• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin Ailesine Düşkünlüğü

Valla kusura bakmayın ben öyle olamıyorum bi gün başka bi erkekle gezeyim başka bi gün başka erkekle.. yapamam yani. Biriyle sadece gezip tozmak için birlikte olamam. Ama kendin doya doya gez konusunda haklısınız biraz kendime zaman ayırıp boşa geçen 7 yılı unutmam lazım
Kafanızı dinleyin evet.
Örf adet anene diye bir şey vardır bilir misiniz ? Kız isteme geleneği geçmişten beri var olan günümüzde de devam eden bir gelenektir. Siz acaba kız isteme olmadan anne babanızdan Allahın emriyle istenmeden mi evlendiniz veya evleneceksiniz ?
Ailecek hiç örf adet tanımayız pek. Evli degilim, düşünmüyorum da. Normalde tüm erkek arkadaslarım ailemle tanışırlar. Benim kendileriyle alakam bitsede ailem hala görüşür. Evlenmek gibi bir zırvalık yersem sadece aileler arası tanısma yeterli. Kimse beni istemeye gelemez.

Her neyse. Sunu son olarak belirtmeliyim. Her zaman daima 2 planda kalacaksınız.

5 sene gezeyim tozayım mı :) 7 yıldır gezip tozuyoruz zaten. Ayrıca 25 yaş evlilik için erken bir yaş değil bence
Bence sen çevrenin etkisi altinda kaldigin icin aceleci davraniosun şu lafindan belli düşünüp hareket etmedigin. 7 yil once 18 yasindasin sen daha. Universiteyi en erken 22inde bitirmissindir ortalama 23de. 23ten once zaten evlenemezdiniz. O kullandigin laf isi gucu olup da 7 sene bekleyen icin denilir anca 7senedir oyalio beni diye. Cocuk dusunuosan mesela zaten 25-30arasi rahmin en verimli yaşlarıdir. En erken 25 olmalisin ki rahim gelisimini tamamlamis olsun. Bi dur cevrendeki milletin gazina gelip de hakliyken haksiz laflar etme. Aileci adam da en kötüsüdür bu arada. Sen zaten farkindasin akilli kızsin sen deyince buyuk eve nooo babasigilin gelme ihtimaline karşı bile yesss bunu görmüşsün orda bi düşmüş adam gözünde zaten. O zaman beni istemeye gelmio musunuz falan deme hic bi birak bakalim ne oluo.

Her şeyi geçtim de sana kapı orda ayrıl diyen bi adamla birdaha barışma zaten....Daha evlenmeden saygısız bi adam sana hiçbi zaman saygı duymaz bundan emin olabilirsin...7 yılı falan geç bunları, biranonce ayrıl ki iyilerine yol aç

Merhaba herkese içimi dökebilmek ve tecrübelerinizden faydalanabilmek için aranıza bugün katıldım. Derdimi açabileceğim yardım isteyebileceğim kimsem yok. Ben 25 yaşındayım 7 yıllık bir ilişkim var evlilik yolundayız aileler tanıştı ancak henüz isteme olmadı çünkü erkek arkadaşımın babası kalp krizi geçirdi anjiyo oldu 10 gün hastanede yattıktan sonra 15 gün önce taburcu oldu şuan durumu gayet iyi. Bende artık babası nasılsa iyi diye sevgilime istemeye ne zaman geleceksiniz diye sordum kıyamet koptu. Demediği laf kalmadı babam hasta sen hala isteme derdinde misin falan dedi ben sadece merakımdan sordum ne düşünüyosunuz aklınızda bi tarih var mı diye benide ailem sıkıştırıyor 7 yıldır gezip tozuyosunuz artık adı konulsun diyolar. Çevrem çok baskı yapıyor 7 yıl ilişki mi olur bu çocuk seni oyalıyo evlenmeye niyeti yok diyolar. Baya bi tartıştık en sonunda hiç bişey benim babamın sağlığından önemli değil ayrılıyosan ayrıl yol orda dedi. O lafından sonra sadece tamam yazmakla yetindim 1 haftadır da konuşmuyoruz. Dediği laf çok ağrıma gitti. Sevgilim ailesine aşırı düşkün biri 6 kardeşler ancak anne ve babasının herşeyiyle sadece o ilgileniyor diğer çocukların umrunda bile değil. Beni hep 2. plana atıyor varsa yoksa ailesi. Anne ve babasını çok seviyorum onlarda aynı şekilde beni çok seviyolar onlarla hiç bir problemimiz yok ama sevgilimin her fırsatta beni değersiz görüp ailesini göklere çıkarması çok zoruma gidiyor sonuçta evlendikten sonra asıl ailesi ben olucam onun. Ev alıcaz bi kaç eve baktık ben biraz geniş bi ev olsun dediğimde o kadar para veremem bütçem bu demişti babasının rahatsızlığından sonra daha büyük bi ev yada dubleks bak evlendikten sonra babamlarda gelir arada bizde kalır yanlız kalmasınlar dedi. E hani ben istediğimde o kadar para veremem demiştin ne değişti. Ben isteyince olmaz bütçem yok anne baba devreye girince 100-150 bin lira daha koydu bütçenin üzerine. Şuan ne yapacağımı bilemez durumdayım 7 yıl boyunca hiç ayrılmadık ayrılık düşünmedik ancak şuan mantığım ayrılmamın daha doğru olacağını evlenince anne baba sevdası yüzünden sorun yaşayacağımızı söylüyor ama kalbim 7 yılını verdiğin adamdan nasıl ayrılacaksın diyor onu çok seviyorum onunda beni sevdiğinden eminim ama bilmiyorum.. sizce ne yapmalıyım biraz uzun oldu hakkınızı helal edin..
Sevmiyor ayrıl...

