Sevgilimin ve benim eski evliliklerimiz..

chelik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
287
3
0
İstanbul
Merhaba.. benim bir sevgilim var ve onunla gerçekten iyi anlaşıyoruz. haziran ayından beri tanışıyoruz ama ilişkiye başlayalı 4 ay oldu. bu 4 ay zarfında beni ona yaklaştıran şey onunda benim gibi önceden bir evlilik yaşaması oldu. ben pek ona alıcı gözle bakmadım pek sıcak bakmadım bekar bir erkek zannederek başlarda. sonra tanıdıkça daha çok sevdim daha çok yaklaştım ve eminim şu anda aynı yollardan aynı eziklikleri aynı dertleri aynı incinmeleri yaşayarak çıkmışız bundan eminim çünkü önce o başından geçenleri anlattı benim de bir evlilik yaşadığımı bilmiyerek. ben güvendiğimi hissedene kadar pek minnetsizdim ama şimdilerde çok seviyorum onu. tecrübelerime bakarak ve düşünerek boşandıktan sonraki süreçte karşıma çıkan erkekleri de düşünerek her açıdan onunla çok rahatım. ne bana bakış açısında ne de kendine bakış açısında bir problemi yok. evlilik niyetindeyiz ama onun geçirdiği evlilikte bütün eşyaları ve masrafları erkek olarak yüklendiği için borçlarını ödüyor. iyi bir işi var ama bu borç onun rahat hamle yapmasına izin vermiyor. yoksa ikimizde bu işi çok fazla uzakma taraftarı değiliz ailelerimizin onayını ikimizde çok önemsiyoruz onlardan gizli veya onlardan bağımsız şeyler yapmaktan ikimizde hoşlanmıyoruz. kuracağımız yuvada özellikle benim ailemin fikrinin çok önemli olduğunu biliyor. onun içinde aynı şey geçerli. fakat bu maddi tökezler biraz daha zamana yaymamızı gerektiriyor. ben bundan oldukça memnunum çünkü iyice tanımak ve iyice karar vermek yaşamadıklarımı yaşamak istiyorum. zamanla o da bunun faydası olacağını düşünüyor. bir çok konuda aynı fikirdeyiz. dünya görüşümüz bakış açımız geldiğimiz yaşadığımız hayatlar aile profillerimiz dini bakış açımız hatta siyasi görüşlerimiz ve birşee baktığımızda ki gördüğümüz şeyler arasında uçurumlar olmuyor o da bende bu meselenin özünün ne olduğunu yaşayarak anladık. işi gereği biraz benden uzakta ama ilgi ve saygı konusunda görmediğim kadar doydum tahmin edemeyeceğim kadar yaşıyorum. aynı şekilde cevap verdiğimde ise ilgisine daha da bağlanan daha da kıymet veren bir erkek görüyorum. İnşAllah bozulmaz korkularım oldukça fazla.

benim asıl aklımı kurcalayan ise ikimizinde geçmişlerindeki insanlara fazlasıyla aşık olmamız ve bu ilişkilerin neticelerinde bizim fazlasıyla üzülmemiz bizim daha korkak olmamıza sebep oluyor. yani böyle ohhh diyemiyoruz acaba böylemi şöylemi diye düşünüyoruz hep yaşıyoruz ama korkarak. ya değişirse ya zamanla geçerse gibi korkular fazlasıyla var ikimizde de. ben bazen düşünüyorum ya beni onun gibi sevmezse, ya onun için yaptıklarını benim için yapmazsa gibi düşünceler bazen aklıma geliyor. ve inanın hep içimde değiştirelemeyecek bir şey ama keşke biz ilk seferinde birbirimizin karşısına çıksaydık diyorum. evliliklerimize baktığımızda o maddi olarak benden çok çok fazla hasar almış manevi olaraksa ikimizde sevdiğimiz için sabreden alttan alan olmuşuz. buna inanıyorum çünkü gerçekten sakin birisi olgun birisi. onun ve benim boşanma sebeplerimiz ise eşlerimizin özel hayatımızda tedaviye ihtiyacı olupta tedavi görmemeleriydi. yani bu kadar denk düşer :) herneyse ikimizde eşleri yaş olarak bizden büyüktü ama bizim yaşlarımız arasında 2 yaş var. bu açıdan da çok iyi. fakat ben düşünüyorum bazen acaba unutmuş mudur falan diye. bunu ona da yansıtıyorum bir şeyden örnek vereceğim zaman geçmişten örnek veriyorum o ise bunu yapmıyor benim için gelecek önemli geçmiş orada kalsın diyor hep ama ben aşamıyorum. bir de çok kıskanıyorum neden diyecek olursanız eşine yapmış olduğu bir çok şey bir kadının gerçekten isteyeceği şeyler çok güzel bir ev çok güzel bir düğün herşey istediğin gibi olmuş falan yani benim zamanıda yaşamadığım bir çok şey. şimdi evt yine yaşatır biliyorum elinden geldiğince ama kıskanıyorum ya elimde olmadan. bazen çok fazla bazen çok az ama kıskanıyorum. yani öyle bir erkeğin birine değer vermesi çok güzel bir şey ve benden başkasına geçmişte bile kalmış olsa değer vermesi beni kıskandırıyor. sizlerden yardım istiyorum ne yapabilirim ne düşünmeliyim ya da göremediğim şeyler var mı ana yardımcı olur musunuz.

