• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin Ailesine Düşkünlüğü

Kaç. Ayrica isteme konusunda da haklisin. Bakiyorum herkes yine saglik daha onemli falan diye abartmış. Ortada saglikla ilgili bi mevzu kalmamis, kimse istemede ne çalgı calip oynuyor ne de kalkip maraton kosuyor. Anjiyo oldu diye istemeye engel ne anlamadim

Kaç. Ayrica isteme konusunda da haklisin. Bakiyorum herkes yine saglik daha onemli falan diye abartmış. Ortada saglikla ilgili bi mevzu kalmamis, kimse istemede ne çalgı calip oynuyor ne de kalkip maraton kosuyor. Anjiyo oldu diye istemeye engel ne anlamadim
İşte bende bunu anlatamıyorum. Adam gayet iyi normal hayatına devam ediyor dışarı çıkıyor işine gücüne gidiyor ama istemeye gelince hasta.

Merhaba herkese içimi dökebilmek ve tecrübelerinizden faydalanabilmek için aranıza bugün katıldım. Derdimi açabileceğim yardım isteyebileceğim kimsem yok. Ben 25 yaşındayım 7 yıllık bir ilişkim var evlilik yolundayız aileler tanıştı ancak henüz isteme olmadı çünkü erkek arkadaşımın babası kalp krizi geçirdi anjiyo oldu 10 gün hastanede yattıktan sonra 15 gün önce taburcu oldu şuan durumu gayet iyi. Bende artık babası nasılsa iyi diye sevgilime istemeye ne zaman geleceksiniz diye sordum kıyamet koptu. Demediği laf kalmadı babam hasta sen hala isteme derdinde misin falan dedi ben sadece merakımdan sordum ne düşünüyosunuz aklınızda bi tarih var mı diye benide ailem sıkıştırıyor 7 yıldır gezip tozuyosunuz artık adı konulsun diyolar. Çevrem çok baskı yapıyor 7 yıl ilişki mi olur bu çocuk seni oyalıyo evlenmeye niyeti yok diyolar. Baya bi tartıştık en sonunda hiç bişey benim babamın sağlığından önemli değil ayrılıyosan ayrıl yol orda dedi. O lafından sonra sadece tamam yazmakla yetindim 1 haftadır da konuşmuyoruz. Dediği laf çok ağrıma gitti. Sevgilim ailesine aşırı düşkün biri 6 kardeşler ancak anne ve babasının herşeyiyle sadece o ilgileniyor diğer çocukların umrunda bile değil. Beni hep 2. plana atıyor varsa yoksa ailesi. Anne ve babasını çok seviyorum onlarda aynı şekilde beni çok seviyolar onlarla hiç bir problemimiz yok ama sevgilimin her fırsatta beni değersiz görüp ailesini göklere çıkarması çok zoruma gidiyor sonuçta evlendikten sonra asıl ailesi ben olucam onun. Ev alıcaz bi kaç eve baktık ben biraz geniş bi ev olsun dediğimde o kadar para veremem bütçem bu demişti babasının rahatsızlığından sonra daha büyük bi ev yada dubleks bak evlendikten sonra babamlarda gelir arada bizde kalır yanlız kalmasınlar dedi. E hani ben istediğimde o kadar para veremem demiştin ne değişti. Ben isteyince olmaz bütçem yok anne baba devreye girince 100-150 bin lira daha koydu bütçenin üzerine. Şuan ne yapacağımı bilemez durumdayım 7 yıl boyunca hiç ayrılmadık ayrılık düşünmedik ancak şuan mantığım ayrılmamın daha doğru olacağını evlenince anne baba sevdası yüzünden sorun yaşayacağımızı söylüyor ama kalbim 7 yılını verdiğin adamdan nasıl ayrılacaksın diyor onu çok seviyorum onunda beni sevdiğinden eminim ama bilmiyorum.. sizce ne yapmalıyım biraz uzun oldu hakkınızı helal edin.
Anlatımınızdan evlilik konusundaki ısrarcı tavranız beni bile rahatsız etti. Sevgilinizi, babası ciddi bir rahatsızlık sonucu taburcu olduktan 15 gün sonra ne zaman istemeye geleceksiniz diye darlamanız hiç hoş değil. Sizin babanız böyle bir şey yaşasa 15 günde isteme mevzuları aklınıza bile gelmezdi. Ayrıca çevre ve ailenizi de bahane ederek sevgilinize evlilik konusunda psikolojik baskı yaratmışsınız.

