Sevgilimin yaptığı doğru mu?

bengokyuzunututamam

Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2024
146
23
13
24
benim 5 kişilik bir arkadaş grubum vardı. Bu gruptan bir çocukla biz çok iyi arkadaştık ve şu anki sevgilimle konuştuğumuz dönemde bu çocuk bana hislerinin olduğunu söyledi. Bunun üzerine ben de bu çocuğa konuştuğum birinin olduğunu söyledim, çocuk da hiç ısrar etmeden benimle iletişimi kesti ve 1 seneye yakın konuşmadık. Ama çocuk arkadaş grubumla takılmaya da devam etti, bazen denk geldik ama çok saygılıydı bana karşı da. Neyse, 1 sene sonunda bu çocuk başka biriyle tanıştı ve normal iletişim kurmaya başladık. Çocuğun bana karşı hislerinin geçtiğinden emindim, zaten en ufak yanlış bir hareketi de olmadı. Hatta sevgilimi de gördü hiçbir şekilde iletişim kurmaya da çalışmadı. Neyse normal iletişim kurmaya devam ettik, küs değilüz ama bazen 6-7’li buluşunca aynı ortamda denk geldiğimizde de sorun olmuyor. Sevgilime bunu söylediğimde bana gitmememi söyledi. Her buluşmaya gittiğimde arkadaşlarımla o çocuk var mı diye sormaya başladı.
6 kişi haftaya kayağa gidecekler. sırf sevgilim istemiyor o çocuk da gelecek diye ben gitmeyeceğim. Yani tüm arkadaş grubumdan kendimi dışlamış oluyorum.
Sevgilim bu düşüncesinde haklı mı yoksa abartıyor mu? Hiç aynı ortamda olmamak mı gerek? Benim için aynı ortamda olmak sorun değil. Topluyız çünkü.

Bilemedim açıkçası. Bu durumu sevgiliniz yaşasa siz ne düşünür nasıl hissederdiniz kendinizi onun yerine koyduğunuzda rahatsız hissediyosanız gitmeyin ama rahatsız hissetmiyosanız gidin bence
Rahatsız hissederdim. Ama işte arkadaş grubum da yani ortaya atıyor hu teklifi gelmeyen gelmiyor. Muhtemelen bu hassasiyetim yüzünden bir daha hiçbir toplu etkinlikte olamayacağım

Tersini düşün…
Sen, sevgiline hislerini açan kızın old arkadas grubuyla kayağa gitmesinden rahatsız olmaz mıydın ? Onun old ortamlarda bulunması seni huzursuz etmez miydi ?

Rahatsız hissederdim. Ama işte arkadaş grubum da yani ortaya atıyor hu teklifi gelmeyen gelmiyor. Muhtemelen bu hassasiyetim yüzünden bir daha hiçbir toplu etkinlikte olamayacağım
Siz de rahatsız olurmuşsunuz o nedenle sevgiliniz haklı bence. Yani ben olsam ben de istemezdim açıkçası. Maalesef arkadaş grupları hep bu gönül ilişkileri yüzünden dağılıyor. Arkadaş grubunda birbirine yazma olayları çok itici aslında keşke o kişi size karşı böyle bir düşüncede olmasaydı. Şimdi onun yüzünden gruptan soyutlanan etkinliklere gitmeyen kişi siz olacaksınız. Zor bir durum.

Niye anlattınozki sevgilinize hisleri olduğunu eskiden. Bu bilgiden sonra kim olsa rahat edemez. Demeseniz sorun olmazdı siz kendinizden eminsiniz zaten.
Ama kendinizi ortamlardan dışlamayı. Tavsiyem . Kimse için özgürlüğünüzü kısıtlamaya değmez bu hayatta.
Biri anlatmıstı üniversitede sevgilisi kıskanıyor diye yurtdışı ersamusu vs reddetmiş şehir dışı gezilere katılamamış arkadaş edinememiş vs. Üniv bitince de oğlan sen açıksın bizim aile kapalı gelin ister deyip ayrılmış. Bu kız da diyor işte sevgiliyi salla da o yıllarımda kendimi kısıtlamamı unutamıyorum üzülüyorum demişti

Çözmüş olduğunuz bir sorunu herhangi negatif bir durum yokken sevgilinize neden anlattiniz, sevgilinizden izin alma durumunuz varsa da yapacak bir şeyiniz yok , izin vermemiş gitmeyeceksiniz.

Ben zaten çocukla birebir hiçbir iletişime girmeyeceğim için aslında. Ve çocuk benim normal arkadaşım artık. Kendim rahatsız olacağım için zaten aklıam takıldı
Mevzu senin ona karşı hissin yada tavrın değil.

Sevgilinin yaptığı, doğru yanlış demiyorum ama tepkisi bana anormal gelmedi. Kim olsa huzursuz olur.

Çözmüş olduğunuz bir sorunu herhangi negatif bir durum yokken sevgilinize neden anlattiniz, sevgilinizden izin alma durumunuz varsa da yapacak bir şeyiniz yok , izin vermemiş gitmeyeceksiniz.
Ya çünkü sevgilim biz tanışmadan önce de bu çocuktan haberdardı. Hatta biz birkaç kere aynı ortamda denk de geldik veya konuştuk ben kendimi çok kötü hissedip sevgilime anlattım hiçbir şey de demedi. Ama işte fazla doğrucu davranırken aslında şüphe uyandırdım. Artık her etkinlikte bana o çocuğu soruyor

Sevgilinizle katılım sağlayabilirsiniz tek çözüm bu geldi tek gitmeniz sevgiliniz açısından rahatsız edici hatta onunla gitmeniz de öyle ama yine de iletişim olmadığını gördükçe içi rahat edebilir

Ya ama bu öyle bir şey de değil onlarla beraber bir yere gitmesem sonuçta hayatımdan bir şey eksilmez

Haberdar ederken sizden hoşlandığını biliyor muydu sizden mi öğrendi bunu?
Bazen biraz susmak lazım

Ya ama bu öyle bir şey de değil onlarla beraber bir yere gitmesem sonuçta hayatımdan bir şey eksilmez
Bu çocukla bazen konuşuyoruz da mesela toplu ortamda bazen aramıza katılıyor ama espri yapıp gülüyoruz falan ama özelde de çok istisnai durumlar dışında sohbet etmiyoruz. Ama sınıfta falan konuşuyoruz. Bu yanlış mı sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…