ben nişanlıyım. bende nişanlımın geçmişteki sevgilisini çok kıskanıyorum. fakat o bana hiç oyle hissettirmedi bakışlarınla, davranışlarınla yaptıklarınla "ben geçmişi unuttum seni seviyorum " diyor resmen. ama işte biz kadınlar geçmişi kurcalamaktan zevk alıyoruz galiba. kendi kendimizi üzmekle kalıyoruz sonrada.Geçmiş geçmişte kalmıştır bunu unutmamak lazım

anlaşabilmeniz güzel. siz onu sevdiğiniz için kıskanıyorsunuz. ama öyle seven ve değer veren birisi sevdikten sonra yine aynı değeri ve sevgiyi gösterecektir. geçmişi düşünmenize gerek yok. takıntı yaparsınız boş boşuna

biz de erkek arkadaşımda sevgililerimizden aşağı yukarı aynı zamanda ayrılmıştık ve tanışmıştık. bu ikisi çıkarken bir forumda üyelermiş ve tabii orada birbirlerine canım cicim tarzı mesajları oluyormuş. ben de bunu biliyordum. biz beraber olma kararı aldığımızda bana ilk dediği şey "sakın girip eski konuları karıştırma, ona bir şey yapmışımdır sana yapmam kafana takarsın. benim ona söylediklerimi görür üzülürsün. ben bunları bilinçli yapmam sen farklı bir insansın sana içimden nasıl geliyorsa öyle davranacağım. geçmiş geçmişte kaldı". ben de gerçekten hiç bakmadım ve karıştırmadım senelerdir de çok mutluyuz.
bence hiç düşünme ve sorma. çünkü bilirsen düşünürsün bunun kaçarı yok:)

Yaşadığın güzelliğin tadını çıkar bence. "Ne olacak?" diye korkuyla yaşanmaz ki... Keyfine bak bence, çizdiğin tablo mükemmel. Daha ne?

öncelikle çok şanslısın.sevgilinle ortak yönlerinizin ve bakış açısınızın aynı olması çok güzel.ikinizinde boşanmış ve aşağı yukarı aynı şeyler yaşamış olması ise büyük şans ve bulunmayacak bir nimet.biriniz bekar olsaydınız ailelerden kaynaklı bir sürü sorun yaşardınız.ama şimdi herşey cuk oturmuş maşallah.
sende de biraz türk filmi sendromu olmuşhani herşey bu kadar iyi gidemez ya bozulursa ya şöyle olursa bla bla...
korkularınla baş etmeyi öğren.kafanı rahatlat ve herşey güzel olacak de.zaten bir sürü kötü şey yaşamışsın kotan dolmuştur merak etme.bence artık mutlu olmaz zamanı.

çok teşekkür ederim :) evt birçok şey denk geldi tesadüfen konuştukça tanıdıkça aa inanmıyorum dediğimiz çok oldu ve genelde de bakış açımız uyar birbirine bende burada da paylaşmıştım eski konularımda var bir kaç tane bekar erkek tarafından çok absürt şeylerle muhatap edilmiştim o yüzden dengim olsun dedim hep geride durdum iyi ki de öyle yapmışım gerçekten tecrübe farklı birşey işte benim bu geçmişini merakım ve onu ne kdar sevdiğini neler yaptığını merakım olmasa takılmasam süper olacak ama çok kıskanıyorum ben ya..evt gerçekten ikimizinde kötüye sabrı kalmamış o yüzden olumlu bir bakış açısı var ikimizde de ama şundan eminim ben veya o geçmişte yaşadığımız sıkıntıları görseydik birbirimizde hiç ilerlemezdik çünkü ikimizde mutlu olmak istiyoruz..

