- 18 Ağustos 2016
- 5.104
- 21.204
- 348
- Konu Sahibi heyheymistik
-
Sende buna inanmadın umarım?ilk beraber yaşarız sonra anneme bir ev alırı
Annesi tam bir manipülatif toksik anne, oğlunu bu saatten sonra değiştiremezsin çocukluktan yerleştirmiştir kafasına. Ayrılmak için geç değil. Bazen nereden dönsen kârdır lütfen kendine bunu yapmaArkadaşlar 4 senelik bir ilişkim var, ciddi de düşünüyoruz. Fakat sevgilim annesiyle yaşamamız konusunda diretiyor bunun böyle olmasını istiyor. Anne ve babası sevgilim çocukken ayrılmışlar ve sevgilim tek çocuk yıllardır bi annesi bi kendi birlikte yaşıyorlar haliyle birbirlerine çok bağlılar ben bunda bir sorun görmedim hiç. Annesi inanılmaz derecede oğluna aşık birisi bir kere yanımda oğluna erkeğim dediğine bile şahit oldum bu size belki absürt gelmemiş olabilir ama bana çok tuhaf gelmişti ama buna da benim üzerime laf söylemek düşmez diye saygıyla karşılaşmıştım. Artık annesi de ciddi düşündüğümüzü evlenmek istediğimizi anlayınca yalnız kalmaktan korkuyorum yalnız kalmak istemiyorum gibi söylemlerde bulunup psikolojik rahatsızlığı için bir psikiyatriste gidip ilaç kullanmaya başladı benim sevgilim de bu duruma aşırı üzülüyor annemi yalnız bırakamam birlikte yaşayalım diyor, yine başlarda anlayışla karşılamaya çalıştım ama evliliğimde kendi evimde rahatsız olucak olmayı istemiyorum gizli kuytu bir şeyler yapmak zorunda olmak beni itiyor. Eğer bakıma muhtaç birisi olsa belki yine de kabul edebilirdim ama kadının kendi paranoyaları psikolojik rahatsızlıkları beni sinirlendirmeye başladı açıkçası oğluna hala küçük bir çocuk gibi yaklaşması da sinirlerimi bozuyor ben 24 o 28 yaşında 4 senedir bir ilişkimiz de var artık evlenecek yaşa geldik diyorum yani. Bunu ona söylemeye çalıştığımda napayım benim de annem böyle gibi şeyler söylüyor. Ama ben birlikte yaşamak istemiyorum annesinin bir kız kardeşi var onlarla yaşayacaklar ben de diyorum annen yine kalır kardeşiyle biz de yakın bir yerde otururuz diyorum öyle şey mi olur annemi öyle atıp gidemem başka yere diyor tam bir anneci, annesinin onda fedakarlıkları büyük evet haklı ama ben de çıkmaza girdim laf etmek kötü birisi gibi gözükmek istemesem de tolere edebileceğimi sanmıyorum ki ben onunla evlendiğimde ailemden 1000km uzakta farklı bir şehirde yaşıyor olacağım ben taş mıyım? Ayrılmaya kadar ciddi düşünmeye başladım. Annesinin bana laf sokuşturmalarından beni istemediğini anlayabiliyordum ama o bana değil ben değil başka bir kız olsa ona da aynısını yapacak birisi olduğu için ses etmiyordum. Bu kadar bağlı olmasını anlayamıyorum sonuçta bi evladın ve o da bir aile kuracak neden müsaade etmiyorsun? Kendini bizle beraber yaşarken kötü hissetmeyecek misin yani genciz sonuçta ben evimde özgür hareket edemicem, eşyalarımın düzeni falan hadi onu geçtim de yani ne bileyim. Erkek arkadaşımı da çok seviyorum hatta aşığım ama annesi onu bana bırakmaz ben buna eminim…annesinin ajitasyonlarına kıyamıyor sürekli annem annem diyor psikolojik sorunu var vs hastalığı küçümsemiyorum ya da yargılamıyorum ama bilerek yaptığını düşünüyorum 1 gece seni görmeden duramam dedi benim yanımda sevgiilime annesi? Bu ne demek ya bana bir yol var mı kızlar
Evet empati kurmayı ve benimle de kurulmasını istemişimdir hep bu hayatta gerçekten önemserim düşünüyorum kendimi sevgilimin de annesinin de yerine koyuyorum ama eğer mutlu bir yuvası olsun isteyen anne böyle bir bencillik yapmamalı diye düşünüyorum aslında hepsi annesinin bencilliğinden kaynaklı bir durum, gerekirse ayrılacağım ona çok alışkınım çokta seviyorum ama arkadaşların da dediği gibi ömrümü tüketmeye değmeyecek…yani empati yapmak lazım tek annesi varsa başka kimsesi yoksa bu konuda hassas olması normal gibi ama öte yandan o şekil evlilik ciddi sıkıntı olur.
