Sevgilimin ailesi beni sinir etti! patlamak üzereyim! nasıl davranmam lazım??

kızma ama bence sen çok şımarıksın açık sözllülük buna denir

yanlış düşünüyorsunuz,annesiyle uğraştığım falan yok, gayet güleryüzle içimden gelerek sohbet ettim..ben sanki aman çok acıktım yemek geciktiii nerde kaldı bu aşçı kadın'' diye ortalığı yıktım:)) kendimi kara murat gibi hissettim:)))

demek istediğim şuydu: benim annem sevgilimi akşam yemeğine çağırmış olsa sofrayı donatırdı, çeşit çeşit yemekler yapardı.son dakikada misafir geldiğinde hazırlamazdı. karşısındakine değer verdiğinden, bana değer verdiğinden..garibime giden bu.

ben kimsenin kötülüğünü istemiyorum. bu konuyu açtığım gün de zaten kaç gündür sinirli, stresli ve yorgundum. burda kk ile dertleşeyim dedim. zaten arkadaşlar da sağolsunlar yorumlar yaptılar ve ben hatalı olduğumu anlayıp gittim sevgilimden özür diledim, barışmaya çalıştım.omadı o saçmaladı, sonra bi süre tatsız geçti ama sonunda o da benden özürler diledi, barıştık.çok şükür iyiyiz.

ben burda herkesin samimiyetine inandığım için yazıyorum.benden büyük daha tecrübeli olanlar var, evliler var, kaynanayla nasıl geçinmeli nasıl davranmalı, herkesin yaşadıkları farklı bunlar tecrübedir diye düşünüp yazıyorum.herkes kendine göre cevap veriyor, ben kimsede bi kötü niyet sezmiyorum, ben de herkese iyi niyetle cevap yazıyorum.başka konularda da kimi zaman karşımdakini ablam, kardeşim yerine koyarak üzülüyorum, haksızlığa uğramışsa ben de sinir oluyorum...

iyi de kötü de herkes yorum yazar, ama beddua edeni de ilk defa görüyorum.. niye böyle hırsla yazıyosun ki? yine de sen bilirsin..

haa bi de bütün sayfaları okumaya üşenip bir iki sayfa görüp yorum yazanlardan olmasan daha güzel olurdu...

Son düzenleme:
kızma ama bence sen çok şımarıksın açık sözllülük buna denir

bu durum için olabilir belki,ama şımarık bi insan değilim.

neyse son gelişmelerimi okuyup yeni bir yorum daha bekliyorum, yani ben abarttım mı şimdi, ortada bişey yokken aranıyo muyum? aynen devam mı edeyim hiçbişey yokmuş gibi..

amaaaan kızlar çok kuruntu yapıyorum yaaa

Son düzenleme:

Sen de beni yanlış anlamışsın ben sana "Allah belanı versin" demek istemedim. Benim söylemek istediğim elindeki kıymetini bilmiyorsun. Ufak tefek şeylerden sorun çıkarıyorsun. Bu huyun yüzünden sevgilinle ilişkini bozabilirsin. "Bela" derken bunu kastettim. Ufak tefek şeyleri büyütme huyun yüzünden sevgilini de kendinden soğutursan sonra bu aileyi çok arasın emin ol. Burda ne kayınvalideler, ne görgüsüz insanlar var. Öyle bir aileye düşersen o zaman sevgilinin ve annesinin kıymetini anlar, çıkardığın huzursuzluklar yüzünden pişman olursun. Ben "belanı arıyorsun" derken bunu kastettim. Teşbihte hata olmaz ama ağır kaçmış biraz.

İlk mesajında sana kızmamıştım çünkü daha yeni yeni giriyorsun bir ailenin içine ve ufak tefek şeylere takılabilirsin. Ama bu kadar insan sana haksızsın dedi sen de kabul ettin ve ilişkinizi düzelttin. Sonra kalkmış yine sudan sebeplerden dolayı konu açmışsın. Ben de kızdım açıkçası.

Öyle ufak tefek şeyleri soru etme. Emin ol senin kayınvalidenden daha iyisini bulamazsın. Aileyi kendinden soğutma.