7 yıl geçtikten sonra evlenmek isteyen biri size bunları sorgulatmadan kendiliğinden harekete geçer zaten.Onun pasifliği sizde hırs yaratmış. Ayrıca, sevgiliniz evlense de boşansa da annesi, babası ve kardeşleri her daim onun gerçek ailesi olarak kalacak. Ama siz aile olma konusunda kalıcı olamayabilirsiniz. Ona da bu konuşmaları yapıyorsanız ters teper ve ailesine daha çok bağlanır.

Zaten sevgilinizin de planları sizinkinden çok çok farklı. Evlendikten sonra oturacağı evi belirlemedeki tek kıstası da anne-babası olan bir adamdan koca olmaz.Muhtemelen evlense de onlarla birlikte yaşamayı planlıyor. Dua edin ki, henüz evlenmeden size gerçek yüzünü göstermiş. Şu anda sizi bu kadar üzen biri evlenince hiç umursamaz. Evlenseniz de hep yapayalnız kalırsınız. Yol yakınken artık tamamen kafanızda bitirin. Zaten size ayrılırsan ayrıl deyip daha sonra aramamış.Yani size hiç değer vermiyor ve belli ki sizden kurtulmaya çalışıyor.Siz de artık aramayın. Bu yaşınızı kıymetini bilip kendinizi geliştirmeye bakın. Daha çok gençsiniz. Biraz kendinizi geliştirin, kafanızı dinleyin. Elbet karşınıza, size değerli hissettirecek birileri çıkar.

Ev konusunda haklı geldiniz bir tek bana. Mesela babanın çok sağlıklı olduğuna nasıl karar verdiniz belki ruhsal olarak yeterince sağlıklı değildir? Ya da evlenince asıl ailesi ben olacağım cümlesi ne alaka? Niye evlenince illa bir taraf üstünlük kurmalı ki bence aile ici iliskiler devam eder yine belki görüşmeler azalır ama aile değerini düşürmez. Iste kavga, gürültü hep bundan çıkıyor ben daha üstün olmalıyım kavgasından... Bence eşittir. Dediğim gibi tek ev konusunda haklısınız. Sevgiliniz de ağır konuşmuş gerçekten ama belki dedim babası fiziksel olarak iyi görünse de normal halinden farklıdır ve o da bunu fark ediyor ve sizin basitçe aa çok iyi işte yürüyor, gülüyor vs söylemlerinizden rahatsız olmasindan ileri geliyor olabilir.

Diger kardeslerine guvenmedigi icin olabilir mı acaba
Bana oyle geldi
Tekrar aradi mi yada msj
Senin için hayirlisi ne ise o olsun 🌺
Yok ne aradı ne de mesaj attı. Muhtemelen benden bekliyor ama asla ne yazarım ne de ararım çok kırıldım. Yarın anne babamla da konuşup vazgeçtiğimi söylemeyi düşünüyorum ama nasıl söyleyeceğim onu da bilmiyorum..

Yok ne aradı ne de mesaj attı. Muhtemelen benden bekliyor ama asla ne yazarım ne de ararım çok kırıldım. Yarın anne babamla da konuşup vazgeçtiğimi söylemeyi düşünüyorum ama nasıl söyleyeceğim onu da bilmiyorum..
Once agizlarini ara sonra da soyle
Ama olayi anlatmanda kararsiz kaldim
Yarin birgun barisma imkanin varsa hic aileni detaylara bogma