şimdi senin akrabaların bol ama onun tek annesi var.
senin ben istemiyorum demen haksızlık gibi geliyor ona.
ama evlilik içinde eş annesiyle yaşamak da çekilir dert değil.
bu yolun sonu pek görünmüyor.
zor bir durum maalesef.Evet empati kurmayı ve benimle de kurulmasını istemişimdir hep bu hayatta gerçekten önemserim düşünüyorum kendimi sevgilimin de annesinin de yerine koyuyorum ama eğer mutlu bir yuvası olsun isteyen anne böyle bir bencillik yapmamalı diye düşünüyorum aslında hepsi annesinin bencilliğinden kaynaklı bir durum, gerekirse ayrılacağım ona çok alışkınım çokta seviyorum ama arkadaşların da dediği gibi ömrümü tüketmeye değmeyecek…
9 ay eski eşin annesiyle aynı evde yaşamış birisi olarak yazıyorum kesinlikle çok büyük sorun. Ne rahatça banyo yapabiliyorsun ne oturma odasında iç çamaşırla gezebiliyorsun, istediğini giyinemiyorsun, haftasonu gezmek ,alışveriş yapmak istersen oğluna bağımlı olan annesi de gelmek ister. Umarım konu sahibi bu yorumlara dikkat eder ve bu kişiyle evlenmeden yolunu ayırır.Aynı ev içinde kesinlikle sağlıklı bir evlilik olmaz..
Benim kuzenim zorunlu bir durumdan kv ile 1 sene yaşadı. Kadın çok iyi niyetli, tatlı dilli bir hanımefendiydi, kuzenimle de çok iyi anlaşırlar hala daha öyle çok severler birbirlerini.
Kuzenim diyordu ki kayınvalidem mükemmel bir insan bana hayatta iş yaptırmazdı aynı evin içinde, akşam 9 da odasına giderdi bir daha da çıkmazdı ama yine de aynı evin içinde olmuyor 1 sene boyunca çok zorlandım. (Düşünün mükemmel dediği kv ile bile zor diyor)
Eşimle cinselliğimiz etkilendi, evde istediğim gibi dolaşamadım diyordu haklı olarak.
Yeri geliyor belki evde sütyen-külot duruyoruz, eşiniz boxer ile duruyor. Yani rahatlık tam anlamıyla imkansız bana kalırsa.
Siz birbirine bağımlılar diyorsunuz emin olun çok yıpranırsınız evlenmeden önce öğrenmeniz çok iyi.
Bu hataya düşmeyin derim.
Ay iyi ki eski kalmış. O 9 ayda neler yaşadığını tahmin edebiliyorum.9 ay eski eşin annesiyle aynı evde yaşamış birisi olarak yazıyorum kesinlikle çok büyük sorun. Ne rahatça banyo yapabiliyorsun ne oturma odasında iç çamaşırla gezebiliyorsun, istediğini giyinemiyorsun, haftasonu gezmek ,alışveriş yapmak istersen oğluna bağımlı olan annesi de gelmek ister. Umarım konu sahibi bu yorumlara dikkat eder ve bu kişiyle evlenmeden yolunu ayırır.
Neyseki çocuk olmadı da erkenden ayrılıp kurtardım kendimi gerçekten. Annesi aşırı kıskanç araya fitne fesat sokan birisiydi . Eski eş de annesinin sözüne inanıp beni dinlemek için uğraşmıyordu bile. Nişanlıyken "annemin kilo sorunu bacaklarında kireçlenme var yürümekte zorlanıyor bir süre aynı evde yaşayalım sonra ayrı eve çıkarız" diye ikna etti beni. Çok sevdiğim kör kütük aşık olduğum için kabul ettim ama o işler hiç konuşulduğu, söz verildiği gibi olmadı. Evliyken büyük tartışma yaşadık ve tekrardan ayrı ev istedim bunu yerine getirmedi sonrasında başka olaylar da eklendi üstüne. Ailemin yanına döndüm.Ay iyi ki eski kalmış. O 9 ayda neler yaşadığını tahmin edebiliyorum.
