Sevgilime neler oluyor, profesyonel yardım şart mı? FİKİR VERİN LÜTFEN :(

uyuzsirine

İzmir'e Aşık...
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2012
1.192
23
88
İzmir
Özel hayatımı ilk defa açıyorum burada, çünkü çaresiz hissediyorum kendimi. Sevgilimle mutlu giden 2 yıllık bir beraberliğimiz var. Fakat onun işlerinin yoğunluğundan dolayı bazı büyük kavgalar yaşandı. Kısa bir dönemde birbirimizi çok yıprattık. Bunları hallettikten sonra bazı şeylerle karşılaştım. Benim yumuşak, centilmen, romantik, bana olan aşkıyla herkesi kıskandıran muhteşem sevgilim artık daha asabi bir insan oldu. Çok çabuk sinirleniyor, bağırarak konuşuyor, "bağırıyorsun aşkım" dediğimde, "hayır benim ses tonum bu, özür dilerim yine de" diyor. Ve artık gerçekten normal ses tonu bile yükseldi, farkında değil.

Gelelim asıl meseleye, sinirlendiğinde kendine vuruyor. Başını yumrukluyor, yumruklamaktan şişiriyor, dizlerine vuruyor. Sonra da bütün vücudu kasılıyor, ayakları titriyor, başı ve gözleri ağrıyor. Ben kötü biriyim neler yapıyorum böyle diyor, ağlıyor.

Dün geceden beri annesiyle tartışıyordu. Annesine kırıcı sözler söylemiş. Hakaret değil de, defol sus artık gibi şeyler. Kadın da korkmuş bu kadar bağırmaya. Sonra sevgilim kendine zarar vermiş. Her yerini yumruklamış, başım ağrıyor oram ağrıyor buram ağrıyor titriyorum diye mesaj atıyor. Sakinleştirmeye çalışıyorum, bu sefer beni umursamıyor "konuşmak istemiyorum, yatıcam" diyor. Tamam yat diyorum. Sonra dayanamayıp tekrar mesaj attım. "Sana yardımcı olmama, seni sakinleştirmeme bile müsade etmiyorsun. Ben eşek başı değilim burada, senin hayatında bir işe yaramıyorum. Bana ihtiyacın yoksa söyle gideyim sen de kendini yumruklamaya devam et" dedim. Üstüme gelme yeter demeye başladı tekrar vurdu kendine. Sonra özür dilerim seni seviyorum dedi. Ben doktora gideceğim bu böyle olmuyor dedi. Ya arkadaşlar zoruma gidiyor, onun bu sinirli anında benim onu sakinleştirmem gerekli. Ben her kötü dönem yaşadığımda, ağladığımda, sinirlendiğimde, konuşmak istemediğimde beni zorla konuşturup sakinleştirdi. Ve her zaman ona ihtiyacım oldu. Fakat o sinirlendiğinde ve mutsuz olduğunda resmen beni başından atıyor. Bana ihtiyacı yokmuş gibi davranıyor. Ben kendimi kötü hissediyorum, ne yapmam gerekli? Nasıl yaklaşacağımı şaşırmış durumdayım.

Son düzenleme:
kendine vurması zarar vermesi ,içinde halledemediği,çözemediği sorunlar olduğunu gösterir gibi,başkalarına vurmamak için kendine vuruyorda olabilir,neden bir uzmanda yardım almıyorsunuz,içindeki öfkenin sinirin nedenini biliyormusunuz..?

Kendine vuran, annesine hakaret eden bir adamın tedavi olması şart...
Sinirleri oldukça yıpranmış olmalı.
Neden bu halde? İş mi?

sizin öyle kriz anlarında pek yapabileceğiniz bir şey yok bence, acil pro yardım alması - tedavi olması lazım.
siz sadece o tedavi süresince onun manevi olarak yanında olabilirsiniz, sonsuz destek olabilirsiniz. tedavi konusunda ciddi ciddi konuşun, doktor araştırın, elinden tutun gidin direk bence.

kriz anlarında yanında olmanızdan rahatsız oluyor, bence belki utanıyor olabilir. çekiniyor olabilir. utandığından dolayı sinirle karşılık veriyor olabilir. üstüne gitmeyin. ama tedavi olmazsa, ilişkinizde belli süre sonra biter, erkek arkadaşınızın sağlıklı hayatı da belli süre sonra biter.