Ev konusunda haklı geldiniz bir tek bana. Mesela babanın çok sağlıklı olduğuna nasıl karar verdiniz belki ruhsal olarak yeterince sağlıklı değildir? Ya da evlenince asıl ailesi ben olacağım cümlesi ne alaka? Niye evlenince illa bir taraf üstünlük kurmalı ki bence aile ici iliskiler devam eder yine belki görüşmeler azalır ama aile değerini düşürmez. Iste kavga, gürültü hep bundan çıkıyor ben daha üstün olmalıyım kavgasından... Bence eşittir. Dediğim gibi tek ev konusunda haklısınız. Sevgiliniz de ağır konuşmuş gerçekten ama belki dedim babası fiziksel olarak iyi görünse de normal halinden farklıdır ve o da bunu fark ediyor ve sizin basitçe aa çok iyi işte yürüyor, gülüyor vs söylemlerinizden rahatsız olmasindan ileri geliyor olabilir.
Çünkü adam normal hayatına dönmüş durumda dışarı çıkıyor işine gücüne gidiyor bir tek istemeye gelince hasta. Bende ruhsal olarak sağlıklı değilim o zaman aileme mahcup olmuş durumdayım. Benim onun ailesine üstünlük kurma gibi bi derdim yok ama sevgilimin ailesi ve benim aramda bir denge kurması gerekiyor. Onları benden üstün görüp kimse onlardan önemli değil ayrılıyosan ayrıl demesi beni bu kadar değersizleştirmesi normal bir şey mi ?

Ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz acaba

Şuanda birçok sorunu aştık diyebilirim ama sorunların aşılması sadece benim alttan almam sayesinde oldu. Boşanma aşamasına kadar gelmiştik. Annesi beni alenen terslese bile, dalga geçse bile eşim farkına varmazdı. Sonra başbaşayken annen bana şöyle dedi şunu ima etti dediğimde beni sorunlu olarak görürdü. Fitne fesat olan ben olurdum. Aramızda konuştuğumuz bazı şeyleri annesinden veya ablasından duyardım, ailesine çok bağlı olduğu için ilişkimizle ilgili detayları onlara da verirdi. Bazen kavgalarımızı anlatırdı. Sonra annesi de bana gelip şöyle ol böyle ol diye akıl verirdi. Kavgalarımızı anlattığını oradan anlardım. Sonra eşimle kavga ederdim anlattığı için. Annesi evimde ufacık bir eşyanın yerine bile karışırdı. İşten eve geldiğimde mutfak dolaplarımın içinin değiştirildiğini görünce mutfak dolaplarını parçalayasım gelirdi, yani artık şurama kadar geldi denir ya öyle. Böyle bir durumda Eşim asla beni savunmazdı. Ne olmuş öyle kullansan derdi. Annesine anne lütfen sen evime karışma demezdi. Ama zaten mesele öyle veya böyle kullanmak değil, orada kendi alanıma karışıldığı için rahatsızlık duyuyordum. Eşimin rahatlığı beni daha da çıldırtıyordu. Çok büyük kavgalar ediyorduk, evde kırılmadık cam çerçeve kalmıyordu. Sonra Zaman içerisinde hiçbir şeyi takmamayı öğrendim, tabi bu arada benim birşey yapmama gerek kalmadan eşimin ailesi ile arasını açan durumlar oldu. Allaha çok dua ettim heralde ondan. Eşim kendisi biraz mesafe koydu ama yine gelip giderler. Asla beni ailesi hakkında konuşturmaz, "annen" diye başlayan bir cümle kurmaya kalktığımda sesini yükseltir hemen. Ben de kendime söz verdim asla ailesi hakkında konuşmuyorum ne iyi ne kötü. Şuan evliliğimin ilk 2 yılına göre, bu 3. Yıl, çok daha iyiyiz. Ama iyi de olmayabilirdik, aynı şekilde devam etseydi şuan ayrılmış da olabilirdik.