Evlilik ne demek onu bile anlayamadan zehir etmişler
Allah kurtarmış balım yemin ederim.
mantıklı birisin ki çocuk işine hiç bulaşmamışsın evliliğinden emin olana kadar. ve cesaret gösterip katlanmaya daha fazla ona inanmaya devam etmeyip evliliğini bitirmişsin. şimdi kendinden emin, ne istediği bilen olgun bir kadınsın. hayatını ona göre şekillendirirsin. böyle bağımlı anne-çocuk ilişkilerinde maalesef çocuklar bir türlü mutlu olamıyorlar. eski eşin başkası ile evlense de bu sorunu yaşayacak yani.Neyseki çocuk olmadı da erkenden ayrılıp kurtardım kendimi gerçekten. Annesi aşırı kıskanç araya fitne fesat sokan birisiydi . Eski eş de annesinin sözüne inanıp beni dinlemek için uğraşmıyordu bile. Nişanlıyken "annemin kilo sorunu bacaklarında kireçlenme var yürümekte zorlanıyor bir süre aynı evde yaşayalım sonra ayrı eve çıkarız" diye ikna etti beni. Çok sevdiğim kör kütük aşık olduğum için kabul ettim ama o işler hiç konuşulduğu, söz verildiği gibi olmadı. Evliyken büyük tartışma yaşadık ve tekrardan ayrı ev istedim bunu yerine getirmedi sonrasında başka olaylar da eklendi üstüne. Ailemin yanına döndüm.
Evet sevgiliyken de evliyken de ona ilk 2 yıl çocuk istemiyorum demiştim. Daha evliliğin ilk ayında baba olmak istiyorum demişti bana. Sevgiliyken bu konuları konuşmamıza rağmen . Annesine ve kendisine köle olarak ömürlük damızlık gelin sandı beni herhalde. İlişkilerden beklentim ,hayata bakışım değişti eskisi gibi ilişkilere sadece duygusal olarak bakmıyorum, mantık yönünden de düşünüyorum. Artık neyi sevip istediğimi biliyorum kendimin farkındayım bu çok önemli.mantıklı birisin ki çocuk işine hiç bulaşmamışsın evliliğinden emin olana kadar. ve cesaret gösterip katlanmaya daha fazla ona inanmaya devam etmeyip evliliğini bitirmişsin. şimdi kendinden emin, ne istediği bilen olgun bir kadınsın. hayatını ona göre şekillendirirsin. böyle bağımlı anne-çocuk ilişkilerinde maalesef çocuklar bir türlü mutlu olamıyorlar. eski eşin başkası ile evlense de bu sorunu yaşayacak yani.
Ay bilmiyorum ya. Bir anne göz göre göre evladının mutsuz olmasına nasıl sebep olabilir kiEvet sevgiliyken de evliyken de ona ilk 2 yıl çocuk istemiyorum demiştim. Daha evliliğin ilk ayında baba olmak istiyorum demişti bana. Sevgiliyken bu konuları konuşmamıza rağmen . Annesine ve kendisine köle olarak ömürlük damızlık gelin sandı beni herhalde. İlişkilerden beklentim ,hayata bakışım değişti eskisi gibi ilişkilere sadece duygusal olarak bakmıyorum, mantık yönünden de düşünüyorum. Artık neyi sevip istediğimi biliyorum kendimin farkındayım bu çok önemli.
Hâlâ bana sağda solda eski eşin evlendi mi diye soranlar oluyor. Onun hakkında bilgim yok beni ilgilendirmez diyorum. Onun anne babası da boşanmıştı. Kendisi tek çocuk değildi fakat eski kaynanam "oğlum eski eşime çok benziyor aynı onun gibi bakıyor çok yakışıklı , huyu suyu aynı babası " demişti bana şok olmuştum.