geçmiş geçmişte kalmıştır..mutluysanız ileriye bakacaksınız..
eski karısı ,eski kocası diye düşünüp,yıpranmayın ..
bence biraz daha birlikte vakit geçirin..
hemen evlilik olayına girmeyin,tanıma açısından 4 ay çok ta uzun değil..
ayrıca ödemelerini de hafifletmiş olur bu arada..
..

o artık geçmişte kalmış...
adam bile boşamış bitirmiş içindekileri sen kendine dert etme...
bitmeseydi hala onla evli olurdu...
sen tadını çıkar güzelliklerin...
olumlu bak olumlu olsun...
mutluluklar dilerim

evt bizde böyle düşündük kesinlikle çok doğru söylüyorsunuz zaman kısa bir zaman ve tecrübelerimizde varken elimizde böyle koştur koştur bierşeyler yapmak mantıklı değil. bizim çekindiğimiz sadece ailelerimizin bilmemesiydi (tabi onun ailesi biliyor) sonrasında da düşündük ki aileler bilirse bazı şeyleri aile diye veya başka bişi diye sineye çekmek zorunda kalmayalım dedik. hani bir kere boşandın bunda ne kusur buldun denilmesin içimize sinmediğinde o yüzden sizin dediğiniz gibi vakit geçirip onun yükünün hafiflemesini beklemek ve daha da iyi tanımak ve kendimizi de gözlemek için zamana ihtiyacımız olduğu konusunda hem fikiriz.

bir de biz ilk başta başlarken aşık modunda başlamadık çatır çatır evlilik üzerine fikirlerimizde pazarlık yaptık bunu istemem şunu istemem şuna katlanamam bunu çekemem bunu yaşadım affedemem dedik :))) o yüzden açıkçası şimdi sefasını sürüyoruz çünkü bu pazarlıklarda gördük ki aynı şeyleri istiyor muşuz aynı şeyleri özlüyor muşuz. o zamanlar canımı yakmaz eski eş eme şidilerde ise deli gibi kıskanıyorum ya onun o zamanlarında ben olmak istiyorum öyle böyle değil..

arkadaşım seni çok iyi anlıyorum, ben de benzer duygular yaşıyorum. ben de evlenip ayrıldım, karşımdaki insan da aynı durumda. biz 2 yılı aşkın bir zamandır birlikteyiz. onun evliliği çok kısa sürmüş aslında, ama çok renkli bir hayatı olmuş geçmişte, açıkça anlattı bana ama hepsi geçmişte kaldı diyor. ben kurcalamayı sevdiğim için zaman zaman önüne getiriyorum bu konuları, geçmiş bitmiş diyor. ama gel gelelim ben de deli gibi kıskanıyorum. yani bu durum sanırım kadınsal :) kadınları anlamak zor iş valla :)

erkekler bizim kadar geçmişe takılmazlar canım için rahat olsun.
hatta kendi geçmişinden çok seninkine takıyordur.
o da senin için aynı şeyleri düşünüyor olabilir.
en iyisi geçmişten çok bahsetme. herşeyi bilmesin. sen de bilme.
hem senin geçmişte çok mutsuz olduğunu düşünesin.
mutlu zamanların da olduğunu düşünürse daha iyi olur.
ama bunları sen oturup anlatma. o zaten düşünüyordur.
benim eşimin de ikinci evliliği. tek bir şey bile sormadım bugüne kadar.
arasıra o anlatmıştır bişeyler.
ama biliyorum ki kimse masum değil. ayrılıklar karşılıklı eksikler ve yanlışlar yüzünden oluyor.
boşandığı eşinin arkasından konuşulması hoşuma gitmez.
o da canı yanmış biri sonuçta.
eski eşler hakkında konuşulmamalı diye düşünüyorum.
ne sen kendi eşini anlat ne de onunkini dinle.
bırak geçmiş geçmişte kalsın.