Merhaba herkese içimi dökebilmek ve tecrübelerinizden faydalanabilmek için aranıza bugün katıldım. Derdimi açabileceğim yardım isteyebileceğim kimsem yok. Ben 25 yaşındayım 7 yıllık bir ilişkim var evlilik yolundayız aileler tanıştı ancak henüz isteme olmadı çünkü erkek arkadaşımın babası kalp krizi geçirdi anjiyo oldu 10 gün hastanede yattıktan sonra 15 gün önce taburcu oldu şuan durumu gayet iyi. Bende artık babası nasılsa iyi diye sevgilime istemeye ne zaman geleceksiniz diye sordum kıyamet koptu. Demediği laf kalmadı babam hasta sen hala isteme derdinde misin falan dedi ben sadece merakımdan sordum ne düşünüyosunuz aklınızda bi tarih var mı diye benide ailem sıkıştırıyor 7 yıldır gezip tozuyosunuz artık adı konulsun diyolar. Çevrem çok baskı yapıyor 7 yıl ilişki mi olur bu çocuk seni oyalıyo evlenmeye niyeti yok diyolar. Baya bi tartıştık en sonunda hiç bişey benim babamın sağlığından önemli değil ayrılıyosan ayrıl yol orda dedi. O lafından sonra sadece tamam yazmakla yetindim 1 haftadır da konuşmuyoruz. Dediği laf çok ağrıma gitti. Sevgilim ailesine aşırı düşkün biri 6 kardeşler ancak anne ve babasının herşeyiyle sadece o ilgileniyor diğer çocukların umrunda bile değil. Beni hep 2. plana atıyor varsa yoksa ailesi. Anne ve babasını çok seviyorum onlarda aynı şekilde beni çok seviyolar onlarla hiç bir problemimiz yok ama sevgilimin her fırsatta beni değersiz görüp ailesini göklere çıkarması çok zoruma gidiyor sonuçta evlendikten sonra asıl ailesi ben olucam onun. Ev alıcaz bi kaç eve baktık ben biraz geniş bi ev olsun dediğimde o kadar para veremem bütçem bu demişti babasının rahatsızlığından sonra daha büyük bi ev yada dubleks bak evlendikten sonra babamlarda gelir arada bizde kalır yanlız kalmasınlar dedi. E hani ben istediğimde o kadar para veremem demiştin ne değişti. Ben isteyince olmaz bütçem yok anne baba devreye girince 100-150 bin lira daha koydu bütçenin üzerine. Şuan ne yapacağımı bilemez durumdayım 7 yıl boyunca hiç ayrılmadık ayrılık düşünmedik ancak şuan mantığım ayrılmamın daha doğru olacağını evlenince anne baba sevdası yüzünden sorun yaşayacağımızı söylüyor ama kalbim 7 yılını verdiğin adamdan nasıl ayrılacaksın diyor onu çok seviyorum onunda beni sevdiğinden eminim ama bilmiyorum.. sizce ne yapmalıyım biraz uzun oldu hakkınızı helal edin..
Evliliğinin üçümcü ayında bu sebeple boşanma aşamasında olan biriyim. Bu konuya düşkünlük değil psikolojide rahatsızlık deniyor.
Çabalama. Hipokrat der ki önce kişiye sor, iyileşmeye gönlü var mı?
Yani sevgilin bunu sorun olarak görmediği için düzeltmeyecek.
Bu senin için sorunsa sorundur. Zaman geçtikçe daha da batacak sana.
Hele ki anne babası hatalı olur da seni korumazsa.
Gün geçtikçe onlar hasta, yaşlı vs. olacak.
Kurban tuzağından kurtulmak kitabını oku.
Yarın bir gün ikiniz çalışıp ailesine para verince, gelip evinde kaldıklarında, çocuğuna babasının adını vermek istediğinde ve aynı şeyleri senin ailene yapmadığında daha da şişersin.
Erkek arkadaşın o hayırsız diğer kardeşlerden sıyrılıp ailenin sevilen; fedakar çocuğu olma çabasında.
Tahminim öteki kardeşleri yerden çöp alsa göklere çıkıyordur.
Seninkine sorsan en çok napayım ben de abilerim gibi mi olayım der.
Benimki anladı sonunda ama bir bende tamir olmaz kırgınlıklar kaldı, iki anladım da napayım diyor bir de girdiği şoklarla kırgınlıklarla bunalımda gibi oldu.
Ha son durumda sana git diye rest çekmesi kaybetme korkusu olmadığı anlamına gelir.
Temelinde daha önce ailesi konusunda sen doğru bir eleştir yapmışsındır o da sana çıkışınca hassas diye alttan almışsındır o vardır.
7 senedir ayrılık olmaması büyük ölçüde senin çabansa ceptelik var.
Ben seni eleştirmiyorum yanlış anlama. Kendi hatalarımdan ve şu sonuçtan sonra anladıklarımı paylaşmaya çalışıyorum.
Esra Ezmeci ve Derya Bal öneririm biraz, oku.
Çevren bastırıyor, ailen istiyor, rest çekiyor gitmiyorsun, sana bürçem yok deyip ailesine çıkardığında kabul ediyorsun e ona göre zaten sen onla evlenmek için kapıda bekliyorsun.
Evlilik her zaman erkeğin talep edip seni ikna ettiği şey olmalı.
Diğer konuları bilmem.
Erkek emek ettiği, savaştığı şeye sahip çıkıyor.
Eminim şu an evde bak ya babamı düşünmedi özür dileyeceğine trip atıyor diye haklılığını besliyordur.
İlişki dinamiğini bilmiyorum naparsın ama son olayı bırak, sürece bak derim.
Evleneceksen de bi kalibrasyon şart.
Asla diyordum. Evlendiğin anda nelerin değiştiğine inanamazsın, anlatsam sayfalar dolar.
İyi şanslar. 🍀