Çok üzüldüm durumuna anlattığınız üzere eli yüzü düzgün bir adam işleri çok yoğun olduğu için olabilir tahminimce genç.
Üstelik size de aşık sizi üzmek istemiyor.
Bu yüzden kendisine zarar veriyor.
Tutun kolundan götürün psikoloğa hazır rızası varken.
Yoksa daha kötü sonuçlara yol açar :50:

kendine vurması zarar vermesi ,içinde halledemediği,çözemediği sorunlar olduğunu gösterir gibi,başkalarına vurmamak için kendine vuruyorda olabilir,neden bir uzmanda yardım almıyorsunuz,içindeki öfkenin sinirin nedenini biliyormusunuz..?

Kendine vuran, annesine hakaret eden bir adamın tedavi olması şart...
Sinirleri oldukça yıpranmış olmalı.
Neden bu halde? İş mi?

evet. iş nedeniyle böyle. hem okul hem iş aynı anda yürütmek çok yoruyor onu. halısahada koordinatörlük yapıyor. maçlarla ilgilenip istatistik, video, rapor gibi şeyleri hazırlıyor. eve geldikten sonra bunları internete yüklemesi sabahlara kadar sürüyor. günde 2 maç aldıgında yorgun olmuyor ama sırf daha fazla para kazanabilmek için 4 maç aldığı zamanlar oluyor. işte o zaman çok sinirli oluyor. 4 maç sana ağır geliyor, alma diyorum. paraya ihtiyacım var diyor. malum öğrenci evi, kira elektrik su giderleri filan. az maç alsa, 1 günde kazanacağı parayı 2 günde kazansa kimse zarar görmeyecek. anlamıyor işte bi türlü. iyice asabi olmaya başladı.

Çok üzüldüm durumuna anlattığınız üzere eli yüzü düzgün bir adam işleri çok yoğun olduğu için olabilir tahminimce genç.
Üstelik size de aşık sizi üzmek istemiyor.
Bu yüzden kendisine zarar veriyor.
Tutun kolundan götürün psikoloğa hazır rızası varken.
Yoksa daha kötü sonuçlara yol açar :50:

kendisi bu güne kadar tanıdığım en düzgün insan. benim için eskişehirdeki öğrenim hayatını sonlandırıp dgs ile İzmir'e yerleşti. 1 senedir yanımda, izmirde. mümkün olduğunca sık görüşüyoruz. yanyana olduğumuzda daha sakin oluyor. ama şu sıralar onun yoğun olması nedeniyle pek görüşemiyoruz ve yardımcı olamıyorum. çevremizdeki herkes bize imrenerek bakar. hani kızlar şöyle sevgili istiyorum, böyle sevgili istiyorm der ya. o özelliklerin hepsi benim sevgilimde var. gerçekten çok düzgün bi ilişkim var ama son zamanlarda sorumlulukları arttıkça siniri onu mahvediyor.

psikologa gitmek istiyor evet ama bi yandan da düşünüyorum. sadece ilaç veriyorlar nereye kadar ilaçla devam edicek ki :5:

siz bir uzmana gidip bu durumu anlatıp erkek arkadaşınıza nasıl davranmanız gerektiği konusunda öneriler almalısınız,profesyonel yardım almalısınız ..yoksa ilerde Allah korusun ciddi bir sinir krizinde kendisine son zararını verebilir..

ben de sinirlendiğim zaman kendimi kaybeden bir insanım. kendime değil ama eşyalarıma zarar veriyorum. daha doğrusu veriyor-dum. şimdi her kriz anımda sevgilim benimle zorla da konuşuyor ve beni sakinleştiriyor. hemen tatlı sözler, şiirler, bak ben yanındayım kimseyi umursama demeler. ne bbileyim, ben de aynısını yapmaya çalışıyorum ama işe yaramıyor. şimdi uyanmış hiçbir şey olmamış gibi sıcak sıcak davranıyor. sanki beni affet demeye çalışıyor.

