Arkadaşlarıyla böyle inatlaşmak bir yerde ilişkinizi de yıpratacak. Onu düşünerek davranın. Şimdi yeni barışmış olabilirsiniz, size karşı çok düşkün olabilir, belki de milletin aklına uyup sizinle arasını bozmanın verdiği pişmanlıkla "ne dersen o" diyebilir, ama bu her zaman böyle olacağı anlamına gelmez.
Bu adamlar isteseniz de istemeseniz de arkadaşlar ve öyle de kalacak gibiler. Bu durumda saygı duymalısınız. Sevgiliniz kendisi "ben artık bu adamları istemiyorum" demedikçe, arkadaşlarına karışılmasını şahsen doğru bulmuyorum.
Kendi yaptığınız partiye çağırıp bir de üstüne surat asarsanız daha da gerilirsiniz, doğum günü rezil olabilir. Sevgiliniz "madem sorun çıkaracaktın neden çağırdın?" diye size çıkışabilir.
Pazar planınızı Salı'ya erteleyemez misiniz?
Bırakın Pazar arkadaşlarını görsün, Pazartesi ailesiyle takılsın. Sonunda yine size gelecek. Yurtdışında birliktesiniz zaten, senede birkaç hafta aile ve arkadaşlarla geçiyor, ki o günlerin bile nasıl geçtiği anlaşılmıyor. Sevgilinize bu anlayışı gösterebilirsiniz. Huzur veren insan her zaman tercih edilir.
Benim de sevgilimin yakın olduğu bir kız arkadaşı vardı. Onun yüzünden henüz sevgili olmadan önce bir kez kopma noktasına geldik, aramız 1 aydan fazla süre bozuldu. O arada arkadaşım olan sevgilim bu hengameden kaçmak için saçma sapan bir insanla saçma sapan bir ilişki yaşadı
O ilişki bittiğinde biz hala arkadaştık, bu seferde benim tepkimi ölçmek için türlü türlü oyunlar oynadılar. Peki ben ne yaptım? Hiçbir şey! Sevgili olduktan sonra sakin bir dille bu insanın iyi niyetli olmadığını anlattım ve "arkadaşlarına karışamam, istersen görüşürsün ama benimle ilgili konuşmalarını ciddiye alma, kötü niyetli" dedim. Bu kadar. Artık kırk yılda bir görüşüyorlar.
Sakin olun, bu adam sizi seviyor. Dersini de almıştır zaten. Onu kısıtladığınızı hissederse işte o zaman sizden soğur ve o istemediğiniz arkadaşlarına daha da yanaşır.