Kesinlikle geri dönmemelisiniz bu sizin şansınız. Ayrıca sevdiğinden eminim demişsiniz gerçekten seven ve değer veren insan bu kadar aşırı tepki verip size kapı orda demezdi. Daha yaşınızda küçük hayatınızı karartmayın.

Tabikii ailesine babasına vs değer önem vermeli ama bunu sizi ezerek yapıyorsa daha çok fırın ekmek yemesi lazım gibi olgunlaşmak elmayı armutu birbirinden ayırmak için.

Merhaba herkese içimi dökebilmek ve tecrübelerinizden faydalanabilmek için aranıza bugün katıldım. Derdimi açabileceğim yardım isteyebileceğim kimsem yok. Ben 25 yaşındayım 7 yıllık bir ilişkim var evlilik yolundayız aileler tanıştı ancak henüz isteme olmadı çünkü erkek arkadaşımın babası kalp krizi geçirdi anjiyo oldu 10 gün hastanede yattıktan sonra 15 gün önce taburcu oldu şuan durumu gayet iyi. Bende artık babası nasılsa iyi diye sevgilime istemeye ne zaman geleceksiniz diye sordum kıyamet koptu. Demediği laf kalmadı babam hasta sen hala isteme derdinde misin falan dedi ben sadece merakımdan sordum ne düşünüyosunuz aklınızda bi tarih var mı diye benide ailem sıkıştırıyor 7 yıldır gezip tozuyosunuz artık adı konulsun diyolar. Çevrem çok baskı yapıyor 7 yıl ilişki mi olur bu çocuk seni oyalıyo evlenmeye niyeti yok diyolar. Baya bi tartıştık en sonunda hiç bişey benim babamın sağlığından önemli değil ayrılıyosan ayrıl yol orda dedi. O lafından sonra sadece tamam yazmakla yetindim 1 haftadır da konuşmuyoruz. Dediği laf çok ağrıma gitti. Sevgilim ailesine aşırı düşkün biri 6 kardeşler ancak anne ve babasının herşeyiyle sadece o ilgileniyor diğer çocukların umrunda bile değil. Beni hep 2. plana atıyor varsa yoksa ailesi. Anne ve babasını çok seviyorum onlarda aynı şekilde beni çok seviyolar onlarla hiç bir problemimiz yok ama sevgilimin her fırsatta beni değersiz görüp ailesini göklere çıkarması çok zoruma gidiyor sonuçta evlendikten sonra asıl ailesi ben olucam onun. Ev alıcaz bi kaç eve baktık ben biraz geniş bi ev olsun dediğimde o kadar para veremem bütçem bu demişti babasının rahatsızlığından sonra daha büyük bi ev yada dubleks bak evlendikten sonra babamlarda gelir arada bizde kalır yanlız kalmasınlar dedi. E hani ben istediğimde o kadar para veremem demiştin ne değişti. Ben isteyince olmaz bütçem yok anne baba devreye girince 100-150 bin lira daha koydu bütçenin üzerine. Şuan ne yapacağımı bilemez durumdayım 7 yıl boyunca hiç ayrılmadık ayrılık düşünmedik ancak şuan mantığım ayrılmamın daha doğru olacağını evlenince anne baba sevdası yüzünden sorun yaşayacağımızı söylüyor ama kalbim 7 yılını verdiğin adamdan nasıl ayrılacaksın diyor onu çok seviyorum onunda beni sevdiğinden eminim ama bilmiyorum.. sizce ne yapmalıyım biraz uzun oldu hakkınızı helal edin..
Ayrılıyosan ayrıl yol orda diyen adam mı sizi çok seviyor?? Hiç böyle sevgi görmedim.