Biz esımle 2yıl flort 2yıl nısanlılık donemınden sonra evlendık 2bucuk senedırde evlıyız 7senedır beraberız benden oncekıler benım hala aklıma geldıkce cıldırıyorum sureklıde aklıma gelıyor esım benım ılk goz agrım ondan once kayda deger bı ılıskım olmadı onu cok sevıyorum benden once bı baska bayanla beraber yaptıklarını dusundukce kıskanclıktan kuduruyorum resmen esım suan 36yasında 19 yaslarında bır bayanla cınsellık yasamıs o aklıma geldıkce cıldırıyorum bıtek bana ait olsun ıstıyorum gecmıste bıle olsa benden bıbaskası olması benı rahatsız edıyo sacma farkındayım ama cok sevıyorum sanırım ondan kaynaklanıyor bıtek benım olsun ıstıyorum ama sizin durumunuz farklıymış ikinizde evlılık yapmıssınız evlılık ıkınızde tecrube edınmıssınızdır bu tecrubelere dayanarak umarım bırbırınızı hıc uzmez ve ılk evlılıgınızde yakalayamadıgınız mutlulugu yakalar ve cok mutlu olursunuz ınsallah

bundan önceki hayatı ilgilendırmesın senı :) hıc bır zaman hesabını yapmaya kalkma..Ben hep kendımı kandırırım sankı hep ilkmiş hem sonmus gıbı..Baskalarını hesaba katmadan yaşayın..

Nil Karaibrahimgil - Resmen Aşığım - YouTube keyıfle dınlemenızı onerırım Nakaratı

Hem ilk hem sonmuş gibi
En güzeli oymuş gibi
Bunca yıl beklemiş gibi
Beklediğime değmiş gibi
Ben ona resmen...

Son düzenleme:

:):):) senin bayağı uzun bir zaman olmuş senin maşAllah Allah bozmasın :) bu süreçte ne gibi sorunlar yaşadınız ve nasıl bir paylaşımda bulundunuz merak ediyorum açıkçası :) evet kadınsal bir şey ama kıskanıyorum ya elimde değil. onunla olmuş olması fikri sonra o onun ile birlikteyken benim yaşadıklarım çünkü o evlenirken ben ayrılmıştım ben ayrılalı 3 sene gibi bir zaman oldu. onun da 1,5 sene oldu. yani onunla olduğu zamanlardaki şevkini aşkını heveslerini hayallerini sonra böyle yaptıklarını düşündükçe deli oluyorum ya.. onun durumu da benim gibi mi bilmiyorum ama ikimizde pek sır vermiyoruz kıskançlık konusunda siz.

evet dediğiniz gibi kendininkinden çok benim ki i,le lgileniyor bende onunkiyle :) herşeyi bilme konusunda ise malesef artık çok geç birçok şeyimizi paylaştık bu konuda ve ben geçmişte gerçekten çok mutsuzdum gerçekten ve benim anlatabileceğim iyi şeyler çok az malesef. bir de ben başlarda aynı dertten müzdarip olduğumuz için bir nevi arkadaş gibi derdimi anlatır gibi anlattım bayağı da iyi geldi çünkü beni anladığını hissettim ve yükümü hafifletti ne yalan söyleyeyim. çünkü bunu yaşayan birinin dinlemesiyle yaşamayan birinin dinlemesi bir olmuyor. evt kimse masum değil herkesin eksileri var yanlışları var ikimizde çok ders aldık bunlardan ama ikimizde birbirmizin geçmişine dair birçok şey biliyoruz paylaştık yani. bu ilk başlarda olmuştu ve bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadık yani onun bazen kızdığını hissediyorum ama o konuda haklı ben hala geçmişten örnek verince kızıyor geçmişi bırak diye.

İnşAllah :)) iyi dileklerin için teşekkür ederim :) evet tecrübelerimizle daha henüz birbirmizi hiç kırmadık veya böyle can yakan keski sınırlarla karşılaşmadık Allah da karşılaştırmasın seven kimseyi. ben senin gibi olsaydım yani hayatımda hiç kimse olmasaydı da o karşıma çıksaydı deli olurdum deli ve de deli de ederdim ona da söylüyorum iyi ki ben bekar sen bunları yaşamış değilsin yoksa çok fırtınalar kopardı diyorum :) çünkü gerçekten kendimde yaşadığım halde manyak gibi kıskanıyorum. senin dediğin gibi aklıma geldikçe böyle sıkıyorlar beni. ama sonra diyorum aynı yollardan sende geçtin sende çok sevdin sende evlendin seninde gözün dünyayı görmedi falan diyorum geçiyor

ayyyy ne güzel bir şarkı bu böyle hiç böyle düşünmemiştim :))) çok güzelmiş :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…