Sevgilime bu süreçte nasıl davranmam gerek fikirlerinizi rica ediyorum

gunesshan

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2022
106
92
18
27
Merhaba arkadaşlar.İçinden çıkamadığım bir konuda fikirlerinize çok ihtiyacım var. Benim çok güzel giden bir ilişkim var bugüne kadar iki kez tartıştık oda kalp kırmadan oldu çok şükür. Ancak bu aralar kötü bir dönemden geçiyoruz daha doğrusu sevgilim geçiyor bende içine sürükleniyorum. Sevgilim bir süredir işsiz kaldı inanın bu dönemde maddi manevi her türlü destek oldum yanında olduğumu hissettirdim buluştuğumuzda mümkün olduğunca elini cebine attırmamışımdır (yine kabul etmeyip kendi ödedi o ayrı) hatta bana doğum günümde pahalı bir hediye aldı onu bile almak istemedim. Çocukluğundan beri çalıştığı için işsizlik onu çok etkiledi psikolojisi bozuldu babası vefat ettiği için evin babası rolünde. Kardeşleri var ama evli oldukları ve diğer kardeşleri küçük olduğu için sorumluluk onun üzerine kalıyor.
Yani inanın kötü hissetmemesi için elimden geleni yapıyorum kafasını dağıtmaya çalışıyorum ama bu durum ilişkimizide etkiliyor konuşurken hep durgun eskisi kadar iletişimimiz canlı değil, sürekli canı sıkkın modda. Onun o ruh hali banada yansıyor sürekli geleceğimizi düşünür oldum böyle ne olacak diye. Oda düşünüyor evlendiğimizde aklın bişeyde kalsın istemiyorum seni rahat yaşatmak istiyorum diyor.
Eskisi kadar konuşmuyoruz sanki isteksiz gibi geliyor, hani ayrılmak istiyor desem bunu açıkça konuşmayacak biri değil. Son zamanlarda küçük bi olayda bile bana tavır oldu nazı bana geçiyor. Kendimi değersiz hissetmeye başladım. Tamam evet kötü bir süreç ama ilişkimize bu kadar yansıtması doğru mu? Napayım bende kendimi onun gibi geri mi çekeyim nasıl davranayım? Bazen zorla konuşmaya çalışıyormuşum gibi hissediyorum. Bu arada işten ayrılana kadar hiç böyle sorunlar yaşamamıştık ilk defa böyle oluyor bende artık soğuk yapmayı düşünüyorum ne olacaksa olsun moduna giriyorum..

Sadece işsizlik yüzünden aranız gerildiyse üzülmeyin. Allahım büyüktür bir kapı açar inşallah.
Sevgiliniz de çalışkan bir adamsa iyi bir iş bulur inşallah.
Allahım gönlünüze göre versin inşallah.

Onun o ruh hali banada yansıyor sürekli geleceğimizi düşünür oldum böyle ne olacak diye. Oda düşünüyor evlendiğimizde aklın bişeyde kalsın istemiyorum seni rahat yaşatmak istiyorum diyor.

Kardeşler ne kadar kucuk ve bir kac sene icinde evlenme planiniz mi var?
Eger kardeşler cok kucukse ve siz de evlenmeyi planliyorsaniz umitsizlige dusmus olmasi normal, 2 ev gecindirmek + kucuk kardeşlere bakmak ona kalacaksa bu işsizlikte de aklina gelmiş kafasini mesgul ediyordur haliyle.

Bilemedim bizim de boyle işsiz zor zamanlarimiz oldu eşimle ama sadece ikimizdik başka insanlarin sorumluluğu yoktu ustumuzde. Aile evinin babasi olup hem de evlilik gelecek dusunmek zor, cok iyi kazanmazsa.

Biri 11yaşında biri 15..bizim işten ayrılmasaydı kısa bi sürede nişanlanıp 2023 te evlenme planımız vardı. Onuda anlıyorum hak veriyorum ama ilişkimize yansıması beni artık üzüyor

Allah razı olsun çok teşekkür ederim evet öncesinde böyle problemlerimiz yoktu ilk defa oluyor evet çok çalışkan biri de dönüş olmuyor işte güzel yorumunuz için tekrar teşekkür ederim

Bence bir süre kendi haline bırakıp zaman verin duruma göre bakarsınız
Sanırım bir süre daha sabredeceğim bu süreçte işe girerse ve bana yaklaşımı aynıysa ciddi şekilde konuşmayı düşünüyorum

Zamana bırakın bence bu zamana kadar yaptıklarınız doğru. Biraz üstüne düşmeyin bakalım neler olacak

Kendi haline birak biraz..
Geri çekmek yahut tavir almak gibi değil de sürekli konuşturmaya,moral vermeye yahut bulusmaya calisma.
Zaten işi bulduğunda düzelecektir.
İnsanın parası (işi) olmadığında bir çok şeyi yapmak istemez zaten.
Sen fazla anaç davraninca yükü daha fazla hissediyor,bu onu ekstra üzüyor.

Evlendiğiniz zaman aileye yine sevgiliniz mi bakacak?
İş bulunca düzelir her şey. Mesleği nedir?
İnsan kaynaklarında çalışıyordu işletme mezunu. Maddi olarak evlenincede yardımda bulunurdu sanırım açıkçası bu konuyu hiç konuşmadık. Maaşından bir kısmını gönderir diye düşünüyorum tabi bizi mağdur etmemek kaydıyla

Ay Allah’ım kimseyi işsizlikle sınamasın. Bundan daha zor çok az şey var. Özellikle erkekler işsizken toplumun gözünde çöp değerinde gerçekten.

Üstüne gitmeyin sürekli teselli etmeye çalışmayın. Hatta o istemedikçe buluşma ayarlamayın pek fazla. Her buluşma maddi açıdan masraf şu aşamada. Kendi haline bırakın umarım en kısa zamanda iş bulur.

E bu adam her sorunu olduğunda bunu sana mı yansıtacak? Öyle şey mi olur ya, işsiz olmasının sorumlusu sen değilsin. En sevmediğim insan tipi. Senin huzurunu bozmaya hakkı yok. Acilen düzeltmesi lazım kendini yoksa çekilmez, evlilik kararını gözden geçirmelisin belki de. İşsizlik çok zor ona sözüm yok ama bu da hayatın içinde olan bişey. Faturayı sana kesmesi haksızlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…