İnsan hayatında 7 yılda bir kadersel döngüler olurmuş.
İş, ilişki, arkadaşlık her ne ise...
Bu döngü bizlere seçim yolu sunar.
Seçimimizde kaderimizi belirler.
Siz şu anda ilişkinizde o döngüyü yaşıyorsunuz.
Seçiminiz kaderiniz olacak yani.
Artı eksi dengesi yaparsanız, değer görülmeyen bir ilişkiyi seçmek ne kadar mantıklı siz düşünün.

Mm biraz sıkıntılı durumlar fakat öncelikle siz kendinize değer vermelisin o size nasıl rest çekiyorsa sizde ona rest çekinde görsün. Tamam demicektiniz “ hay hay beyfendi hoşcakal” dicektinz. Sakın adım atmayın hayatınızın hatasını yaparsınız. Sakın açıklama yapmayın. Beni 2. Plana atan adamla yuva kuramam diyip kestirip atın. Kendinize gelin.

Her şeyden önce aslında en büyük sorun resmen birlikte yaşayacağınızı söylemiş farkında mısınız ? Kesinlikle kabul edilebilir bir durum değil. Tabiki yaşlandıklarında veya sıkıntılarda destek olacaksınız ama daha evlenmeden elden ayaktan düşmemiş ailesiyle beraber yaşayacağınızın açıkça söylemiş size. Böyle söylediğinde ne cevap verdiniz beraber mi yaşayacağız demediniz mi ? Bence ailenize direkt buradan konu açın ben size hak vereceklerini düşünüyorum. Eğer karşılıklı adımlar gelirse de bu birlikte yaşama konusu ilk konunuz olsun. Zaten muhtemelen sizin sorunuzla tekrar çıldırıp kapı gösteren biri olacak karşınızda. Şanslıymışsınız ki düğününüz olmamış. Bence çok iyi düşünüp ailenize de danışıp iyi bir karar verin

Her şeyden önce aslında en büyük sorun resmen birlikte yaşayacağınızı söylemiş farkında mısınız ? Kesinlikle kabul edilebilir bir durum değil. Tabiki yaşlandıklarında veya sıkıntılarda destek olacaksınız ama daha evlenmeden elden ayaktan düşmemiş ailesiyle beraber yaşayacağınızın açıkça söylemiş size. Böyle söylediğinde ne cevap verdiniz beraber mi yaşayacağız demediniz mi ? Bence ailenize direkt buradan konu açın ben size hak vereceklerini düşünüyorum. Eğer karşılıklı adımlar gelirse de bu birlikte yaşama konusu ilk konunuz olsun. Zaten muhtemelen sizin sorunuzla tekrar çıldırıp kapı gösteren biri olacak karşınızda. Şanslıymışsınız ki düğününüz olmamış. Bence çok iyi düşünüp ailenize de danışıp iyi bir karar verin
Zaten yaşlılar anne 73 baba 75 yaşında. Sordum birlikte mi yaşayacağız diye hayır arada gelir kalırlar dedi ama arada gelip kalacak insanlar için neden dubleks alıyoruz 2+1 3+1 evimde gelip kalsınlar..

Back