Evlenince bir aile kurmuş oluyorsunuz ama eşlerin kendi ailelerinden de vazgeçmesini beklememek lazım. Bu dengeyi kurmak önemli. Evlendiniz diye ailesiyle bir anda mesafe koyup sizi her şeyin önüne koymaz. Örneğin ben evlendim diye ailemi eskiye nazaran daha az görmeyi kabul etmem. Ama eşim de aynı sıklıkla görmek zorunda değil. Erkek arkadaşınız ailesine düşkün olabilir, sevebilir ama bunu sizden beklemesi doğru olmaz. Ailesinin gelip kalması için dubleks ev bakması bu dengeyi kuramadığını gösterir. Çünkü siz bu aileyle surekli iç içe olmak zorunda değilsiniz. Ama erkek arkadaşınız size buna mecbur bırakacak gibi görünüyor

Merhaba herkese içimi dökebilmek ve tecrübelerinizden faydalanabilmek için aranıza bugün katıldım. Derdimi açabileceğim yardım isteyebileceğim kimsem yok. Ben 25 yaşındayım 7 yıllık bir ilişkim var evlilik yolundayız aileler tanıştı ancak henüz isteme olmadı çünkü erkek arkadaşımın babası kalp krizi geçirdi anjiyo oldu 10 gün hastanede yattıktan sonra 15 gün önce taburcu oldu şuan durumu gayet iyi. Bende artık babası nasılsa iyi diye sevgilime istemeye ne zaman geleceksiniz diye sordum kıyamet koptu. Demediği laf kalmadı babam hasta sen hala isteme derdinde misin falan dedi ben sadece merakımdan sordum ne düşünüyosunuz aklınızda bi tarih var mı diye benide ailem sıkıştırıyor 7 yıldır gezip tozuyosunuz artık adı konulsun diyolar. Çevrem çok baskı yapıyor 7 yıl ilişki mi olur bu çocuk seni oyalıyo evlenmeye niyeti yok diyolar. Baya bi tartıştık en sonunda hiç bişey benim babamın sağlığından önemli değil ayrılıyosan ayrıl yol orda dedi. O lafından sonra sadece tamam yazmakla yetindim 1 haftadır da konuşmuyoruz. Dediği laf çok ağrıma gitti. Sevgilim ailesine aşırı düşkün biri 6 kardeşler ancak anne ve babasının herşeyiyle sadece o ilgileniyor diğer çocukların umrunda bile değil. Beni hep 2. plana atıyor varsa yoksa ailesi. Anne ve babasını çok seviyorum onlarda aynı şekilde beni çok seviyolar onlarla hiç bir problemimiz yok ama sevgilimin her fırsatta beni değersiz görüp ailesini göklere çıkarması çok zoruma gidiyor sonuçta evlendikten sonra asıl ailesi ben olucam onun. Ev alıcaz bi kaç eve baktık ben biraz geniş bi ev olsun dediğimde o kadar para veremem bütçem bu demişti babasının rahatsızlığından sonra daha büyük bi ev yada dubleks bak evlendikten sonra babamlarda gelir arada bizde kalır yanlız kalmasınlar dedi. E hani ben istediğimde o kadar para veremem demiştin ne değişti. Ben isteyince olmaz bütçem yok anne baba devreye girince 100-150 bin lira daha koydu bütçenin üzerine. Şuan ne yapacağımı bilemez durumdayım 7 yıl boyunca hiç ayrılmadık ayrılık düşünmedik ancak şuan mantığım ayrılmamın daha doğru olacağını evlenince anne baba sevdası yüzünden sorun yaşayacağımızı söylüyor ama kalbim 7 yılını verdiğin adamdan nasıl ayrılacaksın diyor onu çok seviyorum onunda beni sevdiğinden eminim ama bilmiyorum.. sizce ne yapmalıyım biraz uzun oldu hakkınızı helal edin..
Evlendıkten sonra butun sulaleyı basına toplucak.Yol orda dıyen adammı senı sevıyor .Kandırma kendını bence

