsam
bu adamı maddi sorumluluğu alacak yeterlilikte görmedim " deseydin herkes seni desteklerdi burda
bana bakabileceğini sanmıyorum gibi konuşmuş olman burda tepki almana neden oldu
hani sen çalışmayıp tamamen kocanın parasıyla yaşamak istiyorsun gibi algılandı
erkek bana bakmak zorunda kafasında bi kadınsın gibi düşündü insanlar
yoksa hepimiz farkındayız yani bi kadının hamilelik, çocuk bakımı veya sağlık gibi durumlar sebebiyle
evlenince çalışmasına engel yaratabilecek durumları olduğunun

senin konu açarken yazdığın ilk mesaj düpedüz ben çalışmak zorunda değilim erkek bana bakmak zorunda anlamı taşıyor .
Evet aramızda geçen dialoglar bu şekilde oldu ve evlenmeden önce kişiyi iyi tanıyabilmek için bazen zorlamak tepkisini ölçmek kizdiginda nasıl tepki veriyor aslında nasıl biri diye ölçmek de gerekir benim uslubum çok doğru olmayabilir ama karşımdakinin gerçek düşüncesini öğrenmek için biraz ileri gittim çünkü bana bazı cevapları pek de samimi gelmiyordu

konu sahibi sonradan ben yanlış anlaşıldım falan deyip bişileri düzeltmeye çalıştı ama
kendisine para saçacak bi adam istiyor manasına geliyor o cümle benim nezdimde .
Biseyleri düzeltmeye neden calisiyim ki ne siz beni tanıyorsunuz ne de ben sizi. Lincten korksaydim buraya hayatımdaki olanlari sizinle paylasmazdim aksine konuşalım fikirleselim istedim.

Zaten benim görüşümde erkek daha bonkör olmalı ben bunu inkar etmiyorum bir erkeğin aldığı sorumlulukla bir kadininki aynı olmayacağını düşünüyorum.

Para saçmaktan ziyade gönlümü almasi kıymetli hissetmesi beni düşündüğünü göstermesini isterdim

Tepki gorunce cevirmeye calisti ama gayet ortada her sey.

Dişlerini bornoza silen, fırçanın varlığından habersiz adamlar okuduk burda 🙄
Ay g*tünü bayağı bayağı yıkamayan vardı. Yıkamayı bilmeyen diyemiyorum, belli bir yaşa gelmiş bir adam öz bakımını yapar. Ortalama 5-6 yaş çocuğu bile tuvaletten sonra temizlenmeyi bilir. 20+ bir erkek dişini fırçalar, banyosunu yapar, kısacası bedenini temiz tutar tutmalı.
Biz burada ev temizliğinden bahsediyoruz, çoğu erkek kendi bedenini temiz tutmuyor. Ki kadın erkek fark etmez, yaşadığı yeri temiz tutmalı. Yarım saat süpürge tutsan, viledeyla şöyle bir dolandırsan bile azami miktarda temizlik olur yani. Bunu kadın erkek herkes yapabilir. Ama niyeyse bu erkeklere hep aciz gözüyle bakılıyor.
Benim erkek kardeşim bu dediğim temizliği gayet yapıyor. Veriyorum eline süpürgeyi süpürüyor valla. Bu arada kendisi 8-5 çalışan bir adam yani. :) Hafta sonları ne güne duruyor? Bu sitede niyeyse erkekler 7/24 çalışıyor gibi düşünülüp hiçbir iş yaptırılmıyor, konularda kocam çalışıyor yapmamaz vs. deniyor. Yooo bence yapmak isteyen yapar.

Evet aramızda geçen dialoglar bu şekilde oldu ve evlenmeden önce kişiyi iyi tanıyabilmek için bazen zorlamak tepkisini ölçmek kizdiginda nasıl tepki veriyor aslında nasıl biri diye ölçmek de gerekir benim uslubum çok doğru olmayabilir ama karşımdakinin gerçek düşüncesini öğrenmek için biraz ileri gittim çünkü bana bazı cevapları pek de samimi gelmiyordu

Evlenmeden önce kişiyi tanimak için bu şekilde konuşursaniz karşi tarafta da sizin hakkinizda bazi fikirler oluşur. Bu kadin beni tanimak icin böyle konuşuyor demez. Boyle kendince karsidaki insani sinava sokamalar filan da hic hoş degil.
O insanla yeterince vakit gecirirsen neye kizar, neye tepki verir anlarsiniz. Zaten adamin en başta soyledikleri ne istedigini, ne dusundugunu gösteriyor nasil bir adam oldugu belliymiş zaten. Sondaki bana bakabilecegini sanmiyorum vs olaylarina girmeniz cok gereksiz olmuş.

Az önce konunuzu eşime okudum. 😄
Eşim bile konuşma tarzinizi rahatsiz edici buldu. "Eşim bile" diyorum cunku kendisi gayet eli aciktir cimri degildir, caliş veya çalişma diye yorum yapan biri degildir.
Ama böyle dusunen bir adam bile rahatsiz edici bulduysa, bu konusma tarziyla istediginiz gibi olan adamlari da kacirirsiniz zaten.

6 aylık ilişkide bu tarz konular hakkında ne düşündüğünü insan öğrenmiş olur yahu
tepki ölçmek için bişiler söylemeye, ileri gitmeye falan gerek yok
onunla zaman geçirdikçe anlarsın ve kendine göre çıkarım yaparsın . sana uymayan taraflarını değerlendirirsin
gelecek görmüyorsan ayrılırsın bu çok basit bi denklem
bence sen kendini çok kötü bi pozisyona düşürmüşsün
çünkü adam seni hep o son cümlelerinle hatırlayacak . blueberry5 de paramı yeme niyetindeymiş ben yedirmeyince ayrıldı
sevgili değil kendine baktıracak adam arıyormuş diye düşünecek
bayağı kötü bi imaj çizmişsin hiç gerek yok bence böyle tepki ölçmelere falan
benim bi kız arkadaşım sevgilisinin tepkisini ölçmek isterken dayak yemişti mesela
normalde kendisinin asla yapmayacağı bişeyi adama söylüyor sanki yapacakmış gibi ,adam da sinirlenip dövmüştü
zaten hiç gerçekleşmeyecek bişey için dayak yemiş oldu
hem dayak yedi hem ilişki bitti .

Burnunun sümüğü sabaha kadar yatağa gölet yapan adam daha mı az şaşırtıcıydı?
Bence evet. Çünkü anlıyorum ki burnu akıyor, adam da pis ve tembel, gece silmeye üşenmiş😅 Ama bir insan dişini bornoza hangi motivasyonla siler hiç anlamadım 😂 zira temizlenmez yani amaç ne😂

O adam evkenecek birini degil evini supurup yemek yapipi bide ustune ev kirasini ve ev masraflarini bolusecek birini ariyor .sen en dogrusunu yapmissin buna maddiyat icin ayrilik denmez .istese sunu diyebilirdi belki benim maasimla zorlaniriz ama ilerde gelirim artarsa sen calismaya bilirsin gibi bisey soyleyebilirdi ama soyledikleri kormunc .bunu konusup ayrilmakla akillilik etmissin

X