Sayenizde yeni bir şey öğrendim.
Tespitlerimi psikolojide de görmek beni şaşırtıyor aklın yolu bir demek ki.
İnşallah eşinizle çok mutlu olursunuz kimse size zarar veremez
size bununla ilgili uzman raporlar da sunabilirim, hatta bu isimde bir kitap da önerebilirim. çünkü mahkemede kullandık bunları.
ayrıca bir kadının eski kocasından intikam almak için , çocuğuna en kalın kıyafetleri giydirip vucudunda yara olussun dıye ugrastıgına da, cocuguna yırtık eskı kıyafet gıydırıp babası yenısını alsın dıye ugrastıgını da anlatabılırım. babanın aldıgı her esyayı, pedagog eslıgınde her defasında baba cocugunu gorurken, o ortamda tartısma cıksın dıye sokaga attıgını, babanın aldıgı yenı ayakkabıyı gıydırmek yerıne, maddı durumu cok ıyı oldugu halde, annenın bılerek eskı ayakkabı gıydırdıgını anlatabilirim. konudan bagımsız gıbı gorunse de, ex esler ıster erkek ıster kadın olsun, bır sonrakı ılıskıyı bırakın, kısılerın hayatını bıle tehlıkeye atabılecek karakterde olabılıyorlar ıste maalesef. ama bız hep haberlerde öldürülen kadınları gördük ama hapishanelerde, kredi kartını rahat kullanmak için mutlu mesut görünen eşi ve cocugu tarafından, iftira atılan insanları da gördük. cinsel istismar ve şiddet dahil vakalar, çok ortada maalesef. hem sayısı arttı, ama en çok da bilinirlik seviyesi arttı. ama bu konuda uzman biri olarak, uzman ile de çalışan biri olarak; şiddet ve istismar olaylarının %20sinde yalan beyan vardır. bunu da unutmamak gerekiyor. işte bunu da özellikle eski eş kadın olan taraf yapıyor. mesela bir örnek:
cocuk ile baba arasında bağ oluşmasın, çünkü o cezalandırılmalı, benden boşandı, ben kanser oldum vs düşüncesi ile böyle bir ifade verebilirler: babası 1000 km öteden kalkıp gelecek cocugunu gorecek ama cocuga hambugger alıp etını kendı yıyecek, sen ekmegını ye dıyecek. cocuk ayran ısteyınce, cocuga kızacak ve kendı ıctıgı ayranın dıbını sulandırıp ıcecek... bakın sıze bır beyan... kadının ve cocugunun beyanı esastır, delıle gerek yoktur... gel de aksi durumu ispatla, o işyerinin kamera kaydına gerek bile duyuldu , o dçnemde inanın. çünkü hakim diyor ki: bir kadın neden bunu söylesin, bir çocuk neden böyle bir şey söylesin... peygamber ağzından çıkmış kelam gibi algılanıyor resmen... binlerce dava anlatabilirim size.