Adam size gayet net fragman göstermiş ne olduğu da apaçık belli ama siz bence ayrılmayacaksınız affedicekmissiniz gibi bir izlenim bıraktınız bende açıkçası başınızı yakarsınız valla

Valla kusura bakmayın ben öyle olamıyorum bi gün başka bi erkekle gezeyim başka bi gün başka erkekle.. yapamam yani. Biriyle sadece gezip tozmak için birlikte olamam. Ama kendin doya doya gez konusunda haklısınız biraz kendime zaman ayırıp boşa geçen 7 yılı unutmam lazım
Bu şekilde düşünmeniz sizi üzmekten başka bir işe yaramaz.Bir ilişki yaşadınız, bahsettiğinize göre sevdiniz sevildiniz güzel zamanlar geçirdiniz.Ama olmadı.Her ilişki evlilikle sonuçlanacak ya da sonsuza kadar sürecek diye bir kural yok .O yüzden 7 yılım, emeklerim boşa gitti kafasından kurtulun.Denedim olmadı artık önümdeki hayatıma odaklanmam lazım diye düşünün.Kaldı ki anne babaya bağımlı olan bir erkekle bütün hayatını geçirmek çok zor hele ki bağımsız bir kişilik yapınız varsa.İyi düşünün sonradan üzülüp pişman olmaktansa şimdi üzülmek daha iyidir.

Anne babayla aynı evde yasicaksiniz. Haberin olsun. Anne babası ayda yılda bi gelcek olsa salonda iki çekyat açar uyurlar. Temelli gelecekler. Ve şuanda bile bunu yapan yarın öbür gün senin yüzüne hiç bakmaz. Malesef gerçek bu.

allah atmış sen tut bari ,

her erkek evlinince anasından çıktıgına pişman oluyor senınki daha şimdiden pişman , ve seni 2.plana atıyor ,

bu sözler evlendikten sonra daha ağır geliyor insana , çünkü geri gitmek büyük olaylara neden oluyor ,

7 sene inana bana hiçbirşey değil , evet şuan gözüne çok uzun geliyor ama ilerleyen günlerde yaşayacagın kavgalarda ,

7 senenın içine tükereyim keşke ayrılsaydım diyeceksin ,

Ben 25 yaşındayım 7 yıllık bir ilişkim var evlilik yolundayız

Şok şok şok, abla sen evli deği miydin? Hani kocan eski sevgilinle ilgili konuları okudu diye kıyametler kopmuştu? Konularını silmeye kalktın filan, en kötü huy yalandır. Kötü döngüler yalanla başlar, bu yaşa gelmişsin sana vaaz verecek halim yok. Ne zaman konuya dahil olurum? bana yalan söylediğin anda beni kimse tutamaz

Şok şok şok, abla sen evli deği miydin? Hani kocan eski sevgilinle ilgili konuları okudu diye kıyametler kopmuştu? Konularını silmeye kalktın filan, en kötü huy yalandır. Kötü döngüler yalanla başlar, bu yaşa gelmişsin sana vaaz verecek halim yok. Ne zaman konuya dahil olurum? bana yalan söylediğin anda beni kimse tutamaz
Pardon anlamadım ? Başkasıyla karıştırdınız beni sanırım

Bu hatun ilerde hastane işi falan olurda oğullarını çağırırlarsa cinnet geçirir.
Kimse kaldıramayacağı yükün altına girmesin yaw.
Bakın ben ailesiz adam istedim, öylesini aldım :D kaynana derdi falan yok.

Back
X