Bir de bu forumdaki kayınvalide hikayelerini okuman da seni etkiliyor olabilir. Bazen insanı kayınvalide düşmanı yapıyor burda yazılanlar. Ama etkilenmemeye çalış burdakiler çok uç örnekler. Bütün kayınvalideler kötüdür diye bir kaide yok.

Ha bir de niçin bu kadar hırslı yazıyorsunuz demişsin. Çünkü insanlar forumu okurken olaylardaki kahramanların yerine kendilerini, yakınlarını koyuyorlar. Ben de kayınvalidenin yerine kendimi koydum. Gayet iyi niyetle yaklaştığım gelinim benim her hareketimden bir anlam çıkarıp kötüye yorsa çok çok sinirlenirdim.

peki o zaman, yanlış anlaşmışız,problem yok benim için

dediğinde doğruluk payı var galiba, burada kaynanalardan çekilen sıkıntıları okudukça sanırım biraz savunmaya geçtim durduk yere. bir de bazı arkadaşlar hemen bu kadar samimi olma demişlerdi haklı olarak, ben de artık bu saatten sonra mesafe koyamamki diyerek kendi kendime sinir oldum biraz.

sevgilime artık takıldığım bişeyi anlatmamaya karar verdim, ben yanlış anlamış olabilirim çünkü ( bu da yellowkittynin önerisiydi sağolsun) ki sonrasında sevgilimle aramızda sorun olmasın. annesine de yine aynı, yine sıcak davranmaya karar verdim. o da eğer alındıysa ondan soğuk davrandıysa işallah o da unutur, takılmaz. güzel güzel devam ederiz:13:

Ne güzel işte.
Ufak tefek şeyleri görmezden gelmek gerekiyor. Yoksa sorunlar büyüdükçe büyüyor.
Önceki mesajım için de kusura bakma dediğim gibi kayınvalidenin yerine kendimi koydum o yüzden biraz tepkiliydim.
Neyse umarım çok mutlu olursunuz. Zaten olmamanız için hiç bir sebep yok gibi gözüküyor.

önemli değil, anladım zaten sizi.

teşekkür ederim, işallah mutlu oluruz hep. allah hepimizin gönlüne göre versin

ksr kalma yada kal sonucta dusuncemı soylıcem ; cok takıntılı ve huysuz bır ınsan oldugunu dusunuyorum .. yanı neye olumsuz baksam da sorun cıkarsam havasındasın ...

sana guzel bısey soylemek ıstemısler aslında kıyafet mevzusunda : sen aman o kızın yası kucuk ne haddıne bılmem ne gb laflar yazmıssın .. ya sen kendını ne kadar buyuk goruyorsun boyle ..

ben sevgılıne ve sevgılının aılesıne uzuldum , ılk mjda da uzulmustm sımdı yenı yazdıklarını gorup ders almadıgını duzelmedıgını gorunce , uzuldum ..
cok cektırceksın sen bu aıleye bellı ..

bence fazla hassas davranmışsınız kadın kötü bir şey söylememiş anlattığınıza göre
kadın size yedirmiş içirmiş midem bozuldu demişsiniz nane limon yapmış
sanırım başkalarının sizi zayıf ve dirençsiz olarak görmesinden korkuyorsunuz
daha ne kaynanalar var bir bilsen
o zaman mecburiyetten fazla bir arada kalmışsınız ama
ben fazla görüşmekten yana değilim
gerektiği kadar iyidir
fazla muhabbet tez ayrılık getirir
yaniiii

benim kızdığım şey ,abim yasaklıyor giyemiyor,eskiden daha modern giyinirdi, demiş olmasıydı. sen arkandan böyle konuşulmasını ister miydin?kaldı ki modernlik daha açık giyinmekle mi oluyor?yoksa tabiki örnek alsın bana özensin. neyse. neyse kızın küçüklüğüne(23), cahilliğine verdim.

ders almadığımı düşünmüşsün sen bilirsin, ben anladım anlıycağımı.. herkesin fikri başka..

