- 14 Mart 2023
- 12
- -4
- Konu Sahibi ladyybirdd
merhaba herkese. uzun zamandır düşündüğüm bir konu var, fikirleriniz almak istiyorum. erkek arkadaşım ve ailesi izmirli, benim ailem ise denizlili. onun ailesi fazla saygılı seküler, benim ailem ise tam bir dar görüşlü dindar ailelerden. onun ailesi bu durumu niliyor ama sorun olmadığını söylediler, benimki saygı duymuyor ısrarla diyor ki orucunu tutsun namazını kılsnı. erkek arkadaşım da sen yap istediğini, ben saygı duyarım ama yapmam bunları diyor. alkol de öyle yılda bir falan. ama dini kurallar onun için sınırlayıcı değil, tercih etmiyor sadece. ama benim ailem istiyor ki din onları da sınırlasın kullanmasın. kullanmama sebebi dini yükümlülük olsun. onlar karides falan yerler ben yemem, erkek arkadşım alışık bu duruma sen sevmezsin falan der hatta, kalamar denemek istediğimde bana haram olduğunu hatırlattı zaten denemedim de. ben açık giyerim istanbulda tıp fakültesi okuyorum, ama afyonda böyle şeyler yok ailem giyim tarzımı da beğenmez birçoğunu bilmez de. erkek arkadşaım son derecre açık bikirli olamsına rağmen bazen bana , açık giymesen mi falan da der. yani ailemle benzer görüşlere sahip de aslında. ama ailesi öyle değil, aşırı rahatlar kadın erkek kahkahalar tatiller. ben de öyle bir hayat yaşıyorum aslında, ama ailem beni suçluyor onlar gibi mi olmak istiyorsun diye. bir de erkek arkadaşım normal bir memur olacak. annemler küçümsediler, ilerde eşim memur mu diyceksin diye. halbuki para bir şekilde kazanılır diye düşünüyorum ben, ben 40bin alayım o 15 alsın ne olur? evet bana da erkek fazla kazanmalı, evi geçindirmeli baskısı apıldı toplum tarafınadn. çekiniyorum o yüzden akrabalarımla tanıştırmaya. onun babası müdür bir devlet kurumunda, benimkisi ise işçi. acaba küçümserler mi diye de korkuyordum ama ailesine anlattım, bizimiçin önemli değil siz anlaşın yeter dediler çok da iyi anlaştık. ben asıl zaten kendi ailemle anlaşamıyorum. ama annem beni suçluyor böyle olduğu için. onlar gibi mi yaşamak istiyorsun günahkar mı olmak istiyorsun diyor. yahu herkesin günahı kendine, benim ailem çok saygısız ve seviyesiz. ama istiyorlar ki statü sahibi eş olsun, bana yakın olsun işi. ailesi de kendileri gibi işçi olsun. böyle bir kafa. ben ne yapcağımı şaşırdım. kayınavlideyle gelinin anlaşabilmesi zprdur, ama kadın bana inanılmaz saygılı ve sevecen davranıyor. oğlunun kıymetlisi olduğumu söyleyip sürekli sohbet etmek görüşmek istiyor. vallahi ben bilmiyorum bu aileler nasıl bir araya gelcek. zaten kendi ailemle küçücük şehirde yaşamayı düşünmüyorum, izmirde ya da başka yerde yaşarım çok görüşmem ailemle. şimdi bile pek gitmem yanlarına. çünkü sanki 3-4 kuşak var mentalite açısından. halbuki öyle değil, şundan da korkuyorum ama. anneler iyiliğini ister sonuçta çocuğunun, ya haklı çıakrsa ya erkek arkadaşım ilerde eli ekmek tutmayan, bi işte dikiş tutturamayan biri olursa?o zaman ne yaparım ya...