Kendi yaşadıkları mutsuzluğu gelinleri de yaşasın kimse mutlu olmasın istiyorlar galiba içten içe. Çocuklarıma ben yıllarca emek verdim baktım, elin kızına oğlumu yâr etmem , paylaşamam, o benim paşam sendromu. Oku bunları konu sahibi. Oku ki sen de aynı şeyleri yaşama, başını duvara toslamadan evlenip boşanmadan kendini kurtar .Ay bilmiyorum ya. Bir anne göz göre göre evladının mutsuz olmasına nasıl sebep olabilir kihani seversin tabii ki çocuğun ama sonuçta evlenmiş, bir kadını sevmiş. Destek olmak varken neden araya böyle kötülük sokuyorlar.
Bunun adı duygusal ensest aşkımdan ölsem yaklaşmam ana oğul gitsin kimin başını yakıyosa yaksınArkadaşlar 4 senelik bir ilişkim var, ciddi de düşünüyoruz. Fakat sevgilim annesiyle yaşamamız konusunda diretiyor bunun böyle olmasını istiyor. Anne ve babası sevgilim çocukken ayrılmışlar ve sevgilim tek çocuk yıllardır bi annesi bi kendi birlikte yaşıyorlar haliyle birbirlerine çok bağlılar ben bunda bir sorun görmedim hiç. Annesi inanılmaz derecede oğluna aşık birisi bir kere yanımda oğluna erkeğim dediğine bile şahit oldum bu size belki absürt gelmemiş olabilir ama bana çok tuhaf gelmişti ama buna da benim üzerime laf söylemek düşmez diye saygıyla karşılaşmıştım. Artık annesi de ciddi düşündüğümüzü evlenmek istediğimizi anlayınca yalnız kalmaktan korkuyorum yalnız kalmak istemiyorum gibi söylemlerde bulunup psikolojik rahatsızlığı için bir psikiyatriste gidip ilaç kullanmaya başladı benim sevgilim de bu duruma aşırı üzülüyor annemi yalnız bırakamam birlikte yaşayalım diyor, yine başlarda anlayışla karşılamaya çalıştım ama evliliğimde kendi evimde rahatsız olucak olmayı istemiyorum gizli kuytu bir şeyler yapmak zorunda olmak beni itiyor. Eğer bakıma muhtaç birisi olsa belki yine de kabul edebilirdim ama kadının kendi paranoyaları psikolojik rahatsızlıkları beni sinirlendirmeye başladı açıkçası oğluna hala küçük bir çocuk gibi yaklaşması da sinirlerimi bozuyor ben 24 o 28 yaşında 4 senedir bir ilişkimiz de var artık evlenecek yaşa geldik diyorum yani. Bunu ona söylemeye çalıştığımda napayım benim de annem böyle gibi şeyler söylüyor. Ama ben birlikte yaşamak istemiyorum annesinin bir kız kardeşi var onlarla yaşayacaklar ben de diyorum annen yine kalır kardeşiyle biz de yakın bir yerde otururuz diyorum öyle şey mi olur annemi öyle atıp gidemem başka yere diyor tam bir anneci, annesinin onda fedakarlıkları büyük evet haklı ama ben de çıkmaza girdim laf etmek kötü birisi gibi gözükmek istemesem de tolere edebileceğimi sanmıyorum ki ben onunla evlendiğimde ailemden 1000km uzakta farklı bir şehirde yaşıyor olacağım ben taş mıyım? Ayrılmaya kadar ciddi düşünmeye başladım. Annesinin bana laf sokuşturmalarından beni istemediğini anlayabiliyordum ama o bana değil ben değil başka bir kız olsa ona da aynısını yapacak birisi olduğu için ses etmiyordum. Bu kadar bağlı olmasını anlayamıyorum sonuçta bi evladın ve o da bir aile kuracak neden müsaade etmiyorsun? Kendini bizle beraber yaşarken kötü hissetmeyecek misin yani genciz sonuçta ben evimde özgür hareket edemicem, eşyalarımın düzeni falan hadi onu geçtim de yani ne bileyim. Erkek arkadaşımı da çok seviyorum hatta aşığım ama annesi onu bana bırakmaz ben buna eminim…annesinin ajitasyonlarına kıyamıyor sürekli annem annem diyor psikolojik sorunu var vs hastalığı küçümsemiyorum ya da yargılamıyorum ama bilerek yaptığını düşünüyorum 1 gece seni görmeden duramam dedi benim yanımda sevgiilime annesi? Bu ne demek ya bana bir yol var mı kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?