Son düzenleme:
oncelikle insanlardan beklenti icine girme bu kim olursa olsun..sevgilinin annesiyle kendi anneni karsilastirma..ve iyi niyetle yaklasin olaylara boylelikle ne siz uzulursunuz ne de karsinizdakiler..
ornegin;kadinin yemek listesini sizle aldirmasi..belki bu bayanin esi alisveris yapar yada birlikte yaparlar..o yok diye cikamadi veya baska mazereti cikti,seni de kendi evladindan ayrimadigi ve yabanci gormedigi icin sizden istedi..herseyi bu kadar incelemeyin..bir de sevgiliniz annesini azarlamis sizin yaninizd..hic dediniz mi olsun belki dusunemistir,kadinin bir mazereti vardir..madem yemegin gec olacagini dusunduyseniz disarda atistirip eve gelseydiniz..
belki bana kizabilirsiniz ama sizin cok yonlu dusunmeniz gerektigini vurgulamak istiyorum..cunku disari da o kadar kotu niyetli insanlar var ki..hep sikayet etmeyin biraz da sukredin..
su gidip gelme olayinda da sunu demek istiyorum..
sevgiliniz sizinle evlenmeyi dusundugu icin ailesiyle sizin iyi iliskiler kurmanizi istiyordur..ve siz orayais icin gidiyorsunuz..sevgili yada ailesi ziyaretine degil.mecburi bir durum da sayilabilir..bu yuzden is disinda da ailesini az bir zaman da olsa gormeye gidin..ozelinizi acmadiktan sonra bir sakincasi yok..bu kadar kasmana da gerek yok..hani illa mesafe olsun diye gitmemezlik yapiyorsan..tabi ki hergun gitme ama arada bir gitmekte bisey kaybettirmez.yarinda obur gun laf ederlerse sevgilin arkanda zaten olur diye dusunuyorum..

sağol canım yorumun için.kızmadım tabii, zaten fikir istemeyen yazmaz kkya..

haklısın galiba, bu kadar kasmaya gerek yokk

kızın 23 yaşında küçük olduğunu söylemişsiniz
23 yaş küçük bir yaş değildir ki
yaşınızı bilmiyorum ama taktığınız şeyler o kızdan daha küçük olduğunuzu gösteriyor
bunlar düşüncelerim.
biraz olgun davranmalısınız.

yardimci olabildigime sevindimm
kiz kardesine de gelirsekk eski tarzinizi begendigini soylemis,vsimdi eskisinden farkli giyim tarzinin oldugunu ve bunu da abisine baglamis..bu tarz konusmalar olabilir..arkadaslar arasinda da bazen oluyor..sizi kotulememis..aksine sizi begenip,takip ediyormus ve bu bozulunca da bu sekilde bir sitemde bulunmus..
son olarak annesinin oglunun hayatini bilmesi,ilgilenmesi guzel bisey..tabi ozeline girip,herseyine mudahale edip,ona kotu tavsiyeler vermedikten sonra bu negatif olarak gozukmuyor..
seni sevmeseler,hoslanmasalar inan o evde 1 dakika tutmazlar seni..zaten sende duramazsin samimiyetlerine inanmasan..biz kendi ailemizle neler yasayip,neler isitiyoruz..kafana ve kalbine olumsuzu sokma..daha bu islerinde basinda sayilirsin.guzel dusun ki guzel olsun hersey..