Onunla konuş bence yardım alması gerektiğini söyle,kesinlikle iş zarar boyutuna varmış bu böyle sürmez çok yıpratır kendisini de seni de ailesini de..

siz bir uzmana gidip bu durumu anlatıp erkek arkadaşınıza nasıl davranmanız gerektiği konusunda öneriler almalısınız,profesyonel yardım almalısınız ..yoksa ilerde Allah korusun ciddi bir sinir krizinde kendisine son zararını verebilir..

yoğun bir iş bi insanı bu noktaya nasıl sürükler anlayamıyorum :14:

yoğun bir iş bi insanı bu noktaya nasıl sürükler anlayamıyorum :14:

para kanmak için önce sağlığımızı ,sonrada sağlığımızı kazanmak için paramızı harcarız..maalesef canım..

Sinirli anında bir erkeği sakinleştirmek çok zordur,şefkat ve sevgini kullanmalısın,onu anladığını,yanında olduğunu belirtmelisin,enerjisi tükendiğinde hala yapmak zorunda olduğu işleri olması onu öfkelendiriyor olabilir ama biz insanların kapasitesi belli,tıkandığımız noktada patlamalar yaşıyoruz,onu stresten uzaklaştırmak sana düşüyor,bir kadın isterse her şeyi yapar,umarım her şey yoluna girer..

para kanmak için önce sağlığımızı ,sonrada sağlığımızı kazanmak için paramızı harcarız..maalesef canım..

Sinirli anında bir erkeği sakinleştirmek çok zordur,şefkat ve sevgini kullanmalısın,onu anladığını,yanında olduğunu belirtmelisin,enerjisi tükendiğinde hala yapmak zorunda olduğu işleri olması onu öfkelendiriyor olabilir ama biz insanların kapasitesi belli,tıkandığımız noktada patlamalar yaşıyoruz,onu stresten uzaklaştırmak sana düşüyor,bir kadın isterse her şeyi yapar,umarım her şey yoluna girer..

önceden hiç böyle değildi. telefonu açıp sesimi duyduğu an sakinlerdi. şimdi küçük bir çocuk gibi davranıyor. sakinleştirmek için stresten uzaklaştırmak için bir sürü şey söylüyorum, konuşmak istemiyorum uyuyacağım iyi değilim diyor. ee ben bu kadar dil dökmüşüm, sen beni umursamıyorsun ve konuşmak istemiyorum diyosun. ben daha ne yapayım ki senin için.. uyuyup uyandıktan sonra bana sıcak sıcak davrandgında, kendini affettiremeye çalışır gibi konuştugundada ben soğuklaşıyorum bu sefer. zoruma gidiyor çünkü. elimi kolumu bağlıyor resmen.

kendisi bu güne kadar tanıdığım en düzgün insan. benim için eskişehirdeki öğrenim hayatını sonlandırıp dgs ile İzmir'e yerleşti. 1 senedir yanımda, izmirde. mümkün olduğunca sık görüşüyoruz. yanyana olduğumuzda daha sakin oluyor. ama şu sıralar onun yoğun olması nedeniyle pek görüşemiyoruz ve yardımcı olamıyorum. çevremizdeki herkes bize imrenerek bakar. hani kızlar şöyle sevgili istiyorum, böyle sevgili istiyorm der ya. o özelliklerin hepsi benim sevgilimde var. gerçekten çok düzgün bi ilişkim var ama son zamanlarda sorumlulukları arttıkça siniri onu mahvediyor.

psikologa gitmek istiyor evet ama bi yandan da düşünüyorum. sadece ilaç veriyorlar nereye kadar ilaçla devam edicek ki :5:

Düzgün bir doktor bulduktan sonra sorun yok belirtirsiniz ilaç istemiyoruz ya da sadece bitkisel içerikli istiyoruz diye. Size özelden bir mesaj atacağım ona bakar mısınız ?:31:

Back