Bak canım Bazen iyiniyetli olmak lazım, yoksa üzülen Biz oluruz.. her davranışın altında art niyet ararsak inan çooook şey Buluruz.. Bazen görmezden gelmek, Bazen aslında öyle yapmak istememiştir, düşünememiştir olaBilir demek gerek.. Cidden kötüyü görmeyen iyinin kıymetini Bilmiyor.. Ben daha önce kaynanadan çektiğim için şimdiki sözlümün annesi melek giBi geliyor.. Sanırım senin ilk ciddi ilişkin ve ilk kayınvalide adayın. o yüzden senin kafandaki soru işaretlerini de çok iyi anlıyorum ama dişardan Baktiğim zaman Büyütülecek Bişey görmüyorum kayınvalidenin davranıslarında.. dediğim giBi, hatalar olacak, o da hata yapacak o da Bazen düşüncesizce davranacak Bazen patavatsızlık yapacak ama sen Belli Bir noktaya kadar hep iyi niyetli ol, öyle davranmak istememiştir altında Bişey yoktur de ve geç ve de sakınnnnn sevgiline yansıtma.. Sevgiline "annen herseyi Bize yaptıracak herhalde, annenin yüzü asıktı" giBi şeyler söyleme.. annesi söz konusu olduğunda mum ol, hiç yorum Bile yapma.. iyi veya kötü yorum yapma , Bir proBlem olsa Bile.. Bak Ben sözlümün annesiyle ciddi proBlemler de yaşadım ama sözlüme asla tek kelime etmedik, annesi de Ben de, ve olay hemen çözüldü.. işin içine erkekleri soktuğun zamansa iş dallanır Budaklanır.. her ne olursa olsun sevgiline yorum yapma annesi hakkında Bak Bu uyarımı ciddiye al, sana her seye göz yum her şeyi iyi niyetle algıla demiyorum, Bir dereceye kadar iyi niyetini koru Baktın ciddi Bir proBlem var, Bunu kendin hallet, erkek milletini sokma araya...

ve de çok Büyük Beklentiler içinde olma, kayınvaliden sonuçta öz annen giBi olmayak hiç Bir zaman, yeri gecelecek "kaynanalık" Bile taslayacak sana, ama yeri gelip o olgun davranmadiğinda sen olgunluğunu koruyacaksın.. Seninle sohBet etmiyor mu, soğuk mu davranıyor, sen de otur Bir köşeye sen de mesafeli davran.. Bir kere Beni çağirmişlardi sözlümün ailesi aksam yemeğine, gittiğimde annesinin suratı 5 karıstı.. o kadar tersti ki, yüzüme Bile Bakmadan hoşgeldin dedi, Ben de gayet soğuk Bi şekilde hoşBulduk dedim. üstelemedim.. yüzümü asmadım, Diğerleriyle sohBet ettim, sonra annemiz kendi çocuklarına Bişey yüzünden Bağirmaya falan Başladi, gergin gergin ters ters davranmalar falan.. içimden kınıyorum taBi, ne olursa olsun Bir misafir varken Böyle çocuk giBi davranmak olmaz.. ama hiç yorum Bile yapmadım.. olaBilir, Bişeye canı sıkkın olabilir deyip üzerime hiç alınmadım, sonra ne oldu , geldi Benden özür diledi, kızım kusura Bakma dedi.. canım sıkkındı dedi.. yai kaçınamazsın olacak Böyle şeyler, o da hata yapacak Büyük de olsa yapacak.. yeri gelecek sen olgun davranacaksın.. yeri gelecek patavatsızca davranacak yeri gelecek düşüncesizlik edecek ama sen altında kötü niyet aramayacaksın, Baktın cidden kötü niyetli o zaman tavır koy. yoksa çok yıpratırsın ilişkini.. Bak en iyi kaynana Benim annemdir, o bile gelinimize Bazen patavatsızlık eder, Biz kızarız anne ne kadar ayip ettin diye..yani Bazı şeyleri olgunlukla karşila unut geç..

ne güzel konuşmuşsun canım, ne güzel öğütler vermişsin bana. işte insan acemi olunca anlamıyor bazı şeyleri, kendi ailesiyle kıyaslıyor. dediklerin çok doğru, kesinlikle tutacağım bu sözlerini. allah size de mutluluk versin

bencede abartmıssın kotu nıyetle sonlemedıgı ortada senı sevmese senle ılgılenmez... dogum yaptımda bı yemek bıle yapmadılar sofra kurmadılar
1-senınkıler senı sevıyor.......
2-aılesını kotuleme onlara savunacak bı durum olursa savunur
3-sımdıden dır dır yapan konumuna dusersın bu kadar hassas olma
4-herseyı duyma gorme mutlu ol
soylemesı kolay dıyeceksın ama yasın kucuk zamanlar oturur sende de emın ol

Valla Ben de senin giBiydim canım, göre göre öğreniyosun, Sen de Bundan sonra daha mutlu olacaksın gör de Bak, daha huzurlu olacaksın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…